Дејан Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 ПоштовањеИмам питање, тј. више њих, у вези моје жеље да се оженим са мојом будућом женом која је православне вере у православној цркви а с обзиром да сам ја крштен у католичкој цркви и мађарске сам националности. Такође бих попричао на тему како функционише и да ли је могуће да се крстим у православној цркви. Хвала унапред. Отворио сам тему уместо брата који ми је послао пп пошто је нов и не сналази се. Мислим да је одговор на његово питање врло једноставан SerVisi and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 У принципу,само крштење Цркве међусобнмо признају,тако да углавном се врши не целокупнои крштење већ само миропомазање. Мада,неко и врши целокупно крштење. SerVisi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SerVisi Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Хвала Дејане ..мислим да би било лепо чути и неког ко има конкретног искуства Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Баш си нашо ди ће се конвертујеш. Нећеш бити кул ако дођеш код нас шизматика. Шалим се. Свако добро од Господа ти желим БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Pravoslavke su cudo..i djavola bi navele na pokajanje.... dada Dobro dosao pobratime i Hristos posredi nas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Molim članove da ozbiljno pristupe pitanju .Hvala RYLAH, Јадранка-Дервента, Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Naprosto odes kod svestenika i kazes da bi zeleo da se krstis i objasnis svoj slucaj. Ako si primio katolicke sakramente i bio aktivan na misi onda i to kazii objasni i on ce ti dalje sve lepo objasniti korak po korak kako ce teci tvoj prijem u Crkvu. Nemoj nsita da se plasis i da budes nervozan svestenik ce ti svelepo na tenana objasniti. To sto si madjarske nacionalnosti nije nikakva prepreka (meni je otac Madjar) da bi se krstio u srpskoj pravoslavnoj Crkvi tako da to uopste ne treba da te brine. Samo odes kod svestenika kao da prilazi neki ateista koji veze nema sa nicim ali naprosto oseca da ga Bog poziva i prilazi Crkvi a svstenici su tu da mu sve objasne. Samo hrabro i odlucno nemas se cega ni stideti ni plasiti. Иван 123, malina :), Justin Waters and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бели Раде Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Помаже Бог драга браћо и сестре, мислим да је брату који жели да прими православно крштење најбоље да оде код свештеника у граду у коме живи или што је можда боља опција у неки од манастира који му је близу те да се распита о истом. Поздрављам брата који жели да прими свету тајну Крштења и желим му све најбоље у браку. SerVisi and Bata Peric је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Сад је пракса да се не крштава, али има људи који сматрају да треба крштавати људе који прелазе из римокатолицизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest јер. Агапије Написано Јануар 17, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Лично сматрам да није неопходно да се "конвертујеш" у Православље ако је главни разлог брак са православком. Можеш остати католик и венчати се са њом. Ипак, ако си истински спознао смисао Православља и желиш свим срцем да га пригрлиш, то је већ друга ствар. Дејан, Kolega2357, Дијана. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Лично сматрам да није неопходно да се "конвертујеш" у Православље ако је главни разлог брак са православком. Можеш остати католик и венчати се са њом. Ипак, ако си истински спознао смисао Православља и желиш свим срцем да га пригрлиш, то је већ друга ствар. http://www.youtube.com/watch?v=3rRxuVH-SdM SerVisi and bosanac је реаговао/ла на ово 2 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Грчка пракса је да се католици, протестанти, конвертити потпуно крсте, јово на ново. Руска пракса је да се католицима признају кризмање и миропомазање, тако да католик ако жели да пређе у православље, треба да исповједи Симбол Вјере, наравно без филиокве и то ће бити довољно. Ово је објаснио и еп.Никодим Милаш у својима тумачењима канона. И мислим да је ово, друго, руска пракса потпуно исправан начин. Тако да је једноставно. SerVisi је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Ја кад сам одлучио да будем припадник римокатоличке заједнице и да се убудуће исповедам и причешћујем, као крштени православац, нисам се морао кризмати нити поново крстити. Таква је пракса и у обрнутом случају, барем код нас у Србији. SerVisi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Грчка пракса је да се католици, протестанти, конвертити потпуно крсте, јово на ново. Руска пракса је да се католицима признају кризмање и миропомазање, тако да католик ако жели да пређе у православље, треба да исповједи Симбол Вјере, наравно без филиокве и то ће бити довољно. Ово је објаснио и еп.Никодим Милаш у својима тумачењима канона. И мислим да је ово, друго, руска пракса потпуно исправан начин. Тако да је једноставно. То је било раније, сад и Грци примају као Руси, сем неких изузетака. Да ли можеш да образложиш зашто је ово исправан начин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 poruku gresnog raba bozijeg sam obrisao a sve sledeće poruke stavio na odobravanje. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука