Ignjatije Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Josipović u manastiru Visoki Dečani IZVOR: B92, TANJUG Visoko Dečani -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas u manastiru Visoki Dečani da je uveren da će Kosovo postati kraj mira i saradnje. Josipović je tokom drugog dana zvaničnog boravka na Kosovu posetio manastir Visoki Dečani i razgovarao sa igumanom Savom (Janjićem) i monaštvom. "Očuvanje ovog manastira i saradnja koja se ovde pokazuje izmedju Srpske pravoslavne crkve i vlasti Republike Kosovo, pokazuje da ljudi mogu zajedno, da optimizam može pobediti pesimizam i da ljudi dobre volje mogu nadjačati one koji to nisu", rekao je Josipović novinarima. Hrvatski predsednik je rekao da svako zastane pred lepotom te drevne baštine koja je deo "evropske i svetske tradicije". Starešina manastira iguman Sava je rekao da Josipovićeva poseta predstavlja veliku čast i radost, ali istovremeno i veliko ukrepljenje za ovaj manastir i njegovo bratsvo. "Nadamo se da svi zajednički, našim trudom, možemo da sačuvamo ovu vrednu hrišćansku baštinu, koja postoji na ovim prostorima. Verujemo da su pred nama neka bolja vremena u kojima će ljudi više saradjivati i raditi zajedno za dobrobir svih", rekao je iguman Sava. DYNABLASTER, Млађони, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Што не спојите материјал, данас је Срђан већ отворио једну у вези ове посете . Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 @@nana, није отворио посебну тему, већ је поставио на насловну и овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Да, та бато, па могу да се саставе. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 da ali ono je opšta tema - vesti iz Eparhije a ovo je medijska...neka je očito da je niko ne kometariše sam nas hehehehe Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Ааааа,па добро онда, нисам сконтала, фала, Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 no frkenzi sekana šifeli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Слава Богу да се десио помак.. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Господин Јосиповић је заиста посебна личност међу политичарима на овим балканским просторима. Заиста прави господин и прави човек. Камо среће да је више таквих и код нас и код комшија. JESSY, Млађони, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Ово је лепа вест. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Da sam ja iguman Sava,ja bih zamolio Josipovića da dođe drugi put(2142 godine) jer je manastir Visiki Dečani u fazi renoviranja. Nadam se da su braća monasi uredno dezinfikovali i oprali manastirski pod posle ove posete. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Господин Јосиповић је заиста посебна личност међу политичарима на овим балканским просторима. Заиста прави господин и прави човек. Камо среће да је више таквих и код нас и код комшија. Ne slažem se.Njegova izjava pominje da je manastir Dečani "Evropska" baština,a ne Srpska na prvom mestu. Tim suptilnim diplomatskim jezikom on poručuje nešto mnogo više,a na stranu hrvatsko priznanje Kosova ! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Da sam ja iguman Sava,ja bih zamolio Josipovića da dođe drugi put(2142 godine) jer je manastir Visiki Dečani u fazi renoviranja. Nadam se da su braća monasi uredno dezinfikovali i oprali manastirski pod posle ove posete. Ај` не претеруј! Та није рватски Прецедник онај скот, па да се мора чистити на тај начин... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Da sam ja iguman Sava,ja bih zamolio Josipovića da dođe drugi put(2142 godine) jer je manastir Visiki Dečani u fazi renoviranja. Nadam se da su braća monasi uredno dezinfikovali i oprali manastirski pod posle ove posete. их бре, судија, што си такав....? `ајд` промени ник..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2013 Ај` не претеруј! Та није рватски Прецедник онај скот, па да се мора чистити на тај начин... Ne preterujem Milane,ti u hrvatskom predsedniku gledaš da li je skot ili nije,a ja u njemu vidim ono što on jeste,a to je predsednik zemlje koja je izvršila dva genocida nad Srpskim narodom i koja priznaje Kosovo. Mene ne interesuje to što je neki predsednik cool ili harizmatičan ili ima lepe izjave,košulju itd,jer to su sve diplomatske i PR oblande za javnost.Mene interesuje suština. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука