Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Ма нииииисииии искомпликовао  245245245

Овај термин ''освећена'' ми се некако не уклапа .. ако су деца крштена, самим тим су ''освећена'' што би ти рекао.

мислим као ''продукт'' спајања мучкарца и жене, практично Божјег благослова, али и овога ...

А осталима говорим ја а не Господ: ако који брат има жену некрштену и она се приволи живети с њим, да је не оставља.

И жена ако има мужа некрштеног и он се приволи живети с њом, да га не оставља.

Јер се посвети муж некрштен женом крштеном, и посвети се жена некрштена од мужа крштеног; јер иначе деца ваша била би нечиста, а сад су света.

Ако ли се некрштени раздваја, нека се раздвоји; јер се брат или сестра у таквом догађају не зароби; јер нас на мир дозва Господ Бог.

Јер шта знаш, жено, да ако мужа спасеш? Или шта знаш, мужу, да ако жену спасеш?

Само као што је Бог разделио свакоме, и као што је сваког позвао Господ онако нека живи. И тако заповедам по свим црквама.

Коринћанима посланица прва св. апостола Павла, глава 7, стих 12-17

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Није свако ко неће да се венча у Цркви некрштен ;)

онда мислим да је то ствар непослушања Цркви или неутврђености у вери.
Подели на овим сајтовима

пс значи пази нас, 06:36, рана зора, а ми, ударници на форуму и још о чему ћаскамо .. еее да се бре угледају на нас

0102_laugh ;)

ја стиго и да се спремим за Литургију, крећем још мало  dancedance

пс ипак, нек се они лепо угледају на  isus-sinai

Подели на овим сајтовима

пс ипак, нек се они лепо угледају на  :0104cheesy:

Ок, убудуће се са тобом не шалим.

:0104cheesy:

:0104cheesy: немој да си на крај срца, видиш да сам ставио смајлије после  :drugarstvo:
Подели на овим сајтовима

пс ипак, нек се они лепо угледају на  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/christ-pantocrator-sinai2.jpg

Ок, убудуће се са тобом не шалим.

0110_hahaha

0110_hahaha немој да си на крај срца, видиш да сам ставио смајлије после  joooj
mozda ih ti vidis, ja ne
Подели на овим сајтовима

Ja sam se udala dok još nisam bila u vjeri,ako tako mogu da kažem, jer u Gospoda vjerujem od kada znam za sebe. Naučila me moja baka. Pokoj joj duši.

Nisam pojma imala o tome da je grijeh vjenčati se sa nekim ko je već bio u braku. Tu mi neke stvari nisu jasne. Naša crkva kaže da čovjek može do tri puta da se vjenčava. Slušala sam oca Joila sa Ostroga koji kaže da to nije tačno i da je to izum moćnika koji su na to prinudili crkvu radi ličnih interesa jer su ostavljali svoje žene i ženili se drugima. U savkom sličaju moj suprug je bio u braku, razveden je, u pitanju preljuba, bivša žena otišla sa drugim.Suprug nije pravoslavni a katolička crkva mu ne da poništenje braka jer treba nešto da plati. On ne želi da plati jer smatra da se takve stvari ne rješavaju novcem, zapeo on zapeli oni, ishod, mi ne vjenčani crkveno.Redovno idemo na Liturgiju zajedno i mnogo je zavoljeo pravoslavlje. Nemamo dijece. Zahvalna sam Gospodu što m je dao supruga koji sa mnom redovno ide nedeljom na Liturgiju i zajedno posjećujemo manastire.Ponekad se pitam da li je i to blagoslov pošto blagoslov vjenčanja u Crkvi nemam a nemamo ni djece.

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

Ма отац Јоил је најправеднији, најобавештенији, најисправнији, нај нај.

Да је грех, не би се људи венчавали више пута.

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/confused.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' />

Подели на овим сајтовима

Ne znam ali volje bi da ne živim u grijehu.

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

А јел би се он крстио и венчао у СПЦ?

пс о.Јоил је, колико знам, оставио жену и малу децу да би се замонашио, тако да, нек не држи предавања другима

Подели на овим сајтовима

Hvala ti Mašo na podršci. joooj Rekao je da bi se krstio, već smo razgovarali sa našim parohoskim sveštenikom ali se ne možemo vjenčati dok mu katolička crkva ne poništi prvi brak. Sobzirom da je preljuba u pitanju moglo bi se poništiti. Voljela bi imati blagoslov, ali neka bude volja Božija. Ja se molim Gospodu a on će nam dati ono što je za nas najbolje. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/slavabogu.png

Подели на овим сајтовима

Ne znam ali volje bi da ne živim u grijehu.

Ako zaista želite da se izbavite iz ovog velikog greha koji je zaista veliki najbolje bi bilo da povedete jedan iskren razgovor sa suprugom i zajednički rešite taj problem ,čitajte Akatist u čast Bogorodičine ikone Tri radosti svakodnevno i problem će se rešiti imajte vere.Poslušajte savet oca Joila  ma kako vam njegovi saveti bili čudni , bilo kog duhovnika  ili sveštenika ako pitate dobićete isti odgovor .
Подели на овим сајтовима

Погурај ти то крштење кад већ хоће  :0104cheesy:

U pravu si.  slavabogu

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...