Jump to content

Старац Пајсије - поуке

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Није једина основа брака, али је једна од основа брака и када то напрсне............

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 428
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"испада се врло лако, но се зато тееешко успиње......"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

mnogo je zaj...no pričati o seksu a nemati konkretan slučaj ispred sebe

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Рађајте се , браћо Срби и напуните земљу, пустите спорт спорташима.

Њима требају медаље и одличја нама Православним себрима само благослова и љубави непролазне.

Подели на овим сајтовима

Meni se dopada kako vladika Porfirije o tome zbori; parafraziram, vrlo su vazni odnosi izmedju supruznika jer taj telesni kontakt odrzava njihovu bliskost. Nije presudna ali veoma vazna stavka. Kada toga nestane, ljudi se udalje, s' godinama postanu stranci i teze je popraviti kvar, ako uopste ostane interesovanja da se bilo sta popravlja. Sta onda ciniti ? Ziveti u laznom trpljenju i podvigu ili .. sta !?

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

.

Dakle,sve po meri duhovnoga rasta...

Otac Justin je znao s kim ima posla zato je tako i delovao i govorio.

Kao što je rekao za onu devojku,imala crnca,pa alžirca pa ovog pa onog ,onaće će voleti samo onog ko je seksualno zadovolji.

S njom je tako sa nekim drugim je bolje ili gore,sve po meri duhovnoga rasta.

Подели на овим сајтовима

Otac Justin je znao s kim ima posla zato je tako i delovao i govorio. Kao što je rekao za onu devojku,imala crnca,pa alžirca pa ovog pa onog ,onaće će voleti samo onog ko je seksualno zadovolji. S njom je tako sa nekim drugim je bolje ili gore,sve po meri duhovnoga rasta.

MAROKANCA 301 301 301

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1346801801' post='704521]

брак је слобода док је љубави, односи или не.

брак је ропство кад нема љубави, односи или не.

Slazem se sa ovim obelezenim ali bez telesnog odnosa je jalovo u svakom pogledu.

Подели на овим сајтовима

Slazem se sa ovim obelezenim ali bez telesnog odnosa je jalovo u svakom pogledu.

Шта се дешава кад мушкарац оболи и сексуална функција ослаби, на пример? Шта је на жени његовој да чини, да ли је обавезно да њихов живот без секса буде јалов? Да ли постоји нешто у човеку за шта се трајније, дубље везујемо па, кад и природно због година та функција нестане, не само због болести, супружници остану у чврстој и стабилној вези, а не јаловој? Живот супружника без секса може бити јалов само у случају када је секс основа брака. Таква основа је лабава и када она пукне, од брака не остаје ништа. Ако постоји разумевање, љубав, трпљење, постојаће и разумевање за тренутно или дуже одсуство телесних односа, у супротном је човек који не трпи то одсуство и нема разумевање за њега себичан, без љубави, вођен само задовољењем својих потреба. Такав и није за брак, јер таквом је живот јалов и са нормалним телесним односима у браку.

Подели на овим сајтовима

Шта се дешава кад мушкарац оболи и сексуална функција ослаби, на пример? Шта је на жени његовој да чини, да ли је обавезно да њихов живот без секса буде јалов? Да ли постоји нешто у човеку за шта се трајније, дубље везујемо па, кад и природно због година та функција нестане, не само због болести, супружници остану у чврстој и стабилној вези, а не јаловој? Живот супружника без секса може бити јалов само у случају када је секс основа брака. Таква основа је лабава и када она пукне, од брака не остаје ништа. Ако постоји разумевање, љубав, трпљење, постојаће и разумевање за тренутно или дуже одсуство телесних односа, у супротном је човек који не трпи то одсуство и нема разумевање за њега себичан, без љубави, вођен само задовољењем својих потреба. Такав и није за брак, јер таквом је живот јалов и са нормалним телесним односима у браку.

Ja ne govorim o starim i bolesnim. Sve ima svoje vreme, pa i ljubav supruznicka bi trebala vremenom da uzrasta i poprima neke druge dimenzije, ne samo telesne - i ogradila sam se da je " telesno" jedna od potrebnih komponenti a ne jedina.

Подели на овим сајтовима

Ja ne govorim o starim i bolesnim. Sve ima svoje vreme, pa i ljubav supruznicka bi trebala vremenom da uzrasta i poprima neke druge dimenzije, ne samo telesne - i ogradila sam se da je " telesno" jedna od potrebnih komponenti a ne jedina.

Разболети се може и млад у том погледу. И управо тако, љубав не узраста захваљујући телесним односима. :)

Колико сам те ја разумела да све што од везе без секса остане је јалово у сваком погледу. Човек гради разне односе са другим људима, а само са супружником има сексуалне односе. Да ли су остали односи непотпуни, јалови зато што телесни однос у њима недостаје? Зашто би онда однос са супружником требало да буде крњ, ако секса некад недостаје? Секс је леп, узбудљив, али слаба карика у браку. :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1346848597' post='704655]

Разболети се може и млад у том погледу. И управо тако, љубав не узраста захваљујући телесним односима. :)

Колико сам те ја разумела да све што од везе без секса остане је јалово у сваком погледу. Човек гради разне односе са другим људима, а само са супружником има сексуалне односе. Да ли су остали односи непотпуни, јалови зато што телесни однос у њима недостаје? Зашто би онда однос са супружником требало да буде крњ, ако секса некад недостаје? Секс је леп, узбудљив, али слаба карика у браку. :)

Ne bih mnogo da glagoljam pošto nisam u braku, ali čula sam od starijih i iskusnijih da se na tom planu često prvo uoče neprilike...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ne bih mnogo da glagoljam pošto nisam u braku, ali čula sam od starijih i iskusnijih da se na tom planu često prvo uoče neprilike...

Само онда када телесни однос јесте главни и једини основ брака. Ако се неко узима само због секса и кад исти не буде штимао наравно да ће бити проблема. У том случају може да важи Декијева теорија о тврдоћи работе. :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1346849399' post='704660]

Само онда када телесни однос јесте главни и једини основ брака. Ако се неко узима само због секса и кад исти не буде штимао наравно да ће бити проблема. У том случају може да важи Декијева теорија о тврдоћи работе. :)

Mislim da je baš poenta da to nije najvažnije u braku, ali da je jako dobar indikator problem, kao, npr. živa u toplomeru.

Ali ovo, tvrdoća rabote mi je superkul :D

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...