Баба Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Или је просто прихватио реалност на терену ? Sasa Kolbas and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Ja mislim da je samo odigrao ulogu, jer neko je morao biti Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Ja mislim da je samo odigrao ulogu, jer neko je morao biti Онда се спасио ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 E pa ne mogu ni ja bas da znam sve! 0110_hahaha Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 E pa ne mogu ni ja bas da znam sve! 0110_hahaha Па није се спасао. Ошо је да се кува у казан. Јес и то што кажеш, ниси ни ти дежурни геније...морам наћи неког другог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Iako, da on to nije uradio morao bi neko drugi, ili nije morao niko da izda Hristosa neg "samo" da ga ubije da bi vaskrsao, znaci neko je morao da podnese taj teret, pitanje je vrlo diskutabilno A ako se rukovodimo Hristovom maximom "oprosti im ne znaju sta rade" onda sta covek da misli, mozda se spasio mozda nije, ja ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo, uostalom nije ni bitno, jer znas kako se kaze: "gledaj u svoj tanjir" Fildza је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Sva ta prica oko Jude je malo zamrsena. Judi se spocitava da je svjesno i to jos po nekima, sa zlobom izda Hrista, sve znavsi da je on Bog. Ne znam bas da li je tako bilo, ili ce biti prije da Juda nije znao sta radi, i da upola nije bio svjestan kako mu se to pripisuje. Mislim da nema covjeka koji bi znao da je u liku Hrista sam ovaploceni Bog i da ga jos sa zlobom izda, mislim da je to nemoguce, moguce je da se to desi ako covjek ustvari ne zna sta radi, usljed nerazumjevanja ko je Hristos. Meni se cini da je ovo drugo, jer gledajuci ponasanje ostalih apostola koji su prema nekoj logici bili blizi Hristu, slusali ga pazljivije, interesovali se za to sto prica, pa ni njima samim na kraju nije bilo jasno ustvari sta Hristos hoce da uradi, niti uospte ko je on u potpunosti da li stvarni Bog ili Sin Boziji u smislu covjek koga je Bog udostojio najvecih pocasti da bude mesija. Petar je pokusao odvratiti Hrista da ide u Jerusalim, pa ga je onda pokusao odbraniti od gonitelja tako sto je napao jednog i odrezao mu uho sa nozem, sto samo pokazuje da ni on najveci revnitelj nije bas bio nacisto sta je poenta eventualno stradanja. Sad Judi spocitavati da je znao da izdaje samog Boga, nekako mi ne izgleda logicno. Da juda nije znao u potpunosti sta radi, pokazuje na kraju da je shvatio da je izdao nevinog. Sad to to sto nije otisao Hristu i zamolio za oprostaj, tumaci se da se raskajao, a ne pokajao. Mozda se i pokajao, tj stvarno zazalio, a ubio se jer je bio takva licnost, ima takvih ljudi koji ne mogu podnijeti teret kad nekome nanesu nepravdu. Osim toga Hristos je htjeo dopustiit da bude uhvacen, na ovaj ili onaj nacin. Da nije bilo Jude koji je doveo gonice, gonici bi ga nasli kad tad, na drugom mjestu, i neko drugi bi nosio taj teret. S toga ima smisla reci da je Juda ovdje bio samo orudje necega sto je Bog naumio da se dogodi. O istinskom izdaji mogli bi se govoriti samo da Hristos ni pokoju cijenu nije zelio u Jerusalim, i da nije zelio dopustiti se da padne u ruke gonica, da se htjeo vratiti na nebesa bez stradanja i smrti. Sad ne znam sta je drevnim ljudima bilo na umu ni koja je poenta prokazivanja Jude. Ne bih pravdao Judu, niti bi ga prao od odgovornosti, ali citava stvar je pomalo cudna. Da li se spasao. Pa ko zna, umro je prije nego je Hristos sisao u ad, znaci po nekom ustaljenom vjerovanju, docekao je Hrista u adu, a tad nije bio budala da se nije pokajao, i konacno sve razumio. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Самоубица сам брише себе из живих. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Издао је, него шта!? .smesko. Све да му је то била улога, кључни део је 'слободна воља'. Можда је питање зашто се налазио на месту на коме се налазио. Ако не он, на сваком месту и у свако време на овој кугли земаљској било је издајника. Нпр у рату против Персије Ефијалт открива Персијаницима пут преко планине, па су Спартанци изгубили. Зашто баш Ефијалт, зато што га нико није терао да изда. Тако да није тачно да је Диомед убио све издајнике, Терзит је успео да побегне и да на престо врати свог деду Енеја - а овај се два пута женио и имао је много деце. Рађали се множили се, и напунили земљу...издајницима...Једноставно не може да се промаши. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Оче мој! Ако је могуће да ме мимоиђе чаша ова; али опет не како ја хоћу него како Ти. (Мт 26:39) Извор Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Klasicne izdaje se ne mogu porediti sa ovom judinom. U klasicnoj izdaji, onaj koji izda nanese stetu svojim nekadasnjim prijateljima i saveznicima. E sad, sta cemo reci, jel bilo stete od judinog postupka? Kod klasicne izdaje cemo reci, bolje da se nije dogodilo, a ovdje hocemo li reci bolje da se nije dogodilo onda sve sto se dogodilo? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Оче мој! Ако је могуће да ме мимоиђе чаша ова; али опет не како ја хоћу него како Ти. (Мт 26:39) Извор Sin covjeciji nije htjeo da strada, a Sin Boziji? Sta je sa onim kad Petar pokusava da odvrati Hrista, a ovaj mu kaze idi od mene satano, ti ne mislis sta je Bozije vec sta je ljudsko. Dakle da li je Bog htjeo da strada? Cini se da jeste. Ako jeste onda kako se judin postupak moze nazavati izdajom u klasicnom smislu? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Sva ta prica oko Jude je malo zamrsena. Judi se spocitava da je svjesno i to jos po nekima, sa zlobom izda Hrista, sve znavsi da je on Bog. Није знао да је Он Бог. Нису то знали ни остали апостоли. Све до самога краја, који је запечаћен Педесетницом. Vockica and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Sin covjeciji nije htjeo da strada, a Sin Boziji? Sta je sa onim kad Petar pokusava da odvrati Hrista, a ovaj mu kaze idi od mene satano, ti ne mislis sta je Bozije vec sta je ljudsko. Dakle da li je Bog htjeo da strada? Cini se da jeste. Ako jeste onda kako se judin postupak moze nazavati izdajom u klasicnom smislu? Pa, jeste izdaja u klaičnom smislu jer to što je Bog znao da će ga Juda izdati, ne umanjuje slobodu Judinog delanja. Баба је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Klasicne izdaje se ne mogu porediti sa ovom judinom. U klasicnoj izdaji, onaj koji izda nanese stetu svojim nekadasnjim prijateljima i saveznicima. E sad, sta cemo reci, jel bilo stete od judinog postupka? Kod klasicne izdaje cemo reci, bolje da se nije dogodilo, a ovdje hocemo li reci bolje da se nije dogodilo onda sve sto se dogodilo? Пријатељу, нико овде не умањује Важност догађаја, посебно је смешно говорити о каквој класичној или посебној издаји, издаја је кад останеш жив, а свога пустиш да погине. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука