Middle-earth Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Ovom rečenicom si sam sebe potkopao i diskreditovao što se tiče ove teme. Sama rečenica govori da ne znaš ni osnove TE. Tako da te većina ljudi na ovoj temi neće shvatati ozbiljno. А ово је као озбиљна тема јел? У праву си, не знам ТЕ. А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 По чему је постање бајка, а васкрсење није? "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 По чему је постање бајка, а васкрсење није? Nije postanje bajka nego metaforicno tumacenje jednog dogadjaja. Sve to u postanju se odigralo ali ne bukvalno kako tamo pise. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Рече неко ко је постао од мајмуна. Ovom rečenicom si sam sebe potkopao i diskreditovao što se tiče ove teme. Sama rečenica govori da ne znaš ni osnove TE. Tako da te većina ljudi na ovoj temi neće shvatati ozbiljno. Него шта је ? У то ти и теби слични који се налазе у обмани ђавла, вјерујете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Шта ово онда представља ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 RYLAH and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Шта ово онда представља ? Da čovek potiče od majmuna – suprotno onome što najčešće može da se čuje – nije tvrdnja koja pripada Darvinu. Izmislili su je njegovi neprijatelji, koji ništa nisu razumeli u teoriji evolucije. Primati nikada nisu prestali da se razvijaju, a njihovi različiti predstavnici nisu manje „savremeni” od čoveka. Razlikuju se samo u zavisnosti od toga koliko se njihov zajednički predak nalazi daleko u prošlosti. Znači da čovek ne potiče od majmuna, već da je i sam jedna vrsta majmuna! Tačnije, srodni smo „velikim majmunima” (koji imaju nos, a nemaju rep), kao što su: šimpanze, gorile i orangutani (redosled po stepenu sličnosti). Prema jednom istraživanju iz 2003. godine, sa šimpanzom delimo čak 99,4 odsto gena. Za stručnjake ovolika sličnost nije neobična – objašnjava se uverenjem da imamo istog „poslednjeg zajedničkog pretka”, koji je živeo pre sedam do osam miliona godina. Evo ovo sam našao sad na nekom sajtu. Pošto mene mrzi, a i nemam vremena sad da kucam. Pa pročitaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Niste valjda banovali "Gerharda"...Kad nemate argumente,vi ga izbacite,da nahranite sopstveni ego...Protivnik je jak,onoliko koliko ste vi slabi. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Niste valjda banovali "Gerharda"...Kad nemate argumente,vi ga izbacite,da nahranite sopstveni ego...Protivnik je jak,onoliko koliko ste vi slabi. Не знам да ли је банован, али знам да он није имао ниједан аргумент за све што је изрекао на овој теми. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ja bih ovde uvela lektora i korektora...Evo moze npr. Milka Canic. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 "provaliti" semu po kojoj Bog stvara, bilo bi ili Bogopoznanje, ili izvrsno secanje, ili gordost Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Lepo je covek pitao,zasto na postanje i na vaskrsenje ne koristite ista merila? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Nije postanje bajka nego metaforicno tumacenje jednog dogadjaja. Sve to u postanju se odigralo ali ne bukvalno kako tamo pise. Ajde malo pojasni ovaj stav sve to u Postanju odigralo ali ne bukvalno. Drugo da li je ovo tvoje licno misljenje ili je i stav Crkve takav? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ajde malo pojasni ovaj stav sve to u Postanju odigralo ali ne bukvalno. Drugo da li je ovo tvoje licno misljenje ili je i stav Crkve takav? Znam da je katolička crkva prihvatila evoluciju, čitao sam o tome. A što se SPC tiče ne znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Еволуција је чињеница, али нико не може да гарантује да је то начин првобитног (тј. библијског) стварања. Моје је мишљење да треба буквално веровати у оно што приповеда Књига о стварању, нпр. да је Сунце створено после Земље и биљног света. Док са друге стране, треба бити свестан да је наука доказала да је то што пише у Књизи стварања немогуће, тј. немогуће је да настане биљни свет без Сунца - и такав доказ није више дискутабилан. Према томе, морамо се позабавити другачијим начином тумачења које нам намеће теорија еволуције. Може бити да је та еволуција, као и сам Велики прасак, последица Адамовог пада. Тако би испало да еволу-креационизам и шестоднев креационизам јесу две стране исте медаље коју треба препознати. Јер сви ови тумаче творевину тако што занемарују догађај ,,пада'' - док Библија довољно говори о круцијалној промени стања творевине. Изгледа да смо ми данас буквално схватили Велики прасак и научну еволуцију као да је то било првобитно Божије стварање. Слично се некада мислило да је Земља у средишту васељене, и тако се веровало зато што ништа друго није било логично. Моја жеља није да овде нешто потврђујем. Само желим да скренем пажњу на новије и шире аспекте. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука