Gordana . Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ко си ти? Ко си ти да износиш тврдњу да је то тако? И заправо не знаш много о теми о којој покушаваш да причаш. Ја тебе чујем како ме питаш следеће; Ко је мој отац да ми говори како да живим? Ко су моји родитељи између мог ега и мојих могућности? Зашто нисам прихваћен по речима већ се од мене траже дела и зашто свет није устројен по мојој мери? Не знам. Сигурна сам да те воле. Да ли ти волиш њих? Неког? Вера није само питање интелекта, вера је и питање љубави. Не љути се на мене ако сам те нечим повредила, не свађам се, желим да причамо као људи, да нам будеш брат. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ко си ти? Ко си ти да износиш тврдњу да је то тако? И заправо не знаш много о теми о којој покушаваш да причаш. Ја тебе чујем како ме питаш следеће; Ко је мој отац да ми говори како да живим? Ко су моји родитељи између мог ега и мојих могућности? Зашто нисам прихваћен по речима већ се од мене траже дела и зашто свет није устројен по мојој мери? Ja sam tebi, ženo, postavio konkretna pitanja. Ako nije u tvom domenu da odgovoriš, radije bih o tome diskutovao sa tvojim mužem, on je glava kuće. Sveti Oci su sve dogme i svi kanoni Pravoslavlja.. Ova digresija je neprikladna. Ali, stvarno, ženama je zabranjeno da razgovaraju o pitanjima vjere osim pritajeno kao što nije dopušteno da budu sveštenici.. Ne znam ni zašto sam te pitao kad je otišlo u ovom pravcu.. I, da, ja ne znam mnogo, ali Sveti Oci znaju najbolje, nama nije dozvoljeno da samostalno tumačimo Sveto Pismo kao razne sekte, nego po uputama koje su sačinili Sveti Oci, pečatom Duha Svetog i životnog iskustva u posvećivanju Bogu,uostalom i raznih monahinja koje su mučenički primile taj vjenac, ali nisu zalazile u filozofske doktrine dalje od onoga što im Duh Sveti kroz njih sprovede. Najpametnije bi bilo da ne peckamo jedni drugima žar za Istinom, nego da prelistamo malo Svete Oce.. Takav dan uvjek najpametnije prođe. Ta djela koja se tako srčano traže su u tome snabdjevena, ona pojačavaju i molitve i delanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Tad smo prijemčivi jedni za drugu i konstatacije kako ćemo da upućujemo moralne diskurse. Jer bez Svetih Otaca kod mene nema temelja opovrgavanja katoličanstva, a kod vas, pretpostavljam, nema početka diskusije bez navoda katoličkih teologa ili papinih izjava, ili odakle već potiče izvorna matrica katoličkih dogmi.. Jedno pitanje koje sam uputio i jednom monahu u jednom manastiru kod Čačka: A kako ti znaš da dobro razumeš oce? Znaš li ti da je jedan od najcenjenijih instituta za patrologiju baš u Rimu, Avgustinianum, na kome studira ogroman broj pravoslavnih? Znaš li da je dosta vladika završilo postdiplomske studije na Katoličkim univerzitetima, i u Rimu. Neki od najvećih liturgičara, na koje se i pravoslavci pozivaju su predavali i predaju na Istočnom institutu u Rimu Treba DOSTA znanja da se razume zašto je neko i pod kojim uslovima pisao, ne samo pre 1700 godina, već i pre 10 godina, Pisana reč je tek mali deo informacije. Malo poniznosti i strahopoštovanja pred gorostasima ne bi ti falilo, a posebno straha od sopstvenog neznanja. Милан Ракић, Срђан Шијакињић and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ја тебе нисам питала питања вере. Одговори ми конкретно, дете. Јер мој муж са децом не разговара о озбиљним темама. Још само да ти скренем пажњу како се твоја надобудност и гордост поново пројавила у свом свом сјају...ниси ти изнад, ти си најмање зрно прашине, научи се покорности, скромности па онда можда, можда, можеш да гледаш неког са висина твојих, овако су ти уста пуна вере а срце пуно гордости. Промени име у Величанствени. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ja sam tebi, ženo, postavio konkretna pitanja. Ako nije u tvom domenu da odgovoriš, radije bih o tome diskutovao sa tvojim mužem, on je glava kuće. Oni koji čitaju pismo samo bukvalno, postaju i sami bukve. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Nisam ja ovo rekao da ti ne bi imao ništa u svoju odbranu, ovo je upućeno sa iskrenim apelom da ćeš se dozvati te tako dragocjene pameti i izaći iz duhovnog slijepila slušajući pa i iste Svete Oce kao i ja na mašini interneta, u knjigama i sličnim izvorima informacija.. Jurodivi, Да би читао св. Оце треба да си одличан познавалац језика, посебно грчког и латинског, наравно, постоје и хрватски преводи, али најмање имаш на српском језику, што је и разумљиво. Оци су остављени да их људи из цркве тумаче мирјанима, а они опет сви уче и знају грчки језик. Не знам шта си ти читао и како си читао кад си конфузан у изражавању у свом материњем језику. Једно знам сигурно, Мидраш говори и служи се са неколико језика, образовање је стицао у Мађарској и Италији, па му то нормално говорни језици, "ухватио" сам га да чита Давинчијев код на енглеском језику, служи се грчким, руским... магистрирао је библистику на престижном универзитету у Риму и све то говори да нема потребе ништа да прича у своју одбрану. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Jedno pitanje koje sam uputio i jednom monahu u jednom manastiru kod Čačka: A kako ti znaš da dobro razumeš oce? Znaš li ti da je jedan od najcenjenijih instituta za patrologiju baš u Rimu, Avgustinianum, na kome studira ogroman broj pravoslavnih? Znaš li da je dosta vladika završilo postdiplomske studije na Katoličkim univerzitetima, i u Rimu. Neki od najvećih liturgičara, na koje se i pravoslavci pozivaju su predavali i predaju na Istočnom institutu u Rimu Treba DOSTA znanja da se razume zašto je neko i pod kojim uslovima pisao, ne samo pre 1700 godina, već i pre 10 godina, Pisana reč je tek mali deo informacije. Malo poniznosti i strahopoštovanja pred gorostasima ne bi ti falilo, a posebno straha od sopstvenog neznanja. Svašta. Kakva tu filozofija treba da razumeš Svete Oce koji su se najnarodskije obraćali narodu. U onim višim pitanjima koja su im postavljena oni samo kontaminirane rječi izoluju i kadriraju i sortiraju kao suvišne, naravno, ukoliko je to slučaj u predstavljanju dvoteorijskog načela.. A narod da bi znao takvo nešto dovoljno je da mu se Sveti otac obrati sa 'ne čini to ni to, sa njima i njima ne zajedničari nikad', da bi se to poslušalo, kao što je dužnost svakog Hrišćanina, poslušnost i poniznost spram duhovnih veličina i autoriteta koji nisu zastranili. A za one koji jesu, pa Bože moj, donekle je poštovanje, a poniznost je u odbranu autentičnih Svetih Otaca. To je to otprilike. Samo podvižnik zna sve razlike jer mu je otkriveno ako on tako saopšti. Ko god ti se obrati sa vješću 'meni je tako javljeno', zar ćeš da sumnjaš na te rječi, još pritom i on čini takva iscjeljenja i čuda posredstvom Duha Svetog.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Jurodivi, Да би читао св. Оце треба да си одличан познавалац језика, посебно грчког и латинског, наравно, постоје и хрватски преводи, али најмање имаш на српском језику, што је и разумљиво. Оци су остављени да их људи из цркве тумаче мирјанима, а они опет сви уче и знају грчки језик. Не знам шта си ти читао и како си читао кад си конфузан у изражавању у свом материњем језику. Једно знам сигурно, Мидраш говори и служи се са неколико језика, образовање је стицао у Мађарској и Италији, па му то нормално говорни језици, "ухватио" сам га да чита Давинчијев код на енглеском језику, служи се грчким, руским... магистрирао је библистику на престижном универзитету у Риму и све то говори да нема потребе ништа да прича у своју одбрану. Ko je rekao da ću sa nekolicinom Svetih Otaca u čije tumačenje Jevanđelja imam uvid da se prešaltam na ove neprevedene na maternji jezik? Svi Sveti Oci su u saglasju, to je jedina ispravna i pravovjerna instanca. Ja poštujem svo vaše obrazovanje, ali džaba je sve to, ako osporavamo Svete Oce. Blagodat će nas napustiti. Ako ko ulaže od inoslavnih (katolika) u naše Crkve, u dizanje naših hramova, u njima neće biti blagodati.. Za znanje i prosvjetljivanje, to je do Gospoda da li će blagodati biti u tolikoj količini znanja, da li će se pravilno rasporediti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 ...и тако еготрип утиче на социјалну функционалност. Ако ниси могао да будеш већи Папа од Папе, постани Свети Отац...ако те ниједна девојка неће, одбаци их са презиром, ако твоју музику нико не жели да слуша, прогласи их глувим.... Јуро, чист аматеризам. Брукаш се, жао ми те. Покушај да сагледаш своје место у друштву реално. Ти ниси компетентан да икоме држиш предавања о вери. Нисам ни ја. Спусти се са умишљених висина међу људе, јер овако се неће добро завршити. Твоје мишљење о теби и реалност мораш да ускладиш. вежбај послушност родитељима, за почетак. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ne bi trebalo da se Gordana vredja i spushta koliko sam shvatio samo time sto je zena usla sa tobom u dijalog. Jurodivi daj sve od sebe i pisi sa puno ljubavi i prema ljudima kao sto pishes prema Bogu. Nije to u redu! Ne moras biti pametiji da bi se spasao niti sve da znas. Oce citaj naravno da su razumljivi ali tek kad se utvrdis kako ne bi bio u suprotnosti sa zajednicom koja cini telo Hristovo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Jurodivi, čini mi se, da se sad pojavi neki od Otaca koje toliko pominješ, u ovom našem vremenu i da počne da dela, tako duhonosan, među nama u skladu sa okolmostima 21. a ne 5. veka....ti bi ga prvi etiketirao kao nepravoslavnog. Милан Ракић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Samo se vi zezajte Jurodiv je Sveti Otac 21 veka.... greengrin Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 ...и тако еготрип утиче на социјалну функционалност. Ако ниси могао да будеш већи Папа од Папе, постани Свети Отац...ако те ниједна девојка неће, одбаци их са презиром, ако твоју музику нико не жели да слуша, прогласи их глувим.... Јуро, чист аматеризам. Брукаш се, жао ми те. Покушај да сагледаш своје место у друштву реално. Ти ниси компетентан да икоме држиш предавања о вери. Нисам ни ја. Спусти се са умишљених висина међу људе, јер овако се неће добро завршити. Твоје мишљење о теби и реалност мораш да ускладиш. вежбај послушност родитељима, за почетак. Sve dobro ću da povadim, a loše eliminišem.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 6, 2013 Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Blagodat će nas napustiti. Ako ko ulaže od inoslavnih (katolika) u naše Crkve, u dizanje naših hramova, u njima neće biti blagodati. Пази молим те па ти си почео да одлучујеш где ће бити благодати а где не...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2013 Ne bi trebalo da se Gordana vredja i spushta koliko sam shvatio samo time sto je zena usla sa tobom u dijalog. Jurodivi daj sve od sebe i pisi sa puno ljubavi i prema ljudima kao sto pishes prema Bogu. Nije to u redu! Ne moras biti pametiji da bi se spasao niti sve da znas. Oce citaj naravno da su razumljivi ali tek kad se utvrdis kako ne bi bio u suprotnosti sa zajednicom koja cini telo Hristovo. Loše si shvatio ako smatraš da je uvrijedljivo da žena ne treba da se mješa u pitanje kojima se bavi muškarci.. To je izuzetna vrlina samo kada majke vaspitavaju svoju djecu.. Ali, ' Ja, Ena, nisam tvoj sin'. Sveti Oci su paralela ljubavi i naše usmjerenosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука