мирођија Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Александар Нека се не секира за причешће, само нека са вером приступа. Моја млађа ћерка је била алергична на глутен када је имала 2 године. Није смела да једе хлеб нити било шта што има брашно у себи. Када би окусила хлеб добијала је несносни пролив. Међутим, нафору и причешће увек је узимала без проблема. И то пуне шаке нафоре, невероватно. Доктори су јој предвиђали доживотни борбу са овом алергијом. Међутим, нскон одласка на Острог светом Василију, те 2003. године, моје дете једе хлеб и сада је једна жива, здрава и несташна девојчица. Тај догађај са њом је био преломан када је моја вера у питању. Уверио сам се да Бог и свети Његови чују и услишавају наше молитве. Када би вам причао шта се све дешавало на путу за Острог (ишли смо пешке један део пута, од доњег до горњег манастира) не бисте ми веровали. И мој маловерни кум који је био тадаса нама, остао је без текста. Увек кадасе тога сетим нагрну ми сузе на очи и све што могу да кажем је - Слава Богу и Његовом светитељу Василију Острошком Чудотворцу. Слава Богу и Светоме Василију Чудотворцу, нека му је част и милост! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 Zahvaljujem AlefShin ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Фебруар 8, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2010 ???? ?????? ?????? ?? ????. ??????? ?????? ?????? ?????????? ?????????. ?? ?? ? ?? ?????, ???? ????, ?? ?? ????????? ???, ? ? ?? ?????? ???? ?? ????????? ??????? ?????? ?? ?????? ????????.???? ??? ?? ? ?? ???? ?? ?? ???????? ???, ?? ?? ??, ?? ???, ????? ???? ??? ?????, ???? ? ???? ... ???? ?? ?? ?????? ?? ????????, ???? ???? ?? ????? ????????. ???? ????? ????? ?? ???? ????????? ?? ?????? ???? ?? ????? 2 ??????. ???? ????? ?? ???? ???? ???? ???? ??? ??? ??? ?????? ? ????. ???? ?? ??????? ???? ???????? ?? ???????? ??????. ???????, ?????? ? ???????? ???? ?? ??????? ??? ????????. ? ?? ???? ???? ??????, ???????????. ??????? ?? ??? ?????????? ????????? ????? ?? ???? ?????????. ???????, ????? ??????? ?? ?????? ?????? ????????, ?? 2003. ??????, ???? ???? ???? ???? ? ???? ?? ????? ????, ?????? ? ???????? ?????????. ??? ??????? ?? ??? ?? ??? ???????? ???? ?? ???? ???? ? ??????. ?????? ??? ?? ?? ??? ? ????? ?????? ???? ? ?????????? ???? ???????. ???? ?? ??? ?????? ??? ?? ??? ???????? ?? ???? ?? ?????? (???? ??? ????? ????? ??? ????, ?? ????? ?? ?????? ?????????) ?? ????? ?? ????????. ? ??? ????????? ??? ???? ?? ??? ?????? ????, ????? ?? ??? ??????. ???? ?????? ???? ????? ?????? ?? ???? ?? ??? ? ??? ??? ???? ?? ????? ?? - ????? ???? ? ??????? ????????? ???????? ????????? ??????????. Slava Bogu i Svetom Vasiliju Ostroškom i hvala radi ozdravljenja tvoje ?erke a kroz to još i slabovijernima se vjera u?vrsti. Brate neka ti je ?erka živa i zdrava! 1312_womens "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Ponuknut izjavama ponekih forumaša da će se isključiti sa interneta u toku posta, postavljam pitanje... Da li je u postu dozvoljeno ići u kafane, igrati kompjuterske igrice, gledati zabavni program na TV...i sve što može da se svrsta u domen zabave? Naravno uzimajući u obzir da se ponaša čovek normalno u kafani i da ne pije, da igra igrice umereno, gleda TV a ne zaboravlja i na službu Božiju. Ja mislim da bih svega mogao da se odreknem sem utakmica. Krajem februara počinje naše prvenstvo, a Zvezdi je potrebna podrška kao i u prvom delu prvenstva. Zemlja da se okrene, ne bih to propustio. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Ja mislim da bih svega mogao da se odreknem sem utakmica. Krajem februara počinje naše prvenstvo, a Zvezdi je potrebna podrška kao i u prvom delu prvenstva. Zemlja da se okrene, ne bih to propustio. :smiley: Како да те човек не разуме брате мили 0442_feel Тешка ствар је спорт,имам у кући спортисту Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тувок Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Ех, и ја бих ишао на утакмице да се тамо игра фудбал. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Ja sam pitao jednog sveštenika da li je uredu da ja u vreme posta idem u grad ili nekom na rođendan a on mi reče ko iz topa :"Naravno da treba da ideš,nismo mi zatvoreni ko neki sektaši". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 http://www.svetigora.com/node/6665 Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Моје лично мишљење,праштајте,је то што је проблем шта радити са слободним временом. Тј требало би слободно време да испуњавамо са више молитве,што није увек једноставно,јер једноставно "немамо времена" (читај нисмо се навикли на више молитве,или нешто друго је у питању). Другим речима ако укинемо интернет,онда ту аутоматски иде и смањење телевизије... Доста је све то тешко,али теоријски гледано,све што можете да контролишете није проблем. Тј ако заиста можете да смањите ТВ,интернет,и компјутерске игре... Ја сам смањио компјутерске игре,но интернет ми је проблем... Утакмице нису саме по себи лоше,оно што је страшно је претерано нервирање и целокупна еуфорија око свих тих догађања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Realno govoreći post nikada ne prestaje,ovo predavanje ovog jeromonaha ne znam zašto se odnosi samo na period posta,takve filmove ne treba gledati nikad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Realno govore?i post nikada ne prestaje,ovo predavanje ovog jeromonaha ne znam zašto se odnosi samo na period posta,takve filmove ne treba gledati nikad.???? ?? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Ponuknut izjavama ponekih forumaša da ?e se isklju?iti sa interneta u toku posta, postavljam pitanje... Da li je u postu dozvoljeno i?i u kafane, igrati kompjuterske igrice, gledati zabavni program na TV...i sve što može da se svrsta u domen zabave? Naravno uzimaju?i u obzir da se ponaša ?ovek normalno u kafani i da ne pije, da igra igrice umereno, gleda TV a ne zaboravlja i na službu Božiju. Ja mislim da bih svega mogao da se odreknem sem utakmica. Krajem februara po?inje naše prvenstvo, a Zvezdi je potrebna podrška kao i u prvom delu prvenstva. Zemlja da se okrene, ne bih to propustio. ??? ?? ?? ????????? ? ????? ??????? ?? ?? ???????.? ?? ?? ???? ?? ?? ?? ???? ?? ?? ???? ?? ????????. 0104_cheesy 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Фебруар 13, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2010 Realno govore?i post nikada ne prestaje,ovo predavanje ovog jeromonaha ne znam zašto se odnosi samo na period posta,takve filmove ne treba gledati nikad.??.?????,????????? ?? ???? ??????????? ?????????? ??????? ?????.??????? (????????) :???? ? ??????? ?? ?????????? ????? ???????? ???????? ?? ?? ???? ?????????? ???? ?? ?? ???? ????????? ????.???????? ????????? ???????? ?? ???? ?????? „?????? ? ???????? ?????????“.???? ?? ??????,? ???? ?? ???? ?????? ???? ????? ?? ????????? ? ????? ????? ??????.??????? ??? „??????“ ?? ?????????,??????????,?????? ???????? ? ???? ???? ?? ???? ????? ????? ????? ??????????? ?? ?? ????????. ???????,?? ?? ???? ????? ?????? ?????.??????? ?????,??? ???????,???? ?? ????? ??? ???????? „???????? ??????“. ?????? ?? ??????? ???? ? ??????,??? ?? ? ????? ???? ???? ??????????? ????? ???? ???? ?? ?? ???????: ???? ?? ??????????? ?? ?????????,?? ????? ??? ?? ????? ?????? ?????? ????????? ????, - ?? ?? ?????????? ???? ?? ???????????,???? ?? ????? ??? ???????? ?????; ????? ???? ?? ??????????? ?? ?????,???????? ????????? ????: ??????,?????????,???????,??? ? ????? ?????,???????? ?????????,? ?? ?????,???????? ???????? ?????????,??? ????? ?????? ?? ?? ????? ?? ??????? ?? ????? ???. ?????? ? ??????? ?? ???; ? ???? ?? ????? ? ???????? ??????;??? ?????? ???????,??? ??????? ?????????? ?? ???? ??????? ?????????? ?? ?????.? ???? ?? ???????? ??????????? ????? ??????? – ?????? ???????????.?????? ?????? ???? ??????? ?????? ?? ???? ???????? ???? ???????;?? ?? ?????? ????????? ?? ?????? ?????? ??? ? ?????? ? ????????? ??????,? ???? ???? ????????.??? ????? ???????? ?????? ???????????? ?????? ?? ????????? ??????? (???,????,??????) ??????? ????????? ? ???? ??? ? ????? ?????? ? ??????????? ? ???????? ?? ?????.?? ???? ????.??? ???????? ??????????? ???????? ??????? ????? ??? ?? ???????,?? ?? ???? ???????? ? ?????? ????????? ??? ??????? ???????? ?? ?????? ?????. ? ????? ?????????? ??????? ???? ????? ??????? ? ??????;?????? ?? ????????? ????,?????????? ??????????? ? ???????? ?????????????? ?????????? ???? ? ???????????;??? ????? ? ?????????? ?? ??????? ? ??????.? ????? ?????????? ? ??????? ????? ?????,???? ?? ???????? ??? ????????? ????,? ???? ????????? ????. ???? ???? ???? ???? ???? ?????????? ??????,??? ????? ????? ?????????? ???????? ???????,???? ?? ??? ????? ?? ?? ??????? ? ?? ???????. ???????? ???? ????????????: 1) ???????????? ? ????? 2) ????????? ???????? ????? ????? 3) ??????? ??????? ?????. ??????? ???? ?????? ????? ?? ??????: 1) ???????????? ????????? ??????? – ??????? ?????,??????????? ???? ?? ?????? ??????? ?? ?????? ??????????? ? ???????? ??????????,????? ?? „????? ?????????“ 2) ???????? ???????????,??????? ????????? ????? ???? ???? ??????,??????????? ????? ??? ?????????? ???????. 3) ??????? ??????? ?????,??????? ??????? ??????????,??????,????????,???????? ?????? ?? ?????,???? ???? ??????? ????????? ?? ????? ????? ????????? ? ??????? ?????? ??? ????? – ????????. ?? ?????? ?? ????????? ??? ????? ???????? ? ??????,?????????????? ??????,???? ?????????,?????? ???,?????????? ?????? ? ???? ???? ????? ?????????,????????? ??? – ??? ??? ??? ??????? ????????,?????? ?? ?? ???????,? ???? ?? ????????. ???? ??????? ?? ??????? ???????? ?? ?????? ???????.?????? ?? ????????? ? ???????? ? ?????? ?????????? ?????;? ???????,?????????? ????? ???????? ?? ?????? ???? ?????? ? ????? ???? (?????????? ????????????? ?? ??????????? ??? ??????? ????????? ?????).? ???? ??????? ????????? ?????????? ????? ?? ????? ?? ?????????? ????????? ?????? ??????? ? ???? ?????? ?????????????,??????????? ? ????????????.?? ???? ?? ????? ?????? ?????????? ???? ????? ?????????? ?????????? ?? ?????? ?????. ????????? ???? ??????? ? ???????? ????????? ??? ?? ?? ? ???????? ??????? ?????? ?????? ????????????? ???? ?????? ???????,???????,??????,????????? ? ???????.??? ?? ??? ?? ?????? ? ??????? ????????? ????? – ? ?? ???????? – ?? ???? ? ????? ???????? ???? ? ?????? (?????? ????? ???????) ???? ?? ???? ?????? ????.? ????? ???????? ?? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?? ???????? ??????,???????? ? ???? ?????.??????? ?? ?????????? ???????? ????? ???????? ??? ????? ? ????? ?????.??? ?? ??????? ?????? ???????,??????? ?? ? ?????? ? ?????,???? ?? ??? ???????? ? ?????? ????? ????. ?????????? ???????? ??????? ????????? ???????;??? ?? ? ? ???????? ??????? ??????? ??????? ????????? ????? ????? ???? ??????? ?? ?? ???????? ??????? ?? ?????????? ????????????,? ??????? ??? ????? ???????????? ?????? ??????? ?????? ???????.?????? ??,?????????? ?????????,?????????? ???????? ? ???? ??????? ??????????. ???? ?? ?? ?????? ???? ?? ???? ?? ???? ????,??? ?? ?????? ??? ?????? ???? ?? ???? ????? ??????,??????? ? ??????????? ????,?? ?????? ??????? ??????: „??????? ????? ????? ? ????“. ????? ??? ???????? ????????????? ? ?????-??????? ?? ????? ?????????????,??????????? ?????????? ????,??? ?????? ????? ????????,?????????? ?????? – ??? ?? ?? ?????????? ? ?????????? ?? ?? ???? ?????? ???????? ????????????? ? ??????????. ???? ???? ?? ??????? ????????? ??????? ??????? ???????.?? ?? ??????????;??? ?? ???? ????????? ??? ?? ?? ?????? ??????? ?? ?????? ??????;?????? ?? ???? ???? ?? ????????? ????????? ???? ?????????? ?? ????????? ? ??? ?????? ??????????? ??? ???????? ?? ?????? „??????“ ?? ???? ?? ?? ???????. ? ????? ??????? ????? ?? ?? ???? ?????? ??????????? ?????????? ?? ?? ????????,??? ???? ???? ?????? ????????? ??????? ??? ???? ???? ? ???? ? ???????? ?? ???? ??????? ?? ?? ?????? ?????? ? ?????????,?? ?????? ????? ?? ???? ??? ????? ????? ???????. ??????? ?? ??????? ????? ??? ?? ??????? ??????? ???????? ? ?? ?????? ?????????.????? ???????? ??????? ?? ?????????? ?????? ?????? ? ????? ??? ??? ??????? ?????? ?? ?????;????? ? ?????,??? ?? ????.???? ?? ?????? ?????? ??? ??????,? ???? ????? ? ???????,??? ???;??? ?? ?????? ????????,?? ???? ??????? ?? ?? ????.???????? ???????????? ????? ???? ? ??????????,?? ?? ?????? ???? ?? ????,? ????? ?????? ?????? ?? ???????? ???? ?? ????? (??????? ??? ? ????? ????????) ???? ??????? ?????? ??????????. ?? ?? ???? ?? ?? ??????? ????????? ? ???? ????????? ??????? ???? ??????????? ?? ?? ??????? ????,??????? ????????? ?? ????? ????????? ????????. ????? „????????? ???“ ???? ?????? ?????? ?? ?????????? ????? ????????? ??? ???????? ? ?????? ?? ???? ?? ????????? ???????? ??? ?? ????? ????????. ? ?????? ???? ?? ????????????? ????? ? ???????,????? ???? ?? ?????? ??????????,? ????? ?????? „????????“ ?????????? ???????? ?????? ?????????.?????? ?????? ?????? ?? ????:“????? ? ?????“,??? ?? ?? ? ??? ???????? ???????? ????? ?????? ?????.? ?????????????? ?????? ?? ?????? ?? ???? ??? ???? ?? ????????? ? ?????????? ???????. ?????????? ?? ???? ????? ??????? ???? ????? ? ?? ?????? ???????? ??????? ????? ??????? ? ??????.???? ?? ? ???? ???? ?????? ?????? ? ?????????,??? ?? ?? ?????? ???????? ????? ?? ???? ???????.?????????? ?? ??????? ? ???????? ?????? ??????????????.???? ???? ????? ?? ???? ?? ?? ?? ???????? ? ??????? ?? ????? ????? ?????? ? ????????,???????? ?? ??????????? ? ??????????? ??????????.??? ?????? ???? ?? ?????? ?? ?? ????? ??????????? ???????????? ?? ?? ??????? ????????? ???????,???????? ?? ?? ???? ?? ?? „????????“ ???? ??? ????????? ?????????? ???????. ???? ??? ??? ???????????:??,???????? ? ????.????? ???????????? ??????? ?? ???????????,????????? ???? ??????? ??????? ???? ??? ???? ???? ????? ??? ?? ??????????? ??????;???????? ?? ???????? ? ??????????? ???? ?????? ???????? ? „???????“,? ?? ??????? ?????????? ??????? ???? ?? ????????,? ???? ?? ??????????? ?? ???? ? ????? ???????????? ???????,? ?????????????? ???? ?? ?????? ????????. ?? ??? ????? ????: ???? ????????? ? ???????? ???????.?????????? ??????,?????????????? ??????????? ????????? ???? ????????? ????????,??? ???? ??????????? ????? ? ????????.?????? ???? ?????????? ?????? ????? ? ??????? ??????? ??????? ?????? ???? ????? ?? ????? ?? ?? ????? ? ?? ????,???? ????? ???? ???? ??? ?????????? ???????.??????? ???????????????? ??????????? ????????? ?? ???????? ????????? ???????? ???? ?? ?????? ?????????? ? ????.?? ??????? ???? ? ??????? ???????? ????? ????? ? ???????.????? ???? ?? ?????? ????? ?? ????????????? ?????? ???? ?? ? ??????? ???????????,?????????? ? ???????,??????? ? ??????? ??? ?????.??????? ??????? ???????,????? ??????.???????? ???? ????? ?????,????? ???? ? ????? ?? ????? ?? ???? ?? ??????? ???????. ???? ?? ?????? ?? ????????,?? ??????? ?????????????? ?? ???? ????,?? ??? ?? ?? ???? ? ???? ??? ? ????????? ?? ??????????? ???? ?????????? ?????. ????? ??? ?????? ? ???? ?? ??????? ??? ?????? ??????????? ???: ?? ?? ????????,???? ?? ???? ? ???????? ??????????,?????????? ? ?????????,??? ???? ?? ????????? ??????? ????? ??????????,???? ?? ???????? ?? ?????? ????????? ? ??????.????? ??? ?? ???????????? ?? ?????? ??????? ? ???????,?? ????,???? ?? ?? ???????? ? ?????????? ??????,?????? ????????? ?????????? (?????? ????? ????? ?????? ????? ? ???????) ? ?? ?? ???? ?? ?????? ??? ?????? ???????????.? ????????? ?????????? ???????? : ????????? ?????,?????? ??????????? ???? ??? ? ??????? ???????.?????? ???? ??????? ????? ??????? ????? ?????????? ???? ?? ??????? ? ???????? ???? ???? ??? ??? ??????,??? ?? ??????? ????????,? ?????? ?????? ?? ??????? ???? ?? ???? ????????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 14, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2010 Iz odgovora koji smo ovde iščitali, a koji su kao izvor naveli sveštena lica (znači ona koje treba da slušamo u ovom slučaju) shvatam da nema pravog odgovora 0409_feel Bratu Dejanu sveštenik kaže da treba da ide u grad, na rođendane, da živi normalno..... citirani duži tekst opet govori o izbegavanju takvih stvari. Ovde navodim samo " ограничавање спољашњих утицаја – душевне хране,информација које је човјек навикао да добије свакодневно у огромним количинама,налик на „гозбе Гаргантуе“ 2) контролу информација,односно квалитета хране коју душа добија,искључивање онога што раздражује страсти." Po meni svaka slušanje muzike, igranje igrica i gledanje TV i filmova upravo razdražuje strasti. Isto kao i odlazak u grad i na rođendane, jer je sve ovo uglavnom uključeno u takve provode. Lično ne osećam neku krivicu čak i ako skačem i pevam. Možda to nije po ukusu nekih otaca, ali ja se zaista ne kajem. Opet se treba vratiti na ona uputstva iz Sv.Pisma, kada se kaže da drugi ne vide da postiš i da ne ispovedamo svoju veru busajući se po trgovima, to jest u našem slučaju pričajući drugome, koga to verovatno uopšte i ne zanima "ja postim, ja postim". Kako ja to shvatam sve...Postiti i ćutati o tome. Znači hrana koju jedeš da ne bude kamen spoticanja nego samo jedno od sredstava. Ako se nađemo u situaciji da moramo zbog jela prekršiti post, tako i uraditi, jer jelo je samo jedan alat u postu, ne i jedini. Koristiti druge alate u postu više nego hranu. Molitva i dobrodetelj. Umnožiti broj molitvi, a ko se ne moli inače, da se moli sada bar dva puta dnevno. Ujutro i uveče. Davati milostinju. Ako se nema para, dati neko odelo ili pomoći kome šta, ne tražiti zazvrat ništa. Voditi normalan život i nikome ne davati povoda da može da kaže "Vidi ovaj posti, kako se uprepodobio". Ako čovek ima situacija da je izazvan ili napadnut, ako može oćutati, a svakako oprostiti. Ako je neko gledao dva filam dnevno na TV, neka sada gleda jedan, a umesto onog drugog neka pročita nešto od vladike Nikolaja. Ako je neko išao na službu neredovno, nek sada ode svake nedelje.... I mislim da je najbitnije da čovek ne misli da je ne znam šta se namučio ili učinio zato što je postio ili posti. Dosta puta sam čuo kada neko od ljudi kaže "Uf jedva čekam sutra da se završi post pa da se najedem." U svakom slučaju ako neko ima bilo kakav problem sa postom, nek se obrati svešteniku. Sa tim vam želim smirenje i trpeljivost u nastupajućem Uskršnjem postu. Amin. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 15, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2010 баш не волим, ја сам месождер 0102_laugh ја имам мало сиров поглед и на то, као и на све остало kolo2 не, стварно, не волим да постим, не пада ми тешко али једноставно не желим ни да се навикавам пошто мислим да ће ми постати лако и онда ми губи поенту само пошћење. што се тиче остатка поста, па ни то, пошто већину живота сам провео као некрштен, тако да ми то недостаје на неки начин, за мене то није забрањено воће crvenilo изгледа да је код мене све наопачке :cheesy2: 0102_laugh а пост ми значи све на свету, да нема тога, мислим да никад не бих сео за неке ствари, стално бих био у јурњави. наравно да не мислим само на 4 велика, већ користим и благодат и кратких постова и среде и петкова, ти су ми и милији реално - ем краће трају, ем су делотворнији на мене. 4 велика су ми мало досадни, предуги су пошто сам ја нестрпљив, а већ се неко време чешће причешћујем, тако да их не схватам више као тренинг за награду у светом причешћу. лепи су због начина слављења и промене, јачине искушења, мало живот престане да буде досаднији или монотонији, пошто нисам неки уземљен тип а волим изазове у животу. као требало би да се радујем, ал ја се радујем деци, сунцу, снегу и тако тим лепим стварима, а смор ствари ме не узбуђују. ако неко има неки паметан поглед, сем савета да се смирим, па мало да ми укаже на лепоту поста у радосном смислу, молим да то уради. 8086.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука