Ignjatije Написано Март 18, 2013 Пријави Подели Написано Март 18, 2013 Kako se još nije našao nitko da komentira slijedeće riječi iz čestitke patrijarha Irineja Papi: "Стога се молимо Господу нашем Исусу Христу, да Вам подари обиље своје милости и духовне снаге у новом звању за које Вас је Дух Свети призвао, како би истрајали на путу Јеванђеља са Његовом ванвременом поруком свету и поздравом који је Он вазда упућивао својим ученицима: Мир вам!" Не знам на шта је патријарх мислио. Чудна ми је та изјава и нисам је прокоментарисао јер нисам сигуран шта је тиме хтео да каже. .mislise. :- Не бих да опет награбусим без разлога. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 18, 2013 Пријави Подели Написано Март 18, 2013 Kako se još nije našao nitko da komentira slijedeće riječi iz čestitke patrijarha Irineja Papi: "Стога се молимо Господу нашем Исусу Христу, да Вам подари обиље своје милости и духовне снаге у новом звању за које Вас је Дух Свети призвао, како би истрајали на путу Јеванђеља са Његовом ванвременом поруком свету и поздравом који је Он вазда упућивао својим ученицима: Мир вам!" Niko ne komentarise, zato sto je ovo novina. Patrijarh po prvi put u istoriji Srpske Crkve ( barem koliko ja znam, a mozda i gresim) govori o izabiranju pape od strane Gospoda Duha Svetoga. Mi smo saborna Crkva i takve stvari se moraju doneti na Saboru tako da je ovo samo Patrijarhovo misljenje i ne odnosi se na Srpsku Crkvu, a siguran sam da ce biti pozvan od strane Sabora na sledecem zasedanju da objasni ove svoje reci, tako da ce se sve razjasniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 18, 2013 Пријави Подели Написано Март 18, 2013 Треба да размислимо, да ли заиста имамо шансу за јединством које Бог благоизвољева. Верујем да само они који имају жељу за јединством могу правилно да расуде по том питању. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 18, 2013 Пријави Подели Написано Март 18, 2013 Mozda ga je Duh Sveti prizvao da dobro razmisli koliko i kako vredi papska stolica a koliko jedno svevaseljensko jedinstvo Jedne Hristove Zive Crkve. Braca nikad ne bi smela da imaju razlicite stolice po vlasti.Ne znam ali dok se ne razjasni mozemo kako hocemo jer ne znamo sta necemo:) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 18, 2013 Пријави Подели Написано Март 18, 2013 Duh Sveti dise gde i kako hoce .mislise. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 18, 2013 Пријави Подели Написано Март 18, 2013 Ma dobro dise i tu da je to privatna poruka patrijarha el da? mda:) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Sveti će Otac misu Večere Gospodnje slaviti u rimskom zatvoru za maloljetnike Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, papa će Franjo u bazilici Sv. Petra prije podne slaviti Misu posvete ulja a popodne će posjetiti kazneni zavod za maloljetnike "Casal del Marmo" gdje će u 17sati i 30 minuta slaviti Misu večere Gospodnje – stoji u današnjem priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Kao što je poznato, Misu večere Gospodnje obilježava navještaj zapovijedi ljubavi i čin pranja nogu. U svojoj službi kao nadbiskup Buenos Airesa, kardinal je Bergoglio običavao slaviti Misu večere Gospodnje u nekom zatvoru ili bolnici, ili pak u gostinjcu za siromašne ili osobe isključene iz društva. Slavljem u "Casal del Marmo", papa Franjo nastavlja taj običaj koji treba resiti kontekst jednostavnosti – stoji u priopćenju. http://hr.radiovaticana.va/news/2013/03/21/sveti_%C4%87e_otac_misu_ve%C4%8Dere_gospodnje_slaviti_u_rimskom_zatvoru_z/cro-675647 Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Јел то била пракса и раније или он то ради први пут (мислим на папе)? Ne ovo on prvi radi. Sve pape su večeru Gospodnju slavili u sv. Ivanu(ako se ne varam) Lateranskom ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Јел то била пракса и раније или он то ради први пут (мислим на папе)? Papa Benedikt XVI. je 18. marta 2007. posjetio taj isti zatvor 'Casal del Marmo' i tamo služio svetu misu, ali to nije bilo na Veliki Četvrtak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар С Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Папа је већ био тамо, у том затвору, те је опрао ноге дванаест малољетника и цјеливао их... Морам признати да ми се допада ова пракса... Да се мене пита, тако би радили и наши Патријарси и Епископи... Ако је могао Христос, зашто не би могли и они?! Ево чланак из Блица http://www.blic.rs/Vesti/Svet/374561/Papa-Franja-ritualno-prao-noge-robijasima-medju-kojima-je-i-devojka-iz-Srbije Marjanovic је реаговао/ла на ово 1 Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар С Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Папа опрао и цјеливао ноге малољетницима у затвору Папа Фрањо опрао и пољубио ноге 12 малољетних затвореника у једном затвору, по угледу на Христа који је опрао ноге својим ученицима. Шта мислите о овој пракси? Мени се допада, и било би лијепо да се и наши Патријарси и Епископи удостоје, па се спусте на овај ниво... Ако је Христос могао, ко су они да не могу? Ах, да, они су само људи... Грешни, горди... Част изузетцима... http://www.blic.rs/Vesti/Svet/374561/Papa-Franja-ritualno-prao-noge-robijasima-medju-kojima-je-i-devojka-iz-Srbije w.a.mozart and Marjanovic је реаговао/ла на ово 2 Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Ипак је ово мало неукусно (мада по слици се види да му је било итекако укусно). Шта су та деца крива. ?!! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Папа Фрањо опрао и пољубио ноге 12 малољетних затвореника у једном затвору, по угледу на Христа који је опрао ноге својим ученицима. Шта мислите о овој пракси? Мени се допада, и било би лијепо да се и наши Патријарси и Епископи удостоје, па се спусте на овај ниво... Ако је Христос могао, ко су они да не могу? Ах, да, они су само људи... Грешни, горди... Част изузетцима... http://www.blic.rs/Vesti/Svet/374561/Papa-Franja-ritualno-prao-noge-robijasima-medju-kojima-je-i-devojka-iz-Srbije Мени је ово смешно, искрено . Ако је већ решио да се понизи , нек то ради ван камера. Овако, примио је плату своју. игорсима, zuti car, Дијана. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Ако је толики шмекер, нека клекне пред јасеновачким мученицима... zuti car, -Владимир-, Иван 123 and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Nije njemu do plate vec do popravljanja katolickog ugleda i zavodjenja po kojeg naivca sa strane. zuti car and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука