Jump to content

Nova teorija o nastanku svemira

GeniusAtWork

Препоручена порука

@SIr

Što se ovoga tiče što si napisao. Što se mene tiče ja imam ogroman problem, volim učenje ali mrzim školu, jeste čudno ali tako je.

Recimo fizika, ova osnovna i srednja škola to mi je sve bilo veoma lako, pogotovu srednja škola, i sada na faksu kada se radi npr kvantna mehanika i slične stvari i kada mi se ostvarila prilika da učim od profesora, ne iz raznih knjiga i predavanja koje sam pokupio sa neta, ja ne učim. Jednostavno kada mi kažu moraš to da učiš i to da znaš ako hoćeš tu i tu ocenu, ja onda kažem "E baš neću", ne znam zašto je to tako.

Recimo i knjige, volim da ih čitam, jedno vreme sam čitao 1,5 knjigu u proseku dnevno. Međutim u toku školovanja (celog 12 godina srednje i osnovne škole) samo sam jednu lektiru proitao do kraja.

Ne znam šta mi je, ali tako je. Volim da učim za sebe, ali ako je za školu (iako je usput i za mene ali je i za školu i ocenu) nema šanse. Mislim daleko od toga da ono ništa ne znam ništa ne učim, učim ja ali sa tolikom mukom, odnosno kada se uproedi učenje koje je van škole i učenje koje je vezano za školu ovo drugo i izgleda kao mučenje.

Sva sreća iz programiranja u srednjoj što je profesor svima davao petice, pa onda nisam imao utisak da je učenje programiranja za školu, pa ga naučih relativno dobro.

Подели на овим сајтовима

Pošto sad znamo da zvezde umiru tj. da imaju početak i kraj, može li se to kazati i za ceo svemir? (materiju)

Naravno. Samo tačno koja sudbina čeka ceo svemir, to još ne znamo sa sadašnjim informacijama koje imamo. Nekoliko hipoteza je u opticaju, ali ni za jednu još uvek ne možemo pouzdano da kažemo da je baš ona tačna.

Подели на овим сајтовима

Naravno. Samo tačno koja sudbina čeka ceo svemir, to još ne znamo sa sadašnjim informacijama koje imamo. Nekoliko hipoteza je u opticaju, ali ni za jednu još uvek ne možemo pouzdano da kažemo da je baš ona tačna.

Знам ја,знам ја. Читао сам... То је оно кад Творац свега дође опет, па нам открије 4. димензију и овладамо њоме (вечност), а онда нам каже:

"Е сад пошто сте вечни, тј савладали сте бр. 4 идемо да научимо следећи број, а то је... ? Јесте децо, број 5."

Само, ово је записано пре цирка 2000 година, не требају ти научне теорије о исходу - осим ако ниси скептик према својој вери попут већине западних протестаната (што је потпуно разумљиво, као што је за неверујуће сасвим нормално и чак штавише сасвим природно и логично - трагање за смислом, узроцима, исходима).

Зато многи учени људи заврше у манастиру...

(сад ће атеисти да ме расчерече)

:)))

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@@GeniusAtWork,

Скорашњи нобеловци и светски физичари се куну да ће космос доживети неку врсту смрти. Све то због убрзаног ширења космоса и заступљености тамне енергије.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

ako hoćeš tu i tu ocenu

Crni, crnjane! Sta ces ti da radis sa tim njihovim ocenama? U sef da ih metes, ko Baja Patak?

Pošto sad znamo da zvezde umiru tj. da imaju početak i kraj, može li se to kazati i za ceo svemir? (materiju)

“I think it's much more interesting to live not knowing than to have answers which might be wrong.”
Richard P. Feynman

Зато многи учени људи заврше у манастиру... (сад ће атеисти да ме расчерече) :)))

U namastiru zavrse i pedercine i ubice i razno, nigde nije lako ucenima... Ne treba ih zaliti, ipak, ima vaznijih stvari od ucenosti.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Pošto je onda svemir smrtan ( nisam se iskreno do sada nikad o tome nešto i zapitao) ostaje nam da VERUJEMO da se nekim čudom (blagodaću) može desiti neki splet okolnosti gde će neka čestica koja nedostaje materiji (tako i nama)roditi se, pomešati i  obnavljati ono što je danas propadljivo i nikad više neće umirati sutra (nepovratni proces).

Može li se tako verovati?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Crni, crnjane! Sta ces ti da radis sa tim njihovim ocenama? U sef da ih metes, ko Baja Patak?

Kakve crne ocene, jedva navadah bodove za vudžet, nego samo kažem da me cela ta priča oko škole i prosvete tera od učenja i želje za znanjem umesto da bude obrnuto

Подели на овим сајтовима

Елем занимљива питања питаш.

Ево ја бих да дам свој допринос па да ти одговорим.

Космос, то јест како ти кажеш цео свемир је имао почетак. Тај почетак се зове бигбенг. Теориај је прво као идеја дошла од стране хришћанских теолога - они су тврдили да свемир има почетак, а идеју биг бенга је оригинално створио католички свештеник.

Данас се зна да је биг бенг чињеница која се десила. Она не означава само почетак материје већ почетак простора и времена. Пре биг бенга није било ничег па ни времена нити простора. Мени је јако занимљиво да је то апсолутно у складу са хришћанском теологијом.

Друго питање које си поставио.

Pošto je onda svemir smrtan ( nisam se iskreno do sada nikad o tome nešto i zapitao) ostaje nam da VERUJEMO da se nekim čudom (blagodaću) može desiti neki splet okolnosti gde će neka čestica koja nedostaje materiji (tako i nama)roditi se, pomešati i  obnavljati ono što je danas propadljivo i nikad više neće umirati sutra (nepovratni proces).

Искрено да ти кажем нисам баш разумео. Тренутни закон термодинамике каже да се унутар свемира ништа ново од материје не може родити нити уништити већ само прелазити из једне форме у другу. Међутим то није 100 % сигурно, неки верују да можда тај закон има границе.  Наравно све је предмет шпекулације

Е део који нисам разумео, јесте која то честица недостаје материји?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Елем занимљива питања питаш.

Ево ја бих да дам свој допринос па да ти одговорим.

Космос, то јест како ти кажеш цео свемир је имао почетак. Тај почетак се зове бигбенг. Теориај је прво као идеја дошла од стране хришћанских теолога - они су тврдили да свемир има почетак, а идеју биг бенга је оригинално створио католички свештеник.

Данас се зна да је биг бенг чињеница која се десила. Она не означава само почетак материје већ почетак простора и времена. Пре биг бенга није било ничег па ни времена нити простора. Мени је јако занимљиво да је то апсолутно у складу са хришћанском теологијом.

Друго питање које си поставио.

Искрено да ти кажем нисам баш разумео. Тренутни закон термодинамике каже да се унутар свемира ништа ново од материје не може родити нити уништити већ само прелазити из једне форме у другу. Међутим то није 100 % сигурно, неки верују да можда тај закон има границе.  Наравно све је предмет шпекулације

Е део који нисам разумео, јесте која то честица недостаје материји?

Pa pretpostavljam da je materija deo nekog procesa (stvaranja,stvaranje) čestica koja može da se rodi a možemo je teološki nazvati i (blagodatni dar Tvorca) je ona česnica koja bi postojeću materiju vezala nekim procesom za sebe i neprekidno je obnavljala odnosno ono što je smrtno postalo bi neprekidno obnovljivo samim tim i suštinski besmrtno. Da li nekim odvajanjem atoma da li nekim hemiskim spajanjima onih elemenata koji još nisu otkriveni i imaju prazno mesto (očekuju se). Ide li nauka u tom pravcu?

Pazi teško mi je da budem precizniji jer se ovim bavim otprilike jedan sat u svom dosadašnjem životu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Moze, ali ne na osnovu onoga sto znamo o cesticama i entropiji.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

За бесмртност је неопходан сам Логос. Једино нам остаје вера у то.

Не морамо замишљати бесмртност као неку врсту суперчестица - које омогућавају нетрулежност. Хришћанство стреми личносном односу са Богом ,,који је све у свему'' - који на тајанствен начин пребива, истовремено, као суштина, у сваком средишту конституената материје.

Сада живимо чекајући преображење јер смо пали као целокупна творевина. Једноставно, живимо у палом стању, имајући једино веру као ,,основ свему чему се надамо''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...