Jump to content

Динчић: Не може ми нико помоћи определио сам се да ћутим и трпим !

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja da sam na njegovom mestu ja bih postao kriminalac, u zatvoru ima tri sigurna obroka i krov nad glavom a ima i gde da se opere. Bolje bi prosao sa nepostovanjem zakona jer sa postovanjem zakona ne moze da obezbedi ono sto bi mu obezbedilo nepostovanje. 

Toliko o kvalitetu zakona koje treba da postujemo....

I danas jedan momak nema krov nad glavom jer su i drzava i drustvo i roditelji jako lepo pazili o njemu sa svojim kvalitetnim zakonima. I ne moze da se zastiti ni od vremenskih nepogoda kako valja zahvaljujuci dobrim roditeljima, odlichnim zakonima i josh boljoj drzavi. 

kao sto rekoh njemu je i te kako isplativije da krsi zakon neg oda ga postuje. A zakon koji je isplativije krsiti nego postovati - i nije vredan nekog postovanja. 

Svaki zakon je isplativije krsiti. Zasto bih trazio parking i trosio vreme i novac kada mogu da se parkiram na sred trotoara ili na deo predvidjen za invalide.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Svaki zakon je isplativije krsiti. Zasto bih trazio parking i trosio vreme i novac kada mogu da se parkiram na sred trotoara ili na deo predvidjen za invalide.

Ово ти није баш најбољи пример, јер је ипак исплативије платити 40 динара него се паркирати бахато па кад паук однесе платиш 10.000 динара.

Подели на овим сајтовима

Svaki zakon je isplativije krsiti.

Gluposti. 

Zasto bih trazio parking i trosio vreme i novac kada mogu da se parkiram na sred trotoara ili na deo predvidjen za invalide.

Zato sto te parking kazna kosta 5 000 a parking 25 dinar.  Ne znam stvarno sta je tu isplativije, ali navikao sam na Baronisranje-Bilbijanje. (:

Ово ти није баш најбољи пример, јер је ипак исплативије платити 40 динара него се паркирати бахато па кад паук однесе платиш 10.000 динара.

Ono sto je bilbija hteo reci, da je zakon isplativo krsiti... ako te ne uvate... medjutim u ovom pokusaju baronisanja je fejlovo 

Е, зато се ја залажем да се у оквиру затворске казне уведе обавезан рад на изградњи путева, железнице, мостова и слично...наравно, са петнаестокилашким букагијцама на ногама.... 

Zatvorenici ako se ne varam i imaju posao. Za razliku od ovog momka, koji bi, verujem, rado radio na gradjevini za lebac. 

A vi nastavite da bilbijate-baronisite. (: 

Гледај да се овог принципа држиш и кад буду разни политичари отимали и крали јер им закон ништа не може. И кад по Крушевцу разни криминалци отварају локале јер су тако у могућности. Немој онда да кукаш како се крши закон. Онима који га крше је увек исплатљивије, дакле, није вредан поштовања...

Isplativije im je samo ako ga ne uhvate.  Tako da vam taj argument fejluje. Ovde pricamo o momku kome je isplativije da ga uhvate. 

Stvarno ne znam sto bilbijate kada i sami znate da ne postoji savrshen zakon, i da mnogi zakoni nisu vredni postovanja. 

Eto ti, ja sad udarim zakon da ne mozes da imas vise od jednog deteta i da zena mora da abortira ukoliko zatrudni sa drugim, da li je takav zakon treba postovati? 

Dakle nije pitanje POSTOVATI ZAKON, vec POSTOVATI DOBAR ZAKON. 

Срећом па је момак из новинског чланка опремљен образом до којег му је стало.

I povremeno sugom, zbog dobrih zakona, odlichnih roditelja i josh bolje drzave. Srecom pa ovo drustvo toliko vrednuje taj obraz da je ovaj momak na ulici a neki tamo na vlasti..Zakone takvog drustva svakako bez iakakvog pitanja treba postovati.

Nego nema poente da pricam kada ni sam ne mogu nitsa da uradim za njega.... a voleo bih. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ziskar je u pravu, postoji zakon, urbanizam, pravila koja treba postovati. Drzava ima zakone koji su, uslovno receno, doneli roditelji ovog momka. Drzava je onakva kakvu su je "oni" napravili. Ali kakva god da je mora se postovati. A naravno treba i da pomogne. A da bi mogla da pomogne jedan od odsnovnih uslova je da ima sa cime da pomogne, odnosno da ima para, odnosno da ljudi postuju zakone i pravila i drzavu i placaju ono sto je do njih. Bez toga nema ni kamp kucice ni pomoci ni drzave, nicega.

Zanimljivo je sto zakoni koji imaju efekat da nesto naplate od nekoga i nesto nekom zabrane postoje i kako tako se postuju, a sa druge strane kada drzava treba da vrati ono sto uzima, da malo potrosi novca, e onda je tu vec hajducka kuca i nista se ne zna. Gde su pare? Ja razumem da ih drzava nema dovoljno, ali ako se ne pojavljuje kao autoritet u slucaju kad treba da pomogne beskucniku e onda neka mu se ne pojavljuje sa "urbanistickim" planovima kad se sam snadje. Ne moramo valjda da pricamo o tome na sta ova "drzava" lici, oko toga se nadam se slazemo.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Имали стан, продали стан, пропили паре.

И сад?

I sad jedan decko, ni kriv ni duzan ceo zivot zivi kao poslednji bednik. To je uza slika, sira slika je da Centri za socijalnu zastitu nemaju sa cim da rade. Pitanje je je l objektivno nema sredstava drzava da pomogne makar najugrozenijima, ili je nesto drugo po sredi.

Inace, za ostalo receno se slazem, nije drzava kriva sto su njegovi roditelji propili stan. I zakon treba da se primenjuje, ali mnogo zakona je odavno zrelo za menjanje ili brisanje.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

A zasto ne radi nigde?

Pa radi. Tako pise bar.

Подели на овим сајтовима

Pa ako radi zasto ne placa neku sobicu u predgradju

nego da kuka i glumi klosara tu u centru grada?

Jesi li ti procitao tekst uopste? Od toga sto radi zaradjuje "100 - 600" dinara dnevno. Na gradjevinama je radio ali ne moze da radi takve poslove dugo jer nema uslova da se istusira a nije bas moguce raditi medju ljudima na plus 40 recimo leti tezak fizicki posao i kupati se jednom nedeljno.

Подели на овим сајтовима

Ja bi njega tukao ko vola u kupusu,

pa kako ga bre nije sramota mlad, zdrav, jak a tu mi glumi invalida u centru grada.

Koliko samo ima jadnih, bednih, bolesnih koji zaista ne mogu da rade,

i koji su stvarno socijalni slucajevi!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Nego nema poente da pricam kada ni sam ne mogu nitsa da uradim za njega.... a voleo bih.

Ти да хоћеш, могао би да урадиш. Ко хоће, нађе начин а ко неће нађе оправдање.

Него ем имаш образ да тражиш да други залегну под точкове, ем си довољно безобразан да вређаш (додуше, ако је то твоје кућно васпитање, можда то за вас није вређање), ем си кукавица да нађеш момка до којег ти је стало и да му помогнеш.

Лакше је лупати по тастатури... 

Подели на овим сајтовима

А уместо свих ових дискусија боље је потражити овога момка по Београду и приволети га Цркви наћи попа који би му био духовник и организовати се па му помоћи, дати му неко запослење и решити проблем.

Подели на овим сајтовима

Ja bi njega tukao ko vola u kupusu,

pa kako ga bre nije sramota mlad, zdrav, jak a tu mi glumi invalida u centru grada.

Koliko samo ima jadnih, bednih, bolesnih koji zaista ne mogu da rade,

i koji su stvarno socijalni slucajevi!

Реално, он и не кука и не тражи ништа. Него су га нахватали новинари и произвели у вест.

Момак је само у положају где је очекивао од живота нешто а живот га преварио. Хвала Богу да је здрав и прав, да може да ради и да може да издржава себе. Али, колико видим из текста, он не тражи ништа.

Један детаљ ми није јасан, стан у Далматинској вреди доста, то је центар града, нису то мале паре. Друго, нема личну карту а има 22 године, како то функционише? Зашто не извади личну карту ако му је то услов за неку помоћ од Центра за социјални рад?

Подели на овим сајтовима

А уместо свих ових дискусија боље је потражити овога момка по Београду и приволети га Цркви наћи попа који би му био духовник и организовати се па му помоћи, дати му неко запослење и решити проблем.

Од овога би најтеже било наћи му запослење у ситуацији кад многи инжењери и доктори раде на грађевини. Остало је најпаметнија ствар која може да се уради. Једино би било лепо да се нађе свештеник који ће му прићи као пријатељу а не одмах да га "привољава Цркви". Само примером.

Подели на овим сајтовима

Pa ako radi zasto ne placa neku sobicu u predgradju

nego da kuka i glumi klosara tu u centru grada?

Prvo ni oni koji imaju obrazovanje i nemaju sugu u ovoj zemlji tesko mogu da nadju posao. Drugu, svasta sa tobom, ko ti kaze da kuka i glumi klosara? Momak u intervju jasno kaze da radi kada nadje neki posao.

I na kraju da bi "iznajmio" treba mu oko sto evra, sta mislis on moze da zaradi sto evra mesecno? I mislis da bi neko klosaru iznajmio stan? 

Ти да хоћеш, могао би да урадиш. Ко хоће, нађе начин а ко неће нађе оправдање.

Него ем имаш образ да тражиш да други залегну под точкове, ем си довољно безобразан да вређаш (додуше, ако је то твоје кућно васпитање, можда то за вас није вређање), ем си кукавица да нађеш момка до којег ти је стало и да му помогнеш.

Лакше је лупати по тастатури... 

Da ne znam za bolje rekao bih da hoces da me uvredis pa lazes da sam ja trazio za nekog da zalegne pod tockove? 

Voleo bih da mi kazes gde sam ja to i od kog atrazio da zalegne pod tockove? 

Da li mogu da uradim? Mogu. Ali necu. U pravu si. Zato sto bi ugrozilo moju egzistenciju ako uradim nesto za njega. 

Jer jedini nacin da pomognem takvim momcima jeste da ja gladujem.

Ali znash sta mog uda uradim na generalnom planu? Da trazim da se ne postoju glupi zakoni, nepotrebni porezi, masovna birokratija da trazim da drzava bude vise socijalno odgovora i da pravda novac koji dobija za sprovodjenje socijalne politike tako sto ce da stiti ovog momka i njemu slichni, a ne da ih tera sa saltera. 

E to mogu, i to radim, ne ugrozava moju egzistenciju a pomaze njemu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...