Adelaida Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Rassoban је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe ipokazivati svima. Bićeš moj način odevanjasvega nežnog i tajnog. Pa i onda, kaddotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebeskidati. Na meni ćeš se raspasti.Jer ti si jedini način da pokrijem golotinjuove detinje duše. I da se više ne stidim predbiljem i pred pticama.Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati.Zašivaću te vetrom. Posle ću, znam, pobrkatimoju kožu s tvojom. Ne znam da li meshvataš: to nije prožimanje.To je umivanje tobom.Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečijimiris, sav izatkan po nama.Tetoviranje maštom.Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji.Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebeda se, ovako pokipeo, ne prehladim odstudeni svog straha i samoće. Rassoban and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 MOZDA I U KOCKAMAUZIDANIM U DRUMOVEZIVI NEKAKAV NEMIRNEPRESTAN I DUG? Rassoban and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Miroslav-Mika Antic - poezija za sva vremena После детињстваМожда је то због сунца,а можда и није затоове хиљаде рукуове хиљаде лица- све ми то јутрос одједномизгледа непознатокао да нема у градудечака и девојчица.Одједном: ко да су прешлипреко великог мостаизвијеног и лепогшто подсећа на дугу..у неки нови животна неку обалу другу.Под небом, из далека,шта их то тамо чека?За њима траке птицаи траке ветра се вуку.А они трчеи машуи држе се за руку..Под небом, из далека,шта их то тамо зове?За њима градови плове,за њима пространства пловеи све је налик на сновекад их прелије злато.Можда је,кажем,због сунца.А можда и није зато..Стојте!Чекајте! - вичем.Jа знам шта значи та дуга.Знам: она обала другамного лепше се плави..Ал нека свако од васбар мрвицу детињствапонесе кришом у руции сачува у глави.Можда вас без те мрвенећу ни срести,ни стићи,а живећемо скупа,у исти биоскоп ићи,у истом ресторануручати исту храну,у истој улици мождапролазиће нам дани,па ипак - без те мрве,сићушне мрве детињства,бићемо толико туђи,бићемо толико страни.А једном, кад године минуу бескрај - у даљину,и прођу шарени даникао да нису билии уморе се све шетњеи посиве априлии лепи плави чуперакнад оком нам оседи- видећеш да та мрва,мајушна мрва детињстванов неки живот вреди:као да расте у срцувелика звездана прича,безбрижна,златножута,па живиш још много пута,још небројено пута. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2014 "Da li sam svuda gde su mi tragovi..."Da li sam svuda gde su mi tragoviKo zna s cim sam se spajaoa nisam ga ni takaomozda sam boravio i u svom zivotumozda postoje izvesni znaciili kao da je neko stran.Ali ipak uz mene se moze,mada je neobicno.Sa mnom je opasno ici,ja se nikad ne umaram.Valjda sam jedini covjekkoji sumnja u sebesve cesce mi se cinida nisam nikakav oblikvec da slobodno jedrimkroz sopstveno pijanstvo- prepusten suncevom vetruodlivam se i dolivam.Ali ipak uz mene se moze,mada je neobicno,sa mnom je opasno hteti,ja nikad ne odustajem.Neiskvaren iskustvom,poseban slucaj samoce.Ponekad izmislim sadasnjost,da imam gde da prenocim.I suvise sam video,da bih smeo da tvrdim,mnogo toga sam saznao,da bih imao ijedan dokazali ipak uz mene se moze,mada je neobicno.Sa mnom je opasno voleti,ja nikad ne zaboravljam.Pokusavam da shvatim ucenjakoja mene shvataju.Nejasna mi je veraspremna da u mene veruje.Tesko je biti okovanu moju vrstu slobode.Lako mi je s nemirom,ne mogu da umirim mir.Al ipak uz mene se moze,mada je neobicno,sa mnom je cudno cak i umreti...jer ja se ne zavrsavam. Rassoban, Ljubičasta and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 KROJUkrašću tvoju senku, obući je na sebe ipokazivati svima. Bićeš moj način odevanjasvega nežnog i tajnog. Pa i onda, kaddotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebeskidati. Na meni ćeš se raspasti.Jer ti si jedini način da pokrijem golotinjuove detinje duse. I da se više ne stidim predbiljem i pred pticama.Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati.Zašivaću te vetrom. Posle ću, znam, pobrktatimoju kožu s tvojom. Ne znam da li meshvataš: to nije prožimanje.To je umivanje tobom.Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečijimiris, sav izatkan po nama.Tetoviranje maštom.Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji.Ti si moj način toplog. Obuci cu te na sebeda se, ovako pokipeo, ne prehladim odstudeni svog straha i samoće. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 31, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2014 Masta je carolija. To je umeti videti vetar i cuti sneg kako pada umeti dotaci prstom sumrak na prvom uglu i osetiti na usni sanjivi ukus mesecine!Miroslav Antic Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Još deda mi je govorio: "Treba pustiti svakog da radi kako radi.Ako je sobom ushićen, nemoj to da mu kvariš.Što više njih u zabludi, sve više si u pravu".A ja tako ne mogu. Prislonim uho na tle iučim sebe slušanju. Mnogima je to vredelo.Slušam šta govori zemlja. Valja joj verovati.Zemlja ne govori napamet.Zasučem onda rukave. Izgubim dane i noći.Niti me neko moli. Niti me neko tera.Niti mi kažu hvala.Zapnem umesto drugog, raskrvarim svu dušu, ali mirno i strpljivodovršim dovršeno. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 1, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 Cekanju dodje kraj...Sta mogu ja da kazem o toplom oku izvora, tako sablasno precistom i tako glatko gordom?Mirisalo je na nesto devicansko i oporo. Na nadremanost i gipkost. Tako se, valjda, odlivaju sve spore drevne misli i tamna mudrost dubine koja u sebi nosi nesto jos dublje i davnije.Poskidali smo odecu i skocili u vodu.Vreme, za koje postoji izvesna nada da protice, umirilo se i zgrusalo u pogasenim plicacima.Ronili smo i trazili.Sada nas je bilo cetvoro: dve mreze i dva tela. Njena je lovila mene, moja je lovila nju...U prethodnim zivotima, sto su mi se dogadjali poslednjih dana aprila i prve nedelje maja, u ogledalu vode upoznao sam lice njene detinje duse.Sad sam je dodirivao od tabana do kose i oseaco, glatko, kako po meni ostavlja svoj lelujavi rukopis.Na drugom kraju izvora devojcica se grcila obavijena koprenom moje treperave neznosti.Doplivao sam do nje, probio se kroz mrezu i nacinio telom kavez od zagrljaja.Mreze su se zamrsile i pomesale niti. Umesto da nas ulove, mi smo ulovili njih.I motali smo u vodi moji dusu na njenu i njenu na moju. I prvi put sam shvatio da je ovo, sto cinimo, mnogo vece od ljubavi. Da plivamo kroz vecnost......Vredi li se upustati u tumacenje stvari kojima nismo u stanju da sagledamo obim?Miljarde su godina potrebne da se popnemo uz okomitu buducnost do nekih kristalnih vrhova nacinjenih od zelja. Jer ogromno je obnavljanje tog svojevrsnog cuda koje se zove: nas dvoje.U izmaglici dalekog, bas kao i sad, ovako, spusti mi polako glavu na neko sutrasnje rame i zagledaj se pazljivo u plave barice neba.Ako se ti ne pojavis, neko ce umesto tebe cekati tamo da primi i da prenese poruku. Ako se ja ne pojavim, neko ce drugi produziti to sto se zove beskrajno.Veruj mi, poslednja ljubavi, nemoguce je voleti poslednji put u vecnosti... Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 MOSTOVIU meni veceras jedna rekaRazbija ogromna brda daleka,Muci se,urlice,razmice klanceI kida svoje zelene lanceI rije kroz moje srce,i peceI kroz oci mi kipi i tece.U tebi veceras ista rekaCudno je meka.Sva je od mleka.I cas je srebrena.I cas je plava.U njoj se tisina odslikava,Svako u sebi reke drugePod istim mostovima sretne.Zato su nase srece i tugeUvek drugacije istovetne. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 ..sve se redje usudjujem da izgovaram reči, jeruvek znače drugo nego što ja to želimveć dalje su od govora i teško ih razabiremu šumovima beskraja... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 “Desilo se upravo ono što sam slutio da će se jednom desiti…postalo mi je svejedno.Možda ćeš jednom vrištati moje ime, ali se bojim da neću čuti. Zaglušilo me je previše tišine.” Снежана and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Mozda je neko vec kacio, ali ne mogu da odolim da ne dodam dio svoje omiljene od Mike! Mozda nikada niko nije uspeo da te zeli ovakokao ja nocas:tvoje ruke bele kao samoca,tvoja bedra sa ukusom platna i voca,tvoj malo saputavi glasůSa nosom decacki zalepljenim uz okno vagona,nejasan samom sebi kao oprostajno pismo padavicarai cudno uznemiren toplinom kao razmazen pas,putujem,evo,putujem da natrpam u glavu neke neslucene predele.Da drvecu pozelim najlepsu laku noc na svetu.Da se vrtim kao lisce,zvezdei ptice.Da malo nemam plan.Da imitiram klavijature,liftovei okean.Da zaboravim ruku na tvome strukui lice uz tvoje lice. JESSY and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука