Zeebedee Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Amin Vasa Svetosti. Aquilius Cratus, Justin Waters, РадиоКамчатка and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Mitropolit Amfilohije je na protestu protiv briselskog sporazuma služio moleban tokom kojeg se pomolio "za upokojenje Vlade, Skupštine Srbije i poginule na Kosovu i Metohiji" Ne propustite... SKANDALOZNA IZJAVA VLADIKE ATANASIJA: Dačić govori kao Đinđić, a znamo kako je on završio BEOGRAD - Patrijarh Irinej ogradio se u svoje ime i u ime Crkve od svih izjava i činjenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i penzionisanog vladike Atanasija Jeftića na današnjem protestu na beogradskom Trgu Republike protiv briselskog sporazuma. "Mitropolit Amfilohije me je pitao da služi moleban u hramu i ja sam se sa tim saglasio. Sve drugo što je činjeno van hrama je njegova lična stvar i njegov lični istup iza kojih ne stojim ni ja, ni Sinod, ni Crkva", rekao je patrijarh. Mitropolit je na protestu protiv briselskog sporazuma služio moleban tokom kojeg se pomolio "za upokojenje Vlade, Skupštine Srbije i poginule na Kosovu i Metohiji". Upitan da prokomentariše izjavu penzionisanog vladike Atanasija Jeftića da ni ubijenog premijeraZorana Đinđića nije interesovala "nebeska Srbija", patrijarh je rekao da ga je i on, preko jednog od službenika Patrijaršije, pitao da li može da bude sa tim narodom na protestu. "Ja mu na to pitanje nisam odgovorio i on nije imao moju dozvolu da nastupi u gradu Beogradu", rekao je patrijarh Irinej. I Demokratska stranka danas je osudila govor penzionisanog vladike Atanasija Jevtića , ističući da je sramno poređenje bilo koga sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem koji je ubijen jer se borio za evropsku Srbiju, a ne što nije verovao u nebesku. U toj stranci tvrde da je nedopustivo pronalaženje razloga i pravdanje ubistva premijera, kao iprizivanje iste sudbine za druge državne zvaničnike. http://www.kurir-info.rs/patrijarh-irinej-se-ogradio-od-amfilohija-i-atanasija-clanak-783747 Има у Куриру............ Новинарима плата зависи од тога што напишу. Тако да ће неки новинари радије писати сензационалистички, измишљати свашта, уместо да што верније преносе истину (то може бити досадно острашћеним читаоцима). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Новинарима плата зависи од тога што напишу. Тако да ће неки новинари радије писати сензационалистички, измишљати свашта, уместо да што верније преносе истину (то може бити досадно острашћеним читаоцима). Vest je objavljena na sajtu SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Патријарх Павле никада се није јавно ограђивао од своје браће, архијереја. Ако Патријарх мора да сагиње главу пред притиском медија, а не штити своју браћу, са којом има једнакомислије, што се тиче Косова, а разликује се само у оштрини говора, онда је нешто труло у држави Данској. Догађаји данашњег дана доста говоре о људским карактерима То је дефинитивно . Тај недостатак јединства у цркви је права слика стања у народу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 ""SPS očekuje jasan stav SPC povodom sramnog i bestijalnog pozivanja na nove političke atentate i upokojenje 80 odsto predstavnika građana naše države u parlametu, a sve od strane crkvenih velikodostojnika koji ne zaslužuju da budu ni laici", rekao je šef poslanika SPS-a Branko Ružić Tanjugu." Изгледа да је Патријарх одговорио Ружићу у експресном року. Претпостављам да ће сада дотичне, "многогрешне" владике рашкинити и вратити их у ред лаика, како би удовољили господину Ружићу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Vest je objavljena na sajtu SPC. сензационалистички ? greengrin Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Srdjan, on 10 May 2013 - 19:23, каже: Новинарима плата зависи од тога што напишу. Тако да ће неки новинари радије писати сензационалистички, измишљати свашта, уместо да што верније преносе истину (то може бити досадно острашћеним читаоцима). Vest je objavljena na sajtu SPC. Знам, то нисам коментарисао већ само извештавање Курира. Што се тиче саме вести о ограђивању патријарха, немам неки коментар. Владике Атанасије и Амфилохије и нису говорили у име Цркве, природно је да се ограде они који се у нечему не слажу са њима, између осталог и због тога да не би наивнији помислили: ето, то Црква каже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 ""SPS očekuje jasan stav SPC povodom sramnog i bestijalnog pozivanja na nove političke atentate i upokojenje 80 odsto predstavnika građana naše države u parlametu, a sve od strane crkvenih velikodostojnika koji ne zaslužuju da budu ni laici", rekao je šef poslanika SPS-a Branko Ružić Tanjugu." Изгледа да је Патријарх одговорио Ружићу у експресном року. Претпостављам да ће сада дотичне, "многогрешне" владике рашкинити и вратити их у ред лаика, како би удовољили господину Ружићу. Лепо, и време је да се јасно каже ко шта мисли . Већ ми је постало мука од протоколарног присуства на литургијама многих политичара и сликања са црквеним великодостојницима. Душка, Лела, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Бил ми неко од митингаша што бису били на митингу рекао шта мисли о "литургији за упокојење" живим људима. тј министрима и посланицима? Да ли се то служило опело живима, да ли им се пожелњла смрт, или се правио перформанс од литургије? Стварно ме не интересује ни митинг, ни шта је ко коме рекао, нити бих и да причам о томе, али не знам ко и на који начин може овако нешто да оправда. Волео биx стварно да ми неко појасни, пошто ја још не могу од овога да се опасуљим. Јефимија Крунић, Vockica, DankaM and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Бил ми неко од митингаша што бису били на митингу рекао шта мисли о "литургији за упокојење" живим људима. тј министрима и посланицима? Да ли се то служило опело живима, или се правио перформанс од литургије? Стварно ме не интересује ни митинг, ни шта је ко коме рекао, нити бих и да причам о томе, али не знам ко и на који начин може овако нешто да оправда. Волео биx стварно да ми неко појасни, пошто ја још не могу од овога да се опасуљим. У питању је била јектенија, не литургија. А мислило се на институције владе које се гасе на КиМ. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Бил ми неко од митингаша што бису били на митингу рекао шта мисли о "литургији за упокојење" живим људима. тј министрима и посланицима? Да ли се то служило опело живима, да ли им се пожелњла смрт, или се правио перформанс од литургије? Стварно ме не интересује ни митинг, ни шта је ко коме рекао, нити бих и да причам о томе, али не знам ко и на који начин може овако нешто да оправда. Волео биx стварно да ми неко појасни, пошто ја још не могу од овога да се опасуљим. Шта год да је, није никакав смак света. Не знам заиста шта се догађало, али је очигледно владика на свој начин изразио осећања у вези са насталом ситуацијом. Да је био неки гитариста, вероватно би разбио гитару... Можда је и само то споменуо. Bigica and Иван Недић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Пре свега то је лаж и медијска манипулација. Владика је само то изјавио, пред молитву пре почетка митинга Шта је изјавио, да се моли за нечије упокојење/смрт? И онда је у реду ако је та молитвица трајала кратко??? Људи, овде се логика опасно извитоперује. Свако има право на мишљење и деловање и ставове. Али да се Митрополит на политичком скупу само мало моли за живе да их Господ упокоји и опрости им греxе... Не знам за вас остале, али то је срозавање молитве у блато. Мени то апсолутно није у реду, без обзира на било које околности и правдања. Grizzly Adams, ПЧЕЛИЦА, Justin Waters and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Шта год да је, није никакав смак света. Не знам заиста шта се догађало, али је очигледно владика на свој начин изразио осећања у вези са насталом ситуацијом. Да је био неки гитариста, вероватно би разбио гитару... Можда је и само то споменуо. Не интересују ме његова осећања и мишљења према Влади или Скупштини. Интересују ме његова и наша осећања према литургији, молитви. Он је можда то урадио у заносу, можда би и вратио сада да може, али ми сви овде имамо времена да размислимо о томе и океј нам је то све. Шта то говори о нашем односу према молитви и литургији? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 А мислило се на институције владе које се гасе на КиМ. Јел` то већ "стигло" објашњење... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Шта је изјавио, да се моли за нечије упокојење/смрт? И онда је у реду ако је та молитвица трајала кратко??? Људи, овде се логика опасно извитоперује. Свако има право на мишљење и деловање и ставове. Али да се Митрополит на политичком скупу само мало моли за живе да их Господ упокоји и опрости им греxе... Не знам за вас остале, али то је срозавање молитве у блато. Мени то апсолутно није у реду, без обзира на било које околности и правдања. Извини, ја сам погрешио, дао сам коментар пре него сам погледао читаву ситуацију, и шта се стварно дешавало, него сам искористио саопштење ДСС-а, које исто није тачно, ни прецизно. Дакле у молитви каже да су влада и скупштина републике србије пали на косову и метохији. Што представља очигледно институције републике србије које се гасе на ким. 34 и минут Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука