Ненад Р. Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Како то мислиш да "Бог награђује по заслугама" ? Они који су заслужили , отићи ће у рај . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Има још горе предрасуде од тога , почев од тога да нисмо нормални pa kad te smatraju normalnim onda si na lošem putu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Они који су заслужили , отићи ће у рај . znači niko Снежана and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Као закључак, могу да кажем: тинејџери и млади људи, који напуштају Цркву, индикатор су стања нашег црквеног живота. А то стање није добро. Овде за то не треба кривити омладину, која се наводно поводи за „западним утицајем“, за „пропагандом непријатеља“ и осталим, већ саме себе: како смо за 20 година црквене слободе довели до тога да омладина одлази из Цркве. Разумети тај изазов и променити стање ствари – то је најважнији задатак, како пастира наше Цркве, тако и свих православних хришћана. http://www.pravoslavniroditelj.org/zasto-deca-crkvenih-roditelja-napustaju-crkvu/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Ali to bi bila gordost. Ja bih morao da se odreknem sebe i da sva svoja "mudrovanja" razapnem na krstu jevanđeoskih zapovesti. Morao bih da prihvatim savršeno poslušanje, a to znači da bih morao da se složim sa ocem Joilom u svemu, a ne samo u onome šta da se radi kad dođu Subotari. Ти би прво требало да се одрекнеш зезања другара... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Па не знам која је то литература, али свакако се не очекује од човека да искључи мозак и некритички прихвати све што неко други каже. И свештеници имају различита, некад супротна, мишљења о неким стварима па не можеш да се сложиш са свима и да `оћеш... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Sada se nisam zezao. Vrlo ozbiljno sam naveo ono što sam čitao u duhovnoj literaturi. onda bolje da ne čitaš, pogrešna tumačenja su mnoge odvela gde ne treba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Они који су заслужили , отићи ће у рај . Samo sto nije moguce, uopste, otici u raj. A jos manje se to zasluzuje, vec se uzima silom. Raj nije nikakvo mesto nego nacin dozivljaja Boga i ljudi. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Evo na šta sam konkretno mislio. "Neverniče! Okreni se od neverja svoga. Grešniče! Obrati se od grešnog života svoga. Mudrače! Obrati se od lažne mudrosti svoje! Obratite se! Svojom nezlobivošću i nelukavstvom postanite slični deci, sa dečijom prostodušnošću poverujte u Jevanđelje." http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/AsketskiOgledi/Lat_AsketskiOgledi71.htm " 2) Kada se uveriš da je naša pravoslavna vera zasnovana na Svetom Pismu, a ne na ljudskim izmišljotinama, i da je Sveto Pismo zaista reč Božija koja nam je saopštena Duhom Svetim preko proroka i apostola, onda je prihvati svim svojim iskrenim srcem. Veruj bez sumnje i bez mudrovanja svemu onome čemu nas uči Sveto Pismo, ne slušajući jeretička tumačenja i pokušaje prirodnog objašnjenja onoga što prevazilazi ljudski um. Ako budeš smireno prihvatao Hristovu istinu, tvoja vera će biti zdrava, i biće ti na spasenje." Мислим да си погрешно разумео овај пасус. Нешто ми не штима, јер га ти не би узео у разматрање. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 U оvom prvom, autor nečiju mudrost, o kojoj nema pojma odmah proglašava za lažnu, a u drugom znači da treba prihvatiti svaku nebulozu koju servira autoritet i pritom ignorisati to što je nauka dokazala suprotno. Колико видим ти имаш једно гордо схватање релативне истине. Ја живим своју, ти своју, свако задовољан својим фантазијама које назива мудростима и истином и затворен у своју љуштуру као пуж за време зиме. Ивана Марић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Људи свашта причају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Mislim na to kada to o. Justin, o. Joil ili Serafim Rouz, ili neko ko se poziva na njih, kaze da ti je lazna mudrost zato sto ne verujes u kreacionisticke nebuloze. То је њихов став и такви људи не би требало за једног хришћанина бити ауторитет. Свима нама би ауторитет требала да представља Истина. Но, ајд сад ћу заћи у један скептицизам, надам се да ме нећеш погрешно разумети. Нисам креациониста и мислим исто што и ти, да су то небулозе, али ајде мало да размислимо на основу чега ми знамо да су то небулозе а да ТЕ није небулоза? Зар није због тога што су ти научници и наука ауторитети? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 znači niko Ма Бог благ и прашта грехе и свако ко се труди да има што мање грехова , он заслужи да му Бог опрости и да уђе у царство небеско. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Ма Бог благ и прашта грехе и свако ко се труди да има што мање грехова , он заслужи да му Бог опрости и да уђе у царство небеско. Ne bi se složio, znam mnoge koji se trude al i raj pored njih je pakao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 То је њихов став и такви људи не би требало за једног хришћанина бити ауторитет. Свима нама би ауторитет требала да представља Истина. Ma svi mi znamo sta "bi trebalo" al tacka spoticanja je "sta jeste" a "sta jeste" je daleko od "sta bi trebalo"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука