Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pogledajmo onda kosmos gde ko zna koliko nebeski tela prolazi i to ogromnom brzinom na sve na vreme ide i nema nikakvih sudara ??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Dokaz nije to što ti misliš da je, imamo različito viđenje, moji je strogo naučni za tvoje ne znam. A druga stvara kada bi postojali dokazi i svi ih videli, da li bi se to onda svala vera i da li bi ona imala smisla kada bi svi znali da Bog postoji pa na necuju zalost dokaza ima samo sto ih neki prihvataju a neki ne prihvataju neki priznaju Boga a neki ga odbacuju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pa na necuju zalost dokaza ima samo sto ih neki prihvataju a neki ne prihvataju neki priznaju Boga a neki ga odbacuju Da bi nešto postalo dokaz pre svega treba da prođe kroz naučni metod,. Što ni jedan "dokaz" o postojanju Boga nije prošao. I još nešto gore navedeni "dokazi" i da ih prihvatimo kao dokaze ne dokazuju postojanje Boga, već kreatora univerzuma, što je mnogo različito, jer samo jedna od mnogih uloga Hiršćanskog boga jeste kao kreatora, ali ih ima još mnogo ,mnogo više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Isto tako,i da je život na zemlji poznat tek nešto prije nekoliko desetina hiljada godina,to implicira na logično zaključivanje da nas na svjetu,živog svjeta ne bi bilo 7 milijardi ljudi nego 500 milijardi..ko zna koliko,mislim,plus što još tu dođe životinja..Vrvilo bi od života.. Dakle,zemlja je stara tek onoliko koliko je i Biblijsko predanje opisuje,7-8 hiljada godina,a ne milijardi milijarda..pa gdje bi se smjestili da smo toliko dugo tu..Imajući u vidu da čovjek voli da se razmnožava,voli svoje nagone za produženje vrste... Priča o 500 milijardi ljudi, koliko bi navodno trebalo da živi danas na Zemlji da je stara 4 i nešto milijardi godina, je jedna od kreacionističkih besmislica. Najveći deo ljudske istorije, ljudi su bili srećni da dožive 30. ili 40. godinu života. Ratovi, bolesti, elementarne nepogode su kosili čitave civilizacije. Kolika je tek bila smrtnost novorođenčadi pre 100, 200 ili 1000 godina? Tek zadnjih par vekova, kada su uslovi života drastično napredovali, je počeo osetno da se povećava broj ljudi na planeti. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 ??? ako nisi razumeo sta sam hteo reci mozda se ni ja nisam lepo obajsnio ali je bio ovo cilj kao sto se svi ti autobusi krecu pod rukom jednom coveka koji je glavni za njih i koji odredjuje raspored voznje,a sta ti mislis ko odreduje da sve zemlja pomera i druge planete pa nikad se ni jedna planeta sa drugom nije sudarila a ima neki planeta kao sto i znas idu do 60000 km s, sta mislis dal se one same od sebe krecu da li oni same znaju ko gde treba da ide da li mislis da su one razumene ili postoji neko Premudro Bice koje to drzi u kontroli i upravlja time? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 a sta ti mislis ko je kreator unirvezuma posto se toliko pozivas na nauku i njene dokaze a znamo da nauka kaze da je svet STVOREN znaci ima pocetak sta ti mislis ko ga je stvorio i ceo unirvezum ko je stvorio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 ako nisi razumeo sta sam hteo reci mozda se ni ja nisam lepo obajsnio ali je bio ovo cilj kao sto se svi ti autobusi krecu pod rukom jednom coveka koji je glavni za njih i koji odredjuje raspored voznje,a sta ti mislis ko odreduje da sve zemlja pomera i druge planete pa nikad se ni jedna planeta sa drugom nije sudarila a ima neki planeta kao sto i znas idu do 60000 km s, sta mislis dal se one same od sebe krecu da li oni same znaju ko gde treba da ide da li mislis da su one razumene ili postoji neko Premudro Bice koje to drzi u kontroli i upravlja time? Ovako pri nastanku svakog solarnog sistema nastaje haos sve se sa svime sudara, dok ne dođe do neke grupacije mase u nekoliko planeta koje najveća masa (svezda) drži na okupu. Tako da je apsolutno netačno da se planete ne sudaraju već da su je naš sistem došao do tog stadijuma da više nema sudaranja. Naravno može da se desi ali i nemora, mala je verovatnoće, samo pogledaj koliki je prostor po kome se planete kreću, a kolicne su one u odnosu na to. A usput šta je zaslužno za sve to, gravitacija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 I susput ima i sada sudara, samo što ne planeta sa planerama već meteori, komete is lične stvari udaraju u planete, a pogledaj recinmo u pojasu asteroida između marsa i jupitera koji haos vlada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pa pogledaj samo oko sebe sve su dokazi postojanja Boga, naprimer neko napravi neku zgradu auto brod sta vec i mi se tome divimo i znamo da svaka stvar ima svoga majstora,tako i za svet divimo se kako je sve lepo i premudro smisljenjo i onda kaze to nema svog majstora to se samo stvorilo zar nije ludost? evo naprimer zamislimo autobuse u beogradu i svaki ima svoj pravac kretanja i odredjeno vreme gde treba da stigne u kolko sati i sve (i zamislimo da ne kasne nikad) i nema onda nereda sve ide svojim tokom i znamo da iza toga postoji neki jako inteligentan covek koji sve to je osmislio a pogledajmo onda kosmos gde ko zna koliko nebeski tela prolazi i to ogromnom brzinom na sve na vreme ide i nema nikakvih sudara i kazu onda nema Boga pa ko to onda kontorilse? mogo bi jos 100 primera navesti evo ova 2 mi pala na pamet Zgrada nije isto sto i drvo, zemlja ili zivotinja. Onako kako se zgrada gradi ne postoji nijedan slican proces u prirodi iz koga nastaje nesto neki oblik ili neka vrsta. Tako da zidarski ili masinski argumenti ne mogu biti valdini za poredjenje. Sto se tice sudara, u kosmosu itekako postoji sudara. Na zemlji ima meteorskih kratera koji svjedoce o tome da je u dalekoj proslosti zemlju pogadjalo kamenje tolike velicine, da je u tom momentu postojalo covjecanstvo ono bi bilo zbrisano sa lica zemlje. Mozemo da zhavalimo Jupiteru koji je nas cuva i koji svojom ogromnom gravitacijom privlaci mnoge meteore, komete i druga svemirska lutajuca tijela koja bi inace mnogo cesce udarala po zemlji, medjutim neki prodju bez obzira. Svemir i jeste i nije bas toliko uredjen. On jeste fino podesen, ali u isto vrijeme i haotican. Tako da ti dokazi ne moraju nuzno da ukazuju na Boga. Mogu da ukazuju recimo na neku supercivilizaciju, koja je kreirala ono sto mi mislimo da je univerzum i sve sto postoji, a zapravo superacunarska simulacija. Onda moze biti da svemir spontano nestaje i nastaje, i tako od vjecnsosti u vjecnost....za ista od ovoga ne postoje dokazi, ostaje samo vjera, vjera kao osnova svih stvari. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pa pogledaj samo oko sebe sve su dokazi postojanja Boga, naprimer neko napravi neku zgradu auto brod sta vec i mi se tome divimo i znamo da svaka stvar ima svoga majstora,tako i za svet divimo se kako je sve lepo i premudro smisljenjo i onda kaze to nema svog majstora to se samo stvorilo zar nije ludost? evo naprimer zamislimo autobuse u beogradu i svaki ima svoj pravac kretanja i odredjeno vreme gde treba da stigne u kolko sati i sve (i zamislimo da ne kasne nikad) i nema onda nereda sve ide svojim tokom i znamo da iza toga postoji neki jako inteligentan covek koji sve to je osmislio a pogledajmo onda kosmos gde ko zna koliko nebeski tela prolazi i to ogromnom brzinom na sve na vreme ide i nema nikakvih sudara i kazu onda nema Boga pa ko to onda kontorilse? mogo bi jos 100 primera navesti evo ova 2 mi pala na pamet Ne postoji vidljivi i opipljivi dokaz da Bog postoji.Da takav dokaz postoji vera bi bila suvišna. Ovo što si ovde napisao nisu nikakvi dokazi da Bog postoji.Takvi dokazi i nisu potrebni.Zato postoji vera u Božije postojanje. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Evo kako se dolazi do dokaza Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 To je metod uz pomoć kojeg se dolazi do naučnih dokaza.A nauka se ne bavi, niti je uopšte zanima (ne)postojanje Boga.To nije sfera njenog interesovanja. Tako da je postojanje Boga stvar vere a ne naučnih dokaza. Volim_Sina_Bozjeg and Berkut је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Mogu da ukazuju recimo na neku supercivilizaciju, koja je kreirala ono sto mi mislimo da je univerzum i sve sto postoji, a zapravo superacunarska simulacija. Ti se bas lozis na Matriks Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 koje gluposti kakvi supercivilizacije nestajanje i nastajanje svemira a kakvi su vam dokazi potrebni, pa po tom vasem ja ne verujem da postoji druga planeta nikad je nisam video u zivotu,onda mogu reci verujem u to da se zemlja spaja sa nebom posto tako vidim kad gledam u daljinu,ili mogu reci da zemlja samo stoji a oko nje se vrti i sunce i mesec,ili neverujm u gravitacuju i ultra zrake posto ih ne vidim i tako dosta toga... ne gleda se telesnim ocima jer znaju da slazu mnogo nego duhovnim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pa i kolko je samo naucnika kasnije kad su uvideli da ima BOg poverovalo u NJega da ih ne nabrajam sad ima ih jakooo dosta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука