antics Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Od jednog protreptickog teksta, 30 i vise ljudi je dalo svoje odusevljenje aminom, najavljen je i divan covjek ce biti pozvan da propovjeda, a za jedan komentar Pejakovic je odlican za javno upucivanje ljudi samo da ga Crkva jos malo pogura. Ja pitam vas jeste vi ozbiljni? Sta vi ustvari hocete ovim peckama? Ovo je forum, ovo mjesto sluzi za diskusiju, pa i za nadmudrivanje. Ako je striktno do sale do kuliranja i svega, pa onda vi razgulite na pivce da malo smirite zivce. Indeed. Добро, Ви тако мислите и то је у реду. Кажите онда: "Пејаковић је шупљоглав, не вреди времена које би се потрошило на читање његовог текста" и готова ствар. А један ту је малтене реченицу по реченицу вршио вивисекцију Пејаковићевог помућеног интелекта на основу једног текста. Ја не мислим да Црква треба да промовише глумца/музичара/колумнисту Николу Пејаковића, али не правим сад филозофију од тога. Има људи који га воле, добро, шта сад. Јесам, озбиљан сам. Смарате. Јадно је да не може да прође ни једна једина безначајна, најобичнија тема а да се не појави неки архистручњак (или неколико њих) који све знају и у све се разумеју и реално - свима иду на живац. Ако вам (и Вам) нешто значи - дивим се колико времена имате да трошите на којештошта. И то није пецка. То је стање "на терену". Извините што нисам мумија, па сам се - ах, дрзник ја - огласио (тек на осмој) страни ваше високоумне дискусије о једној колумни. Жика, Милан Б, коЖељ њацИ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Добро, Ви тако мислите и то је у реду. Кажите онда: "Пејаковић је шупљоглав, не вреди времена које би се потрошило на читање његовог текста" и готова ствар. А један ту је малтене реченицу по реченицу вршио вивисекцију Пејаковићевог помућеног интелекта на основу једног текста. Ја не мислим да Црква треба да промовише глумца/музичара/колумнисту Николу Пејаковића, али не правим сад филозофију од тога. Има људи који га воле, добро, шта сад. Ova teza se već par puta pojavljuje na ovoj temi a meni je potpuno nerazumljiva. Otkud i u kom univerzumu je normalno reći da je neko šupljoglav bez bilo kakvog obrazloženja a nije normalno i loše je detaljno argumentovati zašto smatraš da je neko pogrešio u tezama koje je izneo????? Pri čemu je naročito bizarno što se kao problem uzima vršenje "vivisekcije"... a ne da li je ta "vivisekcija" bila tačna ili ne... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 .smesko. Шупогљав и пуноглав скоро свака друга тема Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Можда то што је мало монотоно играти се само тужиоца, било би занимљивије видети и одбрану. BTW, да вам не изгледа мало бизарно идеја о вивисекцији живих бића? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Можда то што је мало монотоно играти се само тужиоца, било би занимљивије видети и одбрану. Jeste dosadno igrati se tužioca kad se izlaganje "branioca" sastoji samo u: "što si tako detaljno napisao tužbu?" Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Јесам, озбиљан сам. Смарате. Јадно је да не може да прође ни једна једина безначајна, најобичнија тема а да се не појави неки архистручњак (или неколико њих) који све знају и у све се разумеју и реално - свима иду на живац. Ако вам (и Вам) нешто значи - дивим се колико времена имате да трошите на којештошта. Ignore Preferences, Антићу. Омогућавају свакоме да сакрије постове свакога ко му иде на живце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Не контам ове критике, посебно од стране дежурних критичара свега и свачега. Критике углавном иду на то да он одређене чињенице није пренео тачно онако како је требало да их пренесе (доктор Американац ил Енглез, еволуција, капитализам, бла бла бла). Човек је изнео своје виђење света, које је овде битно, и о ком би могло да се расправља. Уколико неко има нешто против његовог виђења света из овог или неких других текстова које је написао, супер, али да се овако ситничари око тотално небитних ствари у контексту овог текста - делује као да тог који ситничари жуља нешто друго у овом тексту, ал му глупо да призна. Ено Јустинијан макар јавно рекао да му смета што Пејаковић пљује по капитализму, имам благи утисак да некима смета то истиче да је Србин, трећима можда смета његово виђење вере, све је то легитимно. Али банализовати расправу и сводити је ситничарење око тотално небитних ствари - показује нечију ускогрудост и малограђанштину. Милан Б, Crveni Baron and Име је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Postoje ljudi koji su sitničari i tu se ne može ništa. Jednostavno - takvi su, i kao takve ih treba prihvatiti коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Шта значи заједница у црквеном смислу и које је разлика између такве заједнице и колектива, зашто се реч колектив "не сме " употребити у смислу значења заједнице у црквеном смислу ? О томе може нашироко. Ја бих ствар сумирао на разлику између два појма: слобода и ропство. florenntina and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 О томе може нашироко. Ја бих ствар сумирао на разлику између два појма: слобода и ропство. Да ли је тако и у пракси ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ova teza se već par puta pojavljuje na ovoj temi a meni je potpuno nerazumljiva. Otkud i u kom univerzumu je normalno reći da je neko šupljoglav bez bilo kakvog obrazloženja a nije normalno i loše je detaljno argumentovati zašto smatraš da je neko pogrešio u tezama koje je izneo????? Pri čemu je naročito bizarno što se kao problem uzima vršenje "vivisekcije"... a ne da li je ta "vivisekcija" bila tačna ili ne... Ма уопште није проблем да ли је сецирање жабе било тачно по школском рецепту. Него који је смисао на свим темама овакав начин форумашења. Мислим да је већина форума управо пропала због ове појаве. Да је било више духа и да ви сецкароши нисте својим сецирањем отерали људе духовите, или оне који имају духа, или и једно и друго верујем да би форуми опстали. Овако ви сте највећу услугу учинили фејсбуку, оној глупој сликовници са цитатима. А мене сте натерали да опет самујем на нету. Није проблем ни само то сецирање, али је брате бездушно. Смара. Макар да између редова у том сецирању убаците неки каламбур, неко досетку, зез, било шта што показује да сте људи, па да човек каже добро ови су неки захебани играчи и цепидлаке али су макар људи, значи нисам на конзилијуму доктора него међу разним људима разних професија и ћуди. Притом ви сте ( сецкароши) упорнији од било ког типа форумаша које познајем, упорнији сте од тролова, од спамера од свих шалабајзера заједно јер сте управо ви такви допринели да форуми постану као какви статистички извештаји. Познавао сам тролове и спамере који су се уозбиљили и постали конструктивни део неког форума. Нисам никад упознао сецкароше који су променили стајлинг. Чак шта више многи сматрају да је врхунац форумашења достичи тај сецкарошки ниво размене мишљења. Ја желим да видим човека с оне друге стране екрана, не треба ми машина, статистичка табела или нешто слично бездушно, тога има на нету колико хоћеш. Шта ће ми то. Погледајте почетак овога форума. Било је дискусија , није да није. Било је и тако срчаних расправа да је много љутих отишло. Али су и то особине човека. И Ајнштајн је био научник па се бекељио повремено. Него ово се понавља с теме на тему. Vaske, DYNABLASTER, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ма уопште није проблем да ли је сецирање жабе било тачно по школском рецепту. Него који је смисао на свим темама овакав начин форумашења. Мислим да је већина форума управо пропала због ове појаве. To nije tacno, upravo suprotno pokazuju sve forumske statistike ... sto se vise secka gusci su postovi... Да је било више духа и да ви сецкароши нисте својим сецирањем отерали људе духовите, или оне који имају духа, или и једно и друго верујем да би форуми опстали Postoji podforum, Razbi(bri)ga za neozbiljne ... Није проблем ни само то сецирање, али је брате бездушно. Смара. Макар да између редова у том сецирању убаците неки каламбур, неко досетку, зез, било шта што показује да сте људи, па да човек каже добро ови су неки захебани играчи и цепидлаке али су макар људи, значи нисам на конзилијуму доктора него међу разним људима разних професија и ћуди. ??????? Притом ви сте ( сецкароши) упорнији од било ког типа форумаша које познајем, упорнији сте од тролова, од спамера од свих шалабајзера заједно јер сте управо ви такви допринели да форуми постану као какви статистички извештаји Ovo je po(p)hvala? Познавао сам тролове и спамере који су се уозбиљили и постали конструктивни део неког форума. Нисам никад упознао сецкароше који су променили стајлинг. Zasto da menjamo kada nam super ide ... Погледајте почетак овога форума. Било је дискусија , није да није било је и тако срчаних расправа да је много љутих отишло. Али су и то особине човека. И Ајнштајн је био научник па се бекељио повремено. Pa sta, sada bi i mi trebali da se bekeljimo ... pa nije nam Mileva zena ... RYLAH and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ma jok, forum propada zbog ljudi kojima smrde noge... a to su sasvim slučajno svi oni sa kojima se ne slažem... коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Да ли је тако и у пракси ? Са стране ропства - да. Где год се запатио социјализам/комунизам то друштво је завршило у ропству (и умирању од глади). Са стране слободе, то је дискутабилно. Црква је слободна утолико што никога не приморава ни на шта, барем начелно. О есхатолошким димензијама Цркве и не говорим - када не бих веровао у апсолутну слободу у Господу у вечности не бих ни био хришћанин. Друга је ствар што у пракси имамо разне Пејаковиће који би да кроје "нас" у Цркви по свом кроју и да нам причају шта "морамо", а "њих" да мрзе. Па затим разне злоупотребе духовне власти у клиру и монаштву, итд итд. И то је управо оно што боде очи и што заправо нема никакве везе са Христом.. А Пејаковићева прича је једноставно страна Цркви, па кад већ говори у име исте ("ми морамо", и остали "ми") онда је нормално да ми остали који се са тим не слажемо то и кажемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ljudi, uvažavajte malo i druga mišljenja, različita od vaših, i da možda niste najpametniji... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука