JESSY Написано Децембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2017 Čarolija Nekom zabranjuju zvezde.Nekome krila.I laste Ja ne zabranjujem nista.Sme se sve sto se ne sme.Samo jedno te molim:pokusaj da ne rastesni mrvu svima za inat,do kraja ove pesme.U toj se pesmi zivislobodno,lepoi ludo.Mozes da izmisljas.Mastas,Da radis sve naopako. U njoj i najvece cudoprestaje da bude cudo,jer sve sto pozeliskad zazmuris- ostaje zauvek tako. Isturi hrabro i divnoprkose detinjastei lazi i sebe samog.Sme se sve sto se ne sme. I sme se vise od svega! Jedini: nemoj da rastesza inat i tebi i menido kraja ove pesme. I svaki put kad te slome,pa moras nov san da stvaras,ne sanjaj ga u mrakuDotrci blize zori.Na pragu ove pesmetako se divno borii kad namignes samoi osmehnes se polako Izbroj u sebi do deseti to u vecnost pretvori.I sve sto zmureci smislisostace zauvek tako. Mika Antić Снежана, obi-wan and Rassoban је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 19, 2018 Пријави Подели Написано Април 19, 2018 * Hiljadu puta od jutros kao nekad te volim. Hiljadu puta od jutros ponovo ti se vraćam. * Sve moje nežnosti i gluposti još uvek na tvome pragu spavaju * Zašivaću te vetrom. Posle ću, znam, pobrkati moju kožu s tvojom. Ne znam da li me shvataš: to nije prožimanje. To je umivanje tobom. * Kada te nema jer tako hoću, zaledim osmeh. U sebi kažem ime. Udahnem duboko i pomislim: tako mi nedostaješ. * Jedino čisto čulo, to je dodir njene i moje ruke. Sve ostalo, uopšte nisu čula. * Nema male sreće, male bolesti ni malih ljubavi. Ili jesu ili nisu. * Najlepše čudo sveta, skupi se uz mene i ćuti. * To, kako da se voli, ne uči se iz knjiga, ne uči se u školi. To se uči iz sebe, kad se otvori srce, pa boli, ili ne boli. * Voli najžešćom nežnošću, kao da živiš jedini put i nikada više. * Nasloni moje vreme na svoje. Duže će večnost vredeti kada smo zajedno. * Da ja imam samo tebe. Da ti imaš samo mene. Jesi l' moje? Najmoje? Jesam tvoje. Najtvoje. * Znaš kako se ja zovem? Ne kao ime i prezime. Već kao boja života. Znaš kako se ja zovem? Zovem se čekanje tebe. * Ostala si najlepša medalja iz najlepšeg rata, u kojem su mi srce amputirali. * Čovek je željen tek ako želi. I ako sebe celog damo, tek tada i možemo biti celi. * Treći put kad se zaljubiš, izbriši obe ranije. Nek treća bude prva. Nek peta bude prva. Nek stota bude prva, ako se pošteno diše. Kad ljubav brojiš do jedan, onda je ima najviše. * Ispričali smo ramenima i rukama nešto što u prevodu na disanje znači: ljubav. * Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće. * Zaboravi da negde na svetu postoje tvoji muževi, i moje žene, i postelje u kojima su snovi - zanat. Danas će drumovi biti za mene i tebe pruženi daleko negde u nepovrat. Kad dlanovima pritisneš čelo tu gde je neka vatra u glavi, ne skrivaj ljubav neveselo, svima je ispričaj, svima javi. * Postoje ljudi koji ti iščupaju srce i postoje oni koji ga vrate na mesto. * Srce se nema da se ima. Srce se ima da ga daš svima. * Ti si sve ono što mi je potrebno da jesi. Ako ne razumeš moje ćutanje, nećeš razumeti ni moje reči. * I dvadeset četvrta ljubav mora biti prva, ako je prava. I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više. Rassoban, obi-wan and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Април 21, 2018 Пријави Подели Написано Април 21, 2018 Uspavanka Svet ovaj, u stvari, i nije tako rđav i zao, mada poneko plače, i samuje, i brine. Možda je suton s krova sasvim slučajno pao. Možda bi i noć da svane, možda bi i noć da sine. Volim da svako valja i verujem beskrajno: svanuća postoje zato da čovek lakše diše. I sklapam oči. I sanjam potajno to vrelo to sjajno jutro od vetra i vlati što se nad krošnjama njiše. A sigurno je važno i od svega najpreče: za svaki obraz na svetu po jedan poljubac skrojiti. I kad se umoriš gorko, i trne u tebi veče, divno je svoj jastuk nadom zaliti i obojiti. I važno je ovo, važnije od najprečeg: kad se toliko lepote u sebi čuva i ima, umeti, da niko ne sazna, bar komadić tog nečeg umotati u snove i dosanjati svima. Tako će vek tvoj biti manje samotan, zao, sa manje briga, ružnoće, i plača, i straha i tuge. I svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge. Miroslav Mika Antić Vesna M, JESSY and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 27, 2018 Пријави Подели Написано Април 27, 2018 Mika Antić:"Nasloni glavu na moje rame i oslušni. Oslušni zenicama.Sve što je oko tebe, sine moj, sačinjeno je od nečega u tebi.Pokušaj da se osvrneš. Svet ima milione vrata.Lepo ih možeš opipati i u tami. Možeš ih opipati kao zvuk.Kao odjek. Svejedno kroz koja vrata prođeš, prošao si kroz sebe.I sa obe strane te čeka ogromna ljudska nada." Vesna M, Rassoban and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 obi-wan and Rassoban је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 28, 2018 Пријави Подели Написано Јун 28, 2018 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 28, 2018 Пријави Подели Написано Јун 28, 2018 Rassoban and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Јул 4, 2018 Пријави Подели Написано Јул 4, 2018 Mi smo se suviše sretali Mi smo se suviše sretali na raskršćima neznanim Mada smo različitim putevima koračali Tinjalo nebo večernje u šiprazima zvezdanim I uvek oblaci ždralova sa prolećem se vraćali. Mi smo se suviše sretali a reči rekli nismo I u leta kovrdžava sa preplanulim licima Pod kapom zelenih dudova za časak zastali smo Pa onda prošli, odlutali svako za svojim vidicima. U novembru su oblaci kao buktinje rudeli I vetar kišama umio sivo popodne ogolelo A putevi se dužili i raskršća su žudela Za nešto kratko u susretu što se toliko volelo. U zime snežne, pobelele ko tvoji isprani dlanovi Dugo si, dugo čekala pod jablanom, na smetu I vrat mi goli uvila maramom svojom lanenom Da sivookom putniku ne bude zima u svetu. Pa ipak, ti su susreti tek kratka radovanja Jer znam: na nekom raskršću neću te videti više Pružićeš nekome dlanove, prestaće putovanja I pod krov neki svratićeš da se skloniš od kiše. Spustiću tvoju maramu usput kraj putokaza I sa vetrom – drugarom otići nabranih veđa Jer meni život prestaje ako siđem sa staza I pred nečijim vratima skinem torbu sa leđa. Miroslav Mika Antić Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 Poruka Kad prođu zore, kad zaspe kiše, i nas odavno ne bude više, ovo je, moj daleki sine, poruka za tvog još daljeg sina i za kćer najdaljih naših kćeri kroz mnogo nadanja i godina, za snove šarene i beskrajne, pegave pahulje budućih zora, za čavrljanja, kikot i tajne i za sva pitanja bez odgovora. Kad svenu zore, kad zgasnu kiše, i nas odavno ne bude više, reci nek budući lepše sanjaju, zamoli da čudno lepo sanjaju, naredi da bolje od nas sanjaju, pomozi im da tačnije sanjaju, ako ne sanjaju – daj im da sanjaju, viči da sanjaju, sanjaj da sanjaju, dok u njihovim detinjim grudima pokojna naša srca odzvanjaju i čuju i kuju i odjekuju kao zvonici među ljudima. Kaži im: onamo, blizu neba, planina jedna na sve njih čeka. Mi smo je zidali od sna i hleba da se uspentramo u svetlost nekad. Mi smo je digli. A nikad stigli. Za ljudski vek je ogromna bila. I posrćući – u vis smo pali, sa ožiljcima najlepših krila. Kad minu zore, kad umru kiše, i vidiš: nema nas nikada više reci im da smo se ko ljudi složili: mene podelili, tebe podelili, njih smo pomnožili. Ovo je, moj daleki sine, osmeh i šapat za tvoga sina i za kćer njegovih najdaljih kćeri kroz bezbroj nadanja i godina. I želja da se nešto produži. Da se pre oduži. Da se ne oduži, već da se šalje, od njih još dalje, mnogo dalje. Reci im: onamo, blizu neba još divnih treba, još jakih treba, naivnih treba i čudnih treba. Davno smo s mukom sve to sređivali. Sad smo na kraju i to sredili. Klinci su mame i tate nasleđivali. Sad smo mi, roditelji, decu nasledili. Zato im na uho promrmljaj tiše, kad zore izgore kad splasni kiše – nas sutra mora tamo negde zajedno s njima da ima za jednu običnu mrvu najglasnije, za jednu običnu mrvu najčasnije, za jednu običnu mrvu najviše. Miroslav Mika Antić Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Јул 28, 2018 Пријави Подели Написано Јул 28, 2018 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna M Написано Јул 28, 2018 Пријави Подели Написано Јул 28, 2018 “Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe i pokazivati svima. Bićeš moj način odevanja svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad dotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebe skidati. Na meni ćeš se raspasti.Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše. I da se više ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati. Zašivaću te vetrom. Posle ću, znam, pobrkati moju kožu s tvojom. Ne znam da li me shvataš: to nije prožimanje. To je umivanje tobom. Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom. Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.” Miroslav Mika Antić Rassoban and confianza.esc је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Јул 28, 2018 Пријави Подели Написано Јул 28, 2018 Zapisano u sredu U sredu smo se prvi put sreli, a do tada se nismo znali.U petak smo se zavoleli. U ponedeljak posvađali. Opet je sreda. Sad svima kažem dok lutam po korzu sam: ne, nije ona lepša ni draža od drugih devojčica koje znam. Pa kad je sretnem – oči krijem. Zviždućem. Gledam u nešto drugo. I mislim: zbilja, svejedno mi je… Al okrećem se dugo… dugo… Miroslav Mika Antić Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 8, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2018 Плава звезда Иза шума, иза гора, иза река, иза мора, жбуња, трава, опет ноћас тебе чека чудна нека звезда плава, звезда права. Чак иако не верујеш пробај тога да се сетиш, кад зажмуриш и кад заспиш ти покушај да је чујеш, да одлетиш, да је стигнеш и ухватиш и сачуваш кад се вратиш. Али пази: ако није сасвим плава, сасвим права, мора лепше да се спава, да се сања до свитања, мора даље да се лута триста пута, петсто пута, мора друга да се нађе...трећа...пета... Мора у сну да се зађе на крај света и још даље иза краја, до бескраја. Мора бити такве звезде, што се чудиш? Пази само да је негде не испустиш док се будиш, пази само да се негде не изгуби, не повреди. Таква звезда у животу много значи, много вреди. Ја ти нећу рећи шта је ова звезда плава, звезда сјајна. Кад је нађеш - сам ћеш знати, сад је тајна. Rassoban је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Септембар 8, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2018 Miroslav Antic – Psovke neznosti Sad shvatam: nismo došli zadovoljni ko trave što rastu da se zgaze kroz cvrkutave zore. Mi smo zvezde što ludo u mrak se strmoglave i zbog jednog bljeska ne žale da izgore. Imamo ruke dobre kao pijane laste da se grlimo plavo i gasimo u letu. I prisutni smo zbog neba što mora da izraste u saksijama oka ponekome u svetu. Prejeli smo se davno i zubatog i nežnog. Sad svako pruža šape i nova čuda traži. A sve je smešno, i tužno, i sve je neizbežno, i ove istine dobre i ove dobre laži. Prejeli smo se, kažem, i svako ume da sanja, i svako ume da psuje i ore daljine glavom. I jednako je u nama i kamenja i granja. I jednako je u nama i prljavo i plavo. I svesni da smo lepi isto koliko i ružni, stigli smo gde se gmiže i stigli gde se leti. I znamo šta smo dali, i znamo šta smo dužni, i šta smo juče hteli i sutra šta ćemo hteti. Goreli smo, al nismo postali pepeo sivi od kojeg bujaju žita i obale u cvetu. Uvek smo bili živi, pa ipak: drukčije živi od svih ostalih živih na ovom luckastom svetu. I najzad: tako je dobro što nismo samo trave, što talasanja svoja nijednom vetru ne damo, već smo zvezde što sjajem sve nebo okrvave željne da budu sunce makar trenutak samo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Септембар 8, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2018 пре 49 минута, Rassoban рече Miroslav Antic – Psovke neznosti Sad shvatam: nismo došli zadovoljni ko trave što rastu da se zgaze kroz cvrkutave zore. Mi smo zvezde što ludo u mrak se strmoglave i zbog jednog bljeska ne žale da izgore. Imamo ruke dobre kao pijane laste da se grlimo plavo i gasimo u letu. I prisutni smo zbog neba što mora da izraste u saksijama oka ponekome u svetu. Prejeli smo se davno i zubatog i nežnog. Sad svako pruža šape i nova čuda traži. A sve je smešno, i tužno, i sve je neizbežno, i ove istine dobre i ove dobre laži. Prejeli smo se, kažem, i svako ume da sanja, i svako ume da psuje i ore daljine glavom. I jednako je u nama i kamenja i granja. I jednako je u nama i prljavo i plavo. I svesni da smo lepi isto koliko i ružni, stigli smo gde se gmiže i stigli gde se leti. I znamo šta smo dali, i znamo šta smo dužni, i šta smo juče hteli i sutra šta ćemo hteti. Goreli smo, al nismo postali pepeo sivi od kojeg bujaju žita i obale u cvetu. Uvek smo bili živi, pa ipak: drukčije živi od svih ostalih živih na ovom luckastom svetu. I najzad: tako je dobro što nismo samo trave, što talasanja svoja nijednom vetru ne damo, već smo zvezde što sjajem sve nebo okrvave željne da budu sunce makar trenutak samo. Предивно...ово сам сада први пут прочитала Vladan :::. and Rassoban је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука