Jump to content

Ja i ti ne ispovjedamo istu vjeru

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zato je bitna priprema za krštenje. Koliko sam shvatio on se žestoko naljutio na katoličkog sveštenika koji mu je rekao da mora da prođe pripremu da bi ga krstio - sad se vidi da je to i te kako bilo potrebno. Ne samo njemu, masi, koja samo dođe i primi krštenje za par dana ne shvatajući ni obavezu a ni dar koji se dobija.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Генерално, мислим да  већина сматра да је веома симпатичан, али незрео младић.

Ja mislim da mu je rečnik kič.Da je on ok,ali da preteruje i da je to neukusno,bez stila i smisla.

__tfmf_ifxo14ezkzhpuh55qregmrqr_0ae8832dhttp://www.genspot.com/PhotoGallery/ShowPhoto.aspx?photo_id=311825

:351780:

Подели на овим сајтовима

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Već se pokazalo u par navrata da je suvišno i opisivati, neka stoji tema čisto za podsjetnik kad se neko osjeti zapostavljenim, prognanim Hrista radi, zataškanim, vulgarizovanim i slično.. Varvarskim.. Pa da se ne pretvori u antagonističko leglo bihevioristička cenzura, kreiranje po sopstvenoj volji.

Intelektualni mediokritet smeta vapaju za podrškom, nemamo svi snage da se pogledamo u srce, da introspekcija izvrši nalog za pretres.. Taman se ponadaš da razlike nestaju u ispovjedanju Hrista Spasitelja, a tu počnu nesagledivi filtrati da se obrušavaju na prosperitet Svetih Otaca i njihovog Svetootačkog i Sveto Duhovnog nasleđa. Nemam namjeru da zapadnem  u boljku nerješivosti, ali ovako počinju distance i predorijentacija na počasti manira. Selektuju se poznavaoci spram rasudilaca i tako nekad individualna norma izblijedi i do zadnjih tkiva rascjepkanja isteže se nemilosrdno i ceremonijalno do 'opšteprihvatanja'. Najlakše je podmetnuti neiskusnima. Zato, brate moj najdraži, ja i ti ne ispovjedamo istu vjeru, i ako tako ostane, potraga jednog za drugim biće uzaludna..

Osporite i to, ali neko uvjek volju nadima nad prvencem i kontigentno žrtva zabada rukopis ovjenčan neopredjeljenjem za konačnu i apsolutnu stavku i usmjerenje prema Istini kao putokazu.. Kamo epilogu da mu se nazire konačište.. Kamo konvergenciji da tačke popuštaju, kamo isprekidanoj duži da afirmišu postulat.

Овако, апстракција твога израза као језика спецификума, и апсктракција твога израза генерално представља de iure једну врсту сакралне ратификације властите инфериорности и властитог инфалтизма. Без обзира о којој се врсти супремације, на том твом језику као спецификуму, ради и без обзира на којем нивоу аспирација ми о њему говорили...твоје когнитивне способности ће увијек бити усмјерене у таквој дирекцији са таквом силом и силом инерције да никакве нове информације које ти се овдје нуде, које су такође и категорички саздане од добрих интенција, нећеш акцептирати у свој интелектуални опус животних лекција. Штавише, твој дискурс је конструисан на тако компликован начин да сада он лежи у истој равни као дискурс једне професорке античких година са Правног факултета Универзитета у Београду тако да сам не баш инвентивно поставио га у genus proximum прекидача личне неуронске стабилности ( што никако акцидентално, него више интенционално доводи до мојих реакција у форми обраћања Вишем бићу са потребом добијања и могућег акцептирања експланације могућности егзистирања, истоврсних са твојим, вокабулара и дискурса, а поготово таквих интелектуалних конструкција ), док сам за differentia specifica одредио чисто аутора и корисника дискурса. Наравно, у случају да си припадник врсте митских бића која радо живе испод камених грађевина које са својим обликом половине елипсе и својом тврдом конструкцијом помажу припадницима моје врсте да прелазе путањом која се на "y" оси налази изнад водене масе усмјереног тока, онда ти упућујем највеће могуће похвале.

Подели на овим сајтовима

Tema nije loša samo joj treba ujasnit naslov, ko je to TI? Ovako se nemamo čega uhvatit, JA mogu biti svejedno koji a i TI možeš biti svejedno koji. Imam neki predosjećaj da je tema ustvari imala biti nazvana ovako: "Ja i pravoslavci iz zvanične SPC nemamo istu vjeru". Tako bi to davalo neki smisao. Kakvog bi smisla imalo otvorit temu s nazivom "Ja i Klingoni nemamo istu vjjeru" kad ovdje nikakvih Klingona nema, maksimalno naći nekakav njihov Forum pa to tamo prodiskutovat s njima. No, mislim se da se otvarač teme u posljednji trenutak predomislio pa umjesto da je temu nazvao kako je prvo namjeravao: "Ja i pravoslavci iz zvanične SPC nemamo istu vjeru" je nasljedno brže bolje preimenovao u "Ja i ti ne ispovjedamo istu vjeru", možda zbog toga da mu tema kao sektaška iz perspektive odnosa SPC prema parasinagogama i paracrkvama gospode Radosavljevića, Dedeića, Veljanovskog i Stankovića ne bude od strane administracije izbrisana. Najvjerovatnije to bude tako.

Подели на овим сајтовима

једне професорке античких година са Правног факултета Универзитета у Београду

Које? :D Мислим ако још сада предаје... Могу и иницијали или на пп, ако нећеш на теми. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

329079-net-fraze.jpg

No dalo bi se to upravit i u bogoslovne svrhe, u jednu kolonu staviš na primjer Sveti Kanoni i Vaseljenski Sabori sve po članovima i paragrafima, u drugu Sveti Oci sve po imenima i djelima, pa u treću papa, jezuiti, masoni ili Vatikan itd., u čertvrtoj mogu biti onda ekumenisti, jeretici i otpadnici i slične riječi i epiteti, u petoj mogu biti imena vladika iz zvanične SPC sve po eparhijama i po državama, u šestoj mogu biti izjave tipa: "Ja sam ekumenista i pacifista", ili "Imamo mnogo toga zajedničkog sa Rimokatolicima" itd. Već vidim gdje bi takav word generator imao praktičnu upotrebu i primjenu, takve izvjesne skupine ljudi na FB bi ga jedva dočekale. Genijalan pronalazak. Koja ušteda vremena i brzina, Istina jedna a u bezbroj kombinacija i varijanti!

Подели на овим сајтовима

Dotično.. Evo, ako ste htjeli konkretno i jednostavno, ko se osjetio prozvanim, odradio je svoj dio posla. Motiku sam držao sa 14 godina iz čiste radoznalosti, vjera je izbavljenje vjerujućih, ali svi smo mi u prelesti, svi se trudimo da održimo tu čistotu vjere. Okadio sam polovinu njivice, za koju godinu sam se mašao gitare.. Međutim, tema, ko ne ispovjeda istu vjeru.. Ne bih da idem pojedninačno od bića do bića.. Lako je predomisliti se kad ti proradi žica. Sve u svemu, parcijalnost i dejlimičnost me otrgla od zvaničnog stava da teme koje se ne tiču kurioziteta ne trebaju otvarati.. I tu je pouka i didaktika suzdržavanja u balansu inferiornosti tematike. Metod koji praktikuje samozvani. Ajmo mi onda malo o poeziji, o fiskulturi, o arhitekturi, književnosti, etici, filozofija nikome i nikad? Nepoželjne uvjek možeš istrenirati mrkvom na leđima magareta.

Подели на овим сајтовима

Да, мислим да је отјеловљење овога мима :)

Или, како би се то рекло овим мимом 

2020287.jpg

Подели на овим сајтовима

А, зезнух се. Хтједох некако рећи:"Да, 100% сам сигуран.".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...