Jump to content

Препоручена порука

Дух Свети, Дух Цркве, Дух Истине је тај који "дише где хоће" (Јов.3,8), и Који као Такав истински препознаје оно што човек, ма колико био уман, није способан да види у потпуности.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Da je sv.Car Konstantin krsten pred samu smrt i da su ga krstili arijevci?

Да,на крштењу је добио име Адолф... :0102_laugh:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Дух Свети, Дух Цркве, Дух Истине је тај који "дише где хоће" (Јов.3,8), и Који као Такав истински препознаје оно што човек, ма колико био уман, није способан да види у потпуности.

Da to kapiram.Malo me buni sto je ta ekipa valjda proglasena sektom.Pa sam se zato pitao kako je moguce da on bude svetitelj kad nije ni krsten kako treba.

Подели на овим сајтовима

Da to kapiram.Malo me buni sto je ta ekipa valjda proglasena sektom.Pa sam se zato pitao kako je moguce da on bude svetitelj kad nije ni krsten kako treba.

Нису секта, већ јеретици, а друга реченица ми говори да ипак не капираш у потпуности оно што сам хтео рећи. Хајдемо овако...спасење нечије личности, у крајњој инстанци, зависи од Кога?

Подели на овим сајтовима

Нису секта, већ јеретици, а друга реченица ми говори да ипак не капираш у потпуности оно што сам хтео рећи. Хајдемо овако...спасење нечије личности, у крајњој инстанци, зависи од Кога?

Pa valjda od Boga :)

Подели на овим сајтовима

Pa valjda od Boga :)

Од Бога али и од искреног бићевног преумљења (покајања) самог човека.

Сад...шта мислиш, да ли Бог зна искреност и дубину Константиновг преумљења пре смрти?

Подели на овим сајтовима

Од Бога али и од искреног бићевног преумљења (покајања) самог човека.

Сад...шта мислиш, да ли Бог зна искреност и дубину Константиновг преумљења пре смрти?

Pa po ovome zna.

Znaci li to,da Bog spasava i one koji ne pronadju pravu veru za spasenje (pravoslavnu) ali zele da stupe u zajednicu sa njim?

Подели на овим сајтовима

Pa po ovome zna.

Znaci li to,da Bog spasava i one koji ne pronadju pravu veru za spasenje (pravoslavnu) ali zele da stupe u zajednicu sa njim?

Полако, идемо редом...да ли по твом веровању (Пресвета Тројица) Бог јесте Дух који кроз нас и са нама чини постојећом Свету Цркву Христову?

Подели на овим сајтовима

Полако, идемо редом...да ли по твом веровању (Пресвета Тројица) Бог јесте Дух који кроз и са нама чини постојећом Свету Цркву Христову?

Pa jeste.

Ali evo odmah da kazem.Meni nisu tu jasne neke stvari.

Postoji ucenje koje zastupaju neki nasi Pravoslavci da se spasavamo samo mi koji smo krsteni u Pravoslavnoj crkvi.Tj imamo sansu da se spasemo dok ostali uopste nemaju.E sad,postoje i pravoslavci koji kazu,npr.otac Timotej cini mi se,po njemu se cak i neki ateisti mogu spasiti.Ja sam blizi licno tom misljenju,mada takve sad zovu novotarci.

E a mene je zanimalo kako je nasa crkva priznala svetitelja koji nije ni krsten u njoj,dok u isto vreme neki "velikani" te nase crkve govore da je krstenje jedan od uslova spasenja.To mi je paradoks.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...