Дејан Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 "Кад сам те ноћи стигао кући, док је моја жена сервирала вечеру, примио сам је за руку и рекао: Морам ти нешто рећи. Сјела је и јела у тишини.Примијетио сам бол у њеним очима. Одједном нисам знао како отворити уста. Али морао сам јој дати до знања што мислим. Желим развод, рекао сам смирено. Није изгледала изнервирано мојим ријечима, него ме тихо... упитала: Зашто? Избјегавао сам њезино питање. То ју је разљутило. Одбацила је прибор за јело и почела викати на мене, ти ниси човјек!!Те ноћи нисмо више разговарали.Плакала је. Знао сам да је хтјела сазнати што се догодило с нашим браком. Али нисам јој могао дати задовољавајући одговор, изгубила је моје срце због Иване. Нисам је више волио. Само сам је жалио!С дубоким осјећајем кривње, направио сам споразум за развод који је наводио да њој припадне наша кућа, наш ауто и 30 % улога у мојој фирми. Погледала га је и онда подерала на комадиће. Жена која је 10 година свог живота провела самном за мене је постала странац. Било ми је жао њеног узалудно потрошеног времена и енергије али нисам могао повући што сам рекао јер сам јако волио Ивану. Почела је јако плакати предамном, што сам и очекивао. То њено плакање за мене је заправо било право олакшање. Идеја о разводу, која ме опсједала неколикотједана , чинила се сада чвршчом и јаснијом.Слиједећи дан, дошао сам кући јако касно и нашао је за столом како нешто пише. Нисам вечерао него сам отишао директно у кревет и одмах заспао јер сам био уморан од испуњеног дана са Иваном. Кад сам се пробудио, она је још увијек била за столом и писала. Није ме било брига па сам се окренуо и наставио спавати.Ујутро ми је презентирала своје увјете за развод: није хтјела ништа од мене, али је требала одгоду од мјесец дана до раставе. Захтијевала је да се у тих мјесец дана обоје трудимо живјети нормално колико год је то могуће.Њени разлози су били једноставни: наш син има испите у тих мјесец дана и није хтјела да га оптерећујемо нашим пропалим браком. То је за мене било прихватљиво.Али имала је још један захтјев, хтјела је да се присјетим како сам је носио у нашу свадбену собу на дан нашега вјенчања. Захтијевала је да је у тих мјесец дана, свако јутро носим из наше спаваће собе до предњих вратију. Мислио сам да је тотално полудјела. Али да нам те задње заједничке дане учиним подношљивима, пристао сам на њене чудне захтјеве.Рекао сам Ивани какве увјете ми је жена поставила за развод... Гласно се смијала и мислила да је то апсурдно. Без обзира на њене трикове, мора се суочити са разводом, рекла је презриво. Моја жена и ја нисмо имали никакав физички контакт откад сам ја изразио своју жељу за разводом. Док сам је носио први дан обоје смо дјеловали неспретно. Наш син је пљескао иза нас: Тата држи маму у наручју.Те ријечи су ме погодиле.Од спаваће до дневне собе па до вратију, ходао сам преко 10 метара с њом у наручју. Затворила је очи и тихо рекла;немој нашем сину говорити за развод. Кимнуо сам главом, помало узрујан. Спустио сам је пред вратима. Отишла је чекати аутобус за посао. А ја сам се одвезао сам до уреда.Други дан било нам је пуно лакше. Ослонила се на моја прса. Могао сам осјетити мирис њезине блузе. Схватио сам да нисам ту жену погледао пажљиво већ дуго времена. Схватио сам да више није тако млада. Имала је неколико бора на лицу и коса јој је била просиједа. Наш брак је на њој оставио данак. На минуту сам се упитао што сам јој то учинио.Четврти дан кад сам је подигао, осјетио сам како се осјећај интимности враћа. То је била жена која је дала 10 година свог живота за мене.Пети и шести дан осјетио сам како осјећај интимности опет расте. Ивани нисам рекао ништа о томе. Како је тих мјесец дана одмицало, постајало је све лакше носити је. Можда ме свакодневна вјежба учинила јачим. Једно јутро бирала је што ће обући. Испробала је неколико хаљина али ни једна јој није пристајала. Затим је уздахнула: све су моје хаљине постале превелике. Одједном сам схватио колико је смршавјела и да је то заправо разлог што ми је постајало све лакше носити је.Одједном ми је синуло... Носила је толико туге и горчине у срцу. Несвјесно сам пружио руку и погладио је по глави. Наш син је дошао у том тренутку и рекао: Тата вријеме је да носиш маму ван. Гледајући сваки дан како његов отац носи маму у наручју, за њега је постало битан дио живота. Моја жена га је дозвала да се приближи и чврсто га загрлила.Окренуо сам главу на другу страну јер сам се бојао да би се могао предомислити у задњој минути.Тада сам је примио у наручје, ходајући преко спаваће до дневне собе, па у ходник. Њезине руке обгрлиле су мој врат тако природно и њежно.Држао сам је чврсто, баш као и на дан нашега вјенчања.Но њезина све лакша тјелесна тежина ме чинила јако тужним. Задњи дан, кад сам је држао у наручју, једва сам корака могао направити. Наш син је отишао у школу. Држао сам је чврсто и рекао: Нисам примјетио да је у нашем животу недостајало интимности.Одве зао сам се до уреда... Истрчао из аута без закључавања врата. Бојао сам се да би ме свака одгода натјерала да промијеним мишљење. Ходао сам горе. Ивана је отворила врата а ја сам јој рекао: Жао ми је али ја више не желим развод.Погледала ме запањено, а затим дотакнула моје чело. Имаш ли грозницу? Рекла је. Макнуо сам јој руку с моје главе. Жао ми је, Ивана, рекао сам, нећу се развести. Мој брачни живот је био досадан вјеројатно зато што ни она ни ја нисмо цијенили појединости у нашим животима, а не зато што више нисмо вољели један другог. Сада схваћам да од тренутка када сам је носио у наручју на дан нашега вјенчања, сам је требао тако носити док нас смрт не растави.Ивана као да се одједном пробудила. Опалила ми је шамарчину, залупила врата и бризнула у плач. Отишао сам. У цвјећарници на путу кући сам наручио букет цвијећа за моју жену. Продавачица ме питала што написати на картици. Насмијао сам се и написао: Носити ћу те свако јутро док нас смрт не растави.Те ноћи сам стигао кући с цвијећем у руци и осмијехом на лицу. Трчао сам горе по степеницама, да бих нашао своју жену у кревету - мртву.Борила се с раком мјесецима а ја сам био толико обузет Иваном да нисам ништа примјетио.Знала је да ће убрзо умријети и хтјела ме спасити од било какве негативне реакције нашег сина на развод. Барем сам у очима нашег сина испао брижан супруг...Мали детаљи у вашим животима су оно што је стварно важно у вези. То није викендица, ауто, некретнине, новац у банци. То само ствара окружење погодно за срећу, али не може дати срећу у вама.Дакле, нађите времена да будете пријатељи и направите оне мале ствари један за другога да изградите интимност. Да имате прави сретан брак!Ако не подијелите ову причу, ништа се неће догодити.Ако то учините, можда спасите нечији брак.Многи од животних неуспјеха су људи који нису схваћали колико су били близу успјеха када су одустали." Ово порука је постављена и на насловној страници. Погледајте! Ignjatije, Returnee, Презвитер Дарко Јелић and 23 осталих је реаговао/ла на ово 26 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Причица је супер и поента брака, живота, заиста јесте у ситницама! Овај човјек је волио своју жену, зато је и пристао на њен услов да је сваки дан носи! Њих двоје су били само отуђени једно од другог, вјероватно због брзине живота, али љубав између њих никад није нестала! Међутим, да је није волио............да је заиста није волио, нема тог услова на који би он пристао! Све да му је и рекла да јој је остало мјесец дана живота, он би отишао! А има таквих бракова! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Jel' ovo istinita priča? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Jel' ovo istinita priča? ako ne proslijedite ovu priču na deset e-mail adresa razmnožit će vam se bubašvabe u stanu... nevažno je, važna je poenta navika je najveći neprijatelj veze, npr, da je nosio još mjesec dana posle, neđe na pola, bačio bi je o patos, i otrčao opet ivanikakoligod drvce, Juan Valdez, Биљана and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 pa ako je život tako brz, kako je onda našao vremena da se zbiliži sa ivanom? i šta sad - on je vara s tom ivanom i oće zato razvod jer mu dosadila žena... ali ipak shvati da mu je stalo do nje kad je nosio u naručju, pa odluči da joj se vrati, a što ona ne zna da je on nju varao to nema veze... bitno da je on shvatio da mu vaznija zena nego ljubavnica... i da, zena baš umrla kad malo pre nego da jj kaze da neće razvod... u svakom slucaju glupa prica- patetična. ... fora je u tome da neodustanes, da ne nađes ljubavnicu... a ne da shvatis da ti jje zena bitnija, pa da joj se vratis... a ona da misli kako su joj uvek bio veran... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 ma jok... poenta je da žena ne sme da se ugoji toliko da muž ne može da je ponese... Лидија Миленковић, Sneza Dj. and zuti car је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Приче из бајке, и то врло лоше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 pa ako je život tako brz, kako je onda našao vremena da se zbiliži sa ivanom? Није се он зближио са другом женом, него је због отуђености од своје, у једном моменту његовог живота ова друга (под утицајем свих околности) "налетила" на њега! a što ona ne zna da je on nju varao to nema veze Можда је и знала, али је ћутала! i da, zena baš umrla kad malo pre nego da jj kaze da neće razvod... Е, у овоме лежи цијела поента приче! Наравоученије, можда бисмо се требали мало преиспитати прије него буде прекасно! Због неких глупости којима се предајемо, изгубићемо оно најбитније! u svakom slucaju glupa prica- patetična. Не бих ја рекла да је глупа и патетична, то су ружне ријечи! Можда убачена у оквире неке једноставности, али чисто из разлога да би је сви схватили и извукли из ње поенту! fora je u tome da neodustanes, da ne nađes ljubavnicu... a ne da shvatis da ti jje zena bitnija, pa da joj se vratis. Са овим се слажем 100 %, и сваки брак би требао бити такав, али није! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 u svakom slucaju glupa prica- patetična. Имаш аплауз од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Без обзира да ли је ово бајка,измишљена,патетична ,шта год, свима коме је љубав основ живота, ова прича је делотворна или у најмању руку изазваће бар једну сузу... Мало ме чуди да је ова форумска дечурлија тако хладна , или се праве важни... JESSY, obi-wan, Manolis and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 u svakom slucaju glupa prica - patetična. E moj sinak, koliko te posla ceka, samo da znas... Mamica Forumska, Ivana032, Maja Little Owl and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Имаш аплауз од мене. I tebe isto... Ленка*, Николa, Селма and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 fora je u tome da neodustanes, da ne nađes ljubavnicu... a ne da shvatis da ti jje zena bitnija, pa da joj se vratis... Ajd, sta naprica bre, nije valjda to poenta... covece, ko bi reko... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Meni je drago da "forumska decurlija" shvata sustinu i ne pada na ovakve price ( necu joj dati nikakvu kategoriju ) ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 Без обзира да ли је ово бајка,измишљена,патетична ,шта год, свима коме је љубав основ живота, ова прича је делотворна или у најмању руку изазваће бар једну сузу...Мало ме чуди да је ова форумска дечурлија тако хладна , или се праве важни... Naprotiv, moj utisak je da je sama priča infantilna... i tako tipično američka, kao iz neke od mnogih njihovih self-help knjiga... kao da se ozbiljni problemi magično razrešavaju jednostavnim gestovima i radnjama... i svi problemi koji su postojali između protagonista, nagomilani godinama života, se razrešavaju time što on nju svakog dana nosi do vrata... ma važi... -Владимир-, Анастасија, milan. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука