Јаков. Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Realno. Da li ima neko da nekad nije razgulio po gasu i mnogo više od onoga što piše na ograničenju? Možda u nekim poznijim godinama kada refleksi oslabe, pa ljudi sami po sebi se ograničavaju. Ali imali vi fiću ili mercedesa, trotinet ili formulu, pravi merak vožnje je tek kada razgulite iznad 80 km. A za tako nešto po propisima je moguće samo van grada i po auto banovima, što će reći ne baš tako često. Ako neko ima ko se pridržava 100 % propisa saobraćaja, taj neka digne kamen na malog Mitrovića. Ako nema, nek zna da se to može desiti svakome. Da samo Božijom milošću se ne dešava baš nama. Bio sam krajem 90-tih često kao putnik u prigradskom beogradskom prevozu, i vozači su se redovno smenjivali na auto-putu u toku vožnje. Nekako im tako padala smena, dok sam se vozio. Ovog jednog kolega pokupi negde uz put, i da ne gube vreme, oni se u toku vožnje izmeste, ne prekidajući vožnju. Onda ovaj drugi što je seo na mesto vozača, stane na brzaka ovom prvom vozaču da izađe. U principu kad je učesnik u saobraćajnoj nesreći sa fatalnim ishodom, neka poznata ličnost (sada sin Mitrovića, Jovan Veselinov, Luis, Darko Radovanović, Aleksandar Gavrić, Silvana Armenulić...) to deluje podsticajno na same vozače i druge učesnike u saobraćaju, pa se povede više računa nego inače. Na žalost, izgleda da su potrebni takvi podsticaji, da bi se setili da je automobil ne samo prevozno sredstvo, već i oružije. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Ako neko ima ko se pridržava 100 % propisa saobraćaja, taj neka digne kamen na malog Mitrovića. Školski primer patetike. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Ограничење брзине је 50км/ч. Чак и релативно мале промене брзине могу знатно да утичу на ризик незгода и повреда. Ако се вози 10 км/ х више, то може бити пресудно. Неке студије: Ако пешак буде погођен са 50 км/х, постоји 40% шансе да особа умре. Удари ли се пешак са 60 км/х, ризик је чак 70%. Ако удари са 60 км/х одговара томе да неко скочи са 5 спрата доле. Ако се у граду вози 60 км/х ризик је исти као кад се има 0,5 промила. Вози ли се у граду са 60 км/ х ризик од несреће је сваку пут исти ако се брзина повећава са 5 км/х. Фактори који доводе до великог броја саобраћајних несрећа: Чак и скромно прекорачење брзине доводи до смрти. Прекршаји брзина које нису прилагођене условима главни су фактори несрећа и повреда. Није само велико прекорачење брзине од кључног значаја за озбиљност несреће. Релативно ниска брзина и мали прекршаји у саобраћају су такође фатални. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Ja prvi dajem gas. Ali gledam. Dvanaest godina imam vozačku dozvolu i dosad nisam napravio nijedan udes, plus godinama sam radio kao alarmni vozač gde ako ne stigneš sa najkasnije 30 minuta moraš da odgovara šefu zašto si zakasnio. Dva puta su udarili u mene, prvo neki Turci koji su se igrali kučetom u kolima, i onda jedna g. doktorka koja je mislila da mora da me zaobiđe bez blinkera dok ja sam ja skrećao na levo, sa blinkerom naravno, na ulici sa tramvajom gde i ne smeš da zaobiđeš ali ovo g. doktorka u njenoj crvenoj 208-icom valjda nije znala, bilo je i svedoka... Nije problem da dadneš gas. Ali nismo jedini na ulici, i uvek može nešto da bude. A sta bi rekao sefu da si nekog usput ubio? Mislim, odgovori su ti puni opravdavanja (tvog) divljanja po putevima, pa mi se pitanje samo namece... Sta mene BOLI UVO sto ti vozis za neko obezbedjenje. Druze, na ulici postoje propisi, po toj ulici i ja pesacim, vozim... Odakle tebi pravo da juris na posao i rizikujes moj zivot, ili zivot mojh najblizih. Groblje je puno onih na koje su naletali takvi koji misle da oni znaju i umeju nesto bolje od drugih za volanom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 ...кажу да је девојка летела 30м од силине удара...... ...кажу да је девојка летела 30м од силине удара...... ...кажу да је девојка летела 30м од силине удара...... ...кажу да је девојка летела 30м од силине удара...... ...кажу да је девојка летела 30м од силине удара...... ...кажу да је девојка летела 30м од силине удара...... Ne treba neka velika brzina za to.. 40-50 kmm na sat je ogromna brzina .... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Трагедија... Могу само да додам једно запажање - саобраћај у Србији је веома хаотичан. Неко ко дође из САД или Велике Британије (као овај момак) може лако да погреши јер је навикао на чисте, широке, путеве где нема возила паркираних са стране, нема пешака који излећу са свих страна. Ко је тамо учио и возио пар година једноставно нема навику да гледа оно што ми у Србији гледамо, да ли је неко "иза аута" итд. А да ли је крив нека одлучи суд. Ни по бабу ни по стричевима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Znam i ja, zato i nisam previše jurio.. Jer znao sam isto da ako bi se nešto desilo preduzeće ne bi stajalo iza mene, nego bi se prvo čistilo odgovornosti. Privatnik, boli ga uvo, on je rekao da budem tamo za 30 minuta, ne da gazim ljude.. ako ne mogu, ne mogu, onda javim. Baš toliko glupi isto nismo bili. Osim toga, ako te uhvati policija i naplati kaznu, ode cela dnevnica, i za ovo ne radiš. Zato smo žurili koliko smo mogli, jer smo morali, ali nismo preterivali. Jao, nije mi dobro. Aman covece, nekoga mozes da ubijes, unakazis, unesrecis... Kakve veze ima da li bi preduzece, Janko ili Marko stali iza tebe? Kakve veze ima kazna? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Факат је да нигде нисмо чули, ни видели, речи породице настрадале девојке. Све је разумљиво, срцепарајућа изјава Жељка Митровића али његово дете је живо, за разлику од детета које је његово дете при великој брзини усмртило и побегло. Они ће свој живот наставити, а ова мученица, прелазећи уредно улицу како сви прописи и разум налажу је свој живот од тек 17 лета већ предала Богу. Опрости јој, Господе, сва сагрешења и усели је у места мира одакле одбеже свака жалост, бол и уздисање. Arsenija, JESSY and Dragi је реаговао/ла на ово 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Realno. Da li ima neko da nekad nije razgulio po gasu i mnogo više od onoga što piše na ograničenju? Ima, ja ... problema imam samo zbog blokiranja saobraćaja i spore vožnje (najveća brzina 60 km/h u gradu i 80 km/h van grada). Problem je ovo: Devojka A.B. ubijena je na pešakom prelazu u Ustaničkoj ulici, a očevici tvrde da se vozili koje je na nju naletelo, kretalo velikom brzinom. Sad, pitanje je šta je za njih velika brzina ... ali, činjenica je da mnogi nagaze do kraja i očekuju od drugih da čuvaju svoje živote. A ovaj nema 10 ili 15 nego 20 godina i ako može toliko brzo da vozi može i da očekuje da ovako nešto može da se desi. Dragi and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Jao, nije mi dobro. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Неко ко дође из САД или Велике Британије dovoljno je da iz Novog Sada odeš u Beograd. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Чак и релативно мале промене брзине могу знатно да утичу на ризик незгода и повреда. Ако се вози 10 км/ х више, то може бити пресудно. Неке студије: Ако пешак буде погођен са 50 км/х, постоји 40% шансе да особа умре. Удари ли се пешак са 60 км/х, ризик је чак 70%. Ако удари са 60 км/х одговара томе да неко скочи са 5 спрата доле. Ако се у граду вози 60 км/х ризик је исти као кад се има 0,5 промила. Вози ли се у граду са 60 км/ х ризик од несреће је сваку пут исти ако се брзина повећава са 5 км/х. Фактори који доводе до великог броја саобраћајних несрећа: Чак и скромно прекорачење брзине доводи до смрти. Прекршаји брзина које нису прилагођене условима главни су фактори несрећа и повреда. Није само велико прекорачење брзине од кључног значаја за озбиљност несреће. Релативно ниска брзина и мали прекршаји у саобраћају су такође фатални. U pravu je, izmedju 50 i 60 kmm je ekstremna razlika u broju poginulih, mnogo se za 60 vise povecava rizik za smrtnost, pa je zato maksimalna brzian u gradu i smanjena na 50. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Evo brace rusa: http://youtu.be/Es7_VtqpGVc oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Само да подсетим неке (не замерите) шта је тема: погинула девојка од 17 година. Milan Nikolic, Млађони, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2013 Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 А да ли је могуће да је девојка истрчала пред кола, као што се често дешава, а он побегао јер је млад и неискусан и уплашио се? Не кажем да се тако десило, али постоји могућност, као што се често тако и дешава. Ајд да пустимо судове да одраде свој посао, има времена за јавни линч. Ispred svakog pesackog prelaza imas znak upozorenja koji vozaca treba da opomene i da uspori. Niko ne moze da istrci na pesackom prelazu, moze samo vozac da prebrzo vozi i ne uspori pred prelazom, a uz put u naseljenom mestu je ogranicenje 50 km na sat, isored pesackog oduzmi jos 10 i niko nikada nece ubiti nikoga na pesackom. Momak je kriv milion posto ali mlad je, kao i zrtva na zalost, i ovde su unistena dva zivota a jedan nepovratno. Лидија Миленковић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука