Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Posle toliko godina vekova da li je opste moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao kao Sin Bozji Ovaploceni Bozanstveni Logos?? Zar ne bi prvi mi verujuci to primetili jer verujemo ucimo i ispitujemo sve sta je Bogocovek Hristos rekao ucinio darovao? Ja sam misljenja da se je Isus Hristos lazno predstavio kao Bog da bi to vec i ja ovako mali i gresni to znao. Zanima me vase misljenje o onome najsvetlijem sto imamo a to je Bogocovek istiniti Bog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ja sam misljenja da se je Isus Hristos lazno predstavio kao Bog da bi to vec i ja ovako mali i gresni to znao. Ja mislim da u stvari nisi baš siguran, pa tražiš drugo mišljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Posle toliko godina vekova da li je opste moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao kao Sin Bozji Ovaploceni Bozanstveni Logos?? Zar ne bi prvi mi verujuci to primetili jer verujemo ucimo i ispitujemo sve sta je Bogocovek Hristos rekao ucinio darovao? Ja sam misljenja da se je Isus Hristos lazno predstavio kao Bog da bi to vec i ja ovako mali i gresni to znao. Zanima me vase misljenje o onome najsvetlijem sto imamo a to je Bogocovek istiniti Bog. Sta te navelo na ovakvo pitanje, dugovjecnost hriscanstva? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Ja mislim da u stvari nisi baš siguran, pa tražiš drugo mišljenje. Ja mislim da u stvari nisi baš siguran, pa tražiš drugo mišljenje. Ja ga ustvari trazim sto sam posve siguran a to se zove LJUBAV. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Posle toliko godina vekova da li je opste moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao kao Sin Bozji Ovaploceni Bozanstveni Logos?? Zar ne bi prvi mi verujuci to primetili jer verujemo ucimo i ispitujemo sve sta je Bogocovek Hristos rekao ucinio darovao? Ja sam misljenja da se je Isus Hristos lazno predstavio kao Bog da bi to vec i ja ovako mali i gresni to znao. Zanima me vase misljenje o onome najsvetlijem sto imamo a to je Bogocovek istiniti Bog. Ako misliš da je to što hrišćanstvo postoji više od 2000 godina, neki siguran razlog da je ono i prava i jedina religija, onda se grdno varaš jer su postojale religije koje su postojale i dosta duže od ovih 2000 godina. A i da je tačno opet se postavlja pitanje koja "verzija" hrišćanstva je prava, jer i njih postoji mnoštvo i mnoštvo. ВИЛМА and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Da ne odgovaram ovako pojedinacno... Nije me dugovecnost Hriscanstva podstakla na to vec nesto sasvim drugo.... Da tu ima RUPA da nam zaista Sin Bozji u umu srcu i dushi ne svedoci da je on Bog zar ne bismo mi verujuci to prvi saznali znali i osecali upravo u Srcu umu i dushi svojoj? Mnogi smo proveravali ili nismo? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Da ti budem iskren nepokusavam da razmisljam o tome jer ne znam da li ili kako me se Hristos dotice, ne trazim neke znakove oko i u sebi, prosto vjerujem. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Da ti budem iskren nepokusavam da razmisljam o tome jer ne znam da li ili kako me se Hristos dotice, ne trazim neke znakove oko i u sebi, prosto vjerujem.Pa bas to >prosto verujem< Da ima negde nekih rupa konstantno ili da ne umem da nadjem odgovore koje trazim da li bi bilo to i dalje >prosto verujem< Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Evo ima jedna slicna tema, mislim da se u tom dijalogu izmedju starca i ateiste jasno poznaje odgvovor na tvoje pitanje: https://www.pouke.org/forum/topic/26800-razgovor-starca-epifanija-i-ateiste/ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Posle toliko godina vekova da li je opste moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao kao Sin Bozji Ovaploceni Bozanstveni Logos?? Zar ne bi prvi mi verujuci to primetili jer verujemo ucimo i ispitujemo sve sta je Bogocovek Hristos rekao ucinio darovao? Ja sam misljenja da se je Isus Hristos lazno predstavio kao Bog da bi to vec i ja ovako mali i gresni to znao. Zanima me vase misljenje o onome najsvetlijem sto imamo a to je Bogocovek istiniti Bog. Nema nacionalne geografije 10 dana. Млађони, Vockica and Berkut је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 @Volim_Sina_Bozijeg Јел си и ти пао под утицај ових лажних представљања на форуму, па сада мало да пренесеш и на Христа? orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бели Раде Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Тешко је схватити то како је Господ Христос уопште Син Божји, рођен, а не створен. И било ми је несхватљиво док нисам негде прочитао врло једноставно објашњење. Као што сунчева светлост (Син) и топлота (Дух) исходе од Сунца (Оца), тако и Господ Христос и Свети Дух исходе дакле од Оца. Сматрам да ми можемо донекле да схватимо такав вид постојања, али саму суштину (Суштину) , дефинитивно не. Одговор на твоје питање је - НЕ. Гопсод Христос никако се није лажно представљао, а о томе говоре и Стари завет који најављује Његов долазак и Нови који Га сведочи. На крају, сведоче и сви противници Господа Христа од Његовог доласка до данашњих дана, којима је циљ борба против једине Истине и Живота, узми као пример свој свакодневни живот, није ли истина ( каква је, таква је) увек подвргнута или њеном прихватању или неприхватању или осуди . Ако си добар, праведан, многи ће те прихватити због тога и заволети, али је више оних који ће то злоупотребити или се чак трудити да те униште. Ако с друге стране признаш да си нешто украо, неки ће ти опростити и заволети те зато што си признао, али неко те може због таквог признања итекако осудити са жељом да те уништи тога. Исто је и са вечном Истином, Господом Христом. Циљ богомрзаца, противника Истине и небеске радости је да је униште, али како је Свети Отац Јустин Ћелијски изрекао на беседи на данашњи празник Свете Тројице 1977. год , такви су људи комарци и мушице који пљују ка сунцу, а пљувачка се враћа на њих саме. То је моје мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 23, 2013 Пријави Подели Написано Јун 23, 2013 Као што сунчева светлост (Син) и топлота (Дух) исходе од Сунца (Оца), тако и Господ Христос и Свети Дух исходе дакле од Оца. Samo na ovo bih se nadovezao čisto nedoumicu da otklonim, svako telo koje ima bilo koju temperaturu različitu od apsolutne nule (a to je bukvalno svako telu u univerzumu) zrači odrećenom EM zračenje čiji je i jedan deo vidljiva svetlost. Tako da ustvari ide svetlost ishodi iz toplote, a tplota od sunca (nuklearne fuzije) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Isto tako,i da je život na zemlji poznat tek nešto prije nekoliko desetina hiljada godina,to implicira na logično zaključivanje da nas na svjetu,živog svjeta ne bi bilo 7 milijardi ljudi nego 500 milijardi..ko zna koliko,mislim,plus što još tu dođe životinja..Vrvilo bi od života.. Dakle,zemlja je stara tek onoliko koliko je i Biblijsko predanje opisuje,7-8 hiljada godina,a ne milijardi milijarda..pa gdje bi se smjestili da smo toliko dugo tu..Imajući u vidu da čovjek voli da se razmnožava,voli svoje nagone za produženje vrste... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ako misliš da je to što hrišćanstvo postoji više od 2000 godina, neki siguran razlog da je ono i prava i jedina religija, onda se grdno varaš jer su postojale religije koje su postojale i dosta duže od ovih 2000 godina. A i da je tačno opet se postavlja pitanje koja "verzija" hrišćanstva je prava, jer i njih postoji mnoštvo i mnoštvo. Dugo si sa nama a potenciraš ateizam kao praznu posudu nihilizma..Tvoja svjedočanstva nisu istinita,ne polaze iz vjere nego uvjerenja,tvoje pretpostavke si već potvrdio kao neoborive..Čemu mješanje u stvari apsolutnosti kad zastupaš prolaznost,imaš li i ti neku težnju da oboriš i konačno zatreš sve što sija slobodno i slobodoumno?Reci mi ko si i odakle dolaziš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука