Гости Guest Alefshin Написано Јануар 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2010 Такође, свако твоје даље инсистирање на овом или оном одговору модерације( равно контролисању за које немаш никакве ингеренције) ће повлачити понављање питања о идентитету и у том случају ће се сваки супротан одговор од јасног и прецизног тумачити као лаж и повлачити трајно бановање. Почевши наравно од ове теме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Нико те није увриједио. Само је одговарано на твоје постове. А ти што си умишљаш да сам ти и ја слала увредљив садржај. е мој весељаче!!! Погледај своје понашање и дај си за право сумирати туђе. Ни ти ни ја не волимо Јевреје колико их је волео Владика Николај Велимировић, зађи мало дубље површино, знаш. Закачио си се за један наслов и не мрдаш. Толико о теби. Настави да постављаш, ако је теби са тиме лакше. Мени би таква персона била по психу претешка. Не од страха да је јача, него из невјерице колико је "немогућа" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Осули сте паљбу по Јеврејима из извора који нису доказани.Достојевски и владика Николај јесу велики интелектуалци,овај други је свет а овог првог неки сматрају светитељем,али њих двојица нису историјски ауторитети. Вјерујте ми да знам шта је доказ и како се долази до њега јер ме то уче на правном факултету.Џаба,Николај ништа не доказује као ни Достојевски.Они износе своје ставове,а опет је питање колико има ставова Николаја у дјелу Кроз тамнички прозор,али сад да оставимо по страни то,битно је да оних нису историчари.Они јесу аторитети у неким другим областима,духовност,историја Цркве,књижевност....и то су доказали.Можда су били врсни познаваоци историје-али то је за мене само теорија док се не докаже да су њихове тврдње биле заиста необориве по питању Јевреја. Такав начин изражавања о Јеврејима,право и социологија су квалификовали као антисемитизам.Слагали се ми са тиме или не,небитно је,битно је да такви ставови о Јеврејима јесу антисемитски јер их Јевреји доживљавају као увредљиве и ту се гледа друга страна а не ко је у праву.Ако сматрамо Јевреје за болеснике и за отпад,ајде да им то саопштимо на другачији начин.Доктор срчаном болеснику неће да увеличава болест јер може да му погорша стање,па ајмо и ми онда да не погоршавамо односе између нас и Јевреја. Што се тиче светитеља,да,свакако их треба релативизовати и треба првенствено гледати шта каже Црква о томе,шта кажу Сабори о томе,а опет полазећи од тога да треба и да вагамо Саборе јер је било и јеретичких сабора.У том контексту говорим да треба релативизовати ставове Светитеља.Рецимо,Свети Апостол Петар се три пута одрекао Христа и опет га је касније Свети Павле опомињао да не тражи од многобожаца да држе Мојсијев закон.Ето колико грешака је имао а колико је велик Светитељ Свети Апостол Петар.Довољно је да пођемо од јеванђеља. Мени није сметало да ви дискутујете о Талмуду,али да дискутујете на тај начин да оставите простора да други уђу у дискусију.Ви кад отворите тему као да желите да нас просвијетлите и просветите.То не иде тако.Онда сте спамовали тему Тавити и дуплирали постове.Ако желите да дискутујемо о Талмуду отворите сопствену тему и говориће се о томе и као што ни вама није дозвољено да другиме спамујете тему тако ни другима неће бити дозвољено да вашу тему спамују. Доказивати да постоје ``тајни Талмуди``је веома комплексно и ви мислите да је то једноставно доказати тако што ћете копирати линк тамо неког а тај даје само назнаке у виду неких наводних тајних поглавља Талмуда.Кад сам вас питао одакле докази,рекли сте да је то сакривено.То тако не иде.Ако желите да докажете нешто онда морате да дате изворник-да дате Талмуд који је штампала нека јеврејска општина или заједница и да покажете да у њему има тих референци.То је доказ а не да дајете католичке линкове а католике држите за сатански пород као и Јевреје.Онда долазите у парадокс:како то сада ђаво ратује против самога себе? Што се тиче дјела владике Николаја,и ја сам затечен.Полазећи од тога да ђакон неће лагати свјесно и то јавно и полазећи од тога да се онај Јеврејин сложио са тим да је Николај написао да се дјело не објвљује и полазећи од тога да се нико из Цркве није огласио поводом изјаве оца ђакона Ранковића,налазим за сходно да закључим да је Николај написао да се дјело не објављује,макар у том издању. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ako-Heka Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 Dostojevski,je moj najomiljeniji knjizevnik,zbog on vrijedi nauchiti ruski da se chita u orginal. Neki svoje anti-jevrejstvo,potvrdjuju sa citiranjem Dostojevski,svakako njihovo lichna prava. Iz biografije Dostojevski moze se vidjeti da je bio sklon i kocki. Znachi ako dam sve novce na Ascot trkama,uvijek mogu dodati pa i genija Dostojevski se bavijo kockom. 0202_238 0110_hahaha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука