Jump to content

Dačić: Bogati moraju da daju više

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Не знаш ти ни српски. :D

Ime čini deo identiteta celokupnog posla. U srpskoj poslovnoj praksi je gotovo pravilo da ličnom imenu osnivača (vlasnika) dodaju ime firme.

Значи, и на српском се каже фирма.

Подразумева се да је оснивач (власник фирме) = приватник = (име фирме nlcph) . :bleh:

http://www.mena.rs/kakopoceti/registracijadoo.html

Familieejet (породично власништво) :

http://da.wikipedia.org/wiki/Familieejet_virksomhed

Jel mozes da nam das primer iz danskog zakona gde postoje te institucije "porodicnog preduzeca"? Ako sam te ja dobro razumeo o tome pricas.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 813
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Jel mozes da nam das primer iz danskog zakona gde postoje te institucije "porodicnog preduzeca"? Ako sam te ja dobro razumeo o tome pricas.

Када ми будеш одговорио на питања. :D

Иначе линк сам сам по себи говори да треба да постоје закони преноса тзв породичних фирми.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Када ми будеш одговорио на питања. :D

Иначе линк сам сам по себи говори да треба да постоје закони преноса тзв породичних фирми.

Koja pitanja ja sam se tek ukljucio u diskusiju, sa mnom nisi nista pricala (Do sada)

Link govori da postoje neke firme kojima operiraju porodice, ali ne znaci da je porodica vlasnik, nego eto porodicni biznis.

Npr moj deda pravio burice i ja sa njim radim pravimo burice radimo porodicno ali to ne znaci da moja sestra i moja baba i kompletna porodica ima neka prava nad firmom. 

Porodicno vlasnistvo bi u nekom pravnom smislu te reci znacilo da svako iz porodice na osnovu toga sto je clan porodice ima neku vlast nad firmom.

Подели на овим сајтовима

Koja pitanja ja sam se tek ukljucio u diskusiju, sa mnom nisi nista pricala (Do sada)

Link govori da postoje neke firme kojima operiraju porodice, ali ne znaci da je porodica vlasnik, nego eto porodicni biznis.

Npr moj deda pravio burice i ja sa njim radim pravimo burice radimo porodicno ali to ne znaci da moja sestra i moja baba i kompletna porodica ima neka prava nad firmom. 

Porodicno vlasnistvo bi u nekom pravnom smislu te reci znacilo da svako iz porodice na osnovu toga sto je clan porodice ima neku vlast nad firmom.

Значи да је породица власник. Деда и баба су отишли у пензију (или нису више међу живима), рецимо да су живи, на дедино буренце има право и твоја сестра и твоја баба - комплетна породица. Ко си ти да само ти имаш права над буренцетом дединим? Имаш права на твоје буренце ако се иселиш из породичне куће са све дедом или остале истераш из куће по праву.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Значи да је породица власник. Деда и баба су отишли у пензију (или нису више међу живима), рецимо да су живи, на дедино буренце има право и твоја сестра и твоја баба - комплетна породица. Ко си ти да само ти имаш права над буренцетом дединим?

Nemoj da si Crveni Baron, ovo sto si ti ostavila nema veze sa time. 

Ja te pitam da li postoji u danskom zakonu tip preduzeca u kom neko zato sto je clan porodice (naprimer Milosavljevic) polaze pravo nad preduzecem npr "d.o.o Milosavljevic".

To sto ti pricas je nasledjivanje dedinih svojinskih prava a ne  vec postojanje svojinskih prava zato sto je neko clan porodice. (koje uzgred moze ne mora biti tako kako si ti opisala)

Подели на овим сајтовима

Nemoj da si Crveni Baron, ovo sto si ti ostavila nema veze sa time. 

Ja te pitam da li postoji u danskom zakonu tip preduzeca u kom neko zato sto je clan porodice (naprimer Milosavljevic) polaze pravo nad preduzecem npr "d.o.o Milosavljevic".

To sto ti pricas je nasledjivanje dedinih svojinskih prava a ne  vec postojanje svojinskih prava zato sto je neko clan porodice. (koje uzgred moze ne mora biti tako kako si ti opisala)

Па написао си да правиш са дедом буренце, ниси написао да сам правиш буренце. Када сам правиш буренце и хоћеш  постојање својинских права, онда не можеш живети са дедом и сестром и бабом а да буде "d.o.o Milosavljevic". само твоје власништво или углед. Јер када  дођеш са посла рачуна се да ти је баба спремила јело, сестра опрала чарапе. Мораш све сам радити за свој џеп и углед.  Хајде исели се па да разговарамо. :D

На наследство сви имају подједнако право.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Па написао си да правиш са дедом буренце, ниси написао да сам правиш буренце. Када сам правиш буренце и хоћеш  постојање својинских права, онда не можеш живети са дедом и сестром и бабом а да буде "d.o.o Milosavljevic". само твоје власништво или углед. Јер када  дођеш са посла рачуна се да ти је баба спремила јело, сестра опрала чарапе. Мораш све сам радити за свој џеп и углед.  Хајде исели се па да разговарамо. :D

На наследство сви имају подједнако право.

Ne vredi, ja te pitam jedno ti glumis Crvenog Barona i odlazish na deseto, nema potrebe da nastavljamo ovu diskusiju.

Подели на овим сајтовима

Ne vredi, ja te pitam jedno ti glumis Crvenog Barona i odlazish na deseto, nema potrebe da nastavljamo ovu diskusiju.

Наравно да не вреди, јер глумиш нешто, а без деде и бабе и сестре си ништа. Ако хоћеш  "d.o.o Milosavljevic" само за себе мораш сам стицати. Цело време писала сам о породичној фирми, не о појединачном члану породице који је све сам стекао.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Poceo sam da lajkujem iz ciste ljubavi!

Дечко хоће да учи за адвоката, па кад хоће да учи онда својинско право у случају "d.o.o Milosavljevic" бави се правилима породице или (не дај Боже) распада породице. Описује правила заједннице (породице) - узајамно одржавање, и како да се дели после, кажем,не дај Боже, распада породице. Традиционално се узима и право деце као део породичног права. Породично право деце... има правила о односима између родитеља и деце, укључујући старатељство.

А наследство је иза умрлог или пензионисаног у нпр случају фирме  (преносиво на његове наследнике или наследнице). Ова област се граничи са законом о својинском праву породице, тако има више значаја. Значи и наследно право и наслеђивање по тестаменту.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Заглупи те Steve с лајкови. :D   Штета, интелигентан си дечко.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

"Већина неспоразума у науци су неспоразуми терминолошке природе." :)

@, Ђомла, у ком праву постоји такав тип предузећа који си поменуо? Никад нисам налетео на нешто слично...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@@Срђан Шијакињић,

Ne znam, ja sam pitao @, ona je spominjala neka porodicna preduzeca, ja sam mislio da li u danskoj postoji nesto tako.

Postoje preduzeca u kojima rade cele porodice, to znam, ali ne znam  da postoji pravna institucija porodicnog preduzeca  

Наравно да не вреди, јер глумиш нешто, а без деде и бабе и сестре си ништа. Ако хоћеш  "d.o.o Milosavljevic" само за себе мораш сам стицати. Цело време писала сам о породичној фирми, не о појединачном члану породице који је све сам стекао.

Jauopste ne diskutujem o tome, pitam te da li u danskom zakonu i pravu postoji kategorija "porodicne firme" to kako ce neki vlasnik nekog preduzeca to svoje vlasnistvo i rad da deli sa svojom porodicom koliko ce porodica da ucestvuje u svojini preduzeca to je sve treca tema.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...