RYLAH Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Aleksandre, gresis silno. Prvo kada pricas naucna zajednica, moras da razumes da u nauci postoje odredjeni koncezusi. Drugo sto moras da skapiras da nije sve sto se prica po medijima naucni koncezus. Sto si mogao da vidis u onom dokumentarcu fathead me za koji si me pitao. Nekad jednostavno vlada promovise jedan naucni pogled (ili neka industrija) ali to tesko moze da se nazove "naucnom zajednicom". Nauka se ne oglasava preko CNN-a, Blica, Kurira, Pecata, BBCa itd.. nauka se oglasava kroz naucne casopise. Ali poenta je sto nema nekog pr-a za odnose sa javnoscu u nauci. Jednostavno ako politicar pera peric uzme jednog naucnika koji se slaze sa njime, a to nije neki opsti stav, sigurno postoje naucni papiri koji taj stav unistavaju. Да ли је научни консензус неки став који заузме Светска здравствена организација? Став о могућој пандемији, или о проглашавању нечега болешћу, или скидање са листе болести? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Zasto bi to bio antihrist? Sto u pravoslavnom hriscanstvu vlada toliki strah od nauke? Zasto se pravoslavni hriscani toliko plase GMO, Stemcell itd? Ne kapiram. Mislim svi ti stavovi me asociraju samo na jedno - americke dokumentarce teorije zavera, prosto mogu da nadjem hiljadu americkih Hriscana koji tumace bibliju, znakove iz biblije i to "izjednacavaju" sa zlom naukom i traze parelele. Klasicna greska, evolucionisticka naucna struja ne sanja nikakvog novog coveka. Evolutivno gledano "novi" covek bi eventualno ostao bez malica na nozi - to bi bila neka najociglednija prva promena na coveku kroz vreme. To ti je jedino sto je "evolucinisticka" predikcija. Mislim da je problem u nekom generalnom nerazumevanu nauke, naucnog metoda itd... zbog toga sto ucimo preko Tv-a a ne iz izvora kojih treba da ucimo. Ne plase se samo pravoslavni hriscani, nego ljudi generalno pocinju da uvidjaju koliko su te stvari uostalom stetne. To nije odlika pravoslavnih hriscana samo(veliki broj hriscana nema ni pojma o tome), a to u velikoj meri ima veze i sa politikom. Ima dokumentarca koji su cist promasaj i koji su plagijati tamo nekih stavova i otkrica iz drugih dokumentaraca, ili koje su napravile neke lude osobe koje po ceo dan samo o tome razmisljaju, ali ima dokumentaraca koji se baziraju na cinjenicama, dokazima i na ideji osvescivanja ljudi, koji i dalje zive u uverenju da smo svi jednaki, da nam nasi politicari i mocnici smao zele dobro i da sve rade u tom cilju, da je istorija koju ucimo u skolama 100% tacna, da je naucna zajednica 100% nezavisna i neprofitabilna itd. Evo da se korigujem, nisam inicirala na to da je nauka sustinsko zlo. Naravno da nije, olaksala nam je zivot, odvela nas u svemir, obogatila nam je razumevanje i saznanje o nama samima i o prirodi i njenim zakonima. Ali je i takodje zloupotrebljena, skoro na svako primenjeno naucno otkrice dodje 200 izuma u korist masovnih unistenja, u tom smislu sam mislila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Ih, sad... То је, свакако, реална могућност. Воља за моћ је једина мера у нашем свету. Ко да је проблем, уз помоћ медија и пропаганде, убедити јавно мнење у било шта. Врло ће лако припремити то јавно мнење да гутају шта им се сервира - рецимо, слабљењем школства, уништавањем критичког мишљења и сл (данас све више студирају имућни, а не надарени и паметни). Ако имаш једну популацију која је танко образована, која веома мало зна о самој науци - какав је проблем да њима манипулишеш? Они ће увек слушати ауторитете, па и ауторитете у науци. А те ауторитете ће лако прогласити онај ко има моћ и новац. Да нећеш можда да провераваш научне чињенице? Ко је од нас то чинио? Па ми сви говоримо да је убрзање силе земљине теже 9,81 м/с2 не зато што смо мерили, већ зато што смо то прочитали у уџбенику физике. Дакле, верујемо ауторитету. Vockica and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Да ли је научни консензус неки став који заузме Светска здравствена организација? Став о могућој пандемији, или о проглашавању нечега болешћу, или скидање са листе болести? Ne. To je politicki koncenzus i politicka organizacija. Sto se tiche toga sta je bolest a sta nije bolest, to i nije toliko nuacno pitanje. Naveo sam dole primer za ADHD. Ne plase se samo pravoslavni hriscani, nego ljudi generalno pocinju da uvidjaju koliko su te stvari uostalom stetne. To nije odlika pravoslavnih hriscana samo(veliki broj hriscana nema ni pojma o tome), a to u velikoj meri ima veze i sa politikom. Ljudi ne mogu da uvidjaju jer nemaju kontakta. To da je ovo odlika pravoslavnih hriscana u SRbiji govorim iz nekog mog lichnog iskustva, nepoznavanje evolucije, naucnog metoda, nekih silnih stvari vezanih za nauku i sve to pod nekim religijskim opravdanjem. Druga stvar to za GMO je ekstremno preterivanje. Sa GMO ima problema ali te price o toboze nekim masovnim otrovima su bezveze. da nam nasi politicari i mocnici smao zele dobro i da sve rade u tom cilju, da je istorija koju ucimo u skolama 100% tacna, da je naucna zajednica 100% nezavisna i neprofitabilna itd. Problem je sto pricamo o stvarima o kojima naucna zajednica nema nikakav stav. A ti pricas kao da ima jer si procitala da je to stav neke vladine organizacije. Dakle naucna zajednica nije vladina organizacija. Ali je i takodje zloupotrebljena, skoro na svako primenjeno naucno otkrice dodje 200 izuma u korist masovnih unistenja, u tom smislu sam mislila. Slazem se samo sto to nije nikakav "naucna zajednica" vec odredjene grupe naucnika koje zastupaju odredjene politicke organizacije. Naprimer, ADHD u americi i Evropi, totalno drugaciji pristup. U americi ih kljukaju stimulantima, ali to nije "naucna zajednica" to su neke druge organizacije u evropi se tretira kao razvojni problem. Врло ће лако припремити то јавно мнење да гутају шта им се сервира - рецимо, слабљењем школства, уништавањем критичког мишљења и сл (данас све више студирају имућни, а не надарени и паметни) Aleksandre, 90 % naucnih umova proslih vekova su imucni, danas su bas to nadareni. Sto se tiche kritickog misljenja, skola nije mesto gde se kriticko misljenje uci. Nikad nije bila i pitanje da li ce biit. Danas je skolovanje dopstuno "obichnima" vise nego ikad. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Kako ce ateisti videti antihrista? Атеисти као великог вођу који ће решити све проблеме човечанства након неке велике и тешке кризе. Сматраће да нам нико други из историје (и Исус Христос) или будућности не може донети срећу као он (антихрист). Такође ђе га обожавати због слатких прича о једнакости и правима свих људи. Тај антихрист ће праву религију и вернике прогласити за зло, биће окарактерисани као једaн од главних узрока зла током читаве историје, па и те "невоље каква није била од постанка света". Религиозност ће бити доста млака и синкретистичка, тако да ће одговарати и атеистима. Тако ја отприлике видим ту проблематику. А за антитеисте ће бити највеће борац за секуларност... глобални високоразумни вођа и борац против догми и незнања.... за напредно друштво без глупих веровања. Како год... "мало стадо" ће препознати антихриста и избећи његов сатански утицај. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Антитеисти ће бити ОДУШЕВЉЕНИ Антихристом. Grizzly Adams and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Ja razumem ideoloski i politicki kontekst u kom ce se pojaviti antihrist, ali nije mi jasan njegov cudotvoracki karakter u ocima ateista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Druga stvar to za GMO je ekstremno preterivanje. Sa GMO ima problema ali te price o toboze nekim masovnim otrovima su bezveze Dobro ajde, sacekaj da ti stigne na velika vrata u Srbiju(za sada je jos na malim) i neces se secati vise ukusa paradajiza i paprike. A proizvodi bez GMO ce biti troduplo skuplji. Pa ce ljudi poceti masovno da se goje, kao sto je to bio slucaj samnom kad sam otisla prvi put u Rusiju, jer nisam mogla nicega da se zasitim, zato sto nista nema nutricionisticku vrednost a sve je GMO, a jaja se osecaju na koncentrat. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 ali nije mi jasan njegov cudotvoracki karakter u ocima ateista То ће само поткрепити његову политику и идеје. Та чуда ће највероватније бити доказ његове супериорности, моћи и способности. Антихрист ће бити нови Навуходоносор, а цео свет Нови Вавилон са менталитетом пре Потопа. Зато треба познавати стари Вавилон, каректер људи пре Потопа и Содому и Гомору. Све је то старозаветна праслика будућих догађаја. За догађаје пре потопа сам Исус каже "Јер као што је било у време Нојево тако ће бити и долазак Сина човечијег. Јер као што пред потопом јеђаху и пијаху, жењаху се и удаваху до оног дана кад Ноје уђе у ковчег, И не осетише док не дође потоп и однесе све; тако ће бити и долазак Сина човечијег." Треба прочитати цело поглавље 24 http://www.biblija.info/ekavski/40_MAT/40MAT024.HTM О Вавилону такође знамо да је био славан, да су се људи дивили делима руку својих и хтели да направе материјални објекат (кулу) да би се заштитили од Бога. Владало је идолопоклонство, раскош и људски закони. Навуходоносор је био направио златни кип коме су сви морали да се поклоне иначе би следила смрт. У Вавилону се говорило једним језиком, постојао је један владар обожаван као бог, цветао је окултизам... Откровење нам каже "Паде, паде Вавилон велики, и поста стан ђаволима, и тамница сваком духу нечистом, и тамница свих птица нечистих и мрских; јер отровним вином курварства свог напоји све народе; И цареви земаљски с њом се курваше, и трговци земаљски обогатише се од богатства сласти њене. И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене, и да вам не науде зла њена." Содома и Гомора су нам такође познати. Владао је неморал, идолопоклонство, пијанство и сексуална изопаченост. Све ће то доћи и са антихристом (већ је почело да долази). Чуда ће бити потврда да ради праве ствари, да је непогрешив. Vockica је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Па видеће га ко род рођени ... Што им он наравно није али они јадни вероваће да јесте .. Баба је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 @@Ignjatije, Hvala sto si se potrudio na ovom odgovoru. I zaista sve to tako stoji u pismu. Pada mi cak na pamet da ce ta cuda koja bude izvodio ''oganj s neba'' biti nesto potpuno materijalno izvodljivo, uz pomoc aviona ili satelita, kao neka ceremonija, nesto slicno danasnjim sletovima u Severnoj Koreji. Mozda je to figurativan izraz, simbolicki, kao i vecina u Otkrivenju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Па да, не мора да буде "чудо" у уобичајеном смислу речи. Може да значи "задивиће људе". Баба and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 @@Ignjatije, Hvala sto si se potrudio na ovom odgovoru. I zaista sve to tako stoji u pismu. Pada mi cak na pamet da ce ta cuda koja bude izvodio ''oganj s neba'' biti nesto potpuno materijalno izvodljivo, uz pomoc aviona ili satelita, kao neka ceremonija, nesto slicno danasnjim sletovima u Severnoj Koreji. Mozda je to figurativan izraz, simbolicki, kao i vecina u Otkrivenju. Заборавио сам да споменем Јерусалим. Мада је већ спомињан на теми. Он би требало да буде место устоличења антихриста. За то место су везане све три монотеистичке вере, а и остале чекају неког месију. Атеисти се такође надају неком човеку који ће решити проблеме овог света и увести човечанство у нову еру благостања (не сви на исти начин наравно). И тај силазак огња највероватније има праслику у Старом Завету. Можда неки догађај сличан као са Светим Илијом и валовим свештеницима, када је огањ одлучио ко је прави Бог спаливши жртву. А можда буде и нешто друго. Ко зна. Да је то лако сазнати не би нам било занимљиво сада http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Некако верујем да атеисти и неће много да се буне против антихриста, него мене занима како ће да превари муслимане ? Мислим атеистима може да се представи као неки суперреволуционар, прогресивиста, научник, миротворац, либертијанац шта знам... будистима може да се представи као аватар Буде, индусима као аватар Кришне, Јеврејима ће се представити као месија, хришћанима као аватар Христа итд. мислим свака религија има неко очекивање неког од својих божанстава да дође поново, али ислам нема. Имају Шиити неки трип о имаму Махдију но они нису најбројни муслимани. Дакле шта ће њима да провали? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 либертијанац Немој да ти укинем пиво... Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука