Jump to content

Dačić: Bogati moraju da daju više

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Не лупетај, мајке ти...

Сви трговци у Београду,значи маркети,продавнице,бутици,трафике имају између 200 и 300 евра плату, а све трговине су приватизоване.

Друго,аутомеханичар који ради за приватника,700 евра може зарадити ако ради 24 сата дневно и седам дана у недељи...

Један од највећих приватника у Србији,трудне жене је избацивао са посла,или им је забрањивао да рађају,ако желе остати на послу...

Скоро налетех на фејсу групу,под називом ми који никад нисмо исплаћени од газда...

И слушај педерко,могу ли знати  зашто мене искључиво прогањаш на форуму по разним темама?

Ајд прво од последњег. Ја прогањам многе овде, али ти си ми први који улаже рекламацију. :) Немој више да причаш глупости, па те нећу прогањати.

Што се тиче плате радника у трговинама. Инжењери имају (почетну) плату 500-600 евра. Шта хоћеш да толику имају и радници чији посао може дете од 14 година да ради?

За трудне жене је првенствено одговоран њихов муж, а не послодавац. Моја супруга је сада на породиљском. Приватна фирма је у питању и имаће посао када се врати. Ако је и отпусте, шта да се ради. Њихова фирма, њихова правила. 

А аутомеханичари (и мајстори свог заната) имају супер плате, веровао ти или не. Моја снајка (са високом школом) је у аутосалону имала дупло мању плату од аутомеханичара.

И ја сам радио свакакве послове за ситне паре по 9 сати дневно 6 дана недељно. Па шта? Је ли ми је био крив тај послодавац што ми је за тај рад плаћао једва 20 000? Богу хвала па сам имао и тај посао. Или сам крив сам што нисам научио неки занат?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 813
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Такође, о трудницама, удовицама и осталим угроженим групама смо дужни ми, као хришћани, да бринемо, а не приватници. Ево, пошто толико причаш о томе оснуј неко удружење или фонд за помоћ угроженим групама, ја ћу ти помоћи колико могу (могу сајт да ти направим, на пример). Отвори рачун, па ко има нека уплати, а ти распоређуј коме мислиш да треба.

Ако ово не урадиш, онда си спреман да помажеш само на речима и немој више да се јављаш уопште.

Озбиљан сам. Имам сада времена и могу да ти помогнем, само преузми иницијативу.

Подели на овим сајтовима

Ајд прво од последњег. Ја прогањам многе овде, али ти си ми први који улаже рекламацију. :) Немој више да причаш глупости, па те нећу прогањати.

Што се тиче плате радника у трговинама. Инжењери имају (почетну) плату 500-600 евра. Шта хоћеш да толику имају и радници чији посао може дете од 14 година да ради?

За трудне жене је првенствено одговоран њихов муж, а не послодавац. Моја супруга је сада на породиљском. Приватна фирма је у питању и имаће посао када се врати. Ако је и отпусте, шта да се ради. Њихова фирма, њихова правила. 

А аутомеханичари (и мајстори свог заната) имају супер плате, веровао ти или не. Моја снајка (са високом школом) је у аутосалону имала дупло мању плату од аутомеханичара.

И ја сам радио свакакве послове за ситне паре по 9 сати дневно 6 дана недељно. Па шта? Је ли ми је био крив тај послодавац што ми је за тај рад плаћао једва 20 000? Богу хвала па сам имао и тај посао. Или сам крив сам што нисам научио неки занат?

E izvini, da ti nadjem u italiji posao za te pare ....ali da se dogovorimo i da potpises da neces da se bunis i da trazis prava kasnije ...vec tako, hriscanski i smerno da sljakas za 200- 300 evrica..?

A ja cu da se talim sa gazdom ovde, meni dosta isto toliko, 200-300 evrica sto sam nasao takvog radnika ...

:))  :))  :))  :))  :))

I svima bi bilo super. I tebi, i meni a gazdi posebno ...

I jos recimo ako bi hteo da ti ne uplacuje penziono i socijalno .... oooooo...gde bi ti bio kraj ...ziveo bi u pravom kapitalizmu, slobodan od drzavnih stega ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Unizena i unistena nam je radna klasa.

Jos uspemo i da nadjemo reci hvale za poslodavce koji nikad nisu ni pomisljali da im radnik ima sva prava po ugovoru o radu.

Da ne spominjemo topli obrok , prekovremeni rad, nocni rad , zastita na radu... i naravno tjutimo jer nam tih 200 evra barem malo nade daje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nesto razmisljam i pocinjem da kapiram kapitaliste....Pa oni su ljudi genijalci...

Ja kada bih nasao nekoga, i kada bi bilo moguce, rado bih ga poslao da radi umesto mene za 400-500 evrica a da ja dobijam ostatak plate i da odmaram kuci ...Pa to bi bilo idealno....

Ziveo kapitalizam ....

Подели на овим сајтовима

Nesto razmisljam i pocinjem da kapiram kapitaliste....Pa oni su ljudi genijalci...

Ja kada bih nasao nekoga, i kada bi bilo moguce, rado bih ga poslao da radi umesto mene za 400-500 evrica a da ja dobijam ostatak plate i da odmaram kuci ...Pa to bi bilo idealno....

Ziveo kapitalizam ....

Наравно да можеш, само што је и то док нађеш неког да ради уместо тебе исто рад. И то тежи рад него што се чини. И зове се популарно управљање људским ресурсима.

Ево, мом једном познанику један лик нудио да му обезбеди посао у Лондону, имаће супер плату и услове, а њему да да 30% прве плате или тако нешто. И шта је ту лоше? Сви су на добитку.

Подели на овим сајтовима

Моја супруга је сада на породиљском. Приватна фирма је у питању и имаће посао када се врати. Ако је и отпусте, шта да се ради. Њихова фирма, њихова правила. 

Ако је отпусте, послодавац мора да је плаћа наредних шест месеци (најмање три).

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

To je ekstra-dodatak i ono je dobrovoljno, i barem u Austriji to oduzimaju od poreza državi; drugim rečima, ide na račun svih poreznika ;)

Знам приватника послодаваца што својим  радницима (15) (+да поведу партнера) плаћа четвородневна путовања два пута годишње, истовремено добију и повишицу плате. Обичан човек, брине о својим радницима :aplauz:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Наравно да можеш, само што је и то док нађеш неког да ради уместо тебе исто рад. И то тежи рад него што се чини. И зове се популарно управљање људским ресурсима.

Ево, мом једном познанику један лик нудио да му обезбеди посао у Лондону, имаће супер плату и услове, а њему да да 30% прве плате или тако нешто. И шта је ту лоше? Сви су на добитку.

Sta od prve plate? Treba  ceo zivot da mu daje 30% ... to je prava sloboda ...

Подели на овим сајтовима

Toga se ima, ali nije moranje. Ja ne bih radio da sam preduzetnik. Posao je posao, kolega mi nije ni rod ni prijatelj - on je poslovni partner; sutra da mi ne treba daću mu otkaz; dakle, nisu mi potrebne sentimentalnosti i da se emocionalno vezujemo jedni za druge a kamoli da kupujem nečiju lojalnost. Budimo korektni, plata neka bude korektna, a za ostalo svako nek se brine sam. Ovako je za moj pojam najbolje.

Није реч о емоционалном везивању за раднике, како не разумеш, брине о потребама појединца, ослушкује...стратегија успеха свих... значи успех фирме.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Kazaću ovako: Hvala za obrok ili odmor, ali meni je važnije da sam živ i i zdrav. Dakle, meni je bitno koji posao dobijam, koje obaveze i dužnosti imam, da li se poštuju moja prava, da li se ja poštujem kao čovek, da li je u dovoljnoj meri zaštićen moj život i moje zdravlje na poslu, i naravno plata. To su važne teme a ne beneficije, za beneficije nisam nikad mario. Osim toga, moja iskustva sa beneficijama jesu da otvaraju vrata ugodnim ljudima ali ne sposobnim.

Па како мислиш повећати неспособнима плате?  Нису они сами себи повећали плате и тражили путовања. Друго, мораш поћи од тога да неке обавезе и дужности које се имају нису сталне у области развоја. Цени и награђује запослене, брине о њима, сви остварују своје циљеве.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Sta od prve plate? Treba  ceo zivot da mu daje 30% ... to je prava sloboda ...

Он нађе месечно тројицу таквих и има цео живот плату. :)

Нађи ми у Италији неки послић за програмера (да ми среде да могу да се преселим са све породицом) и имаш целу прву плату од мене. :)

После ти ја нађем бар још неколико људи којима средиш посао и тако геометријском прогресијом и неће ни твоја деца морати да раде. :D

Подели на овим сајтовима

Он нађе месечно тројицу таквих и има цео живот плату. :)

Нађи ми у Италији неки послић за програмера (да ми среде да могу да се преселим са све породицом) и имаш целу прву плату од мене. :)

После ти ја нађем бар још неколико људи којима средиш посао и тако геометријском прогресијом и неће ни твоја деца морати да раде. :D

Ali ti meni, kao protivuslugu,  da nadjes posau u Srbiji ... ne mogu vise da se smaram sa ovima ...te imas zdravstveno, te penziono, te ne mozes da dobijes otkaz ako se ne dopadas gazdi, te ne daj boze da trudnica dobije otkaz, za to teraju na robiju .... dosadilo vise brate, fali mi trziste i sloboda, ponuda i traznja ...a to imas samo u Srbiji danas...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...