Avocado Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Drugim riječima, ti od mene tražiš da ti navedem DOKAZ koji obara TE? To ti je isto kao kada neiskusni vjernik traži od ateiste da mu navede dokaz da Bog ne postoji. Znači, onaj koji iznese neko pozitivno tvrđenje ima obavezu da dokaže a ne da ga neko drugi u startu obara iako ovaj prvi nema nikakve dokaze. Malo si pomešao stvari (dal iz tipično nepažljivog čitanja ili iz neznanja)... nisam od tebe tražio dokaz da nešto ne postoji... tražio sam primer nečeg što postoji a što se ne uklapa u TE... nema potrebe da izvrćeš ono što pišem... Za razliku od dokaza da nešto ne postoji, koji je nemoguće izvesti... dokaz da postoji činjenica koja se ne uklapa u teoriju nije uopšte teško naći kada teorija nije tačna, ukoliko je teorija proverljiva, a TE svakako jeste... npr. različita dužina senke štapa na različitim geografskim lokacijama je činjenica koja se ne uklapa u teoriju da je Zemlja ravna, i tako je Erastoten utvrdio da je zakrivljena... Tako nešto bi za TE bilo npr: pronalazak sisara sa perjem, ribe sa dlakama, identičan gen kod čoveka i oktopoda koji ne postoji kod ostalih vrsta i slično... međutim, iako stalno otkrivamo nove fosile i nove žive vrste, kao i mnoga druga saznanja iz biologije, genetike, anatomije i drugih srodnih nauka, sve što saznajemo se savršeno uklapa u predikcije teorije evolucije. Ali,eto, recimo genetska entropija je činjenica koja onemogućava evoluciju u smislu progresa. Genetska entropija nije činjenica, već teorija... i to pogrešna teorija koja postulira da se štetne mutacije akumuliraju u genomu prilično rapidno što dovodi do "deevolucije" vrsta... nažalost po Sanforda i njegove sledbenike... imamo dekodirane gene ljudi iz različitih perioda ljudske istorije i poređenje njihovih gena sa genima današnjeg čoveka pokazuje da Sanfordova teorija nije tačna... jednostavno, ne postoji ništa slično postuliranoj entropiji genoma... prazna priča za kretene... Ko želi da čita detaljniju kritiku Sanfordovog "remek-dela", preporučujem ovaj LINK (prvo delje Behea a i taj deo je zanimljiv). А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Захваљујући изучавању црних рупа дошло се до следећег закључка: ,,Вредност ентропије и количина скривених информација су једнаке''. Црне рупе се подручја са максималном ентропијом. Због немогућности да било шта препознамо у црној рупи она представља сферу која садржи максималну могућу ентропију. Знам да је овај аргумент на самој граници троловања. Међутим, морамо бити свесни свега што представља физику наше стварности. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 @Милан Николић Није троловање, али мораш да будеш свестан једне ствари. Са једне стране у науци имамо путовање ка откривању универзалних теорија, које би требало да обједине све што знамо. Али, супротно лаичком уверењу, то не значи да ћемо тиме решити све проблеме. Ултимативно си у праву. То што открива космологија и те како представља узрок и објашњење нас самих и наших генома. Али вероватно никада нећемо моћи да користимо једначину ”теорије свега” да бисмо решили неки конкретан случај на микроскали, на пример да симулирамо неки конкретан ген. У пракси су готово увек за такве ствари погодније непотпуније и мање опште теорије. Тако на пример, када треба да симулирамо кретање Земље, ми не користимо квантну механику, него Њутнову, иако бисмо квантном добили исти резултат. А често нам ни то не помаже, него морамо да применимо разне феноменолошке и хеуристичке приступе. Тако да, философски и у крајњој линији физички, открића у црним рупама јесу релевантна за информацију у геному, али за генетику као истраживачку област тај значај је практично непостојећи. Другим речима, у пракси ти знање о црним рупама неће помоћи да стекнеш неко конкретно знање из генетике. То је тако генерално. Али не треба ни овај мој став узети здраво на готово. Има и свакаквих истраживања. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Činjenice ne postoje o vaskrsenju ali postoji nešto i te kako bitno u vezi toga " NADA; VERA i LJUBAV".Ja sam vernik i verujem da je Hristos vaskrsao.Ne po činjenicama, već po VERI. TE je činjenično potkrepljena i ja u nju ne verujem već potaknuta tim činjenicama ZNAM da je potkrepljena. Čast mi je da me neki nazivaju i ateistom, budući da vidim da su se pojedini vernici odrekli Bogom danog rasuđivanja i otišli u tešku krajnost protestantizma a da toga na žalost nisu ni svesni. Pa što ne primijeniš tu "nadu,vjeru,ljubav" na postanje,aman? Ko te je nazvao ateistom? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Хајде да разговарамо како приличи, колико је год то могуће. Питам те да ли уопште знаш шта је то ентропија? Ако ниси знао, ентропија представља кретање ка све већем нереду - о чему си почео расправу. Међутим, врло је занимљиво како сила гравитације утиче не то да општа ентропија има у себи формирање високо уређених облика, попут кокошке и јајета. Ми не знамо шта лежи иза свега тога. Неко верује да иза тога не лежи ништа, други верују да иза тога лежи Бог - барем ми верујући имам принцип веровања. Имај на уму то да је у почетку (конкретно, у почетку нашег палог стања које је узроковао Адамов пад) - одмах након Великог праска, цео космос имао велики степен уређености (што је прва последица гравитације). Од тада постоји кретање ка све већој неуређености (што је друга последица гравитације), иако у томе има период формирања уређених система малих попут кокошке и јајета, или већих попут галаксија и звезда. Молим те да размислиш о томе како Сунце може да буде извор толиког живота на Земљи? Замисли колико је Сунце уређен систем када производи толико уређених система на Земљи, док истовремено цео космос повећава своју ентропију. Треба да знаш да је пораст ентропије у томе што системи и тела која се формирају ослобађају топлоту у виду зрачења, а та топлота одлази неповратно у све већу неуређеност својим ширењем кроз космос. Само то имај у виду када говориш о ентропији, и буди мало отворенији за физику јер само помоћу ње можеш плодно разумети ове ствари о којим говоримо. Naravno da nalazimo na uređene oblike jer ih je Bog stvorio. Ali, pošto je čitava tvorevina pala u grijeh, onda i ti uređeni oblici idu ka neredu,smrti. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 @, Ко зна шта се све још крије у физичкој стварности. Овде сам само хтео да раширим питање ентропије јер она не мора да буде усмерена само у једном правцу, тј. ка неуређености, него унутар тог општег кретања ка све већој неуређености има и кретања ка уређености. То нам открива космологија. Занимљиво је то како Сунце пружа извор енергије изузетно ниске ентропије, и то омогућава да се стварају сложеније врсте. Једноставно, не мора све да буде створено одједном сложено, него еволуција происходи из начина који објашњава космологија. То хоћу да објасним овом госту који нас прави лудим. Justin Waters and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Milan Nikolić, možeš da mi daš jedan primjer iz prirode kako nastaje složenija vrsta? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Milan Nikolić, možeš da mi daš jedan primjer iz prirode kako nastaje složenija vrsta? Eto ti Sunce kreneš od helijuma stigneš do gvožđa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 @@Gerhard, Nemas odgovr na ovo? https://www.pouke.org/forum/topic/24078-%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%99%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/page-23#entry798977 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Malo si pomešao stvari (dal iz tipično nepažljivog čitanja ili iz neznanja)... nisam od tebe tražio dokaz da nešto ne postoji... tražio sam primer nečeg što postoji a što se ne uklapa u TE... nema potrebe da izvrćeš ono što pišem... Za razliku od dokaza da nešto ne postoji, koji je nemoguće izvesti... dokaz da postoji činjenica koja se ne uklapa u teoriju nije uopšte teško naći kada teorija nije tačna, ukoliko je teorija proverljiva, a TE svakako jeste... npr. različita dužina senke štapa na različitim geografskim lokacijama je činjenica koja se ne uklapa u teoriju da je Zemlja ravna, i tako je Erastoten utvrdio da je zakrivljena... Tako nešto bi za TE bilo npr: pronalazak sisara sa perjem, ribe sa dlakama, identičan gen kod čoveka i oktopoda koji ne postoji kod ostalih vrsta i slično... međutim, iako stalno otkrivamo nove fosile i nove žive vrste, kao i mnoga druga saznanja iz biologije, genetike, anatomije i drugih srodnih nauka, sve što saznajemo se savršeno uklapa u predikcije teorije evolucije. Genetska entropija nije činjenica, već teorija... i to pogrešna teorija koja postulira da se štetne mutacije akumuliraju u genomu prilično rapidno što dovodi do "deevolucije" vrsta... nažalost po Sanforda i njegove sledbenike... imamo dekodirane gene ljudi iz različitih perioda ljudske istorije i poređenje njihovih gena sa genima današnjeg čoveka pokazuje da Sanfordova teorija nije tačna... jednostavno, ne postoji ništa slično postuliranoj entropiji genoma... prazna priča za kretene... Ko želi da čita detaljniju kritiku Sanfordovog "remek-dela", preporučujem ovaj LINK (prvo delje Behea a i taj deo je zanimljiv). Da,mnogo ga delje. Evo linka http://www.evolutionnews.org/2011/03/michael_behe_hasnt_been_refute044801.html Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Eto ti Sunce kreneš od helijuma stigneš do gvožđa. Мислио је на жива бића. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Naravno da nalazimo na uređene oblike jer ih je Bog stvorio. Ali, pošto je čitava tvorevina pala u grijeh, onda i ti uređeni oblici idu ka neredu,smrti. Схваташ ли да се стварање уређених облика може објаснити научним путем? Ти грешиш у томе што сматраш да природа функционише само у правцу ,,нереда''. Али није тако. Природа коју наука објашњава показује да она сама има механизам који обезбеђује кретање ка уређеним системима - и ту се долази до принципа еволуције. Дакле, нису само биолози у том схватању да је еволуција реалност. То је фундаментално схватање науке у сваком погледу. Друга је ствар што ми верујемо у Бога Творца. Показује се да Бог обезбеђује потпуну независност човекове слободе да ли ће веровати у Њега. Нема смисла да наука установи како је неопходан Творац. Чему бисмо се ми онда могли надати? Где је ту вера? Еволуција коју наука објашњава је чиста реалност. Нико нас ту не бије по ушима да одбацимо библијску веру јер наука ни нема ту могућност. Превише се оптерећујеш. Имај више уздања у самог Бога да ће све бити у реду. Нас највише убија незнање, како у теологији тако и у науци. Такође убија нас и уљуљкавање у идеолошка схватања неких модела стварања, било да је реч о еволу-креационистима, било о шестоднев-креационистима.. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 @@Gerhard, Nemas odgovr na ovo? https://www.pouke.org/forum/topic/24078-%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%99%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/page-23#entry798977 Vjerujem,odnosno,znam da nastupa fizička smrt. I šta sad? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Vjerujem,odnosno,znam da nastupa fizička smrt. I šta sad? Eto to ti je ujedno i idgovor na tvoje pitanje. Ako ti prihvatas tu neurocitolosku teoriju a to ti ne smeta da bi veroao u Hristovo vaskrsenje onda nemas nikakvog razloga da nas pitas kako mozemo verovati i u vasrksenje i u bilo koju naucni teoriju koja naprosto ne negira vaskrsenje kao ni ova teorija neurologije koju ti prihvatas. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 3, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2013 Ali ja sam dosljedan. Znam da Bog nije ograničen naučnim teorijama,pa vjerujem i u Postanje i u vaskrsenje, a vi odbacujete Postanje jer ga navodno TE pobija, dok s druge strane prihvatate vaskrsenje koje pobija ova druga teorija. lol Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука