Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 To je metod uz pomoć kojeg se dolazi do naučnih dokaza.A nauka se ne bavi, niti je uopšte zanima (ne)postojanje Boga.To nije sfera njenog interesovanja. Tako da je postojanje Boga stvar vere a ne naučnih dokaza. Sve to jeste, ali ako hoćeš da dokažeš da je sve stvorio Bog kao što hoće Bojan, moraš da prođeš naučnu metodu, ako hoćeš da dokažeš da nešto postoji opet moraš da prođeš naučnu metodu. Ovo sam samo postavio za one koji kažu da ima dokaza da bog postoji, da im pokažem šta je dokaz i kako se dolazi do njega. I da dokaz nije, to mi tako deluje logično ili nemamo ni jedan drugi odgovor pa mora da je to. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 БојанЋ ... То што неки научник верује у Бога, то је његова ствар, није то неки показатељ Божијег (не)постојања... Анастасија ти је лепо рекла. Узгред, читај Достојевског, можда може да ти помогне .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pa i kolko je samo naucnika kasnije kad su uvideli da ima BOg poverovalo u NJega da ih ne nabrajam sad ima ih jakooo dosta E bilo bi lepo da neko od teologa i sveštenika odđe ovde da čoveku lepo kaže da su nauka i religija dve odvojene stvari ili još bolje može li neko da okači onaj video sa Peđom i Protom Golijanom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ti se bas lozis na Matriks Volim da lozim protiv dokaznjakovica. To sto je ta ideja ekranizovana u Matriksu ne znaci i da je beslimena, cak sta vise odlicna je. Анастасија and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Pa bas to >prosto verujem< Da ima negde nekih rupa konstantno ili da ne umem da nadjem odgovore koje trazim da li bi bilo to i dalje >prosto verujem< Па искрено, има доста рупа које не могу да покрпим и питања на које немам одговоре, али и даље "просто верујем"... Понекад ми се чини да веровање и неверовање стоје као два таса ваге у савршеној равнотежи, и да одлука који ће тас претегнути, да ли ћемо веровати или не, зависи од личног укуса и жеље више него од било чега другог. Верујем, ваљда, јер ми само тако ствари имају смисао, јер мислим да је боље веровати у ово, све и да није истина, него не веровати, јер ми се чини да је најплеменитија ствар коју човек може да уради са животом у коме нема сигурних одговора, у коме је све сумња и пролазност, то да крене путем постизања савршенства, и то не неког егоистичног савршенства, већ савршенства у љубави и одрицању од себе ради другог. Наравно, постоје људи који верују јер су некад у животу имали неко искуство које је било тако јако да више у њима нема сумње, они као да знају да је истина то у шта верују... Познајем неке такве, али ја једноставно никад нисам имао неко такво, скоро мистично искуство, тако да немам неки разлог "споља" да бих веровао, већ је моја вера више ствар одлуке, него последица тога што сам искусио да је истинита. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 ja vam kazem da dokaza ima kolko oces a vi nemorate verovati vasa stvar i ja ne verujem da postoji Bog posto znam da postoji nema potrebe da verujem jer znam pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 ja vam kazem da dokaza ima kolko oces a vi nemorate verovati vasa stvar i ja ne verujem da postoji Bog posto znam da postoji nema potrebe da verujem jer znam pozdrav Na osnovu cega znas? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Posle toliko godina vekova da li je opste moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao kao Sin Bozji Ovaploceni Bozanstveni Logos?? Zar ne bi prvi mi verujuci to primetili jer verujemo ucimo i ispitujemo sve sta je Bogocovek Hristos rekao ucinio darovao? Ja sam misljenja da se je Isus Hristos lazno predstavio kao Bog da bi to vec i ja ovako mali i gresni to znao. Zanima me vase misljenje o onome najsvetlijem sto imamo a to je Bogocovek istiniti Česta greška u načinu ramišljanja, posebno današnjih hrišćana, je način kako se pitanje postavlja. Nije slučajno u Lukinom Evanđelju na samom početku dat primer pogrešnog (Zahaija) i ispravnog (Bogorodica) načina postavljanja pitanja. Zaharija traži da mu anđeo dokaže da je to što mu je rekao moguće, jer on sam u startu u to ne veruje, a Marija traži da shvati, jer veruje ali ne razume. Isto je i sa ovim pitanjem, stim, što ima pitanja, kao što je i ovo, koje teško može da se razume već mora, opet, kao i Marija, da se u poverenju i ljubavi prema Bogu prihvati. Onaj ko to nema, pitaće se do sudnjeg dana, i svakako pre smrti, neće dobiti odgovor, a teško da će i kasnije to da shvati. Kažem, hrišćani danas često žele da dokažu ili da je Bog ili Crkva u pravu ili u krivu, a manji broj njih žele da razumeju jer čvrsto drže da je sve što Bog ili Crkva kažu, po pitanjima vere i morala, zaista Istina i tačka. Срђан Шијакињић, Gordana . and Анастасија је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 koje gluposti kakvi supercivilizacije nestajanje i nastajanje svemira a kakvi su vam dokazi potrebni, pa po tom vasem ja ne verujem da postoji druga planeta nikad je nisam video u zivotu,onda mogu reci verujem u to da se zemlja spaja sa nebom posto tako vidim kad gledam u daljinu,ili mogu reci da zemlja samo stoji a oko nje se vrti i sunce i mesec,ili neverujm u gravitacuju i ultra zrake posto ih ne vidim i tako dosta toga... ne gleda se telesnim ocima jer znaju da slazu mnogo nego duhovnim Ma kakve duhovne oci, jel ti imas duhovne oci kad tako ovlas govoris? Ne trebaju dokazi, treba vjera, u Boga se vjeruje, Bog se ne ispituje i ne istrazuje i ne provjerava. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 To da znaš je malo prepotentno reći. Bog ne kaže" znanje o meni te je spaslo","već VERA tvoja ( u Mene) te je spasla. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ma kakve duhovne oci, jel ti imas duhovne oci kad tako ovlas govoris? Ne trebaju dokazi, treba vjera, u Boga se vjeruje, Bog se ne ispituje i ne istrazuje i ne provjerava. nisam ja pisao te dokaze zbog mene nego zbog onih koji kazu da neveruju u Njega tj nece da veruju u Njega oni koji mu prkose ..meni dokazi ne trebaju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 nisam ja pisao te dokaze zbog mene nego zbog onih koji kazu da neveruju u Njega tj nece da veruju u Njega oni koji mu prkose ..meni dokazi ne trebaju... To sto si ti iznosio kao dokaze to nisu nikakvi dokazi koga treba u bilo sta da ubijedi. Svako ko tvrdi da je bio ateista i da ga je neki poredak u svemiru, ili zakoni kako sta funkcionise uvjerilo da ima Boga, taj ili laze ili je zabrazdio u neko sektastvo teze vrste. Bog mozes naci samo u drugom covjeku. Kad je neko ateista pa se preumilio i postao vjernik, ali ne zbog nekih dokaza vec zbog zivog iskustva sa drugim ljudima sto je onda u njemu izazvalo neku promjenu razmisljanje i na kraju vjerovanje, takvog mozes reci da je iskren u vjeri, sve ostalo su iluzije. Hriscanstvo je bogocovjecanska vjera, centar svih nasih teznji ide od Boga i ka Bogu preko ljudi, jer smo svi jedno tijelo kome je Hristos glava. Ruka ruku miluje sto se ono kaze, rekao bih i ruka ruku prepoznaje, u slacaju kad neki ateista iskreno postane vjernik, a sve u koordinaciji sa mozgom tj glavom tj Hristom. Nema tu nikakvi spoljasnih dokaza. Iskrena vjera dolazi od prisustva Duha, Duh nije prisutan u nekom tamo kamenju, suncu, metorima ili zgradama, vecu zivim ljudima. Срђан Шијакињић and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Gospod se lažno predstavljao? Oprosti mu Bože, ne zna šta priča. Ako nisi pročitaj Novi zavjet, sve ti tamo piše. Ako si vjerujući nakon čitanja sve će ti biti jasno. Aj procitaj sad i mene cemu tema i sta ja mislim o tome. U svakom slucaju da ponovim ni ja ne verujem da se je Hristos lazno predstavljao cak sta vise utvrdjuje svakog u veri neoborivim dokazima koje imamo u umu srcu i dushi i o tome bih voleo da pishemo. Kao i da cujemo kontra argumente ako ih ima. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 A šta će ti kontra argumenti? Ako ja znam da mi je otac - otac, šta me briga za mišljenja nekih koji misle da mi je otac poznanik, komšija ili ko zna šta? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Jednostavno on ne veruje u Boga.Ne znam šta je tu neshvatljivo i čemu tolika drama oko toga. A koji dokazi ( vidljivi) postoje da Bog postoji pa ti kažeš: Jednostavno on ne veruje u Boga.Ne znam šta je tu neshvatljivo i čemu tolika drama oko toga. A koji dokazi ( vidljivi) postoje da Bog postoji pa ti kažeš: Sveti plamen? Ne? naprimer... hvala vam svima sto ste na temi mislim da je naslov primamljiv za Istinu i iskustva iste. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука