Jump to content

Reč i delo pape Franciska I, medijske objave i reportaže

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ух, како смо брзи на осуђивање... Трње, очи,  брвна... и тако те ствари...

Подели на овим сајтовима

Колико се сећам, папа је и раније радио сличне ствари. Мислим да су у питању били оболели од хива?

Подели на овим сајтовима

Мени је ово смешно, искрено . Ако је већ решио да се понизи , нек то ради ван камера . Овако, примио је плату своју.

Oprostite, ali ovo što ste nepisali je totalno bez veze. I u RPC, postoji čin omivanja nogu na Veliki Četvrtak, pa se patrijarh ni jednom nije sjetio da omije noge marginalizovanima, tako da... 

Подели на овим сајтовима

Мени је ово смешно, искрено . Ако је већ решио да се понизи , нек то ради ван камера . Овако, примио је плату своју.

Има логике твоје писање, али замисли неког од наших епископа да то уради. Овако, јавно, пред камерама, да га сви виде како се понизио и неком опрао и изљубио ноге. Тешко? Мени је веома тешко да замислим ту слику.

Е сад замисли да неко има патријаршију која се простире преко целог света. Значи, руски је патријарх мали за овог. Ал замисли рецимо руског патријарха да то уради овако јавно, пред камерама, да некоме пољуби ноге. Тешко? И мени.

Контам овог папу као искрено скромног. Како ће се показати у црквеној политици, остаје да се види. Али капирам да је ово урадио као пример осталима, зато је било пред камерама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Oprostite,ali ovo što ste nepisali je totalno bez veze. I u RPC, postoji čin omivanja nogu na Veliki Četvrtak, pa se patrijarh ni jednom nije sjetio da omije noge marginalizovanima, tako da... 

Patrijarh je mudar, smiren i duhovan i zna da se ne moze uporedjivati sa Gospodom jer bi to bilo ogromno visokoumlje i cisto licemerje. 

Hvala Bogu sto ovakve stvari ni jednom nasem Episkopu ne padaju na pamet.

Подели на овим сајтовима

Patrijarh je mudar, smiren i duhovan i zna da se ne moze uporedjivati sa Gospodom jer bi to bilo ogromno visokoumlje i cisto licemerje. 

Зар се не може ово схватити не као поређење са Христом, већ као показивање пута којим Црква треба да иде? Као подсећање на суштинску једнакост која се тако лако губи из вида...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pa onda da prestane da sluzi i liturgiju? Mislim ako cemo ovom tvojom antilogikom onda mozemo da stavimo katanac na Crkvu u kojoj je Hristos prisutan na liturgiji KROZ episkopa.

Подели на овим сајтовима

Što bi rekao Ćira moj učitelj u OŠ - Lupaš ko Maksim po diviziji! :)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Извини Аквилио,онда по твојој логици,за велики петак треба сви да се бичујемо по телу,да би следили Христов пример ( мада ни то некима није страно ,јер такав обичај практикују баш Фрањини латино католици...)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Извини Аквилио,онда по твојој логици,за велики петак треба сви да се бичујемо по телу,да би следили Христов пример ( мада ни то некима није страно ,јер такав обичај практикују баш Фрањини латино католици...)

Hristos nije bicevao samog sebe nego su ga bicevali drugi. Petrovic nije pokrenuo dilemu da li raditi sve sto rade i rimokatolici narocito neki ekstremi nego da li raditi sve sto je radio Hristos jer nekih stvari nimso dostojni. Razumes? Ako stoji ovo njegovo da nismo dostojni prati drugima noge onda zar je episkop dostojan sluziti liturgiju?!

Подели на овим сајтовима

Nije njemu do plate vec do popravljanja katolickog ugleda i zavodjenja po kojeg naivca sa strane. 

Ma da, mi smo savršeni i svima možemo da prigovaramo. Bolje prvo da sredimo nasu avliju, pa onda da gledamo sta rade susjedi... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...