Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 11, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Немојте заборавити да о. Љуба није једини који поставља ова питања. Шта ћемо са Србима из СПЦ који иста питања постављају и бивају саблажњивани оваквим поступцима већ годинама....онда се деси Акакије, онда се деси Артемије... Управо о. Љуба ту причу одавно подржава, наравно полуприкривено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 И са се слажем да не треба пуно коментарисати, још што је Светосавље установљено хијерархијски, па чим неко почне да поставља сувишна питања или да критикује, брзо га склоне. Не бих желио да се претјерано мијешам, као ни да се постављам као неки стручњак,јер ће ово да буде сукоб између два форума и поновне прозивке ко ће коме да дође на ноге. Не познајем стање у РПЦ и ко је мијењао колико јурисдикција и ко је саслуживао са расколницима, а с друге стране и вл. Григорије ми је шклоски и знам да не би ништа учио што је против Православља. Драгана Милошевић, Middle-earth, Silence and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Управо о. Љуба ту причу одавно подржава, наравно полуприкривено. Не знам, могуће је и то, нисам упознат у свим детаљима. Међутим, чињеница остаје, да је Григорије отвореним саслуживањем, у богослужбеним одеждама, са римокатоличким бискупом прешао неку линију коју свети канони изричито бране да се пређе. Независно од о. Љубе, то питање постављају многи православни Срби годинама, али не добијају одговоре од оних који таква недела чине. Никаквог објашњења, ништа. Мало је неодговорно кривити било кога осим нас самих што су се десили Акакије и Артемије, ту мислим пре свега на владике који се понашају овако као Григорије. Orthophill, PetarP, Џаст Жиле and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Објашњење је у теологији. Зато постоји неразумевање. Због тог неразумевања неки стварају раскол. Говорили су да су православни али није било тако. И овај текст о.Љубе показује велико заобилажење теологије. Зато не треба ништа коментарисати. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Објашњење је у теологији. Зато постоји неразумевање. Због тог неразумевања неки стварају раскол. Говорили су да су православни али није било тако. И овај текст о.Љубе показује велико заобилажење теологије. Зато не треба ништа коментарисати. Колики проценат верујућих Срба је теолошки образован? Да ли 1% од укупног броја који иду на Литургију? Баш зато што се није коментарисало и објашњавало ту смо где смо данас. Банатски деран, PetarP, Orthophill and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Silence , nana, Middle-earth and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Давне школске 1994-1995, један мој школски друг на часу Историје Хришћанске Цркве упитао је, алудирајући на све чешћи дијалог са римокатолицима, о. Властимира Х. Ђорића шта мисли о доласку папе у Србију. Цитирам одговор професора Власте: "Бог са тобом! Па мом оцу није падало на памет да се са њим састаје јер онда не би могао да погледа у очи Србима у Хрватској и Босни!" Отац Власта је био син патријарха Германа. Јучер сам се срео са школским другом који је то питао па смо се присетили тога. Моје мишљење о свему томе није битно, мишљење Светих је јасно и недвосмислено о том и сличним питањима. μαρὰν ἀθά, Middle-earth, Симеон Синиша and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Цитирам одговор професора Власте: "Бог са тобом! Па мом оцу није падало на памет да се са њим састаје јер онда не би могао да погледа у очи Србима у Хрватској и Босни!" Знам да је некима то врло тешко да разумеју, али постоје неки тамо људи и ван балканског брлога и многи од њих су католици. Crveni Baron and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Колики проценат верујућих Срба је теолошки образован? Да ли 1% од укупног броја који иду на Литургију? Баш зато што се није коментарисало и објашњавало ту смо где смо данас. Проблем је што неко људима пуни главу и што људи то слушају. Такав је текст о.Љубе. Треба да ћути док не дође да нешто богословски каже. Мало ли је људима пропаганди са свих страна. Нико не приморава људе да се интелектуално напрежу у богословљу. Али потребно је макар мало расуђивања - да разликују јаловост од православља, - и више вере у Цркву. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Знам да је некима то врло тешко да разумеју, али постоје неки тамо људи и ван балканског брлога и многи од њих су католици. Не знам на шта сте алудирали. Ако можете да ми појасните био бих Вам захвалан. Други патријарх који је био у логору Дахау је рекао: "Опростите али не заборавите." Наравно, апсурдан је опроштај без заборава али ето поенте. Јасеновац је факат. И могу о томе колико год. Дајем вам линк а имате 4 дела исте трибине: Resistance is futile је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Нпр. Бугари и Срби су кроз историју толико ратовали (историјски чак и дуже него Срби и Хрвати) и поред исте православне вере и истог словенског порекла. Бугари су као окупатори били веома свирепи над српским становништвом ( у Првом и Другом светском рату нпр. ) и то што су православни није баш нешто пуно значило. Ипак, Српска и Бугарска црква су и поред свих тих историјских убијања у пуном јединству. Middle-earth, Justin Waters, Milan Nikolic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Не знам на шта сте алудирали. Ако можете да ми појасните био бих Вам захвалан Алудирам на ово: Silence , malina :), Justin Waters and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Чепркање по прошлости и историји Руске Заграничне Цркве којој о. Љубо припада и није баш неки одговор на питања која он сасвим разложно поставља у тексту поводом Григоријевог неславног учешћа у молитви са римокатолицима. To ti velim, svi se uhvatili za DNK svestenika Ljube Milosevica a niko da iskomentarise predlozeni tekst, jos i najbolji komentar ispade "Текст не вреди ни коментарисати"; tako da je upravo promasena sama ideja nekakvog foruma i rasprave o predlozenom naslovu! Orthophill, PetarP, Resistance is futile and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Форум није само да би се пошто пото коментарисало. Али ако неко има шта да каже нека изволи. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 To ti velim, svi se uhvatili za DNK svestenika Ljube Milosevica a niko da iskomentarise predlozeni tekst, Управо! Питам се како би реаговали да је баш овакав текст написао неки свештеник из Српске православне цркве. Уосталом, ово није ништа оригинално па да кажемо да је о. Љубо рекао нешто револуционарно ново. Ово су ствари о којима размишља сваки савестан православни хришћанин, о. Љубо је то само формулисао. Ја заиста не знам којом то православном теологијом на коју се неки позивају може да се оправда молитвено општење, односно заједничко богослужење једног православног епископа са бискупом који је ван Цркве? Дијалог није споран, многи свети оци су учествовали у дијалогу са јеретицима, али нико никада није служио заједничку службу са јеретиком и да потом јавно каже како је то нормално и да је на корист Цркви. Slobodan Milošević and Биљана је реаговао/ла на ово 2 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука