Срђан Ранђеловић Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Ја сам сангматик. Оптимиста и ведар, сталожен и миран. А ако гледам филмове са Брус Лијем, онда сам колеричан - импулсиван. Брз к'о метак, луд к'о струја и тешко ме је контролисати ines, Mилена КШ and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 radila sam 2-3x puta ovaj test, u srednjoj skoli i na faksu, uvek sam ispadala melanholik, tipican melanholik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 On 31. 3. 2013. at 5:44, Драшко рече @JESSY Јел ти мени читаш мисли шта да ти причам брате кад све знаш.... 4869 Mилена КШ and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 ..највише одговарам опису сангвиничне особе... Драшко and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Pojma nemam, ljudima izgledam kao flegmatik ili sangvinik, ali sam ja više kolerik, samo sam sa godinama naučila da se kontrolišem nekad me hvataju i melanholična osećanja i umeju da mi "oboje" nekoliko dana... Драшко је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 hmmm........ mislim da spadam u sangvinicne osobe Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Који тип темперамента је у питању кад ме мрзи да решавам тест ? ines, Odahviing and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Primal Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Меланхолик Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Флегматик-меланхолик Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 ako ti se to ne svidja i ipak odlucis da resavas test resi i moj molim te -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 TNT http://en.wikipedia.org/wiki/Trinitrotoluene ili tempirana bomba koja se aktivira pri uticaju bezumlja :lol: Ћириличар and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 On 30. 3. 2013. at 22:26, JESSY рече Укупан број поена за сваку особину темперамента омогућиће вам да утврдите коју особину поседујете. Постојe само две градације: од 0 до 2 поена и од 3 до 5 поена. Ове градације ће вам помоћи да дијагностикујете особине свог темперамента помоћу табеле 1 (обележите их крстићем). Табела 1 Особине вашег темперамента, ако сте освојили: Од 0 до 2 поена + Од 3 до 5 поена + 1. Смањена сензитивност 1. Повећана сензитивност 2. Ниска активност 2. Висока активност 3. Ниска реактивност 3. Висока реактивност 4. Реактивност надвлађује активност 4. Реактивност и активност су уравнотежене 5. Смањена емоционална осетљивост 5. Повећана емоционална осетљивост 6. Спори темпо реаговања (психички темпо) 6. Убрзани темпо реаговања (психички темпо) 7. Смањена забринутост 7. Повећана забринутост 8. Интровертност 8. Екстравертност 9. Некомуникативност (ћутљивост) 9. Комуникативност (причљивост) 10. Еластичност 10. Ригидност 11.Смањена резистентност 11. Повећана резистентност и кад упишемо поене дал је повећано ил смањено од 1 до 11 како долазимо до одговора о ком се темпераменту ради? Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 On 31. 3. 2013. at 14:58, Bokisha рече и кад упишемо поене дал је повећано ил смањено од 1 до 11 како долазимо до одговора о ком се темпераменту ради? извини брате, мислила сам да људи неће хтети да се смарајају ....ево наставак: Дијагноза типа темпераментаНакон утврђивања појединих особина темперамента које ви поседујете можете утврдити и свој тип темперамента који представља њихове закономерне комбинације. Због тога упоредите своје податке о појединим особинама са информацијом у табели2. На који начин ћете то урадити?1. Прво обележите у табели 2 за сваку особину темперамента ниво њене испољености код вас. На пример, за вас је карактеран ‘’високи ниво активности’’. У табели ‘’високи ниво активности’’ је та особина наведена истовремено у сва три типа темперамента – сангвиничном, колеричном и флегматичном. Услед тога ви обележавате крстићем три квадрата у одговарајућој вертикали. То ће значити да ви припадате или сангвиничном, или колеричном, или флегматичном типу темперамента. Али коме тачно – још није познато.2. Следећи корак је замена крстића из табеле 2 на декодиране поене које утврђујемо према следећој схеми:Освојени поени: 0 1 2 3 4 5Декодирани поени: ― 3 ―2 ―1 +1 +2 +3Навешћемо пример са ‘’високим нивоом активности’’. Ако сте освојили, рецимо, 4 поена из ‘’активности’’, њима ће одговарати +2 декодирана поена. У табели 2 ви већ имате три крстића за ову особину – по вертикали сангвиничног, колеричног и флегматичног типова темперамента. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Табела 2Особине темпераментаТип темпераментаСангвиничниКолеричниФлегматичниМеланхолични123451. СензитивностСмањенаСмањенаСмањенаПовећанаПоени2. АктивностВисокаВисокаВисокаНискаПоени3. РеактивностВисокаВисокаНискаНискаПоени4. Корелативни однос реактивности иактивностиУравнотежанРеактивност надвлађује активностУравнотежан (али активност надвлађује)Ниски нивои (погледати упутство)Поени5. ЕмоционалнаосетљивостПовећана (на позитивне утицаје)ПовећанаСмањенаПовећана (на негативне утицаје); депресиван карактер емоцијаПоени6. Темпо реакција (психички темпо)УбрзаниУбрзаниСпориСпориПоени7. ЗабринутостСмањенаСмањенаСмањенаСмањенаПоени8. Екстраверзија – интроверзијаЕкстравертностЕкстравертностИнтровертностИнтровертностПоени9. Комуника-тивностПовећана (причљивост)Повећана (причљивост)Смањена (ћутљивост)Смањена (ћутљивост)Поени10. Ригидност –еластичностЕластичностРигидностРигидностРигидностПоени11. РезистентностВисокаВисокаВисокаСмањенаПоениУкупан број поена по вертикалиДијагноза типа темпераментаСтручни ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 3. Нарочиту пажњу треба обратити на уношење декодираних поена за четврту особину темперамента: ‘’корелативни однос реактивности и активности’’. Посебан случај настаје када се код вас комбинују ‘’ниска активност’’ (друга особина) и ‘’ниска реактивност’’ (трећа особина). То значи да се поени које сте освојили из четврте особине – ‘’корелативни однос реактивности и активности’’ – поништавају. Уместо њих треба сабрати декодиране поене из ‘’ниске активности’’ и ‘’ниске реактивности’’, збир поделити са 2 и резултат ставити у колону ‘’меланхоличног типа темперамента’’ по хоризонтали са четвртим атрибутом – ‘’корелативни однос реактивности и активности’’. На пример, ‘’ниска активност’’ је једнака 1 декодираном поену, а ‘’ниска реактивност’’ – 2 декодирана поена: 1+2=3; 3:2=1,5 поена; ово су декодирани поени из четврте особине – ‘’корелативни однос реактивности и активности’’, који се морају унети у табелу 2 (‘’ниски нивои’’).У свим другим случајевима (‘’ниска’’ само активност, или ‘’ниска’’ само реактивност’’, или су и активност и реактивност ‘’високе’’ ) у табелу се стављају обични декодирани поени: ‘’уравнотежени’’ – у колону сангвиничног и флегматичног типова истовремено, ‘’реактивност надвладава активност’’ – у колону колеричног типа темперамента.4. Дакле, у табели 2 се налазе декодирани поени свих особина темперамента. Остало је само да попунимо колону ‘’Укупан број поена по вертикали’’ (поени се сабирају без обзира на знак ‘’плус’’ или ‘’минус’’) посебно за сваки тип темперамента. Највећи број поена и представља показатељ вашег типа темперамента.Мора се имати у виду да су ‘’чисти’’, јасно изражени типови темперамента доста ретки у животу. Због тога приликом дијагнозе користите такве дефиниције као што су: блиски сте, рецимо, флегматичном типу темперамента. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука