Jump to content

Потребна помоћ-питајте

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 минута, ana čarnojević рече

Ne znam. Odjednom nije hteo da prihvati pin sa kojim se logujemo godinu dana. Kad se proba resetovanje sifre ili pina kaze da trenutno ne moze da verifikuje nalog i da odem na stranicu slicnu ovoj koju si mi dao. Kad odem tamo trazi mi gomilu podataka tipa da li koristim njihov xbox ili skajp. Ako kazem da koristim skajp onda mi trazi da mu dam imena i mejlove onih sa kojima pricam na skajpu. Kad napisem sve sto napisem kaze mi da ce da razmotri i javi mi u roku od 24h. Onda mi se javi i kaze da mz nisam dala dovoljno podataka  da mi verifikuje nalog a moja bezbednost mu je najvaznija i da taj nalog vise ne vazi.

Требало би овако нешто да буде. Кад отвориш https://login.live.com/ добијеш ово, унесеш свој мејл:

image.png

Онда кликнеш "Next" па добијеш ово:

image.png

Ту кликнеш "Forgot my password" и требало би да добијеш овако нешто:

image.png

Одабереш "I forgot my password" и "Next", онда иде ово:

image.png

Унесеш ове бројеве и слова, опет "Next", онда те пита како да ти пошаље "код" - обично на други мејл који си дала приликом регистрације:

image.png

Одабереш то, потврдиш тај други мејл и добијеш ово:

image.png

Ту унесеш код који су ти послали на други мејл и онда на следећој страни можеш коначно да промениш шифру...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, ana čarnojević рече

da odem na stranicu slicnu ovoj koju si mi dao. Kad odem tamo trazi mi gomilu podataka tipa da li koristim njihov xbox ili skajp. Ako kazem da koristim skajp onda mi trazi da mu dam imena i mejlove onih sa kojima pricam na skajpu. Kad napisem sve sto napisem kaze mi da ce da razmotri i javi mi u roku od 24h.

Бојим се да је Djapa у праву... Ово је крајње сумњиво. Немој да идеш на странице "сличне" овој. Само на ову коју сам ти дао. Они никада неће да ти траже имена и мејлове других људи.

Иди на овај сајт што сам ти дао и ако добијеш нешто другачије него што сам поставио изнад немој да уносиш ништа него јави да видимо шта је у питању.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ana čarnojević рече

Vlafane kad sam te vec cimala daj da pitam i ovo.

Nedavno mi je nestao desktop koji je bio u upotrebi od kad je instalirana 10ka. I recimo na prozoru Chroma se pojavio booksmark bar sa memorisanim sajtovima kohi nisam videla mi koriszila gpdinu dana. A sa desktopom nestao i vazan folder na njemu. Da li to jos postoji negde u kompu?:((

Sve se to desilo iznenada, desetak dana pre frke sa sifrom.

Ovo npr. lici kao da je neko uradio System Restore, tj vratio sistem godinu dana unazad. Moguce da ti je to i izbagovalo microsoft account jer si npr. kucala sifru koja vise ne vazi pa je sistem to shvatio kao pokusaj napada i zakljucao nalog... :D sve su to pretpostavke 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Djapa рече

preporucujem da prvo proba http://www.lazesoft.com/download.html   https://www.youtube.com/watch?v=YKFgPp_Wn2I ne mora da koristi rufus  jer suite vec ima opciju za pravljenje boot USB flesa .i posle samo u biosu stavi boot sekvencu na usb, pokrene lazesoft i resetuje sifru . Mozda i najprostiji nacin. 

OK ако зна тачно шта ради око бутабилног флеша и ако зна да сетује биос... Ја мислим да не зна али ко има времена може да уради са њом волк-тру преко телефона или нечега другог и да се то одради...

пре 6 часа, ana čarnojević рече

Vlafane kad sam te vec cimala daj da pitam i ovo.

Nedavno mi je nestao desktop koji je bio u upotrebi od kad je instalirana 10ka. I recimo na prozoru Chroma se pojavio booksmark bar sa memorisanim sajtovima kohi nisam videla mi koriszila gpdinu dana. A sa desktopom nestao i vazan folder na njemu. Da li to jos postoji negde u kompu?:((

Sve se to desilo iznenada, desetak dana pre frke sa sifrom.

Тај фолдер је вероватно или у корпи за отпатке или негде другде, јер је мала вероватноћа да га је неко случајно трајно обрисао са шифт-дилит. Морало би да се тражи редом али тек када ставиш систем на ноге.

Послушај ово што су ти рекли за безбедност јер ниједан нормалан сајт ти не би тражио податке са других налога и туђе мејлове. Могуће да те је МС заштитио од неког упада а могуће је и да урађен систем ристор и да си блокирала налог старим шифрама или пиновима.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan3 рече

OK ако зна тачно шта ради око бутабилног флеша и ако зна да сетује биос... Ја мислим да не зна али ко има времена може да уради са њом волк-тру преко телефона или нечега другог и да се то одради..

Prvo mora da se utvrdi sta je tacno problem. A kad se utvrdi moze prilikom resavanja da dodje do dodatnih komplikacija, tipa da se menja bootloader ako kojim slucajem nece da ucita flesku ili da se podigne mini xp ili slicno da se uradi backup podataka u slucaju da mora da se instalira novi windows. Ili ako jedan alat ne odradi posao morace opet da pravi drugi i tako dok konacno ne uspe. Da se proveri da li je windows aktiviran ako ima legalan, ako nema najbolje obrises sve i nabacis nov sistem, ko zna cega je sve pun taj stari i logujes se samo lokalnim nalogom. Ne bih rekao da je pametna ta volk-tru tel. ideja  :D  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Djapa рече

Prvo mora da se utvrdi sta je tacno problem. A kad se utvrdi moze prilikom resavanja da dodje do dodatnih komplikacija, tipa da se menja bootloader ako kojim slucajem nece da ucita flesku ili da se podigne mini xp ili slicno da se uradi backup podataka u slucaju da mora da se instalira novi windows. Ili ako jedan alat ne odradi posao morace opet da pravi drugi i tako dok konacno ne uspe. Da se proveri da li je windows aktiviran ako ima legalan, ako nema najbolje obrises sve i nabacis nov sistem, ko zna cega je sve pun taj stari i logujes se samo lokalnim nalogom. Ne bih rekao da je pametna ta volk-tru tel. ideja  :D  

Јесте искомпликовало се... Не знам да ли има поверења да однесе комп у неки сервис и да то ишчепркају. Могу да ураде и бекап и ресетовање шифри и остало ако се нешто накупило...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Легалан windows.. :smeh1:

Doci ce vreme kad ce i nama panduri da kucaju na vrata zbog torenta :)  vec se desava u okolnim zemljama ...

пре 8 минута, Vladan3 рече

Јесте искомпликовало се... Не знам да ли има поверења да однесе комп у неки сервис и да то ишчепркају. Могу да ураде и бекап и ресетовање шифри и остало ако се нешто накупило...

Mozda je i prosto ali nema nista dok ne sednes i pocnes da cackas :) 

Подели на овим сајтовима

Skidanje torenta ce biti krivicno delo, sto je direktan napad na srpski nacionalni identitet, posle zabrane pecenja rakije i klanja prasica, pucanja itd.. Mi SrBi cemo da kupujemo windows i rakiju u sopstvenoj zemlji a prasice ce matijevic da nam prodaje, mnogi ce pozeleti da se upucaju ali nece imati sa cim jer pistolj na kapisle i nema bas neko ubojito dejstvo. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ana čarnojević рече

Kako mislite da li imam poverenja da ga nosim u servis? Pa sta ce da mu rade ako su zlocesti:((??

1. lazu, ispiraju mozak, prodaju price da bi te odrali i osisali kao ovcu    2. Naprave backup tvog backup-a ako im iz nekog razloga bude zanimljiv  (narocito photo/video materijal )  :D ako me razumes 12:smeha:   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...