ВИЛМА Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 А шта ако имају троје деце,па због деце чувају заједницу? Ако је ово једини или скоро па једини разлог останка у браку - заиста жалим такве "супружнике"... Ivana032 and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346756185' post='703924] кад смо већ код блаженог Јустина Савинског, он је добар део колача кроз шалу причао и обично би људе скрушио у својим лудилима и намерама јер је гледао кроз њих тако да би људи управо супротно урадили од његових прича и "савета" ... тако да немојте да упаднете у замку да га буквално схватате, већином је то иронија живота а не упутство за употребу Može li par primera ,za nas neznavene, koji upadamo u klopku a tiče se ove teme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Može li par primera ,za nas neznavene, koji upadamo u klopku a tiče se ove teme отац јустин: "ето, наишло је неко време разједињења, нико ни с ким нема да другује, знате ..." "а то је тако страшно, да човек не воли своју жену, да жена не воли свога мужа ..." одавде па до краја, обрати пажњу да не ставља акценат на брачним дужностима већ на зрелости, радости и присности, квалитету живота - а све остало одатле исходи ал први минут овог клипа, о ломљивости везе, је врло поучан malina :), w.a.mozart and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Ok sve je to lepo ali nisi odgovorio na moje pitanje, dakle gde on govori jedno da bi oni kroz koje je gledao uradili suprotno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Ok sve je to lepo ali nisi odgovorio na moje pitanje, dakle gde on govori jedno da bi oni kroz koje je gledao uradili suprotno? није ли очигледно како све говори кроз смех и шалу, карикира ситуације и лоше односе, а уствари кори речима? човек лакше прими критику тако, стави се лакше прст на чело. прво знам из сопственог примера, колико сам имао прилике да га видим и да се посаветујем, поготово још од неких људи који су имали активно духовништво код њега у херцег новом, знам и колико нас је дуготрајно обележио својим саветима Natasa. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 On može jedno da govori u ličnom odnosu sa čovekom, kao duhovnik a drugačije kada javno nastupa. Čak verujem da je sa svakim i imao drugačiji odnos,kao duhovnik a javni nastup je javni nastup i tu nema mesta za govorenje jednog da bi neko radio drugo. Takvo razmišljanje je ipak klopka nekog sopstvenog umovanja ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 On može jedno da govori u ličnom odnosu sa čovekom, kao duhovnik a drugačije kada javno nastupa. Čak verujem da je sa svakim i imao drugačiji odnos,kao duhovnik a javni nastup je javni nastup i tu nema mesta za govorenje jednog da bi neko radio drugo. Takvo razmišljanje je ipak klopka nekog sopstvenog umovanja ... отац Јустин Тасић је управо због тога био успешан духовник - никад није говорио у апстрактним појмовима већ преко личних примера, усмерених управо на оне који су им потребни и имају слуха и ока за њих, управљао људе ка Цркви и Богу, кроз разумевање и обасјавање радости живота а не кроз строгост или правила. тако да је отвореност за разумевање и пријемчивост за поуку потребна, а не наводна мана говорника или субјективност преносиоца Natasa. је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346762511' post='704000] отац Јустин Тасић је управо због тога био успешан духовник - никад није говорио у апстрактним појмовима већ преко личних примера, усмерених управо на оне који су им потребни и имају слуха и ока за њих, управљао људе ка Цркви и Богу, кроз разумевање и обасјавање радости живота а не кроз строгост или правила. тако да је отвореност за разумевање и пријемчивост за поуку потребна, а не наводна мана говорника или субјективност преносиоца Čini mi se da je o.Justin Tasic zaista bio drag čovek, i da je imao puno ljubavi i razumevanja za ljude, a bez lažnog snishođenja i odobravanja tuđeg greha... Malo je onih koji to umeju. Sad, nisam poznavala čoveka, pa ne mogu da tvrdim, ali mislim da bih rado popričala sa njim o životu, univerzumu i svemu ostalom w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 мудри светац Божји, човек који је гледао оно што нико није ни знао да има а није ни преспајао ближњег по сопственом нахођењу већ му открије занат и да алат сам да буде задовољан својим трудом треба умети и имати пуно вере и поверења у унутарњу и скривену доброту Божју у човеку за тако нешто ... "а где сад наћи таквог човека?" водитељ рече - отац Јустин (Тасић) Савински познат је под овим надимком у малобројним, либералним кружоцима наше свете Цркве. Џастин је енглеска верзија његовог имена а Бибер је символ вештине којом се отац перманентно служио- умео је, кад год је потребно,да забибери. Вероватно ће остати упамћен као један од ретких који својим беседама забиберује и после своје привидне смрти ... DankaM, malina :), Драгана Милошевић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346762511' post='704000] отац Јустин Тасић је управо због тога био успешан духовник - никад није говорио у апстрактним појмовима већ преко личних примера, усмерених управо на оне који су им потребни и имају слуха и ока за њих, управљао људе ка Цркви и Богу, кроз разумевање и обасјавање радости живота а не кроз строгост или правила. тако да је отвореност за разумевање и пријемчивост за поуку потребна, а не наводна мана говорника или субјективност преносиоца On je bio uspešan duhovnik jer je imao visok sepen bogopoznanja i govorio je i poučavao kao i većina velikih duhovnika,znao je da priđe čoveku na golubijim nogama. Jednima je nešto govorio da bi uradili suprotno,kao što je sveti Jovan Šangajski savetovao potonjeg vladiku danila Krstića,da ne treba da se monaši a nekim je sigurno govrio sve u brk i direktno baš kako treba,jer su tako jedino mogli da ispune. Dakle,kad muž neće da spava sa ženom 3 godine,idi brate mili na planinu i nađi nekog da istrese kesu.. ili gledaju one filmove pa uzme ki** pa drlja gore dole,posle ne može da mu se digne da uđe u devojku... to je izrečeno kao javna reč i nema tu mnogo tumačenja i umovanja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Септембар 4, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Narode moj, čoveku 138999 . Sve je lepo ojasnio, i ne vidim šta je rekao što bi se moglo pogrešno protumačiti za sve one koje imaju i mrvu sluha. Čovek lepo kaže da sve počiva na međusobnoj ljubavi i gde ima ljubavi svi problemi su rešivi. To što je rekao da ide kod drugoga ustvari je bio odgovor na ono 'ali ona njega voli' i to ne bukvalan već šaljiv, a suštinska poruka tih reči, bar po meni bila je upućena muškim 'seka persama' da to ne rade, tj. zanemaruju svoje bračne dužnosti, jer će u suprotnom dobiti hotel na Šar planini . Sve uz dogovor! I stvarno šta tu nije jasno. Lepo rekao pre toga- ponavljam- sve je u ljubavi. Ako ljubavi nema, pa i telesne- onda razvod. A ako neko insistira priču na tome poput voditeljke- pa dobiće odgovor! Moje skromno mišljenje. A ne znam ko bi mogao ikad i pomisliti da se preljuba preporučuje kao lek za posrnuli brak.... Милан Меденица :), -Владимир- and Ivana032 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 сам себи ускачеш у уста - једном дозвољаваш да је обрнуто, други пут не ... ал јес, лако је тако из контекста чупати па се играти по нахођењу а игнорисати све остало - поготово кад каже да је брак слобода, нико никог ту не задржава а да је превара издаја, скрнављење Божје заповести или да никад и није било љубави у таквим браковима или су мотиви за улазак у заједницу били потпуно искривљени. на страну што потенцира светињу црквене заједнице и разликује је од грађанског брака. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 A ne znam ko bi mogao ikad i pomisliti da se preljuba preporučuje kao lek za posrnuli brak... zato što kaže otac Justin,nije to preljuba preljuba je kad žena napusti muža i decu,dakle kad zbog ovog trećeg zanemari porodicu koja onda propada.Mada,moguće da se meni samo priviđaju neki delovi što otac Justin priča ,odnosno imam neke glasove u glavi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Otovri mi oči,koja lažna dilema? Tako sto opcije koje si ti dao "mrzi ga ili je bezobrazan" nisu dve jedine moguce opcije a nisu ni najcesce. Barem kao muskaraca muskarcu ne treba da ti objasnjavam da kad smo bezobrazni to dovodi do suprotnog efekta od ovog kome ti pripisujes bezobrazluk.A "mrzi me" po tom pitanju je muskima misaona imenica. Osim ako su bolesni, a to i jeste najcesci slucaj. Neki od psihifizickih poremecajamora da nastupi da muskarac ima takav odnos prema seksu, znas i sam ti ovo vrlo dobro.A ako muskarac ima neke poremecaja a zenaode da trazi seks kod drugog ta zena nema ljubvi prema muzu jer mu okrece ledja kad mu je najteze u svakom smislu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346763987' post='704026] сам себи ускачеш у уста - једном дозвољаваш да је обрнуто, други пут не ... Niti skačem sebi usta niti bilo šta dozvoljavam ,ja samo govorim ono što mislim,sad bi glupo da opet tražim da nešto dokažeš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука