Paladije Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Jurodivi, Prvo:Puno ti filoZofiraš, sa velikim Z, jer o pravoj filosofiji nemaš pojma..prosipaš pamet artikulisanu tako da se dobija slika nekog neshvaćenog pjesnika mistika, zadubljenog u ključna ontološka pitanja, a nisi ni mlijeka se napio kako treba...( eksplikacija date rečenice se definiše izjavom da nemaš pojma o vjeri, a druge tobože učiš šta je vjera i koji je put ispravan) Drugo: spusti se na zemlju i prestani da traziš neku utopiju, skrivenu za sve samo tebi dostupnu, bacas e se frzama i izrazima koji ne da ne objašnjavaju smisao za koji su vezane, nego uopšze sinteza i skald ne postoji, sinhronija sentenci koje ti upotrebljavaš se gubi i ostaješ i ti sam zbunjen u svojim navodima.. Treće: Ako želiš da stekneš pravo znanje, okreni se pravim autorima i piscima, a ne asketskom bogoslovlju koje dovoljno ne shvataš, i njegovom kvazi upotrbljavanju od strane tebe, (primjer tvoje izolovanosti od ostatka svijeta koju si naveo u temi "Gdje izlazite, na koja mjesta, kako se provodite?" Četvrto:Primi bratski savjet koji ti daju ljudi na ovom forumu, i znanje koje možeš ovde da stekneš treba da cijeniš, (teolozi koji su odgovarali i pokušali da odgovore na tvoja konfuzna pitanja) a ne svoju tvrdoglavost i tvrdovratost, sprovodiš kao "neznaveni"... Peto:Povodom tvog stava o ekumenizmu rekao bih ti sledeće, riječima jednog od najvećih živih teologa sadašnjice Mitropolita Joanisa Zizijulasa"U odnosu istinske ljubavi, što jedino može biti odgovarajući kontekst iskušavanja ontologije personalnosti, čovjek ne prepoznaje, i ne treba da prepoznaje, drugoga pomoću njegovih kvaliteta (fizičkih društvenih moralnih itd..), već treba da tog drugog odbaci ili prihvati na temelju ontološke neponovljivosti i nezamjenjivosti njegovog udjela u njihovom medjusobnom odnosu ( od kojeg zavisi i njegov sopstveni personalni identitet)." Šesto: Neka ti je Bog na pomoći.. Sedmo:Praštaj brate i ne zamjeri eto ja ti rekoh...... :bla: Silence , Биљана, Лазар Нешић and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Мислим да је Јуродив само мало љут на нас овде, јер на појединим његовим темама смо се понеки шалили на рачун његовог вокабулара (и ја сам), премда не видех да је ико био злонамеран... Кад се на то додају неки његови ставови који су опет последица његовог неофитства, те његове младе године, барем сам ја таквог мишљења, Јуре се малкице наљутио на нас Pa brate koja je poenta razmena mišljenja, kad ajd što meni, ja nemam blage veze sa životom, ali bre većini ljudi ovde, crkveno obrazovanijih, kineski jezik biva razumljiviji od nečijeg vokabulara. Nije poenta delovati pametan, poenta je biti pametan. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ako hoćeš da te ljudi razumeju, piši razumljivo. Računaj na to da tvoja ideja značenja reči, nije ista svakome, pa se nađi na sredini. Odluči se da li želiš da ispadneš pametan, govoreći nerazumljivo, ili želiš da poručiš nešto pametno što će svako razumeti, govoreći jednostavno. Ni govor u jezicima ničemu ne služi ako nema ko da to razume. Mali dodatak, obično oni koji koriste gomilu stranih reči, ne znaju svoj sopstveni jezik...a kad ne znaš svoj sopstveni, kad na njemu ne umeš da kažeš šta hočeš, kako ćeš tek beslovesno zvučati sa stranim rečima. Драгана Милошевић, Margareta, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Jurodivi, Prvo:Puno ti filoZofiraš, sa velikim Z, jer o pravoj filosofiji nemaš pojma..prosipaš pamet artikulisanu tako da se dobija slika nekog neshvaćenog pjesnika mistika, zadubljenog u ključna ontološka pitanja, a nisi ni mlijeka se napio kako treba...( eksplikacija date rečenice se definiše izjavom da nemaš pojma o vjeri, a druge tobože učiš šta je vjera i koji je put ispravan) Drugo: spusti se na zemlju i prestani da traziš neku utopiju, skrivenu za sve samo tebi dostupnu, bacas e se frzama i izrazima koji ne da ne objašnjavaju smisao za koji su vezane, nego uopšze sinteza i skald ne postoji, sinhronija sentenci koje ti upotrebljavaš se gubi i ostaješ i ti sam zbunjen u svojim navodima.. Treće: Ako želiš da stekneš pravo znanje, okreni se pravim autorima i piscima, a ne asketskom bogoslovlju koje dovoljno ne shvataš, i njegovom kvazi upotrbljavanju od strane tebe, (primjer tvoje izolovanosti od ostatka svijeta koju si naveo u temi "Gdje izlazite, na koja mjesta, kako se provodite?" Četvrto:Primi bratski savjet koji ti daju ljudi na ovom forumu, i znanje koje možeš ovde da stekneš treba da cijeniš, (teolozi koji su odgovarali i pokušali da odgovore na tvoja konfuzna pitanja) a ne svoju tvrdoglavost i tvrdovratost, sprovodiš kao "neznaveni"... Peto:Povodom tvog stava o ekumenizmu rekao bih ti sledeće, riječima jednog od najvećih živih teologa sadašnjice Mitropolita Joanisa Zizijulasa"U odnosu istinske ljubavi, što jedino može biti odgovarajući kontekst iskušavanja ontologije personalnosti, čovjek ne prepoznaje, i ne treba da prepoznaje, drugoga pomoću njegovih kvaliteta (fizičkih društvenih moralnih itd..), već treba da tog drugog odbaci ili prihvati na temelju ontološke neponovljivosti i nezamjenjivosti njegovog udjela u njihovom medjusobnom odnosu ( od kojeg zavisi i njegov sopstveni personalni identitet)." Šesto: Neka ti je Bog na pomoći.. Sedmo:Praštaj brate i ne zamjeri eto ja ti rekoh...... :bla: Dragi moj, paladije. Koga je ikad interesovalo da bude mentor nekome u vjeri? To je stvar pobožnih ljudi šta je za njih vjera. Medijator ne postoji, provodnik je izolator koji trampi njegu statičnih filozofskih izraza. Iza načela ozbiljnosti počiva temeljna činjenica oskudice.. Ne laska uopšte afinitetima vjernika da se postavlja u prevladavajuć' faktor izvan nekih koji to još nisu iskusili.. O ekumenizmu nipošto, taj trend 'zajedničarenja' neka me zaobiđe širokim putem. Estetika individualnih proba za hirurške zahvate jata neupućenih i ko god osporava Svete Oce tome neka je Bog na pomoći.. Ali, iskreno.. To što mi zakačujete ego i impotenciju, preko toga može da se pređe, ali sa ekumenizmom dodirne tačke neću da imam ma kakav savremenik ih pakovao u mašnu, prijemčive za 'pregovaranje', a nigdje ni rječ o pregovorima i kompromisima.. Srljajući u sav taj poraz koji samo potpomaže regrute Pravog Slavlja za sada i uvjek i u vjekove vjekova. Amin... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ja mislim da Jorodivi sam sebe ne razumije. Tako da se mi možemo samo uzalud truditi da ga razumijemo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Dragi moj, paladije. Koga je ikad interesovalo da bude mentor nekome u vjeri? To je stvar pobožnih ljudi šta je za njih vjera. Medijator ne postoji, provodnik je izolator koji trampi njegu statičnih filozofskih izraza. Iza načela ozbiljnosti počiva temeljna činjenica oskudice.. Ne laska uopšte afinitetima vjernika da se postavlja u prevladavajuć' faktor izvan nekih koji to još nisu iskusili.. O ekumenizmu nipošto, taj trend 'zajedničarenja' neka me zaobiđe širokim putem. Estetika individualnih proba za hirurške zahvate jata neupućenih i ko god osporava Svete Oce tome neka je Bog na pomoći.. Ali, iskreno.. To što mi zakačujete ego i impotenciju, preko toga može da se pređe, ali sa ekumenizmom dodirne tačke neću da imam ma kakav savremenik ih pakovao u mašnu, prijemčive za 'pregovaranje', a nigdje ni rječ o pregovorima i kompromisima.. Srljajući u sav taj poraz koji samo potpomaže regrute Pravog Slavlja za sada i uvjek i u vjekove vjekova. Amin... A u brate, ako ovako nastaviš, sledeći korak je talibanizam tipa - ja imam svoga boga, po slici svojoj. I onda si u pravu - sa takvim "bogoljupcima" zaista nema dijaloga, jer sa maštom se ne raspravlja. Mironosica, Gordana ., Vockica and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Apstrakcija. Sve se vezuje za kontekst rečenice uz koju stoje, dakle, ako imamo kontigentnu žrtvu, to znači da je dvosmislena upotreba činjenice žrtve a i ne nužno žrtve kao elementa prvenca sina kojeg je Avram umalo žrtvovao Gospodu. Dakle, imamo li mi najmilije prevashodno ili smo u dužničkoj krizi? Nadalje, pojam rukopisa za apsolutnu Istinu, pa Jevanđelje je jedini sveprihvaćeni kurs za spoznaju Istine, koji se tumači od strane svetih Otaca, neoborivo precizno, međutim, kako ih neki opovrgavaju, tu nastaje sva rasprava. Apsolutna istina je Rječ Božija. Nemodifikovana onako kako odgovara savremenim mislima ni ovoj ljudskoj logici. Stavka je istovjetno apsolutna koliko i držanje za tu Istinu kao putokaza u sumornoj etapi klinča sa kušačima. Stvarnost je onoliko ljepša koliko je to dopušteno. Akomodirati službena poprišta dvije suprostavljene tačke, dva gledišta različitih perspektiva i stupnjeva, okrepiti dimenziju superiornosti, ne mariti za upodobljavanje, raskolačiti se mutninama. Svaki postulat potrebuje po jednu afirmativnu ličnost koja aktivno teži približavanju stavova, na razini aspiracije koja priliči razboritosti i razgovjetnosti. Žrtva smo mi sami, voz se uvjek kreće po šinama, a putnici iskaču na stanicama. Kad žurimo kad nemamo oproban kuriozitet? Mislim, kakav regenerator je još izumljen da bi se stacionirali povodom iscenirane odbojnosti? Јједини курс за спознају истине је да узмеш мотику у шаке , па на њиву ! после 12 сати рада сазнајеш праву истину Николa, ВИЛМА, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 A u brate, ako ovako nastaviš, sledeći korak je talibanizam tipa - ja imam svoga boga, po slici svojoj. I onda si u pravu - sa takvim "bogoljupcima" zaista nema dijaloga, jer sa maštom se ne raspravlja. Ne brini, mimoilazimo se u shvatanjima samo ako zaista povjerujemo da je imaginacija uzrok. Za Boga je slika samo slika Svetih Otaca. Boga niko nije vidio, Oca, Sin je pohodio zemlju, Duh Sveti nam je poslat kao Utješitelj.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 To što mi zakačujete ego i impotenciju .mislise. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Још месец дана није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ne brini, mimoilazimo se u shvatanjima samo ako zaista povjerujemo da je imaginacija uzrok. Za Boga je slika samo slika Svetih Otaca. Boga niko nije vidio, Oca, Sin je pohodio zemlju, Duh Sveti nam je poslat kao Utješitelj.. Ako je tebi jasno šta si hteo da kažeš, svaka ti čast. Sa druge strane, ja bih se zabrinuo. Ako je tvoj "sistem" razmišljanja tebi logičan, onda znači da je nivo haosa koji se nalazi u tvom umu toliki da je postao zakonitost, a ne puka entropija Uteši me i reci da nas zafrkavaš, da svakodnevno govoriš i razmišljaš drugačije....premda, slušajući i tvoju muziku plašim se da to ne sluti na dobro, brate. Iskreno. Mnogo je tu mraka. Gordana . and Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 Ja mislim da Jorodivi sam sebe ne razumije. Tako da se mi možemo samo uzalud truditi da ga razumijemo... no meni izgleda ko da je hodao na predavanja iz retorike kod naših jezuita, al u polovici studija utekao, nisu ga stigli doradit do kraja, pobjegao im u pola posla pa sad hoda ovako nedorađen i nedovršen ,,, gringrin "Forty Days of Funny" with James Martin, SJ -- Day 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 5, 2013 Пријави Подели Написано Јул 5, 2013 @verum est in beer Ma kakav narodski jezik, vidiš da se učio od jezuita, rječnik vrlo masivan i sav od njih preslikan ko na kopirci samo nepravilno raspoređen, zato kažem da izgleda kao da je od njih nedovršen utekao. Naučio tamo dosta toga ali fali mu još ono drugo pola, da ih zna upotrebit gdje treba i kako treba. Zato to izgleda tako ovako dosta konfuzno. A i ne izgledalo. Njemu sad bude najbolje il da se jezuitima vrati pa ga douče do kraja il da sasvim zaboravi šta se tamo kod njih naučio. Ovo mogu biti samo oni. Ili je pri najmanjem čitao previše tih nekakvih jezuitskih knjiga od "bivših" jezuita što je vrlo lako moguće kad stalno samo o njima priča. Ja stvarno ne razumijem što se ti mladenci tako oduševljavajui tako su fascinovani tim jezuitima, koliko ima zanimljivijih redova od njih. Pišu tamo na You Tube po videima kako imaju jezuiti tajne vojne baze sa samonavodećim misilama s nuklearnim glavama i geostacionarne satelite s laserskim topovima, papa pritisne digme i može da bombarduje bilo koji cilj na zemlji. Hm, kad bih postao papa najviše bih zanimanja pokazao za to dugme u kancelariji, to bi bilo interesantno vidjet, al sam čuo da im ga ne davaju na sto da ga slučajno ne bi zamjenili sa zvoncetom na časnu sestru što im kuva kafe i čajeve, uf, to bi bila velika šlamastika s tim, baš zabuna da se nestrefe.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 E pa ja kažem vodimo rat a ne ljubav sa krstom naopačke.. Rat sa sobom u svakom momentu dostižan i komemorativan, da izgore hipi - parole.. Извини што ћу да се уопште мешам, имам утисак да ти имаш неки програм који насумице бира речи и меће их у текст, јел? feeble, ВИЛМА, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Јуродиви, све је то дивно и красно, али једну ствар не разумем, зашто људи твог профила, који су несхваћени од других, јесу или мисле да јесу испред свог времена, који имају неки свој свет и своју визију толико воле да просипају памет са "паметним" речима које су људима неразумљиве и реченице које су пуне неке философије. Говори лепо народским језиком. Па ја овде говорим народским језик ал нисам нешто приметио да је народ одушевљет. Драгана Милошевић and Николa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука