obi-wan Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 @Dragi Mislio sam da eskadrila ima 12-15, a ne 36 aviona... :huh: Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Дарлинг, ти живиш у Аустријској па ти онда није страна та германска формација... Код нас ти је формација бригада-пук-ескадрила, и у оквиру ескадриле авијацијско одељење са 3-4 летелице, с` тим да број летелица у ескадрили варира од 10-ак, па чак до 20 и кусур, као што је деведесетих био случај у краљевачкој 714. похе "Сенке"-тамо је било на стању 24 Гаме, кол`ко ме сећање служи... Тренутно, наше В и ПВО има две авијацијске бригаде, и то: 204. ваздухопловна бригада са формацијом Дакле, 4 ескадриле и још три пратеће јединице. Иначе све базира на а. Батајница. 98. ваздухопловна бригада са три ескадриле и 4 пртаеће јединице, те Командом и 2 ескадриле у Лађевцима и једном Мешовитом хеликоптерском ескадрилом у Нишу. obi-wan, Ignjatije, Саша од Москве and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 А колико енигматично би рецимо било "koordinator za izradu nove uniforme"?Мени "Kačket umesto šapke, polo majice umesto svetlo plavih košulja" звучи реалније од тих мигова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 И да не заборавим још једну летачку јединицу, која формацијски није у ваздухопловству, него је потчињена Генералштабу, тј. Управи за планирање и развој Ј-5. То је Технички опитни центар, који је пре неки годину у свој састав "унео" и некадашњи Ваздухопловно опитни центар. Дакле, сада у ТОЦ-у, постоји Сектор за летна испитивања, који је на нивоу авијацијског одељења, и људство из састава тог одељења врши опитне летове за потребе своје матичне јединице, односно, по потреби и пробне летове, за потребе Ваздухопловног Завода "Мома Станојловић" на Батајници... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
=4c=Ragnarok Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Vi ste na redu.. greengrin Od svih ponuđenih lovaca nema ni jednog 4+ generacije. Najmoderniji je ovde kljunar i Tu160 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Od svih ponuđenih lovaca nema ni jednog 4+ generacije. Najmoderniji je ovde kljunar i Tu160 Pa i sim je relativno mator, Ali imaš Su-33, on može da prođe kao 4++ A vidim i ti letiš simove, m? .smesko. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 @=4c=Ragnarok Pa naravno da nema kad je ovo iz igre "Lock-on" koja je prilicno vremesna... http://www.gamespot.com/lock-on-modern-air-combat/ "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
=4c=Ragnarok Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Pa i sim je relativno mator, Ali imaš Su-33, on može da prođe kao 4++ A vidim i ti letiš simove, m? .smesko. Su33 nema šanse da je 4++! Razlika je minimalna. Teži za dve tone, troši više goriva, malo veći raspon krila, kanardi, sklopljiva krila, dve podvezne tacke vise, pojacan stajni trap bla bla bla... Nego ajde dodji u eskadrilu pa da te operem koju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
=4c=Ragnarok Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 @=4c=Ragnarok Pa naravno da nema kad je ovo iz igre "Lock-on" koja je prilicno vremesna... http://www.gamespot.com/lock-on-modern-air-combat/ Vremešna je prva verzija ali sadašnja verzija je ovakva pa ti sam proceni http://www.youtube.com/watch?v=OV7t9HtZ__I Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Su33 nema šanse da je 4++! Sad kao jeste 4++,tako ga deklarišu,a za sim ne znam.Znam samo da mi kokpit iz Jak-9 i Su-33 iz LO izgleda skoro isto 0102_laugh Nego ajde dodji u eskadrilu pa da te operem koju Jel da? Ne letim LO ni jetove, ja sam IL2 freek, tu mogu da te izujem i na tastaturi, B) Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Vremešna je prva verzija ali sadašnja verzija je ovakva pa ti sam proceni Pa dobro, ali slika je reklama za prvu verziju koja se pojavila... Sudija је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
=4c=Ragnarok Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Sad kao jeste 4++,tako ga deklarišu,a za sim ne znam.Znam samo da mi kokpit iz Jak-9 i Su-33 iz LO izgleda skoro isto 0102_laugh Jel da? Ne letim LO ni jetove, ja sam IL2 freek, tu mogu da te izujem i na tastaturi, B) Čuo sam mnogo hvale za IL-2/3. A ja sam i veliki ljubitelj dogfighta tako da možda se oprobam i tu. Elem, svako od vas ko želi da doživi i shvati poredak BVR borbe, neka se priključi u eskadrilu. Ako neko omalovažava lock on fc2/fc3 u smislu da je to samo obična igrica, ja ću vam reći da u našoj eskadrili borbenu obuku sprovode i pravi piloti iz našeg RV. Pa ako mislite da oni gube vreme na "glupu igricu" onda... Recimo, da vam zagolica maštu, mnogo se priča po forumima da su avioni ovakvi i onakvi, te imaju ovakve domete raketa i ne znam čega. Ali niko ne pominje neke sitnice koje su recimo vezane za efekte doplerovog radara i vodjenje borbe na slabosti istog. E toga ima kod nas u simulaciji. Evo jednog klipa koji sam radio pre izvesnog vremena. Tu sam dao neko objašnjenje. Ima gomila stvari koje mi radimo za koje retko ćete naći po nekakvim enciklopedijama ili forumima. Za sve informacije možete me naći na FB pod imenom ragnarok sukhoi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Čuo sam mnogo hvale za IL-2/3. A ja sam i veliki ljubitelj dogfighta tako da možda se oprobam i tu. Sigurno najsavršenija WW II sim na planeti,iako ne bez mana. Kad je instaliraš dodži da te oprobam greengrin Elem, svako od vas ko želi da doživi i shvati poredak BVR borbe, neka se priključi u eskadrilu. Ako neko omalovažava lock on fc2/fc3 u smislu da je to samo obična igrica, ja ću vam reći da u našoj eskadrili borbenu obuku sprovode i pravi piloti iz našeg RV. Pa ako mislite da oni gube vreme na "glupu igricu" onda... Pa niko ne omalovažava LO.I to nije igrica nego simulacija. Opušteno .smesko. Recimo, da vam zagolica maštu, mnogo se priča po forumima da su avioni ovakvi i onakvi, te imaju ovakve domete raketa i ne znam čega. Ali niko ne pominje neke sitnice koje su recimo vezane za efekte doplerovog radara i vodjenje borbe na slabosti istog. E toga ima kod nas u simulaciji. Evo jednog klipa koji sam radio pre izvesnog vremena. Tu sam dao neko objašnjenje. OK, za BVR borbu dometi raketa i radara su sigurno najbitniji činilac. I nije nikakva tajna da su rakete i akvizicijski radari Zapadne provinijencije tu u prednosti nad Ruskim raketama koju su trenutno na raspolaganju. Mana Dopler radara je što može da pokupi svašta i podložan je ometanju, međutim tu su AWACS letilice koje dopunjuju info pilotima u vazduhu. A inače, imamo i mi pilota ovde .smesko. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
=4c=Ragnarok Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Doplerov radar je pravljen da upravo ne pokupi "svašta". Taj radar uzima u obzir samo ono što jako brzo menja rastojanje a to su brzi dolazni ili odlazni vazdušni ciljevi. Znači bilo kakvi odrazi koji nemaju ovaj uslov dopler radar ga ne smatra za cilj i kmpjuter ga eliminiše za prikaz. U tome i jeste stvar da se eliminišu razne smetnje kojih najviše ima sa same zemljane površine koje su statične. E sad, taktika protiv takvog radara (danas su ti radari aktuelni) je da ako se krećemo poprečno držeći cilj na bok (mi ovo kretanje zovemo beam) tada nismo ni odlazni ni dolazni cilj, pa nas radar ne vidi, takoreći kao da smo stelt iako nismo. Ovo naročito uspeva kada smo ispod protivnika, jer u kombinaciji sa ovakvim našim kretanjem i sa dodatnim "besmislenim" odrazima sa zemlje dodatno zbunjujemo radar i računar samog aviona. Ovo je naročito koristno kada vas zemaljski radar navodi pa uvek znate ugao (naročito ako ste povezani data linkom) a dodatno imate optičko-elektr.sistem) koji vam obezbeđuje pritajeni napad. (ovo imaju rusi, ameri ne!) Zato ameri ne mogu da žive bez awacsa, koji radi na istom principu ali ga oni uvek postave za otprilike 45 stepeni različitog pravca od lovačke eskadrile. Nego ja sam skinuo IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover (2011), jel' to to? Hajde kontaktiraj me na FB ba mi daj dalje instrukcije! nik mi je ragnarok sukhoi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 BJEZI CIVIL! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука