Jump to content

Da li je moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao?

Препоручена порука

Pa nije ni bas tolko :lol:

Sto se tice razmnozavanja, potop nije bio tako davno... kontam pre oko 10-14000 godina, a mozda i lupam... ne znam uopste kolko su pouzdane metode procene starosti odredjenih pecinskih crteza iz pradoba.

Hehehe... Dynablaster veruje u potop! :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Gospod se lažno predstavljao? Oprosti mu Bože, ne zna šta priča.

Ako nisi pročitaj Novi zavjet, sve ti tamo piše. Ako si vjerujući nakon čitanja sve će ti biti jasno.

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

Gospod se lažno predstavljao? Oprosti mu Bože, ne zna šta priča.

Ako nisi pročitaj Novi zavjet, sve ti tamo piše. Ako si vjerujući nakon čitanja sve će ti biti jasno.

Опрости и мени онда Боже ... и теби виноградар, и оној мачки из Жељкове теме што се само због новца удаје за модног креатора. :)

Подели на овим сајтовима

Опрости и мени онда Боже ... и теби виноградар, и оној мачки из Жељкове теме што се само због новца удаје за модног креатора. :)

Svašta raste u Božijoj bašti.

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

Добро питање. Неки знају, осећају, верују да је он син Божији. Други верују, али траже физичке и логичке доказе да је то тако. Трећи одбацују сва знања, осећање и веру како не би морали одбацити веру у сопствену и свемогучност и непогрешивост људског ума.

Има занимљив филм који се бави овом темом, нађи на нету, зове се "Случај Христ" ако сам добро запамтила

Подели на овим сајтовима

Ево га линк.

Ли Штробл, атеиста, тражи доказе да се Исус лажно представљао научном методом и изненађује се

Подели на овим сајтовима

Dugo si sa nama a potenciraš ateizam kao praznu posudu nihilizma..Tvoja svjedočanstva nisu istinita,ne polaze iz vjere nego uvjerenja,tvoje pretpostavke si već potvrdio kao neoborive..Čemu mješanje u stvari apsolutnosti kad zastupaš prolaznost

U puno stvari može da se veruje, a da ne budu istinite, tako da istina nema veze a verama i religijama nego pre svega sa iskustvom, bilo našim ili iskustvom ljudi koji su živeli pre nas pa nam ga preneli na razne načine. Moje pretpostavke sam potvrdio kao neoborive? Nisam izvoli  nađi gde sam rekao da nije moguće da grešim, ja samo pišem ono što mislim i niko me ne branim da odgovori na moje mišljenje. Pa mešam se ustvari apsolutnosti jer volim da čujem drugačija mišljenja i da produskutujem o svemu, da stalno preispitujem svoje znanje i na kraju krajeva po neki put trolujem. Ko sam i odakle? NS, student.

imaš li i ti neku težnju da oboriš i konačno zatreš sve što sija slobodno i slobodoumno?

LOL, morao sam ovo da izdvojim. :D Gde si ti video da ja ikada igde pokušavam da satrem sve što sija slobodno i slobodoumno, kad smo već ko slobode upravo na tome se zasniva moj boravak ovde da čujem šta drugi misle, a to ne bi moglo da se desi da pokušavam da zatrem slobodu. Usput spadam u ove dorumske liberale (ne LDP da ne bude zabune, nisam politički aktivan), i smatram da svako treba i sme da napiše bilo šta got misli, naravno ukoliko nisu neke klevete na račun neke osobe ili slično.

I još nešto. Čemu sva ova pitanja?

Подели на овим сајтовима

Dugo si sa nama a potenciraš ateizam kao praznu posudu nihilizma..Tvoja svjedočanstva nisu istinita,ne polaze iz vjere nego uvjerenja,tvoje pretpostavke si već potvrdio kao neoborive..Čemu mješanje u stvari apsolutnosti kad zastupaš prolaznost,imaš li i ti neku težnju da oboriš i konačno zatreš sve što sija slobodno i slobodoumno?Reci mi ko si i odakle dolaziš?

Ja ne znam zasto sebe ubrajas kad kazes "dugo si sa nama" kad si tek dosao imas jedanaest poruka i sad bi da ides rudom na covjeka koji je ovdje vec dugo. To sto je on ateista, a ti sebe smatras hriscanimom, nije ti nikakvo pravo da covjeka prozivas ko je i odakle je. 

Ovaj forum je vrlo uspjesan po tome sto neofitski korov ne uspjeva na njemu, vec je vodjen slobodomislecim ljudima iz Crkve koji su prijateljski otovoreni prema svim drugim ljudima, bez obzira na vjeru. Taj zdrav duh prepoznaju svi ne hriscani ovdje i zato i ostaju i pisu i druze se sa nam jer im je dobro.

Prema tome kako na ovoj temi, tako i na bilo kojoj drugoj gdje si malo zustrije krenuo pokusaj da se suzdrzis i gledaj kako da sto god naucis, jer imas mnogo toga da ucis. Svi prolazimo neoftiske, mracne faze, ispunjenje strahovima, osudjivanjem i prokazivanjem drugog, isticanja neke samoutvrdjenosti i prepodobnosti, davajuci sebi neke nikove poput jurodiv, pravednik, cuvar vjere, rab, teofil itd....ali to sve govori suprotno od toga kako se zeli predstaviti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Samo na ovo bih se nadovezao čisto nedoumicu da otklonim, svako telo koje ima bilo koju temperaturu različitu od apsolutne nule (a to je bukvalno svako telu u univerzumu) zrači odrećenom EM zračenje čiji je i jedan deo vidljiva svetlost. Tako da ustvari ide svetlost ishodi iz toplote, a tplota od sunca (nuklearne fuzije)

:D

e nije tacno nego iz sunceve mase se radja svetlost  i ishodi toplta, kao i na primer iz vode radja se led i ishodi para isto kao i Sv Trojica.

i kazes istina nema veze sa religijom nego sa necijim iskustvom jel? i ako ne mislim tako kao ti, a ti pogledaj svete ljude njihova zitija pa da vidis njihova iskustva dal su oni dzaba davali zivote trpili muke tolko radi Boga i ne samo mucenici nego i ostali podviznici pogledaj kakva su njihova iskustva..

i nerazumem kako neko nemoze da veruje u Boga pored tolko dokaza i svega, ne znam jel ti neverujes u Boga zato sto ga nisi video ili samo nece da verujes u njega zelis da mu prkosis,

ako kazes da neverujes u njega a kako onda mozes da pricas o njemu zar ako neko ne postoji moze o njemu da se misli da se razgovara? ajde odgovori zivo me zanima hvala pozdrav 

Подели на овим сајтовима

Jednostavno on ne veruje u Boga.Ne znam šta je tu neshvatljivo i čemu tolika drama oko toga.

A koji dokazi ( vidljivi) postoje da Bog postoji pa ti kažeš:

i nerazumem kako neko nemoze da veruje u Boga pored tolko dokaza i svega,
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

i nerazumem kako neko nemoze da veruje u Boga pored tolko dokaza i svega,

Dokaz nije to što ti misliš da je, imamo različito viđenje, moji je strogo naučni za tvoje ne znam.

A druga stvara kada bi postojali dokazi i svi ih videli, da li bi se to onda svala vera i da li bi ona imala smisla kada bi svi znali da Bog postoji

ako kazes da neverujes u njega a kako onda mozes da pricas o njemu zar ako neko ne postoji moze o njemu da se misli da se razgovara? ajde odgovori zivo me zanima hvala pozdrav 

Pa lepo i u nauci, kada se izbaci nova hipoteza, postoje oni koji je brane i oni koji milsle da ona nije tačna i daju kontra argumente isto tako ovde ima ovde onih koji misle da je religija tačna i oni koji misle da nije i jedni i drugi pričaju o tome, ali kao što i u nauci oni koji su protiv neke hipoteze samim tim što pričaju o njoj, ne znači da priznaju njenu tačnost, tako ni ateisti kada pričaju o bogovima ne priznaju njihovo postojanje.

i kazes istina nema veze sa religijom nego sa necijim iskustvom jel? i ako ne mislim tako kao ti, a ti pogledaj svete ljude njihova zitija pa da vidis njihova iskustva dal su oni dzaba davali zivote trpili muke tolko radi Boga i ne samo mucenici nego i ostali podviznici pogledaj kakva su njihova iskustva..

Ovo sam ostavio za kraj. Pričamo o različitim istinama izgleda, ja mislim na istinu (malim početnim slovom),a ti na Istinu za koju ja usput ne verujem da postoji (:D). i još nešto mnogi su mučeni i umirali ubijani zbor raznih stvari ideologija i sično i ostali podvižni tim ideologijama.

Подели на овим сајтовима

Jednostavno on ne veruje u Boga.Ne znam šta je tu neshvatljivo i čemu tolika drama oko toga.

A koji dokazi ( vidljivi) postoje da Bog postoji pa ti kažeš:

pa pogledaj samo oko sebe sve su dokazi postojanja Boga, naprimer neko napravi neku zgradu auto brod sta vec i mi se tome divimo i znamo da svaka stvar ima svoga majstora,tako i za svet divimo se kako je sve lepo i premudro smisljenjo i onda kaze to nema svog majstora to se samo stvorilo zar nije ludost? evo naprimer zamislimo autobuse u beogradu i svaki ima svoj pravac kretanja i odredjeno vreme gde treba da stigne u kolko sati i sve (i zamislimo da ne kasne nikad) i nema onda nereda sve ide svojim tokom i znamo da iza toga postoji neki jako inteligentan covek koji sve to je osmislio a pogledajmo onda kosmos gde ko zna koliko nebeski tela prolazi i to ogromnom brzinom na sve na vreme ide i nema nikakvih sudara i kazu onda nema Boga pa ko to onda kontorilse? mogo bi jos 100 primera navesti evo ova 2 mi pala na pamet

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...