Данче* Написано Новембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2015 Što se mene tiče dosta mi je bola. Bilo kakve vrste.Bukowski Снежана је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 9, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2015 Samo plivati!Isplivati iz hladne vodei okrenuti leđa svemu,i maštanjima o onom što je bilo,i čega nema,i što bi trebalo da bude,i ovoj obali i ovom životu.Plivati i isplivati. Ivo Andrić Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Shikoba U ovom afričkom plemenu postoji neobična tradicija ispravljanja ljudskih grešaka. Kada se desi da neko nekom učini nažao, oni ga odvedu u centar sela i celo pleme se skupi oko njega. Tokom dva naredna dana, tako okupljeni pričaju mu o svim dobrim stvarima koje je uradio u životu.Pleme veruje da svako ljudsko biće na svet dolazi kao dobro, jer svako od nas samo želi sigurnost, ljubav, mir i sreću.Međutim, ponekad u potrazi za ovim stvarima ljudi prave greške. Ova plemenska zajednica te greške vidi kao vapaj za pomoć onoga ko ih pravi. Zbog toga se ujedinjuju kako bi ga ohrabrili i podstakli da se poveže sa svojom iskonskom prirodom, da se podseti ko je zaista, sve dok u potpunosti ne shvati istinu od koje je bio otrgnut kada je napravio grešku, a ona glasi: „Ja sam dobar“.„Shikoba Nabajyotisaikia“ jedan je od pozdrava koji oduvijek žive u ovom plemenu a znači: „Poštujem te, pazim te. Značiš mi“. Na njega ljudi odgovaraju sa Shikoba ili: „Ja, stoga, postojim za tebe“. https://www.facebook.com/ZapisiIzNistine/photos/a.337732286355729.1073741828.336902999771991/779351728860447/?type=3&theater Данче*, Јелина and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Све више постајем убеђен да је херој, не неко ко умре за нешто, већ неко ко живи за нешто. У умирању је тренутан пораз, а живети за нешто, поготово кад не иде, то је огромна борба која захтева надљудску храброст и снагу не би ли се најобичније функционисало под њом. Не би ли се најосновније ствари обављале. Обичне. Већа храброст треба за то - губити, али до краја борбе, него се храброшћу ослободити краја борбе. Ratko Petrović Снежана and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2015 Tokom dva naredna dana, tako okupljeni pričaju mu o svim dobrim stvarima koje je uradio u životu. Pleme veruje da svako ljudsko biće na svet dolazi kao dobro, jer svako od nas samo želi sigurnost, ljubav, mir i sreću. Međutim, ponekad u potrazi za ovim stvarima ljudi prave greške. Ova plemenska zajednica te greške vidi kao vapaj za pomoć onoga ko ih pravi. Zbog toga se ujedinjuju kako bi ga ohrabrili i podstakli da se poveže sa svojom iskonskom prirodom, da se podseti ko je zaista, sve dok u potpunosti ne shvati istinu od koje je bio otrgnut kada je napravio grešku, a ona glasi: „Ja sam dobar“. Афричка верзија сократовске етике. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 Saučesnik Razapinju me, a ja moram biti krst i čavli.Pružaju mi pehar, a ja moram biti kukuta.Obmanjuju me, a ja moram biti laž.Peku me, a ja moram biti pakao.Moram da veličam svaki trenutak vremenai da mu budem zahvalan.Moja hrana su sve stvari.Tačan zbir vasione, poniženje, radost.Moram opravdati onoga koji mi zadaje ranu.Moja sreža ili nesreća su beznačajni.Ja sam pesnik. H.L.Borhes Данче* and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Децембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 Ти си ватра и оштра реч као двосекли мач ал гладна истина и љутита правда те знају из оних дана кад си пољем трчала и цвеће брала сад буди с.о.с. и брза коњица сад буди со на рану и горки пелин сад буди црвено мастило и оштро перо ал буди то што јеси а све што ниси нека глуме други ти буди мелем и топли пепео и топла чоколада Ayla , Јелина, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Децембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2015 Žar ptica u snežnom ogrtaču šeta I kriči kriči kao paunica I ne osvrće se za nagotom svojom Umišljena za sjajnim suncem ide Kroz vodu i vatru i vatru i vatru Ponekad u zelenoj šumi glas svoj odmara Pevajući drveću uspavanku Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 Иван ♪♫, Драшко and javor је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2016 Dance like nobody's watching ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2016 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Неки догађаји из детињства су као игроказ за будућег човека...имала сам шест или седам година када сам нашла у дворишу опруге од амортизера. Данима и данима сам се мучила да их некако вежем за стопала, не би ли скакала као ликови из цртаног филма, на жалост опруге су биле слабе и кривиле су се под мојом тежином, нисам са њима могла ни да ходам, а камо л да скачем. .тада ми није успело, али сада ми успева, хвала ти Боже на добрим амортизерима. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Jesi li nekad posebno razmišljala o prugama, onim železničkim ? Jer, nije to sa prugama tako prosto i naivno, ne. Neko to smisli, onda kupe sve što treba, dođu sa onim šinama i pragovima i onim belim kamenčićima i žicom i izbuše zemlju, rasteraju sve žive stvorove i udrii, pravi prugu. Posle krenu njom da tandrču vozovi, sa ljudima ili bez. I tako, sve tako nekako svet putuje, ništa nije previše daleko, ljudi se naviknu i lepo im je. I onda odjednom neko naredi da vozovi više tuda ne idu. Ha. Pusta pruga ćuti.Vremenom, između pragova poraste trava . Ja imam jednu takvu prugu samo za sebe.I ponekad putujem njom.Naravno nevidljivo. Idem do onih do kojih mi je stalo. Pošto si ti moj stari drug, evo poklanjam ti jednu prugu da imaš i ti da putuješ tamo gde još nisi bila, a želela bi to. Idi npr. u Samarkand.Ili se vrati u Soremto. Драшко and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Ma, n , treba. Torna a Soriento, valjda. Izvini, što ti žvrljam po dnevniku. Драшко and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука