Crveni Baron Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Тешко то схватају либертаријанци. Солидарност и заједништво, па то су страни и супротни појмови бездушном и грамзивом неолибералном капитализму. Ако ти не ваља посао иди па тражи други, ко те тера да баш ту радиш, има ко хоће. Ако имаш једи, ако немаш цркни од глади. То што су ову беду и тежак положај радника они произвели није битно. Овај свет је џунгла где опстају само способни*. Ja se sa ovim slazem potpuno ...Ali primenjujem i drugu stranu medalje pa kazem- kome se ne svidja porez neka ide iz drzave i neka nadje neku bez poreza ... Uzmu lepo "svoje pare", stave u dzep i na put ... nana, Ignjatije and Милан М. је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Мој ћаћа има добру плату. Моја мајка и ја тренутно не радимо. Ја од скора немам право да оверим здравствену књижицу иако сам пријављен на бироу, немем никаквих редовних примања. Разлог је тај што је просек укупног примања у домаћинству по члану већи од законом предвиђеног за бесплатно лечење. То је оно што Дачић прича. Мој тата, који има више (више по нечијим критеријумима), мораће за мене да плати здравствено осигурање да би онај ко има мање могао беспатно да се лечи. До скора није било тако. Али држава је у великој кризи и овакве мере су неопходне. Да је држава јака сигурно би сваки незапослени грађанин имао право на бесплатно лечење без икаквих ограничења. Као што је и било док је држава била јака. Немам право да се буним и љутим. Једино се питам: шта ако тата (или било ко има примања) не жели да плаћа здравствено осигурање ономе ко не ради. Не знам шта се онда дешава. Да ли сам у том случају осуђен на болест и смрт без права да се лечим и спасем ?! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Не знам да ли си приметио, али чим је нека озбиљнија болест у питању (нпр. пресађивање срца), управо су богати појединци и народ ти који својевољно помажу и одвајају новац (иако им је већ држава узела управо за то) да би се тај неко (најчешће дете) излечио. Проблем је што ти не верујеш да већина људи хоће да помогне и да нису сви богати себична стока, као што ни сви сиромашни нису преподобни. Када би се народу омогућило да помаже добровољно, без присиле државе, тај новац би био много боље искориштен. Не би се уградило 100 људи док то не дође до онога коме треба. Justin Waters and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Мој ћаћа има добру плату. Моја мајка и ја тренутно не радимо. Ја од скора немам право да оверим здравствену књижицу иако сам пријављен на бироу, немем никаквих редовних примања. Разлог је тај што је просек укупног примања у домаћинству по члану већи од законом предвиђеног за бесплатно лечење. То је оно што Дачић прича. Мој тата, који има више (више по нечијим критеријумима), мораће за мене да плати здравствено осигурање да би онај ко има мање могао беспатно да се лечи. До скора није било тако. Али држава је у великој кризи и овакве мере су неопходне. Да је држава јака сигурно би сваки незапослени грађанин имао право на бесплатно лечење без икаквих ограничења. Као што је и било док је држава била јака. Немам право да се буним и љутим. Једино се питам: шта ако тата (или било ко има примања) не жели да плаћа здравствено осигурање ономе ко не ради. Не знам шта се онда дешава. Да ли сам у том случају осуђен на болест и смрт без права да се лечим и спасем ?! Ti nisi skapirao još uvek da će CELA tvoja porodica biti dodatno oporezovana zato što tvoj ćaća ima dobru platu... tj. da ako ćaća ima platu 120.000 (na vas troje to izađe po 40.000) rebnuće vam ekstra-porez, za razliku od tročlane porodice u kojoj sva tri člana imaju platu po 80.000, dakle duplo veći porodični budžet od vas. To je tebi pravedno? Jel su oni prethodni primeri koje je Milan M. naveo pravedni? (da nije nešto pogrešno u njegovoj računici?) Jel tvoja porodica bogata? Šta je sa vama? Inače, bogati već plaćaju više... i ne samo nominalno... postoji godišnji porez na dohodak koji plaćaju svi koji imaju prihode tri puta veće od prosečne zarade.... Iza ovih novih poreza ne stoji nikakva socijalna pravda.... samo čista otimačina... fali lova - otmi od onih koji imaju malo više... Inače, ja imam veće mesečne prihode od 100.000, pa me ovo neće zakačiti... jer nemam toliku "platu"... Срђан Шијакињић, Justin Waters and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ti nisi skapirao još uvek da će CELA tvoja porodica biti dodatno oporezovana zato što tvoj ćaća ima dobru platu... tj. da ako ćaća ima platu 120.000 (na vas troje to izađe po 40.000) rebnuće vam ekstra-porez, za razliku od tročlane porodice u kojoj sva tri člana imaju platu po 80.000, dakle duplo veći porodični budžet od vas. To je tebi pravedno? Jel su oni prethodni primeri koje je Milan M. naveo pravedni? (da nije nešto pogrešno u njegovoj računici?) Jel tvoja porodica bogata? Šta je sa vama? Inače, bogati već plaćaju više... i ne samo nominalno... postoji godišnji porez na dohodak koji plaćaju svi koji imaju prihode tri puta veće od prosečne zarade.... Iza ovih novih poreza ne stoji nikakva socijalna pravda.... samo čista otimačina... fali lova - otmi od onih koji imaju malo više... Inače, ja imam veće mesečne prihode od 100.000, pa me ovo neće zakačiti... jer nemam toliku "platu"... Uu cime se bavis ako nije tajna?xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Socijalisti su uvijek socijalisti, dobrovoljni otimaci para. Po novom prijedlogu oporezivanja, sve sto je vise od 100 000 oporezivace se ekstra. To je plata od 850 evra, i to se smatra visokim prihodom. To je sramotno od vlade sto toliki prihod smatraju visokim. To je pokazatelj da ljude smatraju ovcama koji ne smiju nista u zivotu imati vise od onoga kako im drzava odredi. Budzet se puni tako sto je porez nizi, a placaju ga onda svi bez izuzetka. Ovako neka povecavaju porez narocito licima sa visim prihodima, i bogatima, i tako neka ih natjeraju da utaje porez, ili iznesu pare negdje u ofshore banke. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ja se sa ovim slazem potpuno ...Ali primenjujem i drugu stranu medalje pa kazem- kome se ne svidja porez neka ide iz drzave i neka nadje neku bez poreza ... Uzmu lepo "svoje pare", stave u dzep i na put ... Naravno da se tako radi. Kome se ne svidja, put pod noge i dovidjenja. Samo nemoj poslije da kuka drzava kako ima odliv mozgova i kapitala. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Uu cime se bavis ako nije tajna?xD Advokat - preduzetnik (paušalac)... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Жика и Пера беру кајсије, свако у свом воћњаку. Жика сваки дан устаје два сата пре Пере и остаје два сата дуже у воћњаку од Пере. Жика заради месечно 100 000 динара, а Пера 80 000 хиљада динара. На крају месеца Пера плати 10 000 дин. пореза, а Жика плати 30 000 дин. пореза, јер је богатији. На крају и Жика и Пера имају по 70 000 динара, иако је Жика сваки дан радио 4 сата дуже од Пере. #социјалистичкаПравда Znaš zašto je tvoj primer pogrešan? Zato što sve srpske Pere odlično "znaju" da srpske Žike nemaju veće prihode zato što su vredniji, sposobniji i slično, već zato što su sve Žike barabe i lopovi... ili su u najmanju ruku imali mnooogooo sreće... zato je njima potpuno pravedno ovakvo oporezovanje... Милан М. је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 A koji su posteni radni vredni i bogati u Srbiji? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Advokat - preduzetnik (paušalac)... Такви ко ти су најсумњивији. Ви бисте бранили и ове са приходима од преко сто иљада. Вас треба и додатно по џепу, да народ види ПРАВДУ и неку вајду и од вас! Avocado and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 A koji su posteni radni vredni i bogati u Srbiji? Има их. Не толико колико има богатих, али их има, у то буди сигуран и убеђен. Него што такви имају две даске у глави, па се не експонирају него раде посао. Посебно ако се издржавају од свог знања (реалног наравно, не мислим на ове вечерње школе). Млађони and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Такви ко ти су најсумњивији. Ви бисте бранили и ове са приходима од преко сто иљада. Вас треба и додатно по џепу, да народ види ПРАВДУ и неку вајду и од вас! ... i da klečimo na kukuruzu dok se ne pokajemo... RYLAH and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ali tu je i Marko. A Marko je nezaposlen jer mu ludi Zika ne da da se zaposli jer radi kao blesav pa zato nema para da prehrani decu. Vecu glupost nisam procitao odavno... Neko bere svoje voce, radi vredno, trudi se i onda je on kriv sto radi vredno i sad je to sto je on vredan i sto radi 12 sati dnevno lose jer moze da radi 6 sati a sest sati da da nekom drugom da radi... Svasta... gluplju logiku u zivotu nisam cuo... A koji su posteni radni vredni i bogati u Srbiji? Ima mnogo privrednika koji su se obogatili radom i trudom. Justin Waters and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Samo napred u borbu za pravdu i jednakost , preko tudje grbine naravno , po starom srpskom obicaju . Grizzly Adams, Млађони and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука