Jump to content

Перановић: Нисам намерно убио, цело друштво саучесник

Препоручена порука

Да до краја будем јасан ...

Одавно их је требало и расчинити и изопштити .. и за њихово добро пре свега ..сада просто отац Бранисалв не би био Свештеник.. али не би био ни УБИЦА..

Ко разуме схватио је одавно..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 825
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Људи, вртите се у круг беспотребно.

Ја сам први за то да децу треба васпитавати и батинама ако и кад је то заиста педагошки потребно (наравно, без гнева и не зверски). И знам каквог су разума наркомани. Али ако се латиш оружија из ма каквог разлога, мораш бити свестан могућих последица, поготово и тим пре ако си свештеник.

И овде је поента у томе што Црква нема механизме како да спречи неке ствари. Јавно је осудила и оградила се. Рекла да је даље на органима власти да процесуирају човека који се, иако мислећи да Богу службу служи, отргао контроли и сопственој и црквеној и постао неко ко срамоти и хули на свештени чин и Цркву, ако ништа друго.

Једноставно, као што рекоше владике, знало се за њега, узалуд опомињало, говорило да треба забранити такво понашање, али се није знало колико је то далеко отишло. А када се сазнало, Црква (Синод), која нема своју полицију, је л те, урадила је оно што је једино могла - осудила и оградила се, предајући случај полицији, јер више није могла да га уразуми на свој начин.

То што смо сви ми сад "паметни и преподобни", па не разумемо разлику између милосрђа и опраштања човеку грешнику од угађања ђаволу и хуле на Духа Светог, то нема појма и друга је тема.

Једно је молити се за човека, и ту ако смо прави хришћани не би смело да се потеже питање какве емоције имамо према некоме и које је тај вере или шта је у животу урадио, а друго је подржавати болештине у име и под окриљем Цркве. Брка се то!

А то што је тај несрећник наставио са оваквом небивалом праксом имамо да захвалимо ономе ко није хтео да га укроти на време, а то је његов бивши (можда и садашњи?) епископ Артемије, који га је лепо саветовао и научио шта је реч Синода и патријарха и како се и колико она узима за озбиљно.

Следећи је онај раскалуђер Давидовић, који сигурно неће пристати да греје клупу Перановићу. Живи били па видели.

Бити хришћанин значи бити аутентичан човек, а Христов...

Подели на овим сајтовима

Uzmi ti pa leci samo jednog narkomana pa posle pricaj nesto ( znam da ces reci da nisi lekar, ali zamisli samo ), ili pitaj one koji ih lece sta im rade u bolnicama kada ih uhvati kriza.

Да није тужно било би смешно.

Ili pitaj narkomane kako se prema njima odnose inspektori u policiji i strazari u zatvoru.

То како се полиција односи не само према наркоманима него према свима редом што у затвору што ван затвора је често законски кажњиво. И никако није оправдање за то што је овај човек радио и на крају урадио.

Насиље рађа зло. Тачка је турена. Нема даље дискусије.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Одавно их је требало и расчинити и изопштити .. и за њихово добро пре свега ..сада просто отац Бранисалв не би био Свештеник.. али не би би ни УБИЦА..

Ајде рашчињење, али како изопштење може да буде за њихово добро... аман!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ja не могу да верујем како један администратор овог форума олако као и ”свештеник” осуђују, и којим речником то пишу. Заиста јадно и тужно од вас. Ако је крив и ако се докаже кривица, лепо затвор на 40 година, али не заборавити колико је људи извукао. О Бранислав ми није ни мало симпатичан, али свака му част да се уопште ухватио у коштац са наркоманијом.

Неведи конкретно имена и обраћај се конкретним људима, тј. ономе што су писали па нека Ти појашњавају... овде нема уопштавања ствари.

И сам видиш да има море различћитих мишљења и доживљаја свега шта се око о. Перановића дешавало, као и саме трагедије која се сада десила.

Ми сада свакако не знамо све околности и верујем да ће се веома брзо сазнати шта се истински дешавало.

Оно што знам јесте да је рад са наркоманима (а знамо да се су баш они најгори окупљали код о. Бранислава), неописиво тежак. Знамо и то да је један наркоман скоро мајци својој одрубио главу јер му није дала новац за дрогу...

Да, то не оправдава ово што се десило али немојте ствари гледати једносмерно. Није ми намера да оправдавам Бранислава јер ми се нису многи поступци допадали, који су сигурно били на штету Цркве. Говорим о озбиљности читаве ситуације. Један наркоман са дрогом може да направи катастрофу у центру.

Но, свакако ћем пратити шта се даље дешава...

Подели на овим сајтовима

Нека ово буде болна лекција свима.

Артемије је у целој причи небитан, ја мислим да треба да буде болна лекција за то субјективно доживљавање хришћанства у самој цркви и њихову прејаку слободу да то субјективно спроводе.

Да се убудуће пазимо оваквих ликова и да не наседамо нинакаква оправдања.

А валтере не слажем се са тобом да је Браниславу најтеже, најтеже је породици тог момка - надам се. Још ако су га они тек послали код овог садисте...

Нема сумње да је породици најтеже без икакве конкуренције..

из хришћанског угла и угла хришћанина који је убио,.. написао сам да је Браниславу најтеже јер се надам да је свестан шта је учинио и да се сећа речи многих Епископа ..Иринеја бачког на пример, да се остави тог посла... и многих других па и Синода на крају...

На жалост тада је као хришћанин затајио.. и није се смирио..

..Плод тога, ...видимо сада..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Са РТС-а

Saopštenje Eparhije šabačke

Eparhija šabačka saopštila je da je sa velikim žaljenjem i bolom primila vest da je noćas na tragičan način izgubio život štićenik kampa za lečenje zavisnosti u Joševi (kod Jadranske Lešnice).

"Organi Eparhije, sa velikim poverenjem, budno prate korake o preduzimanju mera istrage koju vrše nadležni organi Republike Srbije i čim dođe do relevantnih podataka i činjenica, Crkveni sud Eparhije šabačke će preduzeti mere u svojoj nadležnosti", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Eparhije šabačke.

"Duboko žalimo za izgubljenim životom i upućujemo najiskrenije saučešće porodici upokojenog štićenika", ističe se u saopštenju.

Подели на овим сајтовима

Kada strazar u zatvoru prilikom inetrvencije primeni silu i slucajno dodje do smrti zatvorenika, da li je to ubistvo ili ubistvo iz nehata ?

1. Полицајац је лице које има право да користи силу.

2. Полицајац може да има оправдано убиство само када му је живот угрожен.

3. Наркоман је пацијент - не криминалац.

4. бранислав није полицајац. Самим тим бранислав нема право никог да бије.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ајде рашчињење, али како изопштење може да буде за њихово добро... аман!

Као васпитна мера.. док не покажу на било који начин да се кају .. мрвица једна.. а кад би је показали не би ни били изопштени када би до тога дошло..

...али не долази..

А било би корисно и за друге неке, неке њихове нове пацијенте и верујуће, који би тада знали да они са Црквом никакве везе, као такви немају..

Подели на овим сајтовима

А ја не могу да верујем како неки идаље могу да буду ћорави пред очима и да идаље бране једног убицу под оправдањима, нестручност, убиство из нехата, да се позивају на не суди и слично.

не судим вам ал вас жалим... жалим зато што не схватате несрећу које насиље доноси и да ниједан од тих излечених није излечен... већ је дресиран... надам се да ће једног дана да схватите разлику између та два.

Хоћеш да кажеш исто тако да се деца дресирају батинама, ако нешто погреше? Нигде нисам рекао да браним неког ко је убио. Убицом можеш да га зовеш када се све докаже и заврши. Али очигледно да не желиш да се чују све околности.

Подели на овим сајтовима

Vidiš, inspektori u policiji i stražari u zatvoru umeju da ispraše, ali da ne ubiju. Neki čak umeju da izlemaju, a da ne ostave vidljive tragove.

Ma kako da ne, uopste. Desavaju se ubistva i mucenja i to svakodnevno, licno sam slusao inspektore jer ih imam u familiji kako se hvale i opisuju. Kazu : Namaknemo mu kesu na glavu pa ga bijemo dok ima vazduha, pa mu skinemo kesu i opet, dok ne prizna od koga je kupio. Ja pitam a sta ako se ugusi, a oni kazu : ma onda se to tretira kao srcani udar i tsl.ne sekiraj se.

Puni su mi familija i komsiluk pandura sto supovskih sto zatvorskih. Kada malo popiju svasta istrtljaju.

Secam se onog iz niskog zatvora sto je navodno poginuo tako sto je skocio kroz prozor sa velike visine, kasnije je utvrdjeno da je povrede imao po celom telu kao i da je prozor bio previse mali..... tako da se ubistva i mucenja desavaju u drzavnim institucijama samo se pojedina vesto kriju iili pravdaju.

Naravno, ovim ne pravdam nikoga, ni supovce ni Peranovica ali moramo da budemo objektivni.

Подели на овим сајтовима

Tri tragedije...

Tragedija za ubijenog i njegovu porodicu...

Tragedija za onog ko je ubio, i za njegovu dusu...

I tragedija onih koji se okupise da bace koji kamen, pa koga god njime pogodili.

Da li je u pravu narkoman, ili je u pravu "pop"... Ko je tuzniji, ko ispravniji, ko je zasluzio, a ko ne....

I sve to na forumu kome je tema pravoslavlje, svrha mu je zajednica... po prirodi stvari trebao bi da bude podrska palima, posrnulima, izgubljenima...

Ovo mi je kao da ti neko pruzi ruku i moli te da ga izbavis iz ponora, a ti ga sutnes i zgazis jos malo... neka tone... tako mu i treba.

Zamisljam samo, kad bi svako od nas samo jednom rekao u sebi: "Pomiluj ih Gospode i spasi..."

Подели на овим сајтовима

• Гости

Tri tragedije...

Tragedija za ubijenog i njegovu porodicu...

Tragedija za onog ko je ubio, i za njegovu dusu...

I tragedija onih koji se okupise da bace koji kamen, pa koga god njime pogodili.

Da li je u pravu narkoman, ili je u pravu "pop"... Ko je tuzniji, ko ispravniji, ko je zasluzio, a ko ne....

I sve to na forumu kome je tema pravoslavlje, svrha mu je zajednica... po prirodi stvari trebao bi da bude podrska palima, posrnulima, izgubljenima...

Ovo mi je kao da ti neko pruzi ruku i moli te da ga izbavis iz ponora, a ti ga sutnes i zgazis jos malo... neka tone... tako mu i treba.

Zamisljam samo, kad bi svako od nas samo jednom rekao u sebi: "Pomiluj ih Gospode i spasi..."

Ja znam da Hrišćani vole da budu dušebrižnici, ali ne očekuješ valjda da mu pišemo hvalospeve za ubistvo?

Treba li da sedimo i ćutimo, dok se ne pojavi neko sa usavršenijom Peranovićevom metodom i tako nestručan ponovi ovako nešto?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...