Jump to content

Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?

Оцени ову тему

Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?  

21 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?

• Искључиво по природи
    • Искључиво по благодати
    • Једнако по једном и другом

Препоручена порука

пре 2 минута, Agnostik рече

Pa dobro Mirko mozda Milan i ne smatra da su samo hrscani spaseni, doduse to crkva zvanicno uci.

Doduse naucio sam posle par meseci u crkvi jedno je sta pise a drugo sta se stvarno misli.

Црква не учи да су само хришћани спасени, већ да се само хришћани могу спасти, али да ни огромна већина хришћана неће, већ искључиво занемарљиво мала шачица, такорећи статистичка грешка. То су ови које зовемо светима. Сви остали хришћани, капут!

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Agnostik рече

Ja ne tvrdim da pakla nema, samo da vecna kazna iz nekog moralnog stava nema smisla. 

Za ostalom se mogu sloziti.

Ne radi se o moralnom stavu kao na primjer bio sam zločest nisam molio, varao, krao itd i sad me Bog kažnjava zbog toga.

Bog je došao radi grešnika i jednako voli svako dijete bez obzira na moralne osobine.

Tajna zla je da ne želi ljubav i to je nešto što je nemoguće shvatiti ali kao izbor postoji.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, mirko1929 рече

Црква не учи да су само хришћани спасени, већ да се само хришћани могу спасти, али да ни огромна већина хришћана неће, већ искључиво занемарљиво мала шачица, такорећи статистичка грешка. То су ови које зовемо светима. Сви остали хришћани, капут!

Pricali smo svasta pise po kanonima i pravilima crkve. Efektivno i vecina hrscana u crkvi u to ne veruju cak ni popovi, koje sam upoznao.

Veliki broj mojih drugova su Muslimani, oni po defaultu su prokleti, isto tesko svatljivo.

A i Isus je reko da ce dobar covek koji nije Jevrej dobiti poklon od boga, ali ima i one stihove da niko ko ne veruje u njega je proklet, pa sad vidi sta je tacno.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, kopitar рече

Ne radi se o moralnom stavu kao na primjer bio sam zločest nisam molio, varao, krao itd i sad me Bog kažnjava zbog toga.

Bog je došao radi grešnika i jednako voli svako dijete bez obzira na moralne osobine.

Tajna zla je da ne želi ljubav i to je nešto što je nemoguće shvatiti ali kao izbor postoji.

Ja ne znam kakav psihopata moras da budes da nemas ljubav prema nikome.

Pa u Srbiji ima brdo majki koji su abortirali i to vise puta, ali imaju decu koju vole ili mlade devojke i muskarci koji su terali devojku na pobacaj koji vole svoje roditelje. A uradili tezak greh i mozda zbog komunistickog nasljedja u Srbiji toga i nisu svesni. Sta onda???

Osim ako mislis da broj ljudi u paklu je ionako mali da su to neki teski bolesnici, koji za ljubav nisu ni sposobni.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, mirko1929 рече

Библија јасно каже да је Бог једне предодредио за част, а друге за пропаст. Буквално огромна већина човечанства никада није ни имала прилике, нити ће, да се спасе. Сви они силни људи који су живели и живе ван хришћанског света нпр.

Бог је наравно педодредио све могућности, али ми бирамо кроз живот и бивамо одговорни. Не слажем се да су сви нехришћани изван спасења. Ево јуче се читало од Апостола:

- Јер кад незнабошци немајући закона чине од природе што је по закону, они немајући закон сами су себи закон; Они доказују да је у срцима њиховим написано оно што је по закону, пошто свједочи савјест њихова, и пошто се мисли њихове међу собом оптужују или оправдавају, На дан када Бог узасуди тајне људске по јеванђељу мојему кроз Исуса Христа.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Agnostik рече

Pricali smo svasta pise po kanonima i pravilima crkve. Efektivno i vecina hrscana u crkvi u to ne veruju cak ni popovi, koje sam upoznao.

Veliki broj mojih drugova su Muslimani, oni po defaultu su prokleti, isto tesko svatljivo.

Zašto bi bili prokleti ako su živjeli odnos ljubavi jedni prema drugima tako da niko nije isključen ni ateisti a sa druge strane i vjernik koji bi svoje spasenje tražio samo u religioznosti, moralistici i sl.a ne u ljubavi i odnosu prema Bogu i bližnjima može sam sebe isključiti to jest zatvoriti u sebičnost.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Zašto bi bili prokleti ako su živjeli odnos ljubavi jedni prema drugima tako da niko nije isključen ni ateisti a sa druge strane i vjernik koji bi svoje spasenje tražio samo u religioznosti, moralistici i sl.a ne u ljubavi i odnosu prema Bogu i bližnjima može sam sebe isključiti to jest zatvoriti u sebičnost.

Ako bukvalno uzmes ucenje crkve onda su prokleti.

Doduse tako kako crkva pripoveda mozda je nemoguce ziveti. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Agnostik рече

Ja ne znam kakav psihopata moras da budes da nemas ljubav prema nikome.

Pa u Srbiji ima brdo majki koji su abortirali i to vise puta, ali imaju decu koju vole ili mlade devojke i muskarci koji su terali devojku na pobacaj koji vole svoje roditelje. A uradili tezak greh i mozda zbog komunistickog nasljedja u Srbiji toga i nisu svesni. Sta onda???

Osim ako mislis da broj ljudi u paklu je ionako mali da su to neki teski bolesnici, koji za ljubav nisu ni sposobni.

Ne možemo sve gledati kroz prizmu morala ili dobrote ne znam kako će pojedini slučaj utjecati na našu konačnu odluku ali kad umremo takvi smo kakvi smo više se ne može mijenjati volja jer jasno želimo ono što jesmo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Бог је наравно педодредио све могућности, али ми бирамо кроз живот и бивамо одговорни. Не слажем се да су сви нехришћани изван спасења. Ево јуче се читало од Апостола:

- Јер кад незнабошци немајући закона чине од природе што је по закону, они немајући закон сами су себи закон; Они доказују да је у срцима њиховим написано оно што је по закону, пошто свједочи савјест њихова, и пошто се мисли њихове међу собом оптужују или оправдавају, На дан када Бог узасуди тајне људске по јеванђељу мојему кроз Исуса Христа.

Он каже да се незнабошци понашају морално без да имају приступ Божијим заповестима. Не каже да ће се спасти. Међутим, неке фигуре су биле толико поштоване у античком свету, да је било неприхватљиво чак и хришћанима да оне заврше у паклу. Па тако нпр. има она прича како је Платон постхумно постао хришћанин и сл.

Подели на овим сајтовима

@mirko1929

Битно је да не постојимо сами по себи, а то треба веома пажљиво сагледати. Према Богу смо одговорни.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Agnostik рече

Platon je bio pedofil jos uz to. 

Bio je običaj da podučavaju mudrosti mlade dečke da li su to neki njih koji su imali takve sklonosti zloupotrebili moguće.

Ali ne možemo reći da je to bio slučaj kod svakog "učitelja".

I mislim da se to stručno naziva pederastrija ili sl. a ne pedofilija.

Treba uzeti i obzir njihovu kulturu i običaje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...