Jump to content

Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?

Оцени ову тему

Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?  

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?

• Искључиво по природи
    • Искључиво по благодати
    • Једнако по једном и другом

Препоручена порука

Opet iznosiš neistine. Šta ima Isus propovijedati mrtvima kada je jasno da nema spasenja za nepokajane nakon smrti. To i govori priča o Lazaru i bogatašu. Očigledno negiraš stihove da za mrtvima idu njihova djela. Dakle ostaju im djela. Ovo što iznosiš je klasična paganska doktrina spasenja nakon smrti. Jevanđelje se propovijeda živima, jer se živi mogu spasiti tj. dobiti spasenje. Tako je ovo glupost da se mrtvima propovijedalo Jevanđelje. Dakle upadaš u apsurd. Jevanđelje je za žive ljude i ni za koga više.

Ta sta kazes znaci oni sto su ziveli pre Isusa ima svi da izginu.

Подели на овим сајтовима

A tek ova teska hula da je Hristos koristio narodno praznoverje da bi ljudima priblizio pricu. Ovo nema veze sa realnoscu. Prvo gde pise u spisima Josifa Flavija da su Jevreji pokupili ovo pricu iz Vavilona? Drugo Hristos nikada nije koristio price koje predstavljaju tesku jeres da bi poucio. To bi isto bilo kao da izadje Patrijarh da pouci verni narod koristeci pricu o reinkarnaciji.

Bog i ono što je loše pretvara u dobro. opet neosnovane tvrdnje. Pa što je onda Bog upotrebio idolopoklonike Faraona (Za Josifa i njegove) Novuhodonosora, Kira Velikog.

Tako je smrt, sreamotu i kaznu na krstu pretvorio u pobjedu.

Подели на овим сајтовима

Opet iznosiš neistine. Šta ima Isus propovijedati mrtvima kada je jasno da nema spasenja za nepokajane nakon smrti. To i govori priča o Lazaru i bogatašu. Očigledno negiraš stihove da za mrtvima idu njihova djela. Dakle ostaju im djela. Ovo što iznosiš je klasična paganska doktrina spasenja nakon smrti. Jevanđelje se propovijeda živima, jer se živi mogu spasiti tj. dobiti spasenje. Tako je ovo glupost da se mrtvima propovijedalo Jevanđelje. Dakle upadaš u apsurd. Jevanđelje je za žive ljude i ni za koga više.

Шта има Христос проповедати духовима у тамници то мораш Њега да питаш...Пошто је очигледно то радио, а циљ тога је да сви чују, да се Његовом имену приклони свако колено на земљи и под земљом што каже апостол Павле. Какав би то Бог љубави био кад би елитизовао једну групу људи која сад живи а покојнике да препусти вечном обитавању у аду без тога да им дозволи да чују јеванђеље и да се одлуче...

Подели на овим сајтовима

Aha samo sto si zaboravio jednu malu sitnicu a to je da Propovednik u tom stihu govori da je sve tastina a to se malko drugacije tumaci. I bas me zanima sta je to po tebi na sliku Boziju?

Aha samo sto si zaboravio jednu malu sitnicu a to je da Propovednik u tom stihu govori da je sve tastina a to se malko drugacije tumaci. I bas me zanima sta je to po tebi na sliku Boziju?

To nije dokaz da životinje nisu dobile duh životni. Naravno nemaš odg. a kojem se to duhu radi. Pa naravno da je sve taština, svi su od praha i idu u prah. Samo je ljudima obećano vaskrsenje. Ono što zastupate je reinkarnacija, a ne vasksenje. Put duše od tijela do tijela je jedna vrsta reinkarnacije. Naravno nijednim jedinim stihom ne možete dokazati da je duša besmrtna, jer je samo Bog besmrtna 1. Timotijeva 6,16

Подели на овим сајтовима

Bog i ono što je loše pretvara u dobro. opet neosnovane tvrdnje. Pa što je onda Bog upotrebio idolopoklonike Faraona (Za Josifa i njegove) Novuhodonosora, Kira Velikog.

Tako je smrt, sreamotu i kaznu na krstu pretvorio u pobjedu.

Lupas kao i obicno. To je sto je Bog dopustio da neznabozacki narodi odvedu Jevreje u ropstvo nema apsolutno nikakve veze sa krivim ucenjem.Ako bi bio ljubazan da objasnis kako je Bog ovo "jereticko" ucenje preokrenuo na dobro?

Подели на овим сајтовима

Шта има Христос проповедати духовима у тамници то мораш Њега да питаш...Пошто је очигледно то радио, а циљ тога је да сви чују, да се Његовом имену приклони свако колено на земљи и под земљом што каже апостол Павле. Какав би то Бог љубави био кад би елитизовао једну групу људи која сад живи а покојнике да препусти вечном обитавању у аду без тога да им дозволи да чују јеванђеље и да се одлуче...

Pa nije propovijedao, kao što ni mrtvima nije propovijedano Jevanđelje. Kakva glupost pa nema spasenja nepokajanima nakon smrzi. Čuj pitanja "Kakav je to Bog" pa oni koji su umrli imali su priliku dok su bili živi.

Подели на овим сајтовима

To nije dokaz da životinje nisu dobile duh životni. Naravno nemaš odg. a kojem se to duhu radi. Pa naravno da je sve taština, svi su od praha i idu u prah. Samo je ljudima obećano vaskrsenje. Ono što zastupate je reinkarnacija, a ne vasksenje. Put duše od tijela do tijela je jedna vrsta reinkarnacije. Naravno nijednim jedinim stihom ne možete dokazati da je duša besmrtna, jer je samo Bog besmrtna 1. Timotijeva 6,16

Hocu stih iz Biblije gde pise da su zivotinje dobile duh. A tek ovo lupetanje oko reinkarnacije necu ni da komentarisem

Подели на овим сајтовима

Lupas kao i obicno. To je sto je Bog dopustio da neznabozacki narodi odvedu Jevreje u ropstvo nema apsolutno nikakve veze sa krivim ucenjem.Ako bi bio ljubazan da objasnis kako je Bog ovo "jereticko" ucenje preokrenuo na dobro?

Očigledno lupaš ti, kada nemaš adekvatnog odg. Kako nema veze kada kažeš da Isus nikada ne bi uzeo neku jeres da nešto kaže preko nje. Onda ispada da nije trebao ni ove pagane da uzme u svoju službu. Pa jeste preokrenuo na dobro da ljudima saopšti istinu a ne da im propovijeda pagansko učenje o besmrtnosti duše.

Подели на овим сајтовима

Hocu stih iz Biblije gde pise da su zivotinje dobile duh. A tek ovo lupetanje oko reinkarnacije necu ni da komentarisem

Pa dao sam ti stih iz Biblije da SVI imaju isti DUH. Pa kako ga imaju ako ga nisu dobili od Boga. Po čmu su živi. Ono što si pokušao da poturiš za ljude nije duh životni nego slika Božija. Znam da ti duh životni ruši dogmi ali šta da ti radim. Ono što je razlika između ljudi i životinja i biljaka je da su ljudi stvoreni na sliku Božiju. A to nije dokaz da žive nakon smrti u nekom duhovnom obliku.

Подели на овим сајтовима

Pa nije propovijedao, kao što ni mrtvima nije propovijedano Jevanđelje. Kakva glupost pa nema spasenja nepokajanima nakon smrzi. Čuj pitanja "Kakav je to Bog" pa oni koji su umrli imali su priliku dok su bili živi.

Домострој спасења обухвата људе у оба света...Међутим нема разлога да пишем даље јер ако бих поменуо духове дотакао бих твоје погрешно мишљење  и то би водило само у даље расправе..

Подели на овим сајтовима

Kako da im ne propoveda kada je po tebi propovedao pricu koja je navodno dosla iz Vavilona. Daj dogovori se prvo sam sa sobom.

Sam tražiš stih iz BIblije, a nigdje ne daješ stih da je duša besmrtna. A ja imam koji je veoma jasan a to je da samo Bog ima besmrtnost. Pa On je njima dao poruku preko te priče. Baviš se nebitnim stvarima, bitna je poruka, a ona je istinita.

Подели на овим сајтовима

Pa dao sam ti stih iz Biblije da SVI imaju isti DUH. Pa kako ga imaju ako ga nisu dobili od Boga. Po čmu su živi. Ono što si pokušao da poturiš za ljude nije duh životni nego slika Božija. Znam da ti duh životni ruši dogmi ali šta da ti radim. Ono što je razlika između ljudi i životinja i biljaka je da su ljudi stvoreni na sliku Božiju. A to nije dokaz da žive nakon smrti u nekom duhovnom obliku.

Prvo ti ne razumes sta uopste znaci izraz tastina,pa sami tim ni zasto Propovednik kaze da covek i zivotinje imaju isti duh. Da duh zivotni rusi moju dogmu to su te subotari slagali. Nisi mi odgovorio sta znaci na sliku Boziju?

Подели на овим сајтовима

Боље ми је отићи и са Христом бити, што би много боље било, но остати у телу потребније је Вас ради...Да ли апостол Павле верује да ће кад умре да оде у ништавило до Васкрсења или да буде са Христом???

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...