Jump to content

Dačić: Bogati moraju da daju više

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

По тој логици не постоји ни човек који је "својим парама" купио кућу или ауто, јер већина то узима на кредит... А опет је јасно да су људи то поштено својим парама купили.

Смараш.

Sve na kredit. Reci mi ko u SAD kupouje kucu gotovinom?

Posnajes li ti nekoga? Od 350 milona amera nema ni jedan.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 813
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Па то сам и рекао.

Кредит је "финансијски производ" коју купујеш од банке. Човек који узме и купи кућу на кредит то одплати дупло и троструко. Значи сасвим поштено и својим парама. Исто важи и за онога ко отвори фирму.

Значи, та твоја прича о кредитима коју стално понављаш нема никаквог смисла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не знам о каквом недостатку аргумената збориш. Ја ти наведем које форме предузећа постоје, ти онда споменеш "породичне фирме" а на крају, после две стране троловања се испостави да то и није форма привредног друштва, нити си ти то споменула у том контексту.

А ово што је барон одвалио да не може један човек својим новцем да отвори фирму то не вреди ни коментарисати...

Споменула сам три најчешћа облика покретања посла:

Три најчешћа облика су : породична фирма, акционо друштво, предузеће у власништву фонда или фонд предузеће. Није троловање, већ је постоји форма "породична фирма". Разумеш?

Форме предузећа:

Три  честе форме предузећа (De tre mest almindelige ejerformer er i dag):

http://da.wikipedia.org/wiki/Virksomhed

http://startvaekst.dk/virksomhedsformer

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па то сам и рекао.

Кредит је "финансијски производ" коју купујеш од банке. Човек који узме и купи кућу на кредит то одплати дупло и троструко. Значи сасвим поштено и својим парама. Исто важи и за онога ко отвори фирму.

Ne.

Tebi kredit omoguci da umesto da placas kiriju i da zivis kao podstanar i da ni za 200 godina ne mozes da skupis pare za svoju kucu, imas mogucnost da "kupis" kucu odmah i da kiriju umesto u tudj djep stavljas u svoj..

Kredit je i za privatnike i za firme blagoslov... i dok ima banaka i kredita mozemo da pevamo. Bez kredita bi ga ugasili svi za 6 meseci-

Подели на овим сајтовима

Па то сам и рекао.

Pricas o ozbiljnim firmama ili pljeskavicama kod buce?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Три најчешћа облика су : породична фирма, акционо друштво, предузеће у власништву фонда или фонд предузеће. Није троловање, већ је постоји форма "породична фирма". Разумеш?

Форме предузећа:

Ma....

Подели на овим сајтовима

Ne.

Tebi kredit omoguci da umesto da placas kiriju i da zivis kao podstanar i da ni za 200 godina ne mozes da skupis pare za svoju kucu, imas mogucnost da "kupis" kucu odmah i da kiriju umesto u tudj djep stavljas u svoj..

Kredit je i za privatnike i za firme blagoslov... i dok ima banaka i kredita mozemo da pevamo. Bez kredita bi ga ugasili svi za 6 meseci-

Шта бре "не"...?

Кажеш "не", а онда нешто банално што нема никакве везе. Смараш на квадрат.

Твој аргумент је да предузетници "узимају кредите" па онда то значи да "не раде својим парама" па одатле извлачиш закључак да су они нешто "дужни држави". Значи - мало морген. Није тачно.

Кредит је производ који купујеш и платиш исто као што купујеш папир за дупе. Нема ту ништа "са туђим парама", нити си било коме шта дужан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта бре "не"...?

Кажеш "не", а онда нешто банално што нема никакве везе. Смараш на квадрат.

Твој аргумент је да предузетници "узимају кредите" па онда то значи да "не раде својим парама" па одатле извлачиш закључак да су они нешто "дужни држави". Значи - мало морген. Није тачно.

Кредит је производ који купујеш и платиш исто као што купујеш папир за дупе. Нема ту ништа "са туђим парама", нити си било коме шта дужан.

NE.

Bez kredita taj tvoj privatnik ne bi mogao ni kola da kupi a kamo li da otvori firmu.

U tome je cela poenta.

Da nema kredita ne bi bilo ni njegove firme. To sto ce on da vrati pare, pa to je najnormalnije. Ali dobit koju on ima iz tog posla je osim njega i njegovog rada zasluga i kredita u istoj ili vecoj meri.

Подели на овим сајтовима

NE.

Bez kredita taj tvoj privatnik ne bi mogao ni kola da kupi a kamo li da otvori firmu.

U tome je cela poenta.

Da nema kredita ne bi bilo ni njegove firme. To sto ce on da vrati pare, pa to je najnormalnije. Ali dobit koju on ima iz tog posla je osim njega i njegovog rada zasluga i kredita u istoj ili vecoj meri.

Zavisi i od visine kredita, ideje posla, biznis plana, garancije itd... dobijas usput i od banke i od drzave veliku pomoc stimulisu te na razne nacine.

Подели на овим сајтовима

Форме предузећа:

Три  честе форме предузећа (De tre mest almindelige ejerformer er i dag):

http://da.wikipedia.org/wiki/Virksomhed

Ми смо причали о правним формама у Србији и породична фирма као таква не постоји. Постоје породичне фирме, али нису тако регистроване јер не постоји та правна категорија, тј оне су регистроване као један од следећих правних облика:

1. предузетничка радња

2. о.о.

3. д.о.о.

4. а.д.

А овог Барона и Volim_Sina_Bozjeg позивам на вечеру, па ћемо редом да обиђемо пар мојих рођака да му кажу да у животу нису узели кредит за своје фирме и предузетничке радње а послују преко 15 година.

Подели на овим сајтовима

Ми смо причали о правним формама у Србији и породична фирма као таква не постоји. Постоје породичне фирме, али нису тако регистроване јер не постоји та правна категорија, тј оне су регистроване као један од следећих правних облика:

1. предузетничка радња

2. о.о.

3. д.о.о.

4. а.д.

Ми уопште нисмо причали о правним формама у Србији, него је теби било занимљиво да чујеш да се још увек говори приватник и фирма.  Одговорила сам  да се тако каже и у Србији, и том приликом сам поменула најчеша три облика (форме) власништва у данској. Па си ти окренуо на то да незнаш о чему причам и написао да постоје четири форме предузећа, а да не знаш одакле ми прича о форми "породична фирма". A сада морам да ти кажем да смараш.

"мада, нисам баш ни сигуран да код њих постоји правни облик породична фирма"

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...