Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

On 21. 11. 2013. at 15:18, rahela рече
a ako nastavi da greši?

ако настави да греши њена ствар али је Бог јасно нагласио да не треба да наставља са грехом да би опроштај имао смисла... ово је уједно и одговор динабластеру

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

није проблем опростити али Божији опроштај - као уосталом и сваки други, људски опроштај (по мени) за циљ има преображај тј. препород односа између личности, долазак до односа који је по Божијој вољи, до здравог односа... кад год је Христос опраштао људи су били препорођени зато што су се кајали... КАЈАЛИ јер смисао опроштаја је квалитативна промена односа а не испуњавање закона о опраштању... а волео бих да ми динабластер наведе цитат из светог писма или неког оца где се говори о опраштању некоме ко се не каје...

иначе, јеси чуо за израз непокајани грешници?

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2013. at 15:22, kordun рече

onda Mironosice sutra u crkvu,zapali Luciferu svijeću i oprosti mu...

па сад свећу да му запали још и може али да му опрашта то мало теже : )

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2013. at 15:22, kordun рече
onda Mironosice sutra u crkvu,zapali Luciferu svijeću i oprosti mu...

?

On 21. 11. 2013. at 15:20, w.a.mozart рече
ако настави да греши њена ствар али је Бог јасно нагласио да не треба да наставља са грехом да би опроштај имао смисла... ово је уједно и одговор динабластеру

zar mi Moci ne opraštamo zbog nas  i našeg spasenja ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ali oprost se ne desava naknadno kad se neko pokaje, oprost se desava pre toga, inace se oprost pretvara u kalkulaciju

• Волим 2

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Баш је тешко овако уопштено, зато што сваки случај има разлоге за и против. Сам човек треба себе сваки дан да пита да ли има да се о неког огрешио, а замисли колико двоје треба - мада ако обоје не желе да улажу у тај однос, има смисла размишљати да такав однос не настављамо, мислим да нема сврхе себе стављати у положај ,,мученика'' који страда улудо. А ја бих опростила, бар бих се молила и за тог неког, кад већ мене неће да слуша, можда га сам Бог уразуми

• Волим 1

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2013. at 15:25, Mironosica рече
zar mi Moci ne opraštamo zbog nas i našeg spasenja ?

пре него ти одговорим мораћу да те питам нешто - шта за тебе значи спасење?

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2013. at 15:16, verum est in beer рече
Опростити некоме је нешто најлепше, али опростити некоме, а он ти и даље чини зло, онда ти ниси онај који опрашта, него будала.

zar se od zla ne treba sklanjati ?

jel to znači suprotsaviti se  zlom na zlo ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Увек треба прво почистити сопствени праг и питати се дали смо се ми према неком огрешили и дали је због тога неко љут на нас. Треба праштати, али за неке ствари треба велике снаге да би дали опроштај.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 21. 11. 2013. at 15:31, Mironosica рече

zar se od zla ne treba sklanjati ?

jel to znači suprotsaviti se  zlom na zlo ?

odbrana od zla nije uvijek zlo,zavisi koja je namjera...

udariti djetetu šamar jer je drugom djetetu razbilo nos nije zlo,već vaspitna mjera,udariti djetetu šamar iz čista mira svom ili tuđem je zlo

Подели на овим сајтовима

Alo, ucesnici teme, pobrkali ste ovde 2 potpuno neslicne stvari.

Kad covek oprasta, on oprasta da teret mrznje ne bi nosio na svojoj savesti, i da bi se sustinski oslobodio otrova koji truje njegovu dusu. Takvo oprastanje od nas se uvek i bezuslovno zahteva. Covek mora da oprosti da bi ikona Bozija u njemu bila vidljiva i neoskvrnjena. O tome se i govori u Jevandjelju.

Ali to uopste ne ukida mogucnost da se nekom, ko se i pored oprastanja ne kaje, udeli dobra lekcija. I ostro ako treba.

Dakle, oprostiti da bismo se oslobodili crnila mrznje - obavezno. Zadrzati secanje na ucinjeno da bi po potrebi izbegli isto to ponovo, ili da bi, opet po potrebi, uciniocu zla ocitali lekciju - i to je obavezno. Ne ide jedno bez drugog.

To je nas pocivsi patrijarh Pavle, govoreci o Jasenovcu, srocio onako Otacki, kako je uvek i umeo:

"Oprostiti moramo, zaboraviti ne smemo!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...