Jump to content

Josipović u manastiru Visoki Dečani

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako si dosao do tog zakljucka?

Imajui licemjeri i licemjeri. I njih ima razniih. Pa bolji su dva licemjera mirumilovna koji se pacifišu i ekumenišu kao Tadić i Josipović nekad ili  Nikolić i Jospović sad nego licemjerni i ratobrni koji huškaju narode ko cuke jedne na druge i etnički se čiste i ratuju uzajamno kao Milošević. Izetbegović i Tuđman. Kad bih morao birat, prije onda te licemjere što se ekumenišu i pacifikuju nego te što se biju, dave i za vratove jedan drugom skaču ko pominuti. Ti te svoje narode mogu odvesti samo u ....

Подели на овим сајтовима

Imajui licemjeri i licemjeri. I njih ima razniih. Pa bolji su dva licemjera mirumilovna koji se pacifišu i ekumenišu kao Tadić i Josipović nekad ili  Nikolić i Jospović sad nego licemjernu i ratobrni koji huškaju narod ko cuke jedne na druge i etnički se čiste i ratuju uzajamno kao Milošević. Izetbegović i Tuđman. Kad bih morao birat, prije onda te licemjere što se ekumenišu i pacifikuju nego te što se biju, dave i za vratove jedan drugom skaču ko pominuti. Ti te svoje narode mogu odvesti samo u ....

Nesto se nisam trudio da upoznajem ljude koje si spomenuo. Nisam imao vremena da ih primetim.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kako si dosao do tog zakljucka?

Pa vidiš da ima cuku tamo na avataru, što će reći sda zna kako to hoda kod cuka. kod ljudi je isto, pofataju se za vratove o kost i lako ih je nahuškat jedne na druge. Ima čovjek iskustva, ko poznaje životinje, poznaje i ljude. Kod političara to vrijedi tim više.

Подели на овим сајтовима

Nesto se nisam trudio da upoznajem ljude koje si spomenuo. Nisam imao vremena da ih primetim.

Misliš Miloševića, Izetbegovića i Tuđmana. Ne brini ako nisi ti, dobro su ih zato stigli upoznat oni koji su zbog njihovih huškanja već 20 godina mrtvi a mogli su biti živi i dan danas da nije bilo njih i njihovih huškanja i nahuškavanja. I čije su leševe prevozili kamionima sa "bojišta i ratišta" kućama. Danas bi im bilo 40-50 da nisu bili svi zbog toga završili u 20-30.

Подели на овим сајтовима

Pa vidiš da ima cuku tamo na avataru, što će reći sda zna kako to hoda kod cuka. kod ljudi je isto, pofataju se za vratove o kost i lako ih je nahuškat jedne na druge. Ima čovjek iskustva, ko poznaje životinje, poznaje i ljude. Kod političara to vrijedi tim više.

Vuk nije hteo da pojede baku vec je hteo da pojede sve bakine kolace koje je donela crvenkapica.

Pa eto vidis kako se kod mene kad pricam pricu klincima vuk popravio shvatio je da ne sme tudje kolace i otisao posramljen nazad u shumu. 

Pa ako se vukovi popravljaju i ne jedu bake niti hoce da otimaju kolace tako ocekujem da ce se i covek popraviti.

U mojoj prici nema mesta za ljude koje spominjes. Tako stanem tim duhom i na molitvu.

Подели на овим сајтовима

Tacno su odavno manastiri na KiM bastina republike Kosovo.

Josipovic nema problem da to kaze usred manastira.

Upravo to je problem.

Diplomatskim jezikom govoreći,Josipovićeva poseta demonstrira hrvatsku rešenost da sarađuje sa Kosovom ne samo kao "republikom" nego i da podržava protivnike Srbije,što je izuzetno mudro sa stanovištva vojno bezbednosne situacije u regionu.

Poseta manastiru i njegova izjava je diplomatska šamarčina Srbiji a i pokazatelj naše naivnosti.Ako pripadnici SPC žele da se bave politikom,između ostalog,ne bi bilo loše da završe i neke škole poput FPN,čisto da znaju o čemu se radi :)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

A kako objašnjavaš deci da je vuk ostao gladan? :)   Postao vegeterijanac? :bleh:

Vukovi u svojoj shumi imaju ostave jer mali shumski patuljci im tamo ostavljaju hranu i bezobrazluk je da vuk i pored toga sto se neko brine za njega krade i otima tudje. 

:)

Подели на овим сајтовима

Pa ako se vukovi popravljaju i ne jedu bake niti hoce da otimaju kolace tako ocekujem da ce se i covek popraviti.

U mojoj prici nema mesta za ljude koje spominjes. Tako stanem tim duhom i na molitvu.

Da, ti političiari bi se zaista trebali popravit. Evo kako, umjesto da pričaju šarene laže trebali bi govorit istinu.

Da je to tako bilo prije 20 godina mnogi mladi životi bu tada bili sačuvani a ne sasvim uzaludno i besmisleno izgubljeni.

Da su Izetbegović, Tuđman i Milošević govorili ovo - tj. istinu:

Za par godina napravićemo od vas leševe, sve to tu što vidite biće leš do leša, krvi do koljena, negdje i do pojasa. A leševe sinova vaših ćemo prevažat ko cjepanice naslagane na teretne kamione ko drva. A biće ih mnogo, bolje ne htijte ni znat koliko. A za ništa! Za glupost! Svejedno se ništa neće uspjeti u onom što se htjelo a svejedno ćemo se za 20 godina opet pacifisat i ekumensat ko da ništa nije bilo. Jer drugačije se neće ni moći! Ko se ne bude htio pacifisat i ekumenisat biće smatran divljakom, zločincem ratnohuškačkim i kretenom, izrodom ljudskog roda, nenormalnim.

Подели на овим сајтовима

Da, ti političiari bi se zaista trebali popravit. Evo kako, umjesto da pričaju šarene laže trebali bi govorit istinu.

Da je to tako bilo prije 20 godina mnogi mladi životi bu tada bili sačuvani a ne sasvim uzalodno i besmisleno izgubljeni.

Da su Izetbegović, Tuđman i milošević govorili ovo - tj. istimu:

Za par godina napravićemo od vas leševe, sve to tu što vidite biće leš do leša, krvio do koljena, negdje i do pojasa. A leševe sinova vaših ćemo prevažat ko cjepanice naslagane na teretne kamione ko drva. A biće ih mnogo, bolje ne htijte ni znat koliko. A za ništa! Za glupost! 

Upali svecu za sve zrtve i nek ti je prosto da u buduce ne razmisljas o zlikovcima.

Подели на овим сајтовима

Upali svecu za sve zrtve i nek ti je prosto da u buduce ne razmisljas o zlikovcima.

Ja o njima ne razmišljam. Razmišljam o masama koje su im na sve to "skočile". Ja nikad nisam bio masa, ni razmišljao kao masa i nikad zato na nešto tako nisam mogao ni "skočiti". Meni je već tada bilo i previše da mi neko, svejedno ko ili bilo ko određuje i objašnjava ko je moj prijatelj a ko neprijatelj. Pa mi pokaže na onog nekog tamo, eno tvoj neprijatelj - drž ga! A ja imam skočit na njega ko psetance na njihov zvižduk? Ko je to od mene očekivao, previše je očekivao. Ne postoji na svijetu takav koji bi mi tako nešto naredit mogao. A za te nesrećnike se molim već više od 20 godina, svejedno koje i čije.

Подели на овим сајтовима

Moji najveći i jedini neprijateli tada su bili političari koji su počeli označavat ove ili one za neprijatelje ovog ili onog naroda. A znao sam da će to završiti za dvadeset godina i trgovinskom razmjenom: tajkuni i biznismeni treba da zarade, kako će bre bez trgovine? I fudbalskim utakmicama, narod treba da se zabavlja, fudbaleri da zarade. I tim  turizmom, ljudi hoće mora i odmora, hotelijeri isto tako evra. A te mrtve što su izginuli na bilo kojim stranama svejedno čije babe zdravlje, niko neće pitat ni za šta. Hoćemol se sad opet turistikovat u "neprijatelja", kšeftovat i trgovat ili fudbalerisat s "neprijateljom". I njima je to svejedno kad su već mrtvi. Glavno da kad ponovo dođu takvi slični političari budu imat dovoljno ludih glava koje će ih odmah poslušat ko sveto slovo s nebesa i zabudalerisat opet ko devedestih, ko da nikad ništa nije bilo i ko da se nšta ni iz čega poučili nisu. Ružno reć al ljudi su baš kokoši! Zaslužuju sve to. Masa nema razuma, na nju samo bič vrijedi!

Подели на овим сајтовима

Meni je samo žao što nisam imao nikakav video-vremeplov pa da onim jadnim mladencima, tim momcima a i curama što izginuše pokažem šta će bit za 20-25 godina kad oni već isto toliko godina budu pod zemljom i kitičkama, pod cvijećem. Kako će se ponašat, šta radit i o čemu pričat političari i kakva će se politika vodit u BiH, CG, Hrvatskoj i Srbiji. To bi svi oni izvalili oči da su to vidjeli barem par dana prije nego što će poginut a najvjerovatnije da bi se potom odmah spakovali i svi zbrisali, isparili i nestali bez traga i bez riječi pozdrava u Njemačku, Austriju, bilo gdje na azil čim prije bi stigli. Tako bi to bilo.

Подели на овим сајтовима

Неко је овде критиковао то што је Јосиповић рекао да су Дечани европска баштина.

Ја на оном видеу који је постављен на првој страни нисам чула да је то Јосиповић рекао.

Чула сам да је игуман Сава рекао:

"Надамо се да сви заједнички, нашим трудом, можемо да сачувамо ову вредну хришћанску баштину, која постоји на овим просторима."

Оваква изјава је, по мени, много већи проблем. Јер ако сам игуман неће/не сме/ да Дечане назове српском баштином, какве су шансе да манастир стварно  ОСТАНЕ српска баштина?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...