RYLAH Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Pa problem je u tome što nisi u pravu da je bila opšteprihvaćena kao grana nauke. Ne znam odakle ti takva ideja... У праву сам. Не знам на основу чега тврдиш да није била општеприхваћена... To nije običan sezonski grip, već virus koji može da bude veoma opasan u određenim oblicima. Kao što već rekoh, 1918. godine je malo drugačiji oblik istog virusa pobio 50-100 miliona ljudi. Da ne odgovaram Auroru posebno, danas nije 1918. svakako ali jedina razlika je što bi danas verovatno napravili vakcinu pre nego što toliko ljudi umre, ali samo verovatno a ne i sigurno. Razlika je i u boljoj obaveštenosti i slično ali sa druge strane, danas ljudi mnogo više putuju i zato je svaka epidemija opasna. Ovaj oblik virusa H1N1 od pre par godina, srećom, nije toliko opasan i srećom nije mutirao u neku opasniju varijantu. Paniku su u najvećoj meri podigli novinari... ali nije tačno da nikakva opasnost nije postojala... i od te panike i štete koja je nastala je mnogo opasnije to što će se sledeće opasnosti drugačije posmatrati... a krčag ide na vodu dok se ne razbije... Панику су ширили научници, епидемиолози углавном, који су и давали те интервјуе у новинама са све пројекцијама и цифрама, за које се касније углавном испоставило да су на овај или онај начин повезани са Новартисом. Сети се само цифара које је Предраг Кон овде давао на званичним конференцијама за штампу. Ако се не сећаш, прочешљај чланке из тог периода, шта да ти кажем. Такве ствари увек добро пропратим, јер ме занимају на нивоу феномена. И да, то је био обичан сезонски вирус грипа. Одакле то знам? У време те хистерије, ствар ми је била крајње сумњива и отишао сам код човека који је стручан за то, који ми је објаснио. Нисам читао Википедију, нисам ишао по сајтовима, нисам гледао ТВ, него сам отишао код стручњака. Piše to i na ovom njegovom sajtu... samo to je odgovor napisan radi obmanjivanja ljudi koji ne razumeju u čemu je problem a ne odgovor na kritiku. Problem nije samo u vrsti miševa, već u vrsti+trajanju eksperimenta. Ti miševi su podložni tumorima i posle dve godine će svakako veliki broj njih da dobije tumore čime god da ih hraniš (postoje naučna istraživanja koja potvrđuju to još iz sedamdesetih). Ekvivalent njegovom eksperimentu bi bio da utvrđuje da li GMO utiče na pogoršanje vida kod čoveka i da mu eksperiment traje od rođenja čoveka pa do 70e godine. Pa naravno da će do 70e godine većini ljudi da se pokvari vid, ali ne zbog GMO, nego zbog ljudske genetike. Zato bi istraživanje na ljudima trajalo godinu a ne 70 godina... i zato istraživanja na miševima traju nekoliko nedelja a ne godinama. То је било неколико генерација мишева, нису исти мишеви били две године. Њихов је проблем био у томе што су сматрали да ти мишеви након неколико недеља добију туморе, на шта им је он одговорио да су и њихова истраживања користила исте мишеве, са истим трајањем, али са различитим резултатима. О томе је управо и причао у том интервјуу. А не знам како се некоме не упали лампица да је производ који је намењен исхрани, у ком се прчкало по генској структури, пуштен у продају након истраживања од пар месеци, и чији резултати нису доступни у својој потпуности, него се све ради на "мајке ми". И да, у уговору којим ти Монсанто продаје семе, изричито стоји забрана да се врше било каква истраживања на семену, било које врсте, у било које сврхе, па и академске. Зато је пре истраживања морао да унајми читав тим адвоката да смисле неке правне зачкољице да би уопште истраживање могло и да почне. Видећу да нађем интервју, много ће лакше онда бити, овако све на основу сећања причам, али свакако да су детаљи у овој ствари и више него битни. Такође, ради се о човеку са хрпом награда и богатом биографијом без иједне мрље. Зато је ангажован у својству вође тима за овако скупо истраживање. Не бих толико лако, на основу пар чланака са Нета, донео пресуду да је лик авантуриста или шарлатан. Далеко је од тога. SZO je ipak organizacija. Svaku organizaciju možeš da kupiš. Verovatno uz dovoljno para možeš da obezbediš da SZO napravi neku studiju da je X štetno za Y... ali time nećeš kupiti naučnu zajednicu, niti stvoriti naučni konsenzus oko toga, jer će veliki broj naučnika širom sveta to testirati i sa zadovoljstvom objaviti da je komisija koju je formirala SZO napravila grešku. http://www.who.int/governance/en/index.html Ако овакво тело не може да представља тренутни консензус, шта може да представља тренутни консензус? Ако неко ко је овлашћен да саставља листе болести, лекова, стања, ризика, и осталог, не представља консензус, онда свако може било шта да прогласи за болест, јел тако? Није баш да се ради само о организацији. Ради се о организацији која поставља стандарде, а то је далеко од ловачког удружења чије кафанске приче не обавезују било кога. Ако није тако, у чему је онда проблем што Мирољуб Петровић хоће да лечи хомосексуалце, ако он сматра да СЗО није у праву? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 hahahah vidi stvaro sam to napisala, brzo pisem pa se saplicem (postidela se) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 У праву сам. Не знам на основу чега тврдиш да није била општеприхваћена... prstgore Панику су ширили научници, епидемиолози углавном, који су и давали те интервјуе у новинама са све пројекцијама и цифрама, за које се касније углавном испоставило да су на овај или онај начин повезани са Новартисом. Сети се само цифара које је Предраг Кон овде давао на званичним конференцијама за штампу. Ако се не сећаш, прочешљај чланке из тог периода, шта да ти кажем. Такве ствари увек добро пропратим, јер ме занимају на нивоу феномена. И да, то је био обичан сезонски вирус грипа. Одакле то знам? У време те хистерије, ствар ми је била крајње сумњива и отишао сам код човека који је стручан за то, који ми је објаснио. Нисам читао Википедију, нисам ишао по сајтовима, нисам гледао ТВ, него сам отишао код стручњака. Evo sad sam pogledao nekoliko intervjua Predraga Kona iz tog vremena i ne vidim ništa problematično... U vreme te histerije, ja nisam bio histeričan... nije bilo potrebe... as simpe as that... То је било неколико генерација мишева, нису исти мишеви били две године. Њихов је проблем био у томе што су сматрали да ти мишеви након неколико недеља добију туморе, на шта им је он одговорио да су и њихова истраживања користила исте мишеве, са истим трајањем, али са различитим резултатима. О томе је управо и причао у том интервјуу. А не знам како се некоме не упали лампица да је производ који је намењен исхрани, у ком се прчкало по генској структури, пуштен у продају након истраживања од пар месеци, и чији резултати нису доступни у својој потпуности, него се све ради на "мајке ми". И да, у уговору којим ти Монсанто продаје семе, изричито стоји забрана да се врше било каква истраживања на семену, било које врсте, у било које сврхе, па и академске. Зато је пре истраживања морао да унајми читав тим адвоката да смисле неке правне зачкољице да би уопште истраживање могло и да почне. Видећу да нађем интервју, много ће лакше онда бити, овако све на основу сећања причам, али свакако да су детаљи у овој ствари и више него битни. Ne, isti miševi su se proučavali u trajanju od dve godine. Niko nije smatrao da miševi za par nedelja svakako dobiju tumore... već rekoh, postoje istraživanja o tome već decenijama. Čini mi se da smo već pričali o testiranjima novih stvari... ništa što je novo nije testirano u onoj meri u kojoj bi tebe zadovoljilo... Такође, ради се о човеку са хрпом награда и богатом биографијом без иједне мрље. Зато је ангажован у својству вође тима за овако скупо истраживање. Не бих толико лако, на основу пар чланака са Нета, донео пресуду да је лик авантуриста или шарлатан. Далеко је од тога. Naprotiv, već je imao jedno blamirajuće istraživanje o GMO. http://www.who.int/governance/en/index.html Ако овакво тело не може да представља тренутни консензус, шта може да представља тренутни консензус? Ако неко ко је овлашћен да саставља листе болести, лекова, стања, ризика, и осталог, не представља консензус, онда свако може било шта да прогласи за болест, јел тако? Није баш да се ради само о организацији. Ради се о организацији која поставља стандарде, а то је далеко од ловачког удружења чије кафанске приче не обавезују било кога. Pomeraš tezu... sa teze da se naučna zajednica može potkupiti, prebacuješ na to da se jedna organizacija može potkupiti... već sam objasnio zašto SZO sve i da donese određeni stav, ne može da ga nametne naučnoj zajednici... konsenzus u naučnoj zajednici postoji ne kada neko nešto oktroiše, nego kada se eminentni naučnici širom sveta slažu o određenom pitanju. Ако није тако, у чему је онда проблем што Мирољуб Петровић хоће да лечи хомосексуалце, ако он сматра да СЗО није у праву? Probme nema veze sa listama SZO-a, već je moralne prirode - što neko naziva lečenjem postupak koji je zapravo suprotan lečenju... isti moralni problem bi ostao i da SZO stavi homoseksualnost na spisak bolesti... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Pa problem je u tome što nisi u pravu da je bila opšteprihvaćena kao grana nauke. Ne znam odakle ti takva ideja... Eugenika jeste bila jako popularna taj neki period prve polovine XX veka. Mnogi naučnici su se bavili njome i posmatrali ja kao naučnu disciplinu koja se bavi izučavanjem različitih faktora koji mogu da poboljšaju ’rasni kvalitet’ ljudskog roda i kao takva se izučavala i na nekim univerzitetima. Iz samih pojmova je jasno da su danas takvi naučni koncepti odbačeni kao pogrešni. Ali ono sto je još jasnije, je da ceo taj pokret predstavlja ideološki i politički projekat koji je uzurpirao tadašnje shvatanje genetike da bi promovisao svoje ciljeve. Nažalost mnogi uticajni političari tog doba su prihvatili takvu ideologiju. Mešanje politike i nauke jeste veliki problem, ali dosta se stvari promenilo od početka XX veka. Od Popera i jasnijeg iscrtavanja demarkacije nauke i pseudonauke, mnogo je teze prestavljati takve stvari kao naučna pitanja. Odnosno mnogo je lakše onima koji se razumeju u filozofiju nauke da objasne zašto se tako nešto nikada ne može posmatrati kao naučna disciplina. Ovo su ozbiljna pitanja i nemaju nikakve veze sa neozbiljnim Aleksandromm tvrdnjama da se moze potkupiti naucna zajednica da ignorise lazirane dokaze o fundamentalnim naucnim otkricima. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Eugenika jeste bila jako popularna taj neki period prve polovine XX veka. Mnogi naučnici su se bavili njome i posmatrali ja kao naučnu disciplinu koja se bavi izučavanjem različitih faktora koji mogu da poboljšaju ’rasni kvalitet’ ljudskog roda i kao takva se izučavala i na nekim univerzitetima. To znam, ali to i dalje ne znači da je bila opšteprihvaćena ili smatrana naučnim konsenzusom... homeopatija je danas jako popularna i izučava se na nekim univerzitetima ali i dalje nije ni naučna disciplina niti je opšteprihvaćena u naučnoj zajednici... upravo slično sa SZO, može i SZO i sve vlade sveta da ubace homeopatiju u državne zdravstvene sisteme, i dalje će naučnici izvoditi eksperimente kojima pokazuju da ona ima samo efekat placeba... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Pomeraš tezu... sa teze da se naučna zajednica može potkupiti, prebacuješ na to da se jedna organizacija može potkupiti... već sam objasnio zašto SZO sve i da donese određeni stav, ne može da ga nametne naučnoj zajednici... konsenzus u naučnoj zajednici postoji ne kada neko nešto oktroiše, nego kada se eminentni naučnici širom sveta slažu o određenom pitanju. А еминентни научници су у потпуности одвојени од онога што СЗО "октроише"? И ставови СЗО не представљају стандарде и консензусе? И сви ти еминентни научници састављају неке своје листе болести и своје методе лечења без обзира на ставове СЗО, јел тако? И раде ван општеприхваћених правила која се договоре у СЗО, што представља консензус? Ако будеш погледао онај линк где ти је структура СЗО, начин доношења одлука и остало, видећеш колики је подухват изгурати ствар у СЗО. Управо због тога што су ставови СЗО општеприхваћени. Ако мислиш да је довољно подмитити пет људи да би се нешто прогласило болешћу, вараш се. А опет се успева. И опет питам: Ако ставови СЗО нису консензус, и следствено томе не постају стандард на основу тог консензуса, шта онда јесте? Јел консензус ако ловачко друштво нешто прогласи за болест или прогласи пандемију? Шта је консензус ако ставови по којима су касније сви дужни да се понашају није? Naprotiv, već je imao jedno blamirajuće istraživanje o GMO. Да, Француска, Индија, ЕУ и Канада су познате по томе што запошљавају шарлатане које раскринкавају свезнајући Интернет научници. Čini mi se da smo već pričali o testiranjima novih stvari... ništa što je novo nije testirano u onoj meri u kojoj bi tebe zadovoljilo... Ако ти је тако лакше... Evo sad sam pogledao nekoliko intervjua Predraga Kona iz tog vremena i ne vidim ništa problematično... Да, да, црва није ни било. Нису епидемиолози ширили страх и захтевали под претњом оставке вакцинацију милион људи и давали црне прогнозе, нису захтевали да буде још два милиона вакцина у стенд бају, није Кон у интервјуима причао да је више људи умрло од вариоле вере него од овог грипа и тако даље... Новинаре у апс под хитно! prstgore Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 А еминентни научници су у потпуности одвојени од онога што СЗО "октроише"? И ставови СЗО не представљају стандарде и консензусе? И сви ти еминентни научници састављају неке своје листе болести и своје методе лечења без обзира на ставове СЗО, јел тако? И раде ван општеприхваћених правила која се договоре у СЗО, што представља консензус? Ако будеш погледао онај линк где ти је структура СЗО, начин доношења одлука и остало, видећеш колики је подухват изгурати ствар у СЗО. Управо због тога што су ставови СЗО општеприхваћени. Ако мислиш да је довољно подмитити пет људи да би се нешто прогласило болешћу, вараш се. А опет се успева. И опет питам: Ако ставови СЗО нису консензус, и следствено томе не постају стандард на основу тог консензуса, шта онда јесте? Јел консензус ако ловачко друштво нешто прогласи за болест или прогласи пандемију? Шта је консензус ако ставови по којима су касније сви дужни да се понашају није? Tek sad sam razumeo šta te zbunjuje. SZO ne proglašava pandemiju na osnovu nekakvog konsenzusa naučnika. Organi SZO, zaduženi da se time bave proglašavaju pandemiju na osnovu podataka kojima u tom trenutku raspolažu. To je odluka "komiteta" a ne naučni rad. Liste bolesti se donose na malo drugačiji način... i ne mislim da je dovoljno podmititi pet ljudi da bi se nešto proglasilo bolešću... ne mislim ni da je neko podmićen u vezi izveštaja o H1N1 i pandemije... Naravno da je veliki poduhvat nešto lažno izgurati u SZO... mislim da je to teško izvodljivo ali je bar moguće... jer je ipak u pitanju ograničen broj ljudi koje moraš da podmitiš... a podmititi "naučnu zajednicu" je nemoguće... i takve tvrdnje su neozbiljne i ne priliče ti.. Да, Француска, Индија, ЕУ и Канада су познате по томе што запошљавају шарлатане које раскринкавају свезнајући Интернет научници. Nisam rekao da je šarlatan, već da se već blamirao sa jednim istraživanjem u vezi sa GMO ("naprotiv" se odnosilo na tvrdnju o biografiji bez mrlje kao razlogu što je određen za vođu istraživačkog tima) Izvoli izveštaje EU o prvom i o drugom pomenutom istraživanju: 1. http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/753.pdf http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/19r.pdf 2. http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/2986.pdf http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/2986ax1.pdf Да, да, црва није ни било. Нису епидемиолози ширили страх и захтевали под претњом оставке вакцинацију милион људи и давали црне прогнозе, нису захтевали да буде још два милиона вакцина у стенд бају, није Кон у интервјуима причао да је више људи умрло од вариоле вере него од овог грипа и тако даље... Новинаре у апс под хитно! Ti si predložio da pročitam Konove intervjue, pročitao sam i nisam našao ništa problematično... ako imaš neki, daj link... ja se ne sećam šta je sve pričao jer me slabo radi masovna histerija tj. ne palim se na te stvari... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Bice da si nov na poukama... Prelistaj malo forum ima puno zanimljvih tema i interesantnih ljudi za pricu. Posebno obrati paznju na teme gde neko napise da se desilo cudo pa onda narednih 10 stranica svi "hvale gospoda" pa onda dodje neko treci pa napise da to nije cudo nego neporoverena informacija koji po svemu sudeci najverovatnije nije tacna... i onda narednih 10 stranica opet "hvaljen gospod" i tako u krug... Jedino sto ja ne verujem da ce ikada ikakav Antihrist da dodje. Ni Hrist ni Antihrist... Pravoslavci veruju u Hrista a ne u chuda chuda se desavaju vernici ih ne traze da bi poverovali!!! sad se sami zapitajte ko je trol. Mir vam bre vise Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Ti si predložio da pročitam Konove intervjue, pročitao sam i nisam našao ništa problematično... ako imaš neki, daj link... ja se ne sećam šta je sve pričao jer me slabo radi masovna histerija tj. ne palim se na te stvari... http://vesti.krstarica.com/drustvo/intervju-dr-predrag-kon-sef-radne-grupe-za-pandemiju/ http://angusyoung111.wordpress.com/2009/11/15/predrag-koninfektolog-i-predsjednik-radne-grupe-za-pandemiju-u-srbiji/?like=1 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=28&nav_category=206&nav_id=400736 Једна солидна анализа http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1012660 Само Кон, и само неки од интервјуа који су ми први пали под руку. У то време су хистерију ширили такви ликови, а свако ко би рекао да је пандемија глупост, проглашаван је шарлатаном и неодговорним човеком, а сам је Кон изјављивао да сви лекари који не саветују вакцинацију треба да добију отказ. Tek sad sam razumeo šta te zbunjuje. SZO ne proglašava pandemiju na osnovu nekakvog konsenzusa naučnika. Organi SZO, zaduženi da se time bave proglašavaju pandemiju na osnovu podataka kojima u tom trenutku raspolažu. To je odluka "komiteta" a ne naučni rad. Не збуњује мене ништа и не тражим просветљење од тебе. Ја разумем о чему причам, док ми ти још увек ниси одговорио на оно што сам те питао. Ево, поново: Ако ставови СЗО, као и листе болести које саставља СЗО нису консензус, да ли то значи да свако може независно да ради на своју руку? И ако ставови и препоруке СЗО не представљају консензус, шта онда јесте консензус? Да ли онда свако може да састави своју листу болести и третмана за ту болест, (под условом да има одговарајућу стручну спрему, рецимо)? А што се тиче самих поступака, саветујем ти да погледаш онај линк који сам ти још онда дао, ту ћеш да видиш поступак. Што се тиче конкретне пандемије, отворени су судски поступци у многим земљама када је пукла брука у целом свету. Отворени су били и овде. Не знам за крајњи исход, могуће да се то у међувремену и испеглало, али далеко од тога да је са самом пандемијом све било како треба. И не контам уопште ову хистерију. Ти макар знаш колико се муља у свим сферама живота, од права, медија, политике, трговине, медицине, фармације и свега осталог, и колико су људи подложни поклонима, уценама, миту у разним облицима, притисцима и осталом. Одакле оволика фрка због тога што неко тврди да су и људи који се баве неким гранама науке подложни свему томе? Шта, то су неки супермени филантропи који не воле паре, луксузан живот и слично, и који су апсолутно отпорни на све на шта свет у другим сферама живота није отпоран? Nisam rekao da je šarlatan, već da se već blamirao sa jednim istraživanjem u vezi sa GMO. Izvoli izveštaje EU o prvom i o drugom pomenutom istraživanju: 1. http://www.efsa.euro...nal/doc/753.pdf http://www.efsa.euro...nal/doc/19r.pdf 2. http://www.efsa.euro...al/doc/2986.pdf http://www.efsa.euro...doc/2986ax1.pdf Ево и одговора: http://gmoseralini.org/criticism-seralinis-study-was-so-badly-designed-that-no-conclusions-can-be-drawn-from-it/ http://gmoseralini.org/criticism-the-statistical-methods-seralini-used-are-inadequate-and-his-experiment-has-no-statistical-power/ http://gmoseralini.org/criticism-seralini-used-a-type-of-rat-naturally-prone-to-tumours/ И шта сад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, @@Vockica, Pravoslavci veruju u Hrista a ne u chuda chuda se desavaju vernici ih ne traze da bi poverovali!!! sad se sami zapitajte ko je trol. Mir vam bre vise Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 @@Volim_Sina_Bozjeg, @@Vockica, Pravoslavci veruju u Hrista a ne u chuda chuda se desavaju vernici ih ne traze da bi poverovali!!! sad se sami zapitajte ko je trol. Mir vam bre vise Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Pravoslavci veruju u Hrista a ne u chuda chuda se desavaju vernici ih ne traze da bi poverovali!!! sad se sami zapitajte ko je trol. Mir vam bre vise Нисам мислио на тебе.Клаудкинг се измотава и провоцира. Живо га заболе уво за антихриста него само тролује тему а ви се примате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Нисам мислио на тебе.Клаудкинг се измотава и провоцира. Живо га заболе уво за антихриста него само тролује тему а ви се примате.Vazi brate spomeni me kad vise ne budes znao koga a mislio na Carstvo Bozje pozdrav -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 http://vesti.krstarica.com/drustvo/intervju-dr-predrag-kon-sef-radne-grupe-za-pandemiju/ http://angusyoung111.wordpress.com/2009/11/15/predrag-koninfektolog-i-predsjednik-radne-grupe-za-pandemiju-u-srbiji/?like=1 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=28&nav_category=206&nav_id=400736 Једна солидна анализа http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1012660 Само Кон, и само неки од интервјуа који су ми први пали под руку. У то време су хистерију ширили такви ликови, а свако ко би рекао да је пандемија глупост, проглашаван је шарлатаном и неодговорним човеком, а сам је Кон изјављивао да сви лекари који не саветују вакцинацију треба да добију отказ. I šta je tu sporno i histerično u njegovim intervjuima? Не збуњује мене ништа и не тражим просветљење од тебе. Ја разумем о чему причам, док ми ти још увек ниси одговорио на оно што сам те питао. Ево, поново: Ако ставови СЗО, као и листе болести које саставља СЗО нису консензус, да ли то значи да свако може независно да ради на своју руку? И ако ставови и препоруке СЗО не представљају консензус, шта онда јесте консензус? Да ли онда свако може да састави своју листу болести и третмана за ту болест, (под условом да има одговарајућу стручну спрему, рецимо)? Već sam ti odgovorio šta je konsenzus. Nije konsenzus ono što SZO kaže, već SZO donosi odluke koje su (obično) u skladu sa konsenzusom. Што се тиче конкретне пандемије, отворени су судски поступци у многим земљама када је пукла брука у целом свету. Отворени су били и овде. Не знам за крајњи исход, могуће да се то у међувремену и испеглало, али далеко од тога да је са самом пандемијом све било како треба. Da, da... moguće je da je "ispeglano"... a moguće je i da ne postoji nikakva zavera u vezi sa pandemijom... И не контам уопште ову хистерију. Ти макар знаш колико се муља у свим сферама живота, од права, медија, политике, трговине, медицине, фармације и свега осталог, и колико су људи подложни поклонима, уценама, миту у разним облицима, притисцима и осталом. Одакле оволика фрка због тога што неко тврди да су и људи који се баве неким гранама науке подложни свему томе? Шта, то су неки супермени филантропи који не воле паре, луксузан живот и слично, и који су апсолутно отпорни на све на шта свет у другим сферама живота није отпоран? Pa sve vreme ti govorim da svakoko MOŽEŠ da korumpiraš POJEDINE NAUČNIKE. Stvarno je besmisleno da se pretvaraš da tvrdim da su to "supermeni filantropi"... Ono što pokušavam da ti objasnim je da NE MOŽEŠ da korumpiraš NAUČNU ZAJEDNICU... (valjda će velika slova konačno pomoći u razumevanju) zbog načina na koji ona funkcioniše... zato što ne postoji res iudicata, ne postoji "ovo će da važi dok sam ja na vlasti"... imaš samo naučne radove, koji govore sami za sebe... takođe, vodeći naučnici na zapadu mahom rade na univerzitetima i imaju tzv. "tenure", pa ne možeš tako lako ni da ih pritisneš... Prosto takva su specifična grupa... kao najbolju paralelu, na pamet mi pada to da možeš ti da potkupiš neke sportske novinare i neke vođe navijača u to da je Marko Pantelić bolji fudbaler od Mesija, ali ne možeš nikada da potkupiš navijače ("svetsku navijačku zajednicu") da tvrde tako nešto... prosto, ideja je besmislena... Ево и одговора: http://gmoseralini.org/criticism-seralinis-study-was-so-badly-designed-that-no-conclusions-can-be-drawn-from-it/ http://gmoseralini.org/criticism-the-statistical-methods-seralini-used-are-inadequate-and-his-experiment-has-no-statistical-power/ http://gmoseralini.org/criticism-seralini-used-a-type-of-rat-naturally-prone-to-tumours/ И шта сад? Odgovori su smešni. Već sam ti objasnio za onaj koji te najviše impresionirao (treći), zašto je u pitanju čista obmana... šta te još impresionira? To što u odgovorima Seralini negira sve što je zapravo iz tog tabora ikada rečeno o tom istraživanju i kao kritičari greše jer njegovo istraživanje i nije istraživanje kancerogenosti, niti je dalo bilo kakve definitivne rezultate, već samo ukazuje na potrebu da se to dalje ispita? Pa to nije odgovor, nego priznanje suštine svih kritika tog rada. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Антихрист=интелект Овим светом тренутно владају интелектуалци, зар не? Шта каже Господ Бог луциферу? ти си херувим помазан да заклањаш. А шта то Интелект заклања? Разум заклања интелект. Разум представаља небо у нама а ум земљу, Ум се ослања на интелект који опет заклања дрво живота које се налазу на небу, Део је разума. Како интелект заклања разум? Када прост човек тражи одговор на неко питање, па услед слабо развијеног интелекта не налази одговор, или му га његов интелект не даје, Тада он одговор нађе у разуму. Док Човек са развијеним интелектом кад тражи одговор његов ум га брзо налази кроз интелект и он нема прилику да чује глас разума. Херувима заклањача би могли да представимо као клатно које заклања круг исте велеичине. Па како се клатно клати тај круг се помало види. Али код интелектуалаца је то клатно много веће од круга који представља разум, па се круг никада не види. Морао би живот добро да заљуља интелектуалца да би овај видео разум који се крије иза неговог интелекта. Интелектуалци су смислили науку као замену за разум и обећавају да ће земљом завладати благостање, да ће све болести бити превазиђене само докдо краја испитају днк. да ће људи живети у благостању захваљујући технологији која ће све радити ми само треба да уживамо у дугом животу и здравњу. Јел тако? то обећава Антихрист? Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука