Calabria Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Molim vas da mi pomognete, evo o cemu se radi: ne mogu da nadjem adekvatan odgovor na pitanje - da li covek treba da se prepusti toku dogadjaja u svakodnevnom zivotu i situacijama ili da se bori, trazi resenja, pokusava da utice na sled dogadjanja? Ako je odgovor ''prepustiti se'', da li to znaci biti pasivan i ne zauzimati se za sebe? Konkretno, radi se o situaciji na poslu. Dok sam defanzivno mirovala i nisam se zauzimala za sebe drugi su izgradili karijere, polozaje, ubacili se u razne projekte, napredovali. A kad sam krenula da menjam situaciju, pocela da se zalim nadredjenima, molim za sebe, iniciram neke akcije, prosla sam jos gore - izazvala sam bes i mrznju mnogih, menadzment se obrusio na mene ''zbog talasanja'', a oni malobrojni koji su videli da sam zrtva spletki okrenuli su mi ledja iz straha. Sad sam marginalizovana skroz. Shvatam da sa aspekta hriscanstva mi treba da se pokoravamo i da je sve u Bozijim rukama, ali sta to znaci u mom slucaju? Mozete li eventualno da me uputite na neku literaturu, blog, bilo sta sto se bavi ovim problemom? Imam 33 godine. Pozdrav, hvala unapred. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Одговор на твоје питање нема много везе са хришћанством. Нити су бољи хришћани који су пасивни, нити су бољи активни. Наравно, боље је бити активан, борац. Ал ту се треба извежбати, примити много удараца, да би знао да их избегаваш, и правилно задајеш противнику. Наравно, треба се борити по правилима, а не "газити живе људе", како се каже. И знај, да што си више успешан, већи су напади завидљивих. А ту се треба јако чувати, Каин је из зависти убио рођеног брата Авеља. Што се тиче посла, и успешности у животу, православље се не бави тиме. О томе можеш више прочитати код других псеудорелигија, нпр, сајантолога, ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Добро нам дошла! Прво и основно - не треба очајавати. Сваки дан је нови почетак, нове прилике, нова шанса. Хришћанин се томе радује, то је живот. Без обзира на тешкоће. То све прође. Конкретно на твоје питање - треба да се бориш и тражиш решења. Али је важно да добро размислиш и испланираш шта желиш и како да то постигнеш. Јер може бити да си желела да "мењаш ситуацију" на погрешан начин. Srdjan, Драшко, Јелина and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Molim vas da mi pomognete, evo o cemu se radi: ne mogu da nadjem adekvatan odgovor na pitanje - da li covek treba da se prepusti toku dogadjaja u svakodnevnom zivotu i situacijama ili da se bori, trazi resenja, pokusava da utice na sled dogadjanja? Ako je odgovor ''prepustiti se'', da li to znaci biti pasivan i ne zauzimati se za sebe? Konkretno, radi se o situaciji na poslu. Dok sam defanzivno mirovala i nisam se zauzimala za sebe drugi su izgradili karijere, polozaje, ubacili se u razne projekte, napredovali. A kad sam krenula da menjam situaciju, pocela da se zalim nadredjenima, molim za sebe, iniciram neke akcije, prosla sam jos gore - izazvala sam bes i mrznju mnogih, menadzment se obrusio na mene ''zbog talasanja'', a oni malobrojni koji su videli da sam zrtva spletki okrenuli su mi ledja iz straha. Sad sam marginalizovana skroz. Shvatam da sa aspekta hriscanstva mi treba da se pokoravamo i da je sve u Bozijim rukama, ali sta to znaci u mom slucaju? Mozete li eventualno da me uputite na neku literaturu, blog, bilo sta sto se bavi ovim problemom? Imam 33 godine. Pozdrav, hvala unapred. Треба да се бориш и никако не препустиш да будеш насамарена, згажена, потцјењена и омаловажена. Када тако чинимо, онда људи још више настоје да те удесе на тај начин, тако да том пасивношћу ти њих практички више наводиш да гријеше него када би се активно борила и не дозволила да будеш предмет с којим се погирава. Иначе у послу, било гдје, нико не воли пасивне. На лијепе очи ће ти неко рећи ти си дибар, али то је само на лијепе очи, иза леђа другима ће се причати како је овај наиван, лако га насамарити не бори се за себе. људи ће имати више поштовања према теби, и обазривије ће покушати нешто да ти учине ако знају да се бориш и недаш на себе. Оно гдје се може претјерати је када те борба доведе да "газиш преко лешева". Grizzly Adams, sqny and Таша је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Calabria Написано Децембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Одговор на твоје питање нема много везе са хришћанством. Нити су бољи хришћани који су пасивни, нити су бољи активни. Наравно, боље је бити активан, борац. Ал ту се треба извежбати, примити много удараца, да би знао да их избегаваш, и правилно задајеш противнику. Наравно, треба се борити по правилима, а не "газити живе људе", како се каже. И знај, да што си више успешан, већи су напади завидљивих. А ту се треба јако чувати, Каин је из зависти убио рођеног брата Авеља. Што се тиче посла, и успешности у животу, православље се не бави тиме. О томе можеш више прочитати код других псеудорелигија, нпр, сајантолога, ... Pa nema eksplicitno, ali ima indirektno, uostalom zar ne treba traziti sve odgovore u svojoj religiji? Znam da se pravoslavlje ne bavi uspehom na ovaj nacin o kojem pricamo, ali sigurna sam da bar moze da bude putokaz i oslonac u teskim situacijama.I sta znaci da se treba cuvati napada zavidljivaca, upravo to je sustina, kako da se sacuvam od horde osrednjaka kojima smeta i kad imam lepsu frizuru, a kamoli nesto vise? Koliko god da se cuvamo oni kidisu (narocito kad si zensko). I uglavnom uspeju da pobede - dokazi su svuda oko nas. Zato sam i mislila da je jedino resenje pustiti da prodje. Sacekati i strpeti se, jer ionako njih ne mozemo promeniti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Calabria Написано Децембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Треба да се бориш и никако не препустиш да будеш насамарена, згажена, потцјењена и омаловажена. Када тако чинимо, онда људи још више настоје да те удесе на тај начин, тако да том пасивношћу ти њих практички више наводиш да гријеше него када би се активно борила и не дозволила да будеш предмет с којим се погирава. Иначе у послу, било гдје, нико не воли пасивне. На лијепе очи ће ти неко рећи ти си дибар, али то је само на лијепе очи, иза леђа другима ће се причати како је овај наиван, лако га насамарити не бори се за себе. људи ће имати више поштовања према теби, и обазривије ће покушати нешто да ти учине ако знају да се бориш и недаш на себе. Оно гдје се може претјерати је када те борба доведе да "газиш преко лешева". Ja sam se ponasala hriscanski, od mene su imali samo dobro. Cista mi je savest i znam da nikome zlo nisam nanela, naprotiv, mnogima sam pomogla, zaposlila ih, ucila, a od njih sam dozivela noz u ledja i mrznju. A danas izgleda dobro prolaze samo oni koji se deru, zastrasuju, prete, otimaju, samo takve niko ne moze da nasamari. A kroz borbu za sebe - jer, borila sam se i te kako - samo sam shvatila da ljude ne mogu da promenim, jedino mogu da im se sklonim s puta. Ovo je drustvo koje mrzi one koji su dobri i posteno rade svoj posao, a favorizuje zabusante i osrednjake. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Calabria Написано Децембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Добро нам дошла! Прво и основно - не треба очајавати. Сваки дан је нови почетак, нове прилике, нова шанса. Хришћанин се томе радује, то је живот. Без обзира на тешкоће. То све прође. Конкретно на твоје питање - треба да се бориш и тражиш решења. Али је важно да добро размислиш и испланираш шта желиш и како да то постигнеш. Јер може бити да си желела да "мењаш ситуацију" на погрешан начин. Hvala, prvi deo odgovora mi je bio od pomoci. A sta kad nema nacina? Kad jednostavno covek ne moze da uradi ama bas nista sem da prihvati stanje i povuce se u izolaciju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 A kroz borbu za sebe - jer, borila sam se i te kako - samo sam shvatila da ljude ne mogu da promenim. Немој настојати друге људе промјенути. Они ће се сами промјенути ако у њима има искре за тако нешто. Него увијек наступај тако да се браниш и да у зависности у каквој се ситуацији налазиш повлачиш потезе који ће бити корисни и наравно логични датој ситуацији, најприје за тебе и онда и за друге. Ето кажеш да је неко љубоморан кад промјениш фризуру, или имаш неки добар стајлниг. Ок сљедећи пут направи још бољи стајлинг, и тако стално све док њима не досади оговарати, а у теби виде одлучност да то што желиш да имаш фризуру је зато што се теби то свиђа, а не зато да се некоме допаднеш, и онда онај ко ће се промјенути он ће те почети уважвати, онај ко неће за њега те боли ко за лањски снијег. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Hvala, prvi deo odgovora mi je bio od pomoci. A sta kad nema nacina? Kad jednostavno covek ne moze da uradi ama bas nista sem da prihvati stanje i povuce se u izolaciju? U Bogu uvek ima nacina za sve, vazno je da se naucis aktivnom strpljenju - jer vera drugo i ne poznaje. A aktivno strpljenje ogleda se u tome da si i u njemu uvek dobro raspolozena. Aktivno (hriscansko) strpljenje nije pasivnost i ocajanje, nego skroz suprotno od toga... -Владимир-, Милан Б and Јелина је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Calabria Написано Децембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Немој настојати друге људе промјенути. Они ће се сами промјенути ако у њима има искре за тако нешто. Него увијек наступај тако да се браниш и да у зависности у каквој се ситуацији налазиш повлачиш потезе који ће бити корисни и наравно логични датој ситуацији, најприје за тебе и онда и за друге. Ето кажеш да је неко љубоморан кад промјениш фризуру, или имаш неки добар стајлниг. Ок сљедећи пут направи још бољи стајлинг, и тако стално све док њима не досади оговарати, а у теби виде одлучност да то што желиш да имаш фризуру је зато што се теби то свиђа, а не зато да се некоме допаднеш, и онда онај ко ће се промјенути он ће те почети уважвати, онај ко неће за њега те боли ко за лањски снијег. Eeeee, upravo tako sam i radila!! Nikad me nije zanimalao sta o meni misle ljudi na poslu i nisam se ni trudila da im se dopadnem, sto je njih jos vise iritiralo i izjedalo, jer masa hoce da joj se svi pokore, da svi budemo isti, prosecni, obicni. Nisu se smirili dok se nisu udruzili da me povrede i ujedu sto su vise mogli. Sad se trudim da ih ne mrzim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Calabria Написано Децембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 U Bogu uvek ima nacina za sve, vazno je da se naucis aktivnom strpljenju - jer vera drugo i ne poznaje.A aktivno strpljenje ogleda se u tome da si i u njemu uvek dobro raspolozena. Aktivno (hriscansko) strpljenje nije pasivnost i ocajanje, nego skroz suprotno od toga... To je to . Bez mnogo mudrovanja. Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Eeeee, upravo tako sam i radila!! Nikad me nije zanimalao sta o meni misle ljudi na poslu i nisam se ni trudila da im se dopadnem, sto je njih jos vise iritiralo i izjedalo, jer masa hoce da joj se svi pokore, da svi budemo isti, prosecni, obicni. Nisu se smirili dok se nisu udruzili da me povrede i ujedu sto su vise mogli. Sad se trudim da ih ne mrzim. Па ништа, онда настави бити и даље таква, одлучна и они ће сами престати...активно стрпљење што каже оби. кад трпиш али ниси у очајном стању, него у приправном, истовремено и трпиш али и радиш, бориш се повлачиш конкретне потезе. Ма шта више и необраћаш пажњу на те који уједају, тад њих највише то боли. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 На логици смо радили судове. Дошли смо до субалтернације, и рекли смо да је то однос између два суда са истим субјектом и предикатом који имају исти квалитет али се разликују по квантитету.Затим смо рекли да субалтернирајући и субалтернирани суд могу бити оба истинита, али могу бити и оба неистинита. Такође је могуће да субалтернирајући суд буде неистинит, а субалтернирани истинит, једино није могуће обрнуто.Дали смо први пример који гласи овако: ,, Сви ђаци су вредни ''. - неистинит и ,, Неки ђаци су вредни '' - истинит. А онда смо навели пример и рекли: ,, Сви гимназијалци иду у гимназију ''. - истинит и ,, Неки гимназијалци иду у гимназију'' - и за њега смо рекли да је такође истинит, и ја сада не разумем зашто је тај други суд истинит? По мени не иду неки, већ сви. И онда то неки не може да буде истинито.Не знам да ли ћете разумети шта мени није јасно, али ипак морао сам да поставим ово питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Calabria Написано Децембар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 На логици смо радили судове. Дошли смо до субалтернације, и рекли смо да је то однос између два суда са истим субјектом и предикатом који имају исти квалитет али се разликују по квантитету. Затим смо рекли да субалтернирајући и субалтернирани суд могу бити оба истинита, али могу бити и оба неистинита. Такође је могуће да субалтернирајући суд буде неистинит, а субалтернирани истинит, једино није могуће обрнуто. Дали смо први пример који гласи овако: ,, Сви ђаци су вредни ''. - неистинит и ,, Неки ђаци су вредни '' - истинит. А онда смо навели пример и рекли: ,, Сви гимназијалци иду у гимназију ''. - истинит и ,, Неки гимназијалци иду у гимназију'' - и за њега смо рекли да је такође истинит, и ја сада не разумем зашто је тај други суд истинит? По мени не иду неки, већ сви. И онда то неки не може да буде истинито. Не знам да ли ћете разумети шта мени није јасно, али ипак морао сам да поставим ово питање. Tacno je, zato sto su NEKI uzi pojam id SVI, tj. NEKI su sadrzani u SVI. SVI je potpunije objasnjenje. To me podseti na ono pitanje da li je tacniji sat koji ne radi, vec mu kazaljke stoje stalno na istom mestu, ili onaj koji kasni par minuta; odgovor je da je tacniji onaj koji stoji jer bar jednom dnevno pokaze tacno vreme, a ovaj koji kasni - nikada. Ali nama je svakako korisniji taj koji kasni. Samo mi nije jasno kakve to ima veze sa mojim problemom. Јелина је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2012 Samo mi nije jasno kakve to ima veze sa mojim problemom. Опрости, нисам видео да се тема односи само на твој проблем.Обрисаћу пост.Хвала ти на објашњењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука