Ратко :( Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Као васпитна мера.. док не покажу на било који начин да се кају .. мрвица једна.. а кад би је показали не би ни били изопштени када би до тога дошло.. ...али не долази.. А било би корисно и за друге неке, неке њихове нове пацијенте и верујуће, који би тада знали да они са Црквом никакве везе, као такви немају.. Срећа па Бог не поставља тако ствари. Иначе, ако се макар... мрвицу једну.. трудимо да будемо смирени, никад, али никад нам неће пасти на памет изопштење брата, ближњег. Друго су јереси и самоизопштавања. malina :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Још 30. марта 2012. године Патријарх Иринеј је тражио да се ухапси Бранислав Перановић ... ! Тако су бар тада писали неки листови, а изјаву је дао и тада само министар полиције Ивица Дачић : .. '' Ивица Дачић је изјавио је да су га партијарх Српске православне цркве Иринеј и владика Порфирије молили да похапси организаторе некадашњег центра за лечење наркоманије у манастиру Црна река јер имају информације да се тиме баве на другој локацији. „Црна река – то је ствар за хапшење, то нема веза са Црквом“, рекао је Дачић новинарима'' ИЗВОР http://www.vesti011.com/2012/03/patrijarh-irinej-tražio-da-se-uhapsi-branislav-peranović/ .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Ja znam da Hrišćani vole da budu dušebrižnici, ali ne očekuješ valjda da mu pišemo hvalospeve za ubistvo? Treba li da sedimo i ćutimo, dok se ne pojavi neko sa usavršenijom Peranovićevom metodom i tako nestručan ponovi ovako nešto? Hvalospeve? Taman posla. Ja od pravoslavnih ocekujem giljotinu i bicevanje... Aj ti prvi! UDRI! malina :) and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Ja znam da Hrišćani vole da budu dušebrižnici, ali ne očekuješ valjda da mu pišemo hvalospeve za ubistvo? Treba li da sedimo i ćutimo, dok se ne pojavi neko sa usavršenijom Peranovićevom metodom i tako nestručan ponovi ovako nešto? I, radi osnovne kulture komunikacije, pozivajuci se na zdrav razum (slobodno obidji pravoslavne poglede), ne izvrci reci koje sam rekla i ne izvodi sopstvene, previse slobodne zakljucke... ako Boga znas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Срећа па Бог не поставља тако ствари. Иначе, ако се макар... мрвицу једну.. трудимо да будемо смирени, никад, али никад, нам неће пасти на памет изопштење брата, ближњег. Друго су јереси и самоизопштавања. У реду је Ратко... самоизопштавање, изопштавање , изопштење... признајем да ми није много блиска ни сама терминологија, нити бих се упиуштао у рад Црквеног суда ... Реци ми само онда, да ли је то ''неко'' погрешио или није показао љубав, у случају Дејана (Виловског) пређашњег Симеона који је такође ИЗОПШТЕН, дакле ИЗОПШТЕН из Цркве на ТРИ ГОДИНЕ, дакле дат му је рок да покаже неки ДОБАР ПЛОД, ..на шта сам и ја у свом писању мислио.. Изопштен је и Мираш... Како сад то ..или су то све биле грешке.. или пак ја можда не познајем терминологију ни мало... а ни право стање.. што је верујем сигурно тачно великим делом... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 1. Полицајац је лице које има право да користи силу. Ti mislis da sticenici ili njihovi roditelji nisu nista potpisali kada su otisli da se lece ? Da je to isto kao da ga je udario na ulici ili u kafani ? 2. Полицајац може да има оправдано убиство само када му је живот угрожен. Moze i svaki gradjanin. 3. Наркоман је пацијент - не криминалац. Kako gde. U zatvoru nije samo pacijetnt. 4. бранислав није полицајац. Самим тим бранислав нема право никог да бије. Osim onoga ko na to pristane i ko mu to dozvoljava. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 I, radi osnovne kulture komunikacije, pozivajuci se na zdrav razum (slobodno obidji pravoslavne poglede), ne izvrci reci koje sam rekla i ne izvodi sopstvene, previse slobodne zakljucke... ako Boga znas... Protagoras је атеиста Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Protagoras је атеиста Svejedno, znam ateiste koji imaju razum, i kulturu ponasanja i komunikacije... Cak i saosecanja prema tudjem bolu, grehu (gresci), padu.... Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Са РТС-а Saopštenje Eparhije šabačke Eparhija šabačka saopštila je da je sa velikim žaljenjem i bolom primila vest da je noćas na tragičan način izgubio život štićenik kampa za lečenje zavisnosti u Joševi (kod Jadranske Lešnice). "Organi Eparhije, sa velikim poverenjem, budno prate korake o preduzimanju mera istrage koju vrše nadležni organi Republike Srbije i čim dođe do relevantnih podataka i činjenica, Crkveni sud Eparhije šabačke će preduzeti mere u svojoj nadležnosti", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Eparhije šabačke. "Duboko žalimo za izgubljenim životom i upućujemo najiskrenije saučešće porodici upokojenog štićenika", ističe se u saopštenju. Саопштење Епархије шабачке поводом трагичне смрти штићеника кампа за лечење болести зависности у Јошеви Са великим жаљењем и болом, Епархија шабачка је примила вест да је ноћас на трагичан начин изгубио живот штићеник кампа за лечење зависности у Јошеви. Органи Епархије, са великим поверењем, будно прате кораке о предузимању мера истраге коју врше надлежни органи Републике Србије и чим дође до релевантних података и чињеница, Црквени суд Епархије шабачке ће предузети мере у својој надлежности. Дубоко жалимо за изгубљеним животом и упућујемо најискреније саучешће породици упокојеног штићеника. ЕПАРХИЈА ШАБАЧКА Такође и на сајту СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Peranović je izgleda prilično "frontalan" tip... Kako može da mu se omakne ubistvo? U kom slučaju ljudi problem rešavaju preteranim nasiljem (ili ubistvom). Koliko nas je sposobno da ubije čoveka? (inače ovo nije ubistvo iz nehata) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Slične metode su postojale u Crkvi i mnogo pre Peranovića. Evo šta je doktor Radovan Kazimirović u knjizi “Tajanstvene pojave u našem narodu” (izdanje iz 1940. godine) opisao: "Slušao sam da pojedini kaluðeri i danas čitaju ludacima iz ukoričenog svetog Jevanðelja, pa ih zatim tom teškom knjigom udaraju po glavi, ako se ne bi umirili!". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Koliko nas je sposobno da ubije čoveka? Ovakve stvari NIKAD ne bi trebali da pitamo, i da kazemo da i mi sami ne bi sigurno to uradili... Nazalost, postoje trenuci kada covek ne vlada sam sobom... I ne dolazi do ubistva uvek tako sto neko nekog bas hoce da ubije. Ne mislis li tako? Милан Меденица :), Саша M., Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 У реду је Ратко... самоизопштавање, изопштавање , изопштење... признајем да ми није много блиска ни сама терминологија, нити бих се упиуштао у рад Црквеног суда ... Реци ми да ли је онда ''неко'' погртешио или није показао љубав у случају дејана (Виловског) рпређашњег Симеона који је такође ИЗОПШТЕН, дакле ИЗОПШТЕН из Цркве на ТРИ ГОДИНЕ, дакле дат му је рок да покаже неки ДОБАР ПЛОД, ..на шта сам и ја у свом писању мислио.. Изопштен је и Мираш... Како сад то ..или су то све биле грешке.. или пак ја можда не познајем терминологију ни мало... а ни право стање.. што је верујем сигурно тачно великим делом... Није у реду. Друго је када нека одговорна инстанца уради оно што сматра да треба (што не значи да је увек обавезно у праву), али ти као брат да предлажеш да се неко изопшти - то ми је несхватљиво. Шта смо ми, мали инквизитори? malina :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Ti mislis da sticenici ili njihovi roditelji nisu nista potpisali kada su otisli da se lece ? Da je to isto kao da ga je udario na ulici ili u kafani ? Osim onoga ko na to pristane i ko mu to dozvoljava. хахахахахахахахахахахахахахаххахахахах. Ајде иди понуди своје адвокатске услуге браниславу и изнеси те аргументе пред суд, чисто да га осуде на што дужи низ година у затвору... мало ми је жао овако ће да му плати неко доброг адвоката. Али када буде дуго у затвори да размишља о свом делу.. онако темељно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Није у реду. Шта смо ми, мали инквизитори? ок, Рале...немој да си тако строг... starece ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука