Milan Nikolic Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Pa da. Treba jednom zatvoriti tu priču, odnosno zaključiti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@Интегра, Bolno je što se često pojavljuju hrišćani koji sole pamet o vrednostima nekakve apsolutne slobode u liberalnom i političkom smislu. Kao da Crkva mora tome da se povinuje, u najmanju ruku ne sme da prozbori o svom mišljenju - kada mora da osuđuje i upozorava. Crkva se pravi da bude raštrkana s individualcima koji u svoja četiri zida treba da svedoče veru. Doduše, vrednost se zadržava u dobročinstvu i davanju milostinje. Naime, pokušava se ugušiti društvo koje hrišćani treba da izgrade. Zato parohijske zajednice koje žive kao jedna porodica gotovo da ne postoje. Izgovor tome je čovekova zloćudna priroda koja ne ume to da ostvari. Mislim da je vera tu stropoštana koliko god da vičemo ,,Gospode, Gospode''. Nema vere bez Drugog. Potpuno ispravno razmišljanje. Nina 777 and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@R2D2, поштовани члане, да ли се слажеш да се теме споје..... ? Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@Milan Nikolic, Најпростије је говорити о неибним ликовима и појавама. Колико њих реално има у Србији, процентуално? Мање него Јеховиних сведока. Ал понављам, много је лакше причати о педерима него о разлозима због којих млади не долазе у Цркву, рецимо, што је сврха овог текста. Јесте, заслужује све своју тему, само у границама умерености. Овде кад год се најави шетња, ко да неко угаси шибицу у око људима, и са једне и са друге стране, не виде ништа друго. А возови пролазе... Ni Patrijarh? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Svet koji nas okruzuje je jedno veliko trziste. Mladi ljudi imaju jedan deo tog trzista, koji ih interesuje vise od ostalog(kao i svaka starosna grupacija). Kada crkva bude imala vise realne, primamljivije "robe" da ponudi na trzistu namenjenom mladim ljudima, tada ce i mladi ljudi vise obratiti paznju na crkvu. To je prosta racunica, sve ostalo je mlacenje prazne slame. Sherlock H., Интегра and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Аутор текста га претера дебело. Лепо је то он написао и образложио али се није осврнуо на најбитније, о старосном добу циљне групе о којој пише. Конкретно се бави тинејџерима, значи период пубертета у ком пуцају хормони на све стране, где нико нема мира 2 секунде, где често ни родитељи и поред најбољег васпитања нису успели да сачувају децу од погубних странпутица. А очекује да деца буду доследна путевима који су и старијима некад ''тврда беседа, ко је још може слушати''. Не траба одустати од њих, али ни правити толику драму око тога. Као што је напуменула Рада, када им се смире хормони и кад заврше са тинејџерским лудостима и виде сву испразност живота који су сматрали за идеал, онда Црква треба да буде присутна више него икад, да кад су зрелији и сталоженији са нешто животног искуства покаже шта је ''Пут, Истина и Живот''... етид: Било шта што се тинејџерима ставља под морање обично рађа револт и контру без превише размишљања. Milos Tijanic, Данче*, NemanjaVa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Inače duhovna radost prema Hristu kao Ocu i Spasitelju (vrlo važno) nije zabavljanje mladih, ta radost ima svoju dublju intimu koju čovek oseća u sebi,ta radost su reči Hristove:Carstvo je u vama. Sveštenik ako veruje u ono što izgovara na Liturgiji, onda za nikog nije dosadan,niti bi mogao bilo ko reći da nije našao Hrista u želji sjedinjenja sa njim. NemanjaVa, Данче*, Интегра and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Аутор текста га претера дебело. Лепо је то он написао и образложио али се није осврнуо на најбитније, о старосном добу циљне групе о којој пише. Конкретно се бави тинејџерима, значи период пубертета у ком пуцају хормони на све стране, где нико нема мира 2 секунде, где често ни родитељи и поред најбољег васпитања нису успели да сачувају децу од погубних странпутица. А очекује да деца буду доследна путевима који су и старијима некад ''тврда беседа, ко је још може слушати''. Не траба одустати од њих, али ни правити толику драму око тога. Као што је напуменула Рада, када им се смире хормони и кад заврше са тинејџерским лудостима и виде сву испразност живота који су сматрали за идеал, онда Црква треба да буде присутна више него икад, да кад су зрелији и сталоженији са нешто животног искуства покаже шта је ''Пут, Истина и Живот''... етид: Било шта што се тинејџерима ставља под морање обично рађа револт и контру без превише размишљања. Nije preterao. Slažem se sa njim, a slažem se i sa tobom. Ti razumes nekog ko je mlad, ali ima ljudi koji to ne razumeju, samo znaju da osuđuju i da se pitaju zašto taj mladi čovek nije došao u crkvu, zašto ne posti, zašto ovo, zašto ono. .. A niko ne vidi tog mladog čoveka koji ne sedne da ruča dok se ne očita molitva. .. A ti isti koji tumače razne svetitelje zaboravljaju na nešto jako bitno : veliki je Bog NemanjaVa, Интегра and Фидер је реаговао/ла на ово 3 Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 25, 2014 Гости Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 @@R2D2, поштовани члане, да ли се слажеш да се теме споје..... ? Наравно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Nije preterao. Slažem se sa njim, a slažem se i sa tobom. Ti razumes nekog ko je mlad, ali ima ljudi koji to ne razumeju, samo znaju da osuđuju i da se pitaju zašto taj mladi čovek nije došao u crkvu, zašto ne posti, zašto ovo, zašto ono. .. A niko ne vidi tog mladog čoveka koji ne sedne da ruča dok se ne očita molitva. .. A ti isti koji tumače razne svetitelje zaboravljaju na nešto jako bitno : veliki je Bog Претерао у том смилсу кад прочиташ наслов млади-одлазе-из-цркве-јер-тамо-не-налазе-христа, а то је период када млади беже из школе, беже са било какве наметнуте обавезе. Улазе у свет одраслих и почињу са пробањем дувана, алкохола, дроге, секса... једноставно најосетљивији период живота и чијој се проблематици мора јако пажљиво приступити. Ја сам био такав тинејџер, али када сам се кренуо путем Православња у тој истој Цркви сам нашао Христа. Сваки човек је посебан и јединствен и свако ствари доживљава на јединствен начин. Христос је увек био и биће у Цркви, питање је само да ли неко хоће да га нађе. Да ли тражи Њега или оправдање, није то ни мало лако. Као што рекох, то опет зависи од човека до човека па самим тим и од старосне доби, а камоли овако осетљиве старосне доби, која је брига целог друштва а не само Цркве. Nina 777, Данче* and Nevena Zec је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nevena Zec Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Kao što sam već rekla deca ne beže od Boga ,već od crkve Kaludjerovic Sreten, Фидер and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Ja sam gospodar svoje reči. Kako sam je izrekla, tako mogu i da je povučem kad poželim . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Kao što sam već rekla deca ne beže od Boga ,već od crkve Upravo to. Malo vise racionalnosti i razumevanja, malo manje suvoparnih pravila koje niko ziv ne razume i napravice se jedan lep mali korak za coveka ali veliki za covecanstvo. Nevena Zec је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 а то је период када млади беже из школе, беже са било какве наметнуте обавезе. Улазе у свет одраслих и почињу са пробањем дувана, алкохола, дроге, секса... једноставно најосетљивији период живота и чијој се проблематици мора јако пажљиво приступити. Увек сам се питао у чему је фора са том ”младошћу” и ”пубертетом”. Једина промене кроз које сам прошао су биле физичке (нагли раст, мутирање гласа, неколико пута повећан сексуални нагон итд). Све друго је било сасвим обично. Нити сам имао потребу за некаквим бежањем од одговорности и обавеза (чак мислим да сам сад гори него тада у том смислу), тражењем идентитета (увек је било довољно просто ”ја сам ја, Јеремија”), алкохолом (не рачунујаћи пар гутљаја на славама, почео сам да пијем са 21, ако се не варам)... Тако да у том смислу подржавам моју покојну баку, која је тврдила ”да су ђеца била нормална, док нису измислили тај пубертет”. Nina 777, Панарет, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Увек сам се питао у чему је фора са том ”младошћу” и ”пубертетом”. Једина промене кроз које сам прошао су биле физичке (нагли раст, мутирање гласа, неколико пута повећан сексуални нагон итд). Све друго је било сасвим обично. Нити сам имао потребу за некаквим бежањем од одговорности и обавеза (чак мислим да сам сад гори него тада у том смислу), тражењем идентитета (увек је било довољно просто ”ја сам ја, Јеремија”), алкохолом (не рачунујаћи пар гутљаја на славама, почео сам да пијем са 21, ако се не варам)... Тако да у том смислу подржавам моју покојну баку, која је тврдила ”да су ђеца била нормална, док нису измислили тај пубертет”. Ја само могу да кажем, из свог искуства, да пубертет дефинитивно није измишљотина Nevena Zec, Juanito, Deki992 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Увек сам се питао у чему је фора са том ”младошћу” и ”пубертетом”. Једина промене кроз које сам прошао су биле физичке (нагли раст, мутирање гласа, неколико пута повећан сексуални нагон итд). Све друго је било сасвим обично. Нити сам имао потребу за некаквим бежањем од одговорности и обавеза (чак мислим да сам сад гори него тада у том смислу), тражењем идентитета (увек је било довољно просто ”ја сам ја, Јеремија”), алкохолом (не рачунујаћи пар гутљаја на славама, почео сам да пијем са 21, ако се не варам)... Тако да у том смислу подржавам моју покојну баку, која је тврдила ”да су ђеца била нормална, док нису измислили тај пубертет”. Radi se o pristupacnosti tih poroka ili "poroka" o kojima crkva govori. Mladom coveku je jako pristupacno da se napije, nadrogira, da blidnici itd. Znas kako se kaze "prilika cini lopova", ako svi tvoji drugari piju, lumpuju i bludnice, veca je verovatnoca da ces i ti, pogotovo ako si mlada osoba. Kad ostaris, dodju zena, deca, posao...nema covek vremena ni pivo da popije, kamoli gajbu. Kaludjerovic Sreten and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука