Драшко Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Није једина основа брака, али је једна од основа брака и када то напрсне............ Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 "испада се врло лако, но се зато тееешко успиње......" Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 mnogo je zaj...no pričati o seksu a nemati konkretan slučaj ispred sebe Милан Меденица :), Mилена КШ, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Рађајте се , браћо Срби и напуните земљу, пустите спорт спорташима. Њима требају медаље и одличја нама Православним себрима само благослова и љубави непролазне. Ivana032, w.a.mozart and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Meni se dopada kako vladika Porfirije o tome zbori; parafraziram, vrlo su vazni odnosi izmedju supruznika jer taj telesni kontakt odrzava njihovu bliskost. Nije presudna ali veoma vazna stavka. Kada toga nestane, ljudi se udalje, s' godinama postanu stranci i teze je popraviti kvar, ako uopste ostane interesovanja da se bilo sta popravlja. Sta onda ciniti ? Ziveti u laznom trpljenju i podvigu ili .. sta !? Биљана, Драшко, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 брак је слобода док је љубави, односи или не. брак је ропство кад нема љубави, односи или не. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 . Dakle,sve po meri duhovnoga rasta... Otac Justin je znao s kim ima posla zato je tako i delovao i govorio.Kao što je rekao za onu devojku,imala crnca,pa alžirca pa ovog pa onog ,onaće će voleti samo onog ko je seksualno zadovolji. S njom je tako sa nekim drugim je bolje ili gore,sve po meri duhovnoga rasta. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Otac Justin je znao s kim ima posla zato je tako i delovao i govorio. Kao što je rekao za onu devojku,imala crnca,pa alžirca pa ovog pa onog ,onaće će voleti samo onog ko je seksualno zadovolji. S njom je tako sa nekim drugim je bolje ili gore,sve po meri duhovnoga rasta. MAROKANCA 301 301 301 Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346801801' post='704521] брак је слобода док је љубави, односи или не. брак је ропство кад нема љубави, односи или не. Slazem se sa ovim obelezenim ali bez telesnog odnosa je jalovo u svakom pogledu. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Slazem se sa ovim obelezenim ali bez telesnog odnosa je jalovo u svakom pogledu. Шта се дешава кад мушкарац оболи и сексуална функција ослаби, на пример? Шта је на жени његовој да чини, да ли је обавезно да њихов живот без секса буде јалов? Да ли постоји нешто у човеку за шта се трајније, дубље везујемо па, кад и природно због година та функција нестане, не само због болести, супружници остану у чврстој и стабилној вези, а не јаловој? Живот супружника без секса може бити јалов само у случају када је секс основа брака. Таква основа је лабава и када она пукне, од брака не остаје ништа. Ако постоји разумевање, љубав, трпљење, постојаће и разумевање за тренутно или дуже одсуство телесних односа, у супротном је човек који не трпи то одсуство и нема разумевање за њега себичан, без љубави, вођен само задовољењем својих потреба. Такав и није за брак, јер таквом је живот јалов и са нормалним телесним односима у браку. pink panter and Ivana032 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Шта се дешава кад мушкарац оболи и сексуална функција ослаби, на пример? Шта је на жени његовој да чини, да ли је обавезно да њихов живот без секса буде јалов? Да ли постоји нешто у човеку за шта се трајније, дубље везујемо па, кад и природно због година та функција нестане, не само због болести, супружници остану у чврстој и стабилној вези, а не јаловој? Живот супружника без секса може бити јалов само у случају када је секс основа брака. Таква основа је лабава и када она пукне, од брака не остаје ништа. Ако постоји разумевање, љубав, трпљење, постојаће и разумевање за тренутно или дуже одсуство телесних односа, у супротном је човек који не трпи то одсуство и нема разумевање за њега себичан, без љубави, вођен само задовољењем својих потреба. Такав и није за брак, јер таквом је живот јалов и са нормалним телесним односима у браку. Ja ne govorim o starim i bolesnim. Sve ima svoje vreme, pa i ljubav supruznicka bi trebala vremenom da uzrasta i poprima neke druge dimenzije, ne samo telesne - i ogradila sam se da je " telesno" jedna od potrebnih komponenti a ne jedina. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Ja ne govorim o starim i bolesnim. Sve ima svoje vreme, pa i ljubav supruznicka bi trebala vremenom da uzrasta i poprima neke druge dimenzije, ne samo telesne - i ogradila sam se da je " telesno" jedna od potrebnih komponenti a ne jedina. Разболети се може и млад у том погледу. И управо тако, љубав не узраста захваљујући телесним односима. Колико сам те ја разумела да све што од везе без секса остане је јалово у сваком погледу. Човек гради разне односе са другим људима, а само са супружником има сексуалне односе. Да ли су остали односи непотпуни, јалови зато што телесни однос у њима недостаје? Зашто би онда однос са супружником требало да буде крњ, ако секса некад недостаје? Секс је леп, узбудљив, али слаба карика у браку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1346848597' post='704655] Разболети се може и млад у том погледу. И управо тако, љубав не узраста захваљујући телесним односима. Колико сам те ја разумела да све што од везе без секса остане је јалово у сваком погледу. Човек гради разне односе са другим људима, а само са супружником има сексуалне односе. Да ли су остали односи непотпуни, јалови зато што телесни однос у њима недостаје? Зашто би онда однос са супружником требало да буде крњ, ако секса некад недостаје? Секс је леп, узбудљив, али слаба карика у браку. Ne bih mnogo da glagoljam pošto nisam u braku, ali čula sam od starijih i iskusnijih da se na tom planu često prvo uoče neprilike... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Ne bih mnogo da glagoljam pošto nisam u braku, ali čula sam od starijih i iskusnijih da se na tom planu često prvo uoče neprilike... Само онда када телесни однос јесте главни и једини основ брака. Ако се неко узима само због секса и кад исти не буде штимао наравно да ће бити проблема. У том случају може да важи Декијева теорија о тврдоћи работе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1346849399' post='704660] Само онда када телесни однос јесте главни и једини основ брака. Ако се неко узима само због секса и кад исти не буде штимао наравно да ће бити проблема. У том случају може да важи Декијева теорија о тврдоћи работе. Mislim da je baš poenta da to nije najvažnije u braku, ali da je jako dobar indikator problem, kao, npr. živa u toplomeru. Ali ovo, tvrdoća rabote mi je superkul "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука