Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

"Ko je tebe naučio da možeš da praštaš za grehove koje onaj ko jih je počinio ne mora da se kaje kako bi dobio oprost?"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Tako mi se kazalo.

2.Prastam za grehove pocinjene prema meni a za njegovo resto se molim.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Znam za slucajeve, gde su se ljudi pokajali grdno zbog neke ucinjene nepravde, ali je bilo nemoguce da to iskazhu onome koga su povredili.

Znaci, neko kao ti im nikada nije oprostio, uveren u svojoj gordosti da je pravilno presudio.

Strasno je otici s takvim teretom.

Подели на овим сајтовима

Znam za slucajeve, gde su se ljudi pokajali grdno zbog neke ucinjene nepravde, ali je bilo nemoguce da to iskazhu onome koga su povredili.

Znaci, neko kao ti im nikada nije oprostio, uveren u svojoj gordosti da je pravilno presudio.

Strasno je otici s takvim teretom.

Praštaj drago mi je da braniš svoj stav pa sve ovo što si napisala ja sam napisao u predjašnjim stranicama na temi.

Ali te iskreno pitam čemu oprost ako ne sledi pokajanje. Meni se isto javilo ali od Boga koji oprašta samo na osnovu pokajanja i toliko je razgledan, da je na Krstu rekao da Otac oprosti jer vidi da ubice i ne znaju šta rade. Dakle oprašta im na osnovu nečega a nikako na osnovu toga da je zakupio trafiku i po ceo dan deli oproštaje koji nemaju ni trunke pokajanja za uzvrat.

Mislim da ipak znaš šta pričam osim u onom delu gde si se uvredila ne sluteći ni malo moju dobronamernost koja te je pitala odakle ti to učenje. 

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

a ti, ako volis Sina Bozijega, bolje ga pusti da radi svoj posao:)

odnosno, ne stavljaj se u polozaj sudije, koji pripada Njemu, e da bi odredio ko se pokajao, a ko ne i zashto:)

I sveti Stefan je molio Boga da onima koju su ga kamenovali ne upiše taj greh. Nije sam od sebe ništa opraštao već je pribegavao Bogu kao sudiji.

Подели на овим сајтовима

"Mislim da ipak znaš šta pričam osim u onom delu gde si se uvredila ne sluteći ni malo moju dobronamernost koja te je pitala odakle ti to učenje. "

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

proucicu kad se vratim iz prodavnice 

a ovo, nisam se uvredila, nego stvarno ne znam kako da odgovorim na pitanje "odakle mi"????

Pa verovatno iz svega shto cini moju veru, a tome je prethodilo citanje, Liturgije, interesovanje za odgovore, Sveto pismo, sveti Oci, predavanja, odgovori svestenika, ma svasta nesto , a krunisala moja savest valjda.....jer me opomene kad radim suprotno onome shto je formirano u meni na osnovu svega toga....

Подели на овим сајтовима

Sad se malo pitam čemu pokajanje i ispovest ako Bog po automatizmu oprašta grehe.

Bog ima stalno raširene ruke da se duša koja se kaje nadje opet sa Bogom u Njegovoj milosti opraštanja.

Da pojasnim malo kako to u pričama zvuči. Priča o bludnom sinu naprimer, otac je u srcu svom sve vreme imao opraštanje za otišlog mu sina ali to opraštanje je doživolo punoću i svetlost samo kad se sin vratio i tražio oproštaj.

Подели на овим сајтовима

ovo mi zapelo za oko:

" da je na Krstu rekao da Otac oprosti jer vidi da ubice i ne znaju šta rade. Dakle oprašta im na osnovu nečega "

da, ali se nisu pokajali, shto je kod tebe uslov za oprostaj!

otprilike je to i moj motiv kad prastam- ne znaju sta rade.....

gledaj prakticno...ko bi kome danas ishta oprostio ako cekamo necije kajanje??? Nikad ne bismo izashli iz tog djavoljeg kruga.

Подели на овим сајтовима

" da je na Krstu rekao da Otac oprosti jer vidi da ubice i ne znaju šta rade. Dakle oprašta im na osnovu nečega "

Dobro je to za oko :)

Oprašta im na osnovu toga što zna da ubice ne znaju šta rade. (ima razlog da zamoli Oca za oproštaj i da im šansu da pokajani udju u večnost)

Nikoga Bog nije ostavio niti će.

Подели на овим сајтовима

Da li vas osveta "oslobađa" ?

Не никако јер свака помисао на освету је велики грех , а истовремено се спушташ на ниске гране где се тај човек који ти је нанео бол налази.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

ozbiljno: obzirom da mi ne mozemo (a i ne bi trebalo) da analiziramo Boziju volju i zashto prashta ili ne, ostaje nam da se drzimo Njegovih zapovesti ...mislim....

jasne, su, kratke i njima je obuhvaceno i nashe prashtanje i to bezrezervno.......

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...